Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: «Μόνον ο λαός μπορεί να δώσει διέξοδο».

Στην συντροφιά της Αθηναικής Λέσχης χθες μαζί με τον Κ.Καραμανλη βρισκόταν ο Πέτρος Μολυβιάτης, ο Παναγιώτης Χηνοφώτης,ο διευθυντής της Αθηναικής Λέσχης Κυριάκος Κουκουλομάτης, ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο Χρ.Πασαλαρης και ο καθηγητής Γρ.Σκαλκέας...
Η συζήτηση είχε ανάψει και πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για τα όσα συμβαίνουν στον τόπο. Οι συνθήκες είναι δραματικές ακούσθηκε να λέει ο Κ.Καραμανλής και να προσθέτει αμεσως μετά: «Μόνον ο λαός μπορεί να δώσει διέξοδο».
Ο πρώην πρωθυπουργός άφησε να εννοηθεί ότι οι ίδιοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται να στηρίζουν πλέον τον Γ.Παπανδρέου αντιλαμβανόμενοι ότι και οι σχεδιασμοί του έχουν αποτύχει και ο λαός πλέον δεν τον θέλει.
Σημασία πάντως έχει ότι ο Κ.Καραμανλής μιλώντας και για τα εθνικά θεματα στάθηκε στο θέμα των ερευνών που κάνει η Κύπρος στο ΑΟΖ της Μεγαλονήσου και παρατήρησε την έλλειψη Ελληνικής παρουσίας στον χώρο αυτό.

Θάλαμος αερίων

Η ΑΛΟΓΙΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ, ΚΙΝΔΥΝΟΣ – ΘΑΝΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ
Του ΤΑΣΟΥ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
Χρειάστηκε ένας νεκρός «από καρδιακό επεισόδιο» για να γίνει ευρύτερα αντιληπτό αυτό που γιατροί, δημοσιογράφοι και ενεργοί πολίτες προειδοποιούσαν εδώ και χρόνια: ότι η αλόγιστη χρήση χημικών αερίων από την Αστυνομία στις μαζικές εκδηλώσεις μπορεί να επιφέρει ακόμη και το θάνατο.
Το παραδέχεται, με τον τρόπο της, ακόμη και η ΓΑΔΑ στην προχθεσινή ανακοίνωση που εξέδωσε για το θάνατο του συνδικαλιστή οικοδόμου Δημήτρη Κοτσαρίδη.
Αμέσως μετά την περιγραφή των πραγματικών περιστατικών της διακομιδής του, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. σπεύδει ν’ αποποιηθεί προληπτικά κάθε ευθύνη, ισχυριζόμενη ότι «από τις πρωινές ώρες τής σήμερα μέχρι την 17.00 ώρα, δεν επιχείρησαν αστυνομικές δυνάμεις επί της οδού Αμαλίας, από τη διασταύρωσή της με την οδό Οθωνος και μέχρι τη διασταύρωσή της με την οδό Ολγας, καθώς και στην περιοχή του Ζαππείου, όπου και δεν έγινε χρήση οποιουδήποτε χημικού ή άλλων μέσων».
Πρόκειται, βέβαια, για μισή αλήθεια που ισοδυναμεί με χοντροκομμένο ψεύδος. Η χρήση χημικών αερίων από την ΕΛ.ΑΣ. εναντίον ενός τμήματος της συγκέντρωσης ξεκίνησε, όπως διαπιστώνουμε από το βιντεοσκοπημένο ζωντανό ρεπορτάζ του «Σκάι», ακριβώς στις 3.16.
Αμέτοχοι διαδηλωτές

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: "Επεσαν οι μάσκες ..."!

Αυτή τη φορά έπεσαν οι μάσκες,
 η μαζικότητα των διαδηλώσεων του ΠΑΜΕ,
 η αποφασιστικότητα των εργαζόμενων
 να αντιπαλέψουν την βαρβαρότητα του καπιταλισμού,
 υποχρέωσε τους κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς
να "ξεκουκουλοθούν".
Εξαπέλυσαν σχεδιασμένα οργανωμένες ομάδες σε διατεταγμένη αποστολή και αναρχοφασιστοειδή που με μολότωφ, χημικά αέρια, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και πέτρες επιχείρησαν να διαλύσουν τη μεγαλειώδη συγκέντρωση εργατών και λαού στο Σύνταγμα και ειδικά στο μέρος που ήταν το ΠΑΜΕ. Κρυμμένοι μέσα στο μπλόκο του "κινήματος" δεν πληρώνω, ομάδες δήθεν αναρχικών, αριστεριστών,δολοφόνων , χουλιγκάνων, μπράβων του ΛΑΟΣ, χρυσαυγιτών , προσπάθησαν για μια ακόμη φορά να τρομοκρατήσουν τον Λαό.
Αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης είναι και ο θάνατος του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ Κοτζαρίδη Δημήτρη, 53 χρόνων, γραμματέα του Παραρτήματος Οικοδόμων του Βύρωνα. Ακόμα δεκάδες είναι οι τραυματίες διαδηλωτές του ΠΑΜΕ. Τραυματισμένοι, με κατάγματα στα πόδια , χέρια, κακώσεις στο κεφάλι, από σφυριά, γκλομπς, σιδερογροθιές, σιδερόβεργες κ.ά. που κουβαλούσαν μαζί τους, οι παρακρατικοί, από το Μοναστηράκι μέχρι το Σύνταγμα, περνώντας δίπλα και μέσα από τις γραμμές της αστυνομίας, χωρίς φόβο και ενόχληση. Τυχαίο?

Η εργατική τάξη αποχαιρετά τον νεκρό της

         Στις 12.30 η κηδεία του Δημήτρη Κοτζαρίδη
Το τελευταίο αντίo θα πουν σήμερα φίλοι, γνωστοί και σύντροφοι του άτυχου 53χρονου διαδηλωτή, Δημήτρη Κοτζαρίδη, που έχασε τη ζωή του την Πέμπτη την ώρα των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας.  Άνθρωπος μεροκαματιάρης, δούλευε σε οικοδομές, ενώ ήταν και γόνος οικογένειας κομμουνιστών, σύμφωνα με την εφημερίδα "Ριζοσπάστης". Το 1980 οργανώθηκε στο συνδικάτο οικοδόμων του ΚΚΕ.
«Σήμερα, στις 12.30 το μεσημέρι, στο νεκροταφείο του Βύρωνα, η εργατική τάξη αποχαιρετά τον νεκρό της, τον συνδικαλιστή οικοδόμο Γραμματέα του Παραρτήματος του Συνδικάτου Οικοδόμων στο Βύρωνα, συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ Δημήτρη Κοτζαρίδη.
Ο Δ. Κοτζαρίδης βρήκε τραγικό θάνατο μετά τη δολοφονική επίθεση ομάδων του παρακράτους και την αποπνικτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν, εξαιτίας της χρήσης πυροσβεστήρων και της ρίψης καπνογόνων. Αποχαιρετούμε έναν αγωνιστή, που έδινε καθημερινά όρθιος, με αξιοπρέπεια και δύναμη τις καθημερινές μικρές και μεγάλες μάχες», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ και απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κηδεία.
Ο Δημήτρης Κοτζαρίδης, που θα βρίσκεται σε όλα τα βιβλία της σύγχρονης ιστορίας σκοτώθηκε ακριβώς στο σημείο που μια άλλη κυβέρνηση Παπανδρέου, το 1944, δολοφονούσε ξανά απεργούς.

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Bάσω, η δακρύβρεχτη ΝεοΠατριώτισσα

«Άδειασε» τον εαυτό της η Βάσω και ψηφίζει το άρθρο 37

Στροφή 180 μοιρών έκανε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου, δηλώνοντας πως θα υπερψηφίσει τελικά το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου.
Οπως είπε από το βήμα της Βουλής, έλαβε την απόφαση μετά από συνομιλία με τον πρωθυπουργό, που της είπε πως η 6η δόση δεν θα εκταμιευθεί αν έστω και ένα άρθρο δεν έχει λάβει την έγκριση της Βουλής.
Πρόσθεσε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου της ζήτησε να του δώσει την ευκαιρία να διαπραγματευθεί καλύτερους όρους την Κυριακή.
"Είναι η τελευταία φορά" είπε η Βάσω Παπανδρέου και ζήτησε την επόμενη ημέρα να αναληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες επισήμαίνοντας ότι "δεν πάει άλλο η χώρα είναι σε κατάρρευση".
Εκανε λόγο για νομοσχέδιο άγριας λιτότητας που στέλνει το λογαριασμό στους συνήθεις ύποπτους και αποδιαρθρώνει πλήρως την αγορά εργασίας και συμπλήρωσε ότι καταρρέει η Ευρώπη της συνεργασίας και της αλληλεγγύης.

Bild: «Οι Έλληνες κρύβουν 200 δις ευρώ»!!!

             "Ημέρα οργής" στην Ελλάδα
 Εκτενείς είναι οι αναφορές και τα σχόλια του γερμανικού τύπου στη γενική απεργία: «Ημέρα οργής», «Απεργίες παραλύουν την Ελλάδα», «Οι Έλληνες απεργούν πάνω σε βουνά σκουπιδιών», «Η μητέρα όλων των απεργιών»
«Ημέρα οργής, η Ελλάδα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», γράφει σήμερα η εφημερίδα Bild: «Η Αθήνα πνίγεται στα σκουπίδια και τα πλοία παραμένουν δεμένα στα λιμάνια – από αρχές της εβδομάδας η κατάσταση προϊδέαζε για το τι θα ακολουθήσει σήμερα. Με τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις από τότε που ξέσπασε η κρίση, τα συνδικάτα επιδιώκουν να παραλύσουν τη χώρα και να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για το νέο πρόγραμμα περικοπών της κυβέρνησης».
«Οι Έλληνες κρύβουν 200 δις ευρώ», είναι ο τίτλος ρεπορτάζ στην ίδια εφημερίδα που σημειώνει: «Η ελληνική κρίση γίνεται όλο και πιο παράλογη. Τώρα οι Έλληνες μεταφέρουν την περιουσία τους στο εξωτερικό. Από τότε που ξέσπασε η κρίση έχουν μεταφερθεί, σύμφωνα με ειδικούς, περισσότερα από 200 δις ευρώ στην Ελβετία».
Η εφημερίδα επικαλείται δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου που έκαναν λόγο για συλλήψεις καλογριών, ιερωμένων και ανέργων σε αεροδρόμια με βαλίτσες γεμάτες λεφτά. Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild, επικεφαλής ελληνικών τραπεζών έχουν προειδοποιήσει ήδη για αυξανόμενη διαρροή κεφαλαίων. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι δεν ξέρουν πόσο μπορούν να αντέξουν ακόμη οι ελληνικές τράπεζες. Σε εσωτερική έκθεση συμβούλων της ελληνικής κυβέρνησης που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα, υπάρχει σαφής προειδοποίηση για τον κίνδυνο εφόδου στις τράπεζες: ‘Σε περίπτωση στάσης πληρωμών θα πρέπει να τεθούν εκτός λειτουργίας τα ΑΤΜ και να επιβληθεί έλεγχος κεφαλαίων’, αναφέρεται στο έγγραφο, σύμφωνα με την Bild.

Πάνος Καμμένος:"Τώρα πρέπει να πούμε ΟΧΙ"!

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

... Mία Τρόϊκα κουκούλες !

Τρόϊκα Αδίστακτων Δωσιλόγων με "πράσινη προβιά"!

«Καλύτερα να βουλιάξετε εσείς για να σωθεί η Πατρίδα…» !

Στην αρχή ήταν ή έκπληξη: Είναι δυνατόν να πιστεύουν αυτά που γράφουν;
 Μετά η αποστροφή και ο θυμός: Δεν ντρέπονται;
Ειναι δυνατόν την ώρα που πρωταγωνιστούν στην εκποίηση της πατρίδας, ως μέλη μιας κυβέρνησης Κουϊσλιγκ, να τολμούν να ...απευθύνουν έκκληση στον λαό; Να τολμούν να προσπαθούν να στρατολογήσουν συνεργάτες;
Με την δεύτερη ανάγνωση το αποκρουστικό του «εγχειρήματος» έγινε εφιαλτικό:
Εν μέσω του σκότους το οποίο έχουν επιβάλλει στη χώρα οι...συνεργαζόμενοι αρθρογράφοι (με την πλήρη κάλυψη, όπως φαίνεται, του Πρωθυπουργού) καθώς ακόμη και αυτοί κατάλαβαν πώς η μέρα της κρίσεως φτάνει,θέλησαν να βάλουν υποψηφιότητα στο παιχνίδι της...διαδοχής ( διάβαζε: διάσωσης του αποτυχημένου πολιτικού συστήματος) που βλέπουν πώς έρχεται...Αν είναι δυνατόν!!!
Με την χώρα στην κατάρρευση στην οποία αυτοί και οι υπόλοποι την έφθασαν προτάσσουν το πολιτικό τους μέλλον...Το σαρκίον τους. Την πάρτη τους!
Το ...άρθρο αποτελεί το άκρον άωτον της υποκρισίας του θράσους και του εμπαιγμού απέναντι στην κοινή νοημοσύνη και ταυτόχρονα προσβολή προς το μαρτύριο και τον διεθνή εξευτελισμό που υφίσταται σήμερα ο ελληνικός λαός.
Κάθε Έλληνας πολίτης έχει την υποχρέωση να απαντήσει σε αυτό το "γραπτό" με κάθε τρόπο, ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ με την συμπεριφορά του και τις πράξεις του. ΚΑΙ όχι μόνο με αποστροφή και απαξίωση.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμαρουσίου συνεδρίασε την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011 εκτάκτως, με αφορμή τη δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι εργαζόμενοι σε αυτήν, εξαιτίας της εφαρμοζόμενης κυβερνητικής πολιτικής καθ’ υπόδειξη της τρόικας.
Καταγγέλλουμε:

Τη συστηματική απαξίωση και υποβάθμιση του πλησιέστερου προς τον πολίτη θεσμού,
η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από την Κυβέρνηση, η οποία έχει ως μοναδικό σκοπό την μετατροπή των Ο.Τ.Α. σε εκτελεστικά όργανα των επιλογών της Κεντρικής Εξουσίας.
Την ανικανότητα της Κυβέρνησης να προωθήσει ένα σύγχρονο και λειτουργικό μοντέλο διοικητικής οργάνωσης, που θα επιτρέψει στους Ο.Τ.Α. να λειτουργούν ως αυτόνομες και ισχυρές διοικητικές μονάδες, με διασφαλισμένη διοικητική και οικονομική τους αυτοτέλεια.
Τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζεται μέχρι σήμερα ο Καλλικράτης, με τις αλληλοσυγκρουόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις, την προσθαφαίρεση αρμοδιοτήτων, την μη απόδοση ή και αφαίρεση θεσμοθετημένων πόρων, την αδυναμία λειτουργίας των οργάνων που προβλέπει, τις μαζικές απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων εργαζομένων, την αδυναμία επίλυσης των προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών.
Την πολιτική της Κυβέρνησης που υπαγορεύεται από την υιοθέτηση αδιέξοδων μνημονίων
και ανεφάρμοστων μεσοπρόθεσμων προγραμμάτων που επιβάλλονται από τους τοκογλύφους δανειστές μας. Εξαιτίας αυτής της πολιτικής σήμερα η Κυβέρνηση δεν αποδίδει στους Ο.Τ.Α. τους πόρους που δικαιούνται και που η ίδια έχει θεσμοθετήσει, περικόπτονται κατά 50% οι επιχορηγήσεις μέσω των ΚΑΠ και της ΣΑΤΑ. Ενώ υπονομεύεται κάθε αναπτυξιακή προοπτική εξαιτίας της έλλειψης χρηματοδοτικών προγραμμάτων αφού το ΕΣΠΑ λιμνάζει, το πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ δεν έχει ακόμη ξεκινήσει ενώ και ο ΘΗΣΕΑΣ διακόπηκε.
Την αντεργατική πολιτική που εφαρμόζει η Κυβέρνηση σε βάρος όλων των εργαζομένων
και ιδιαίτερα σε βάρος των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Τη διαρκή μείωση των εισοδημάτων με τις οριζόντιες περικοπές μισθών. Τις απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων με πρόσχημα την εφαρμογή του Καλλικράτη. Την απαγόρευση πρόσληψης μόνιμου προσωπικού από πλευράς Δήμου που μας αφαιρεί τη δυνατότητα άσκησης κοινωνικής πολιτικής σε αυτή τη δύσκολη για χιλιάδες συμπολίτες μας συγκυρία, που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από τη στήριξη μας.
Δηλώνουμε

ΚΑNENAΣ ΣΗΜΕΡΑ & ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Ηχήστε οι σάλπιγγες του γενικού ξεσηκωμού…

«Ηχήστε οι σάλπιγγες... Καμπάνες βροντερές, δονήστε σύγκορμη τη χώρα πέρα ως πέρα...           Βογκήστε τύμπανα πολέμου... Οι φοβερές σημαίες, ξεδιπλωθείτε στον αέρα
Αυτά τα λόγια του Σικελιανού πρέπει να πάρουν σάρκα και οστά…
Δεν πάει άλλο πια…
Τα ανδρείκελα της χρηματιστηριακής Πανούκλας μας εκτελούν αδίστακτα, μας αφανίζουν ως κοινωνική και εθνική οντότητα, ως λαό, ως ανθρώπινη ύπαρξη…
Τώρα, δηλαδή, στο φέρετρο Ελλάς μας διατάζουν, με ξετσιπωσιά και μοχθηρή αυθάδεια αφηνιασμένη, να πληρώσουμε και τα έξοδα της κηδείας μας…
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ…
Δεν υπάρχει, πλέον άλλος δρόμος παρά μόνο ένας: Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!
ΟΛΟΙ από αύριο Τετάρτη στους δρόμους…
Να γίνει η ΟΡΓΗ μας ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ δύναμη και να σπάσει τις «αγκύλες» της υποταγής μας στη δικτατορική τους «νομιμότητα»
ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ είναι αυτοί και το καθεστώς τους...
ΟΧΙ στη «νομιμότητα» της παρανομίας τους, όχι στη «νομιμότητα» των ανδρεικέλων και των κομμάτων-προτεκτοράτων των μαφιών του χρήματος…
Δεν έχουμε να χάσουμε ΤΙΠΟΤΕ πλέον, παρά μόνο τα φέρετρά μας…

ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ

                           ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ
     ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Σύμφωνα με την απόφαση της σύσκεψης, που έγινε τη Τρίτη 11/10 στη Νομική, τα Δημοτικά και Περιφερειακά Αυτοδιοικητικά Ριζοσπαστικά Σχήματα της Αττικής και οι δημοτικές αρχές του χώρου θα έχουν προσυγκέντρωση στην αυριανή απεργία, στις 10.30, στην πλατεία Καραϊσκάκη (σταθμός μετρό Μεταξουργείου), έξω από τα γραφεία της
ΠΟΕ-ΟΤΑ, στηρίζοντας τους εργαζόμενους στην αυτοδιοίκηση.


19 και 20 Οκτωβρίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

                         Λέμε ΟΧΙ
  1. Στις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις
  2. Στην εργασιακή εφεδρεία και τις απολύσεις
  3. Στα νέα χαράτσια
                        ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
                                      Για ανατροπή της πολιτικής
             ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΕΕ - ΔΝΤ

                     ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ
                                                         Στην ΑΘΗΝΑ:
  19/10 ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, 10.30 π.μ. ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
                               20/10 ΣΥΝΤΑΓΜΑ 11 π.μ.
                   Σημείο προσυγκέντρωσης στην ΕΡΜΟΥ
                            Συνεχίζουμε τον Αγώνα
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΥΛΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΜΕ 20-21/10
                                       ΟΛΜΕ

Στo κτίριο Atrina θα στεγαστεί η ΔΟΥ των Μεγάλων Επιχειρήσεων

Μία καινούργια Οικονομική Υπηρεσία με την ονομασία ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων, εγκαθιδρύεται στη φορολογική διοίκηση με το ν.4002.  Η ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων, η οποία θα στεγάζεται στo κτίριο Atrina στο Μαρούσι, θα είναι μία ολοκληρωμένη οικονομική υπηρεσία που θα συνδυάζει την εξυπηρέτηση των μεγάλων επιχειρήσεων για καθημερινές εργασίες με τον έλεγχό τους.
Η πρακτική του διαχωρισμού των ελεγκτικών υπηρεσιών σε όλη την Ελλάδα, που μέχρι σήμερα ασκούσαν τα Διεπεριφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης, φαίνεται ότι δεν απέδωσε τα τελευταία χρόνια. Στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών θεωρούν ότι η συνένωση των υπηρεσιών θα λειτουργήσει θετικά τόσο στην εξυπηρέτηση των μεγάλων επιχειρήσεων, που μέχρι σήμερα στοιβαζόντουσαν στις κατά τόπους ΦΑΕΕ μαζί με μικρότερες επιχειρήσεις, όσο και στην αποτελεσματικότερη εποπτεία τους.
Μία Μεγάλη Εφορία
Η ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων θα διαθέτει όλα τα τμήματα που έχει μία Εφορία, όπως το Μητρώο, ο Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων για τη θεώρηση, το τμήμα Εσόδων για την παραλαβή των δηλώσεων, Ταμείο και Δικαστικό για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Ταυτόχρονα ιδρύεται ένα νέο τμήμα συμβουλευτικής υποστήριξης των επιχειρήσεων, το οποίο θα λειτουργεί επικουρικά τόσο προς τον Προϊστάμενο της ΔΟΥ και τους φορολογούμενους για φορολογικά και άλλα νομικά θέματα.
Ποιοί Υπάγονται

Eκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στις 6:00 μ.μ.

Η «ΣΥΖΗΤΗΣΗ & ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ για την έκρυθμη κατάσταση που έχει προκαλέσει η οικονομική-πολιτική κρίση στους Ο.Τ.Α.», είναι το μοναδικό θέμα της Έκτακτης συνεδρίασης του Σώματος που θα παραγματοποιηθεί - ύστερα από πρόταση του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γεωργίου Πατούλη -  σήμερα Τρίτη 18 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα). 

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

"Παραταξιακός" ο δικτυακός τόπος του Δήμου Αμαρουσίου

Τις προτάσεις τους για τη λειτουργία του δικτυακού τόπου (site) του Δήμου Αμαρουσίου παρουσίασαν στον αντιδήμαρχο κ. Ευάγγελο Κάββαλο, οι δημοτικοί σύμβουλοι της κίνησης «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» κ.κ. Λευτέρης Μαγιάκης & Πέτρος Κούκουζας.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της κίνησης «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ», αναφέρθηκαν στην αυτονόητη ανάγκη, ο δικτυακός τόπος του Δήμου Αμαρουσίου, να προβάλει όλα όσα συμβαίνουν στην πόλη και να μην αποτελεί πεδίο προνομιακής προβολής της διοίκησης και του δημάρχου.
Συγκεκριμένα έθεσαν επί τάπητος την απουσία των απόψεων όλων των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου, όπως και των τοπικών συλλόγων και των διαφόρων συλλογικοτήτων που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας.
Χαρακτήρισαν, εκτός των άλλων, αντιδεοντολογική συμπεριφορά, να αναρτούνται οι ανακοινώσεις – απαντήσεις του γραφείου τύπου του Δήμου, σε ανακοινώσεις παρατάξεων, συλλόγων και ενεργών πολιτών, οι οποίες όμως δεν παρουσιάζονται στο δικτυακό τόπο του Δήμου και ο επισκέπτης του δεν μπορεί να τις βρει. Παρατήρησαν ακόμα, πως σε συγκεκριμένα δελτία του γραφείου τύπου του Δήμου, τα οποία αναφέρονταν σε δημόσιες εκδηλώσεις, αποσιωπήθηκε η παρουσία δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης.
Ζήτησαν να υπάρξει ισότιμη αντιμετώπιση όλων των πολιτών, από το δικτυακό τόπο και να μη χρησιμοποιείται ως παραταξιακός δικτυακός τόπος, αλλά ως δικτυακός τόπος του Δήμου. Πρότειναν δε, γι’ αυτό συγκεκριμένες τεχνικές προκειμένου να διασφαλιστεί η ισοτιμία στην προβολή των απόψεων και ιδεών όλων των παρατάξεων και των συλλόγων της πόλης.

Τρίωρη στάση εργασίας αύριο στον Δήμο

Τον επόμενο μήνα οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα με τη νέα μείωση των αποδοχών τους δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις καθημερινές τους ανάγκες.
Σκοπός της κυβέρνησης είναι να δοθούν υπηρεσίες του Δήμου (καθαριότητα κ.λπ.) σε ιδιώτες με αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας και την αύξηση του κόστους των υπηρεσιών που είναι βέβαιο ότι θα γίνει στο εγγύς μέλλον.
Αργότερα με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας θα ολοκληρωθεί η εξαθλίωση όλων των εργαζομένων.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΟΤΑ

                 ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Τις απαράδεκτες και προκλητικές κυβερνητικές ενέργειες καθώς και τις ενέργειες του Περιφερειάρχη Σγουρού, του δημάρχου Καμίνη και κάθε δημάρχου που συντάσσεται, προωθεί και υλοποιεί την αντεργατική, κατασταλτική και αντικοινωνική πολιτική, καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους Περιφερειακοί και Δημοτικοι Σύμβουλοι.
"Η κυβέρνηση, επισημαίνουν,  σε έναν πρωτοφανή αντεργατικό παροξυσμό, απειλεί με απολύσεις και διώξεις τους εργαζόμενους των ΟΤΑ.
 Ανακοινώνει ότι θα τους κόψει τα μεροκάματα, βγάζει ιδιωτικές εταιρείες με συνοδεία της αστυνομίας να μαζέψουν σκουπίδια, αναθέτει στα ΜΑΤ να ανοίξουν τους ΧΥΤΑ και στρώνει το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση της συλλογής των απορριμμάτων.
Οι απειλές, ο αυταρχισμός, η ωμή βία και η καταστολή είναι το απαραίτητο όπλο για να προχωρήσουν τα σχέδια κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ για το βάρβαρο κτύπημα κάθε εργασιακού δικαιώματος, τη διάλυση κάθε κοινωνικής υποδομής και την πλήρη παράδοση όλου του δημόσιου πλούτου και δημόσιων υπηρεσιών στο ιδιωτικό κεφάλαιο.
Η κυβέρνηση μαζί με την καταστολή χρησιμοποιεί τη συκοφαντία ενάντια σε κάθε κλάδο που αγωνίζεται, ώστε να προωθεί τη διάσπαση των εργαζόμενων.

Έτοιμος ο Μπόμπολας να αναλάβει την αποκομιδή των απορριμμάτων !

                 Αποκάλυψη "planet-greece.blogspot.com" 

Σε μαρτυρίες ανθρώπων που εργάζονται στον Μπόμπολα και είναι δύσκολο να διαψευστούν, βασίζεται η αποκάλυψη του planet-greece που είδε το φως της δημοσιότητας. 
Το planet-greece σημειώνει δε τα εξής: "Πριν βιαστούν κάποιοι να μας πουν  ότι  τα ολοκαίνουργια φορτηγά που πήρε έχουν σχέση με το εργοστάσιο ανακύκλωσης χάρτου, που βρίσκεται δίπλα στον ΧΥΤΑ Φυλής, να σας ενημερώσουμε ότι για το εργοστάσιο αυτό δουλεύουν ήδη άλλα απορριμματοφόρα, ενώ τα καινούργια βρίσκονται σταθμευμένα με... τις ζελατίνες σε ιδιωτικό αμαξοστάσιο".
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι στιμής έχει αγοράσει περίπου 70 απορριμματοφόρα, αν και άλλες πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό των οχημάτων σε 300!

Συνεδρίαση ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ τη Δευτέρα

                  ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
              ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ & ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ
Δώδεκα θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη  της Τακτικής συνεδρίασης του Σώματος, η οποία θα διεξαχθεί τη Δευτέρα στις 17 Οκτωβρίου στη 1:00  μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα). Θα  συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα :
1. Καταβολή τρίμηνων αποδοχών στην πρώην υπάλληλο του Δήμου μας ΠετροπούλουΧριστίνας του Παναγιώτη, κλάδου ΔΕ Εισπρακτόρων με βαθμό Α΄.
2. Καταβολή τρίμηνων αποδοχών στον πρώην υπάλληλο του Δήμου μας Χρήστο Δημητρίουτου Δημητρίου, κλάδου ΔΕ Διοικητικού με βαθμό Α΄.
3. Καταβολή τρίμηνων αποδοχών στον πρώην υπάλληλο του Δήμου μας Κάββαλο Βασίλειοτου Ευάγγελου, κλάδου ΔΕ Τεχνιτών με βαθμό Α΄.
4. Καταβολή τρίμηνων αποδοχών στην πρώην υπάλληλο του Δήμου μας Ματζάκου Σοφία του
Κωνσταντίνου, κλάδου ΔΕ Διοικητικού με βαθμό Α΄.
5. Καταβολή τρίμηνων αποδοχών στην πρώην υπάλληλο του Δήμου μας Δαλέκου Βασιλική τουΔημητρίου, κλάδου ΔΕ Διοικητικού με βαθμό Α΄.
6. Έκθεση Εσόδων - Εξόδων Γ΄ τριμήνου οικονομικού έτους 2011 του Δήμου Αμαρουσίου

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Ψηφίζει, ψεκάζει & εφαρμόζει το ΜΝΗΜΟΝΙΟ !

Σε εφαρμογή οι αλλοδαποί ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΟΙ μηχανισμοί !!!

Η δηλητηριώδης «αριστερή» καραμέλα περί αλλοδαπών «ταξικών αδελφών» είναι μια φράση κούφιας ρητορείας, μια άθλια δημαγωγία: Ταξικά αδέλφια υπάρχουν μόνο στην πάλη κατά του κοινού εχθρού.
Υπογραμμίζαμε εδώ και πάνω από 12 χρόνια, ιδιαίτερα τούτο:
«Η προγραμματισμένη, νεοταξική «εισβολή» των αλλοδαπών αποτελεί το εργαλείο, το πρακτικό εργαλείο της αυτοκρατορικής εξουσίας για την άλωση των εθνών, την κατάλυση των κοινωνικών και ιστορικών κατακτήσεων των εργαζομένων, την πολτοποίηση του πολιτισμού και των ιστορικών παραδόσεων, την υπονόμευση του συνεκτικού ιστού της Ορθοδοξίας, την κατάτμιση της Ελλάδας και εργαλείο των εμφύλιων αλληλοσπαραγμών.
Όσοι, λοιπόν μιλούν εναντίον της παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης και θορυβούν «πατριωτικά» χωρίς να θέτουν την πολιτική αιχμή των προβλημάτων, δηλαδή χωρίς να στρέφονται πρώτα και κύρια εναντίον του νεοταξικού «εργαλείου» (της αλλοδαπής «εισβολής»), αερολογούν στην καλύτερη περίπτωση και στη χειρότερη αποτελούν τις ιδεολογικές εφεδρείες του καθεστώτος.
Δεν μπορεί να διεξαχθεί αποτελεσματικός αγώνας εναντίον της παγκοσμιοποίησης και της Νέας Ιμπεριαλιστικής Τάξης (ο καπιταλισμός στη σημερινή υπερεθνική, αυτοκρατορική του μορφή) αν δεν τεθούν επί τάπητος τα «ανοικτά σύνορα»: η «εισβολή» των ξένων και ο εποικισμός…».