Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Ψηφίζει, ψεκάζει & εφαρμόζει το ΜΝΗΜΟΝΙΟ !

Σε εφαρμογή οι αλλοδαποί ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΟΙ μηχανισμοί !!!

Η δηλητηριώδης «αριστερή» καραμέλα περί αλλοδαπών «ταξικών αδελφών» είναι μια φράση κούφιας ρητορείας, μια άθλια δημαγωγία: Ταξικά αδέλφια υπάρχουν μόνο στην πάλη κατά του κοινού εχθρού.
Υπογραμμίζαμε εδώ και πάνω από 12 χρόνια, ιδιαίτερα τούτο:
«Η προγραμματισμένη, νεοταξική «εισβολή» των αλλοδαπών αποτελεί το εργαλείο, το πρακτικό εργαλείο της αυτοκρατορικής εξουσίας για την άλωση των εθνών, την κατάλυση των κοινωνικών και ιστορικών κατακτήσεων των εργαζομένων, την πολτοποίηση του πολιτισμού και των ιστορικών παραδόσεων, την υπονόμευση του συνεκτικού ιστού της Ορθοδοξίας, την κατάτμιση της Ελλάδας και εργαλείο των εμφύλιων αλληλοσπαραγμών.
Όσοι, λοιπόν μιλούν εναντίον της παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης και θορυβούν «πατριωτικά» χωρίς να θέτουν την πολιτική αιχμή των προβλημάτων, δηλαδή χωρίς να στρέφονται πρώτα και κύρια εναντίον του νεοταξικού «εργαλείου» (της αλλοδαπής «εισβολής»), αερολογούν στην καλύτερη περίπτωση και στη χειρότερη αποτελούν τις ιδεολογικές εφεδρείες του καθεστώτος.
Δεν μπορεί να διεξαχθεί αποτελεσματικός αγώνας εναντίον της παγκοσμιοποίησης και της Νέας Ιμπεριαλιστικής Τάξης (ο καπιταλισμός στη σημερινή υπερεθνική, αυτοκρατορική του μορφή) αν δεν τεθούν επί τάπητος τα «ανοικτά σύνορα»: η «εισβολή» των ξένων και ο εποικισμός…».

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Eίμαστε δυό,είμαστε τρείς,είμαστε χίλιοι δεκατρείς…

Πατούλεια τιμή, στην Δέσποινα Στυλιανοπούλου

         Τιμή στην Δ. Στυλιανοπούλου
            από τον Δήμο Αμαρουσίου

Την "εκλεκτή δημότισσά" του θα τιμήσει ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, για τη μεγάλη της προσφορά στο κομμάτι του πολιτισμού.
Σύμφωνα με καθημερινή εφημερίδα, η ιδέα ήταν του ίδιου του κ. Γ. Πατούλη και η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 24 Οκτωβρίου. Άνθρωποι των γραμμάτων και της τέχνης θα μιλήσουν για την προσωπικότητα της ηθοποιού.

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

«ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ, ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ».

   ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ TOY ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟY & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟY ΣΥΛΛΟΓΟY ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Γεώργιος Δέρπαπας

Ο Εξωραϊστικός &  Πολιτιστικός Σύλλογος Αμαρουσίου προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στην επίσκεψη στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη που γίνεται η Έκθεση
 «ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ».
Στην έκθεση εκτίθενται πίνακες του Οδυσσέα Ελύτη καθώς και είκοσι καλλιτεχνών που εμπνεύσθηκαν τα έργα τους από την ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη.
Θα επακολουθήσει επίσκεψη στην ΠΑΛΑΙΑ ΒΟΥΛΗ και στο συστεγαζόμενο ΕΘΝΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
μεταξύ των εκθεμάτων του οποίου είναι η περικεφαλαία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, ο χαρτοφύλακας του Χαρίλαου Τρικούπη, Ελαιογραφίες, Συγγράμματα, όπλα κλπ. Θα προβληθεί επίσης σχετικό ντοκιμαντέρ.

Γ. Πατούλης:"ανάγκη να υπάρξει επιτέλους μια απόφαση"

Απάντηση του Δήμου Αμαρουσίου στην επιστολή του Συλλόγου Κατοίκων Πολυδρόσου
Με αφορμή επιστολή κατοίκων του Δήμου στην περιοχή του Πολυδρόσου για το θέμα της οδού Φραγκοκλησιάς, ως Δήμος Αμαρουσίου θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα ζητήματα που αφορούν στη συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Πρώτον, η επίσκεψη του Δημάρχου είχε ως στόχο να υπογραμμίσει το έντονο ενδιαφέρον της σημερινής Διοίκησης του Δήμου για το ζήτημα της οδού Φραγκοκλησσιάς.
Καθώς και να επισημάνει το μεγάλο χρονικό διάστημα που έχει υπάρξει από το 2004 προκειμένου να βγει η απόφαση του ΣτΕ μετά την προσφυγή κατοίκων της περιοχής που αντιτίθενται στη διάνοιξη.
Δεύτερον, σε καμία περίπτωση η επίσκεψη του Δημάρχου δεν είχε ως στόχο να παρέμβει προς τη Δικαιοσύνη, πολύ δε περισσότερο να επιβάλει κάποια απόφαση. Αντίθετα, όπως μπορεί κάποιος να διαπιστώσει διαβάζοντας την επιστολή του Δημάρχου Γ. Πατούλη, η οποία αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα του Δήμου, αυτό που τονίστηκε είναι η ανάγκη να υπάρξει επιτέλους μια απόφαση.

Διάνοιξη της οδού Φραγκοκλησιάς

        ΠΡΟΣ Γ. ΠΑΤΟΥΛΗ  EΠΙΣΤΟΛΗ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ
Όταν πρωτοδιεκδικήσατε τον δημαρχιακό θώκο το καλοκαίρι του 2006, επισκεφτήκατε τη γειτονιά μας, φροντίσατε να μας συναντήσετε, σας δείξαμε επί τόπου τη ρεματιά και τον αυθαίρετο δρόμο τον οποίο χάραξε και προσπάθησε να κατασκευάσει ο Δήμος Χαλανδρίου μέσα στον προστατευόμενο με Προεδρικό Διάταγμα χώρο της ρεματιάς.
Διαβάζουμε για παρέμβασή σας στον πρόεδρο του ΣΤΕ υπέρ της διάνοιξης της οδού Φραγκοκκλησιάς. Είναι δικαίωμά σας βεβαίως να μεταβάλετε απόψεις και πολιτικές, αλλά βεβαίως κρίνεστε από τους πολίτες γι’ αυτές.
Στην επιστολή σας προς τον πρόεδρο του ΣΤΕ, όπως αυτή δημοσιεύτηκε, γράφετε πως δεν θέλετε να παρέμβετε με οποιονδήποτε τρόπο στο έργο της Δικαιοσύνης. Πράγματι αυτό επιβάλλει τόσο ο θεσμικός σας ρόλος όσο και το ίδιο το Σύνταγμα. Παρ’ όλα αυτά κάνετε ευθύτατη παρέμβαση παραθέτοντας ψευδή και στρεβλά στοιχεία όπως:

Λουκούλειο γεύμα ΣγουροΠαγκαλοΚαμίνηδων με θέμα τα "σκουπίδια"!

   Έφαγαν πριγκιπικά, μιλώντας για ... απορρίμματα
Το «17» επί της οδού Αμερικής, είναι φημισμένο για την ποιότητα των πιάτων που προσφέρει, για το φινετσάτο περιβάλλον και τον σεβασμό στον πελάτη. Ταυτοχρόνως, προσφέρεται για συναντήσεις εργασίας και αποτελεί πρώτη επιλογή για πολλούς από τους πολιτικούς.
Σήμερα το μεσημέρι λοιπόν, τακτικός συνεργάτης του Newpost.gr, είδε να γευματίζουν στο περί ου ο λόγος πολυτελές εστιατόριο, τους Θεόδωρο Πάγκαλο, Γιώργο Καμίνη και Γιάννη Σγουρό.
Η περιέργεια των ώθησε να... τεντώσει το αυτάκι του, να γίνει δι' ολίγο ωτακουστής, για τις ανάγκες της ενημέρωσης. Και οποία απογοήτευση...

Η κυβερνητική συμμορία "GAP- BENY", ξανακτυπά χωρίς μάσκα & αιδώ !

               Πριν ακόμη δημοσιευθεί το σχετικό ΦΕΚ,
  η ΔΕΗ στέλνει λογαριασμούς με το "τέλος ακινήτων" !!!
           Από την ιστοσελίδα www.forologoumenos.gr

Από την ιστοσελίδα www.forologoumenos.gr

Το ότι ο Υπουργός των Οικονομικών νοιώθει μία αφόρητη πίεση για να καλύψει τα ανοίγματα του Προϋπολογισμού που δημιούργησε η Κυβέρνηση στην οποία αντιπροεδρεύει, είναι γνωστό και κατανοητό. Το ότι, στην προσπάθειά του να καλύψει τα ανοίγματα αυτά αναγκάζεται να νομοθετεί κατά παράβαση του Συντάγματος και των υφιστάμενων νόμων, είναι πλέον μία συνήθης πρακτική, η οποία βεβαίως δεν είναι αποδεκτή από κανέναν και κατά της οποίας και διαμαρτυρόμαστε, αλλά και παλεύουμε.
Όμως, το ότι πέραν από την ουσία της νομιμότητας, ο Υπουργός των Οικονομικών έχει φθάσει στο σημείο να παραβιάζει και τους τύπους, είναι κάτι που ούτε περιμέναμε ποτέ να γίνει, αλλά ούτε και ήταν ανάγκη να γίνει!
Σήμερα, μέλος του Συλλόγου μας κατήγγειλε ότι έφθασε, με απλό ταχυδρομείο, στο σπίτι του, ο λογαριασμός που περιλαμβάνει και το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) ή “Ειδικό Τέλος Ακινήτων” με πιο απλά λόγια.(Ο λογαριασμός εμφανίζεται στην παρακείμενη φωτογραφία)
Το εκπληκτικό όμως είναι ότι, η υπουργική απόφαση η οποία ρητά αναφέρεται στην παράγραφο 13 του άρθρου 53 του ν. 4021/2011 ως προϋπόθεση για την ισχύ του νόμου, δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί στο ΦΕΚ!
Δηλαδή, η ΔΕΗ, έχει εκτυπώσει και έχει ταχυδρομήσει λογαριασμούς, τους οποίους ενδεχόμενα κάποιοι έχουν εξοφλήσει πλήρως, χωρίς ακόμη να έχει εκδοθεί η υπουργική απόφαση η οποία προκαλεί την ισχύ του νόμου και η οποία προσδιορίζει τις διαδικασίες που θα συμβούν όλα αυτά.

"Θετικός" σε βελτιώσεις ο Beny-to !!!

Νέα αθλιότητα από την κυβέρνηση των "ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΧΜΕΡ"

Διπλός κεφαλικός φόρος απ' ευθείας από τη μισθοδοσία!
ΔΙΠΛΟ κεφαλικό φόρο θα πληρώσουμε το 2012, καθώς μέσα σε μια χρονιά θα καταβληθεί η έκτακτη εισφορά για το 2011 και το 2012.
Το σημείωμα από την εκκαθάριση της δήλωσης εισοδήματος του χρόνου, από την άνοιξη, θα περιλαμβάνει τον κεφαλικό φόρο για τα εισοδήματα του 2011, την έκτακτη εισφορά επί των αντικειμενικών δαπανών, το τέλος επιτηδεύματος και τυχόν πρόσθετο φόρο εισοδήματος! Από τον Ιανουάριο του 2012 θα παρακρατείται από μισθούς και συντάξεις κάθε μήνα και ο κεφαλικός φόρος εισοδήματος.
Το πρόσθετο ποσό, λόγω δεύτερης δουλειάς ή άλλων εισοδημάτων (όπως ενοίκια), θα φτάνει στους πολίτες με το σημείωμα από την εκκαθάριση της δήλωσης εισοδήματος το 2013, το οποίο θα περιλαμβάνει ακόμη τυχόν πρόσθετο φόρο εισοδήματος, έκτακτη εισφορά τεκμηρίων και τέλος επιτηδεύματος!
 Η τροπολογία κατατίθεται σήμερα στη Βουλή.
Από την "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" το πλήρες θέμα...

Ωμό εκβιασμό & αντιδημοκρατικές απειλές στους εργαζόμενους, καταγγέλει η Λαϊκή Συσπείρωση

                 Η προσπάθεια εκφοβισμού & τρομοκράτησης των εργαζομένων 
                        στις υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου, δε θα περάσει.
Έχουμε και άλλες φορές σαν Λαϊκή Συσπείρωση επισημάνει τη μονομερή ευαισθησία των εισαγγελέων και του Δημάρχου σε βάρος των εργαζομένων και των αγώνων τους.
Εργοδότες και κυβέρνηση καταπατούν κατάφορα κάθε στοιχειώδη εργατικό δικαίωμα, οι τόποι δουλειάς έχουν μετατραπεί σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, εργοδότες και κυβέρνηση χρωστάνε στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους χρήματα επί μήνες και χρόνια, αλλά το αυτί κανενός εισαγγελέα δεν έχει ιδρώσει.
Σήμερα για μια ακόμα φορά στο πλαίσιο εκφοβισμού από την κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟΚ και στα πλαίσια τρομοκράτησης των εργατοϋπαλλήλων, ο κ. Πατούλης (ΝΔ), υπακούοντας στις κυβερνητικές και κομματικές εντολές(ΝΔ), προχώρησε σε ωμό εκβιασμό και αντιδημοκρατικές απειλές, προς τους εργαζόμενους στο Μαρούσι.
Οι απειλές για εισαγγελείς και ο εκφοβισμός της μη πληρωμής των μισθών , όσων αγωνίζονται είναι η σημερινή "στήριξη" του Δημάρχου στους δίκαιους αγώνες των εργαζόμενων.
Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει αυτές τις ενέργειες του Δημάρχου και καλούμε όλο τον Λαό της πόλης μας να καταδικάσει κάθε προσπάθεια καταστολής των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών στο Μαρούσι, απ' όπου και αν προέρχονται.
Οι εισαγγελείς της χώρας μας να πάνε να χτυπήσουν την πόρτα της κυβέρνησης και των υπουργών. Αυτοί είναι οι φταίχτες για ότι συμβαίνει.
Ο Δήμαρχος σαν συνδικαλιστής γιατρός μπορεί να προχωράει σε κατάληψη του υπουργείου; Οι εργαζόμενοι στο Δημαρχείο γιατί όχι;

"Κουκουλοπουλο-ποιεί" τις κινητοποιήσεις, ο Συνδικαλιστής - Δήμαρχος!

Ζητά επίσημη - έγγραφη ενημέρωση για τις κινητοποιήσεις...
 "Προ των ευθυνών τους" φέρνει η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου τα Σωματεία Εργαζομένων ζητώντας επίσημη έγγραφη ενημέρωση για τις κινητοποιήσεις τους.
 "Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Δήμο Αμαρουσίου, επισημαίνει Δελτίο Τύπο του Δήμου Αμαρουσίου, ανεξάρτητα από το δίκαιο των αιτημάτων που προβάλλονται και τις οποίες η Διοίκηση του Δήμου στηρίζει ηθικά, δημιουργούν μια σειρά από παρενέργειες τόσο στην καθημερινή λειτουργία του Δήμου και την εξυπηρέτηση των πολιτών, όσο και ως προς την εικόνα της πόλης και την προστασία της δημόσιας υγείας".
Με βάση έγγραφα υπηρεσιακών παραγόντων, αλλά και εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου με βάση τα έγγραφα αυτά, η συνέχιση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων θα έχει ως αποτέλεσμα ο Δήμος Αμαρουσίου να φανεί ασυνεπής σε μια σειρά από υποχρεώσεις του, με πιθανές νομικές και οικονομικές επιπτώσεις.
Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, προκύπτει:
Από την κατάληψη του Υπ. Υγείας
Αδυναμία έγκαιρης καταβολής της μισθοδοσίας των εργαζομένων
Αδυναμία εμπρόθεσμης εκπλήρωσης των ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων του Δήμου, που θα έχει ως αποτέλεσμα την επιβολή προστίμων και προσαυξήσεων τα οποία κάπου θα πρέπει να καταλογιστούν
Μη αποστολή στοιχείων προς το Υπουργείο Εσωτερικών για την υποβολή των οποίων υπάρχει χρονική δέσμευση
Μη εξυπηρέτηση από τις υπηρεσίες πολιτών που προσέρχονται στο Δημαρχείο
Αδυναμία αποκομιδής των απορριμμάτων από τους δρόμους της πόλης, γεγονός που μπορεί να έχει δυσμενείς επιπτώσεις στη δημόσια υγεία

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Συναυλία Οικονομικής Ενίσχυσης για την Κατάληψη Επαυλης Κουβέλου

Ορκίστηκε Δημοτικός Σύμβουλος το Τζανικόπαιδο

Ορκίστηκε από το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη, για το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου της μείζονας μειοψηφίας ο κ. Κώστας Ζαπαντιώτης, στη θέση του κ. Στάθη Ραγκούση, ο οποίος παραιτήθηκε λόγω των υποχρεώσεών του ως ειδικός σύμβουλος του Υπουργού Εσωτερικών.
Μετά την παρέλευση ενός μηνός όπως προβλέπει ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων ο κ. Ζαπαντιώτης καταλαμβάνει αυτοδίκαια τη θέση του κ. Ραγκούση, ως ο πρώτος επιλαχών με βάση τον αριθμό ψήφων, υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές με το συνδυασμό "Μαρούσι Επιστροφή στο Μέλλον".
Η τελετή της ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2011 στο γραφείο του κ. Δημάρχου, κατά την οποία αναγνώστηκε ο όρκος και υπογράφηκαν όλα τα προβλεπόμενα έγγραφα σύμφωνα με τις διατάξεις του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα.

ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΣΤΗ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"

Σε επιφυλακή οι Τούρκοι για τη σωστή καταμέτρηση
Συνεχίζεται, σύμφωνα με το  "www.trtgreek.com", η διαδικασία απογραφής πληθυσμού στη "Μακεδονία", η οποία ξεκίνησε στις 1 Οκτωβρίου. 
" Η πολυεθνική δομή της χώρας, τονίζει το ιστολόγιο, είχε προκαλέσει αντιπαραθέσεις σε προηγούμενες απογραφές πληθυσμού. Μέλη πολιτικών παρατάξεων και μη κυβερνητικών οργανώσεων που εκπροσωπούν τους Τούρκους που ζουν στη "Μακεδονία", είναι σε επιφυλακή για τη σωστή απογραφή του τουρκικού πληθυσμού στην χώρα αφού σε προηγούμενες απογραφές ο αριθμός των Τούρκων, εσκεμμένα παρουσιάζονταν λιγότερος από ότι στην πραγματικότητα είναι.
Η Κρατική Στατιστική Υπηρεσία της "Μακεδονίας", βάσει την απογραφή πληθυσμού που έγινε το 2002, αποκαλεί Μακεδόνες το 64 % του πληθυσμού, Αλβανούς το 25% και Τούρκους το περίπου 4 %. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία οι Ρουμάνοι, Βόσνιοι και Πολωνοί αποτελούν το υπόλοιπο του πληθυσμού.
Όμως τα πολιτικά κόμματα και οι "Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις των Τούρκων της "Μακεδονίας" δηλώνουν πως οι αριθμοί αυτοί δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική εικόνα σε ότι αφορά τον τουρκικό πληθυσμό που ζει στην χώρα και υποστηρίζουν ότι οι Τούρκοι αποτελούν τουλάχιστον το 5 % του πληθυσμού.

"Μούγκα στη Στρούγκα" για το σκάνδαλο της Proton Bank, η Ν.Δ !

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από "kourdistoportocali.com"
-Σκληροτράχηλε καμπόυ Μιχελάκη, γαιτί κατάπιες τη γλώσσα του για τη σκανδαλάρα της Proton Bank που αρκεί για να καθήσει στο σκαμνί η μισή κυβέρνηση;
-Καμπόυ Μιχελάκη, γιατί κατάπιες το σκάνδαλο της Proton Bank , για τη διάσωση της οποίας καλούνται οι Έλληνες φορολογούμενοι να καταβάλουν 1,1 δις;
Γιατί χάθηκε η ντοπιολαλιά σας εκεί στη ΝΔ-SATURN;
Γιατί ο Αντώνης Σαμαράς δεν παίρνει ένα τηλέφωνο την Αριστέα Μπουγάτσου - πριν τον κάνει εντελώς νούμερο η Άννα Βίσση - να μάθει τι ακριβώς συμβαίνει σ αυτή την υπόθεση, η οποία από μόνη της αρκεί για να γκρεμίσει το ΠΑΣΟΚ από την εξουσία και να καθήσουν στο σκαμνί οι Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος;
Γιατί το βουλώνετε ωρέ παλικάρια της Συγγρού;

"Aνεξάρτητη" ΘΡΑΚΗ, επιθυμεί ο ΝεοΔημοκράτης Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης!

  "Αχ πατρίδα μου καημένη, ποιά κατάρα σε βαραίνει"!
Μετά το ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς (διαβάστε σήμερα τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ) και τα όσα ακούγονται εδώ και χρόνια περί αυτονομίας της Κρήτης, ήρθε ο εκλεγείς με τη ΝΔ Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης να δηλώσει "ότι η Θράκη μπορεί να σταθεί και ως ανεξάρτητο κράτος, αφού βρίσκεται ανάμεσα σε δύο χώρες"!!!
Π. Τζανίκος - Ευάγγ. Λαμπάκης

Ηθελα νάξερα, αυτά συζητούσαν στο 1ο Βαλκανικό Συνέδριο με θέμα την «Βελτίωση της τοπικής αυτοδιοίκησης μέσω του εκσυγχρονισμού των δημόσιων υπηρεσιών και την ανάπτυξης της δημοσιο-ιδιωτικής συνεργασίας» που διοργανώθηκε πρόσφατα στην Αλεξανδρούπολη, βασικός άξονας του οποίου ήταν η ανάπτυξη της εκπαιδευτικής δραστηριότητας των τοπικών φορέων, μέσω της δημιουργίας ενός Διαβαλκανικού Εκπαιδευτικού Κέντρου (Balkan Training Center) με έδρα την πρωτεύουσα του Ν. Εβρου, όπου σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε & ο τέως Δήμαρχος Αμαρουσίου Παναγιώτης Τζανίκος;
Ως ΘΡΑΚΙΩΤΗΣ, καταγόμενος μάλιστα από το Ν. ΕΒΡΟΥ προβληματίζομαι έντονα - σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο -  πως θα πηγαίνω στο χωριό που γεννήθηκα...
 ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΩ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ κ. Ε. ΛΑΜΠΑΚΗ;
Να τι δήλωσε ο ανεκδιήγητος Δήμαρχος, ο οποίος χαίρει (ακόμη) της στήριξης  από τη ΝΕΑ Ν.Δ του "ΠΑΤΡΙΩΤΗ" Αντώνη Σαμαρά, με τα γρήγορα αντανακλαστικά:
«Γιατί η Θράκη είναι ανάμεσα σε δύο ηπείρους. Γιατί η Θράκη βρίσκεται ταυτόχρονα ανάμεσα σε δύο χώρες οι οποίες έχουν διαφορετικούς πολιτισμούς και βέβαια η Θράκη έχει όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία μπορούν να σταθούν μέσα σε ένα πλαίσιο ανεξάρτητου στίγματος, επίσης στο χάρτη, για να μπορέσει αυτό το κομμάτι του ελλαδικού χώρου να αναπτύξει όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία χρειάζεται ένα ανεξάρτητο κράτος» ανέφερε σε κάποια στιγμή ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και η αίθουσα «πάγωσε».
Προειδοποίησε επίσης την Αθήνα να μην κάνει "Κέντρα Υποδοχής Λαθρομεταναστών", γιατί τότε θα «χάσει» τη Θράκη !!!

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Περί Ανηθικότητος

"Ξεκινά" η ασφαλτόστρωση στις οδούς Α. Αθανασίου & Ν. Λύτρα

Στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί η Δημοτική Αρχή με Συλλόγους και Φορείς της πόλης, προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα που αφορούν κάθε γειτονιά, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, συναντήθηκε με μέλη του Δ.Σ. του Εξωραϊστικού  Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Ο Άγιος Ελευθέριος» Σωρού Λάκκας Κόττου.
Η Δημοτική Αρχή ενημέρωσε αναλυτικά τους εκπροσώπους του Συλλόγου σχετικά με τα ζητήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή του Σωρού.
- Στο θέμα της ένταξης στο σχέδιο της περιοχής «Κάτω Σωρός - Μαρμαράδικα» όλες οι ενέργειες από την πλευρά του Δήμου Αμαρουσίου έχουν ολοκληρωθεί και αναμένεται η έγκριση του Σ.Χ.Ο.Π., προκειμένου να εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.
- Επίσης μετά από απόφαση του κ. Δημάρχου έχει ήδη ξεκινήσει στο κτίριο της Ανακύκλωσης η μετεγκατάσταση της υπηρεσίας καθαριότητας και του χώρου στάθμευσης των οχημάτων του Δήμου, η οποία προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα. Ο χώρος στη συνέχεια θα αναβαθμισθεί σε χώρο πρασίνου και πολιτισμού.

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Κοσμοσυρροή στα εγκαίνια των νέων γραφείων της Β4 ΝΟΔΕ

Εκατοντάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα του Προέδρου της Β4 ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας, Δ. Καρλαύτη, με αφορμή τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Νομαρχιακής στο Κέντρο του Αμαρουσίου. Η τελετή των εγκαινίων μετατράπηκε σε μια θερμή πολιτική εκδήλωση στήριξης του αγώνα που δίνει ο Πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς, αφού πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο όπου οι πολίτες ζουν σε ένα κλίμα πρωτοφανούς ανασφάλειας και απογοήτευσης από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με το προβάδισμα της ΝΔ στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής των κομμάτων να αυξάνεται κατακόρυφα.
Στο κλίμα αυτό ο Πρόεδρος της Β4 ΝΟΔΕ Δ. Καρλαύτης αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, τόνισε ότι «στόχος και φιλοδοξία των στελεχών της Νομαρχιακής είναι τα γραφεία αυτά να αποτελέσουν το χώρο πολιτικής έκφρασης και αγώνα όλων των Νεοδημοκρατών της ευρύτερης περιοχής μας, αλλά και να προσελκύσουν πολίτες από όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους, πολίτες που απογοητευμένοι από την αδιέξοδη πολιτική που ασκεί η σημερινή Κυβέρνηση, αναζητούν ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον στη Νέα Δημοκρατία και στον αρχηγό μας, αλλά και αυριανό Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά».

Oλοι οι εργαζόμενοι έχουν τους ίδιους εχθρούς

Από τις αρχές του Οκτώβρη του 2011 οι εργαζόμενοι στους Ο. Τ. Α. έχουν ξεκινήσει, πρώτοι απ’ όλους τους εργαζόμενους, τον αγώνα τους αντιδρώντας ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης των εντολοδόχων του Δ. Ν. Τ. - Ε. Ε. - Ε. Κ. Τ., της εργασιακής εφεδρείας και της ισοπέδωσης κάθε έννοιας εργασιακού δικαιώματος στο χώρο των Ο. Τ. Α. και του δημόσιου τομέα γενικά.
Οι μαζικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους Ο. Τ. Α, οι απεργίες και οι καταλήψεις αμαξοστασίων και Δημοτικών καταστημάτων είναι στην ημερήσια διάταξη των αγωνιζόμενων, που φαίνεται ότι έχουν πάρει για τα καλά την υπόθεση της υπεράσπισης της εργασίας τους και των δικαιωμάτων τους στα χέρια τους.
Η Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ (Αμαρουσίου) χαιρετίζει τον απεργιακό αγώνα των εργαζόμενων στο Δήμο Αμαρουσίου και στους Ο. Τ. Α. δηλώνοντας την αμέριστη συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων.
Καλούμε τους εργαζόμενους στο Δήμο Αμαρουσίου και τους Ο. Τ. Α. να μη σταματήσουν τον αγώνα τους αν δεν καταργηθούν όλα τα μέτρα που πλήττουν τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους καταβαραθρώνοντας το βιοτικό μας επίπεδο, οδηγώντας μας στην ανεργία και τη φτώχεια.

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

     ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ ΚΗΦΙΣΙΑΣ   
                                                                   
Γυναίκες εργαζόμενες, αυτοαπασχολούμενες, άνεργες, μετανάστριες ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ - ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ - ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΠΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΜΑΣ.
Καταγγέλουμε τη βάρβαρη φοροληστεία σε βάρος του εργαζόμενου λαού απο τα φορομπηχτικά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα και τα κόμματα της πλουτοκρατίας ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ. Με εκβιασμούς προσπαθούν να αποσπάσουν από τον εργαζόμενο λαό τα τελευταίαψίχουλα που απέμειναν απο μισθούς, συντάξεις με τα νέα χαράτσια που επιβάλλουν μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.
Το νέο χαράτσι για τις κατοικίες, που με αίμα και ιδρώτα αποκτήσαμε και μας φορολόγησαν μέχρι τώρα χίλιες φορές για αυτό, κάτω από την απειλή οτι αν δεν πληρώσουμε θα μας κόψουν το ρεύμα, είναι ένας άτιμος εκβιασμός και ένα βάρβαρο άδικο μέτρο. Καλούμε όλες τις γυναίκες, άνεργες, εργαζόμενες, αυτοαπασχολούμενες, τις γυναίκεςτων λαικών οικογενειών να αρνηθούν την πληρωμή του χαρατσιού. Χωρίς φόβο, χωρίς διλήμματα ,οργανωμένα επιστρέφουμε τα χαράτσια μέσα από τα σωματεία και τούς συλλόγους μας σε αυτούς που πρέπει να πληρώσουν, στήν πλουτοκρατία.

Σύγκληση έκτακτου Δ. Σ. ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση

Αίτημα για τη σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου  με  θέμα "ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥΣ"  υπέβαλε στο Προεδρείο του  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, η Λαϊκή Συσπείρωση.
"H βάρβαρη επίθεση της κυβέρνησης, τονίζει, σε βάρος των εργαζόμενων του Δημόσιου τομέα και κατά συνέπεια των εργαζόμενων του Δήμου μας, που τούς οδηγεί σε εργασιακή εφεδρεία και απολύσεις, με ολέθριες συνέπειες για τούς ίδιους και τις οικογένειες τους, επιβάλλει την άμεση παρέμβαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αποφάσεις γιά τη στήριξη των εργαζόμενων και καταδίκης των βάρβαρων μέτρων".

                                                    ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΝΙΚΟΣΜΠΟΥΝΤΟΥΡΟΓΛΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΛΑΤΗΡΑ & ΘΑΝΑΣΗΣ  ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

To Δ.Σ. να καταδικάσει απερίφραστα το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας

        ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Δ.Σ,
                      ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Με καταιγιστικό τρόπο ανακοινώνονται καθημερινά από την κυβέρνηση, καθ’ υπόδειξη της τρόικας, μέτρα οικονομικού, κοινωνικού και διοικητικού χαρακτήρα που πλήττουν με τον πιο βάναυσο τρόπο όχι μόνο τον προϋπολογισμό και τον προγραμματισμό της κάθε λαϊκής οικογένειας, αλλά δημιουργούν καταστάσεις πανικού και ανασφάλειας σε αυτές.
Από τα πιο πρόσφατα μέτρα είναι εκείνο της εργασιακής εφεδρείας, στην ουσία απόλυσης, χιλιάδων εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, παρακάμπτοντας το ίδιο το Σύνταγμα, χρησιμοποιώντας το τερτίπι της συγχώνευσης και κατάργησης οργανισμών και αντιστοίχων θέσεων εργασίας.
Στο Δήμο μας, αν και οι διατάξεις του «Καλλικράτη» είναι ρητές και σαφείς ως προς τα χρονοδιαγράμματα, δεν έχει ακόμα συνταχθεί και ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο ο Οργανισμός Λειτουργίας του Δήμου, ούτε έχει δοθεί στους ενδιαφερόμενους (δημοτικές παρατάξεις, σωματεία εργαζομένων) κάποιο προσχέδιο που θα αποτελούσε ενδεχομένως βάση συζήτησης.
Με την παρούσα, ζητούμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να καταδικάσει απερίφραστα το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, να μη δώσουν οι υπηρεσίες του Δήμου καμία λίστα με πλεονάζον προσωπικό όπου αυτό απαιτηθεί από την Κυβέρνηση,

Βρείτε τις διαφορές και επιλέξτε την Χούντα που σας ταιριάζει…

"Σατανική" μεθόδευση της "Διαμαντένιας" Αννας, για την εργασιακή εφεδρεία χιλιάδων εκπαιδευτικών

          "Τα σπλάχνα του Ελληνικού Λαού", οργανώνουν
με αριστοτεχνικό τρόπο τον ... ακρωτηριασμό της Παιδείας !
     Του Χρήστου Κάτσικα
Ας μην υπάρχει καμιά αμφιβολία. Τα βήματα ήδη ακούγονται, οι σκιές αρχίζουν να προβάλλουν. Μόνο οι υπάλληλοι της συναίνεσης, οι κατασκευαστές του εφικτού και οι θεατές της ζωής δεν ακούνε και δεν βλέπουν ή κάνουν ότι δεν ακούν και ότι δεν βλέπουν.
«Κατασκευάζουν» βήμα-βήμα την εργασιακή εφεδρεία των εκπαιδευτικών. Οργανώνουν, με αριστοτεχνικό τρόπο, τον ακρωτηριασμό. Έτσι που να ξεσπάσει με τη φυσικότητα της βροχής που ακολουθεί τις αστραπές και τους κεραυνούς.
«Η εφεδρεία προβλέπεται και για τους εκπαιδευτικούς, αλλά σε επόμενη φάση», δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, μιλώντας στο ραδιόφωνο Real FM το πρωί της Δευτέρας 3/10/2011 και την επόμενη μέρα (4/10) το επανέλαβε σε συνέντευξή της στο ΕΘΝΟΣ :
«άμεσα δεν θα ισχύσει η εφεδρεία για τους εκπαιδευτικούς. Πρέπει πρώτα να προχωρήσουμε σε αναδιοργάνωση του προσωπικού και μετά βλέπουμε...».
Η υφυπουργός Παιδείας δεν ψεύδεται. Μίλησε για επόμενη φάση, απλά ξέχασε να πει πως το υπουργείο Παιδείας εργάζεται πυρετωδώς για την ετοιμασία αυτής της επόμενης φάσης.
Τα πρώτα κομμάτια του παζλ έχουν ήδη μπει στη θέση τους και ήδη το τοπίο διαμορφώνεται.

                 
 Η ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ  ΤΟΥ «ΩΡΙΜΟΥ ΦΡΟΥΤΟΥ»
Ένας από τους βασικούς μοχλούς μείωσης των οργανικών θέσεων είναι η συγχώνευση – κατάργηση σχολικών μονάδων.

Προάγει το ΧΑΦΙΕΔΙΣΜΟ στα σχολεία, η Αννα ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ - "Bilderberg"!

Κλήθηκαν Γονείς να υποδείξουν τους υπεύθυνους των καταλήψεων, στο Μαρούσι  !!!

Εμφύλιος πόλεμος, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΝΑΝΤΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ στην "ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ", βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ των Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων, με αφορμή τις καταλήψεις σχολείων, οι οποίες αυξάνονται συνεχώς και ανέρχονται πλέον σε 800.
Οι μαθητές είναι αποφασισμένοι να μην μπουν στις τάξεις αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Μεταξύ των γονέων όμως υπάρχουν διχογνωμίες για τις μορφές αγώνα.
Καθώς οι μαθητές φέρονται αποφασισμένοι να μην μπουν στις αίθουσες πριν πάρουν βιβλία, οι γονείς μοιράζονται σε δύο «στρατόπεδα»:
Στο ένα βρίσκονται όσοι τάσσονται στο πλευρό των παιδιών και υποστηρίζουν τα «λουκέτα» ως μέσο πίεσης. Απέναντί τους έχουν όσους επιθυμούν να παραμείνουν τα σχολεία ανοιχτά γιατί υπάρχουν, όπως λένε, «κι άλλοι τρόποι διεκδίκησης των αιτημάτων».
Την περασμένη Τετάρτη η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Αθήνας, Διονυσία Αθανασοπούλου, θέλοντας να καταγγείλει ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας επιχειρεί να μετατρέψει τους μαθητές σε «χαφιέδες» και να εκφράσει τη διαμαρτυρία της για την εμπλοκή δικαστικών και αστυνομικών αρχών στις καταλήψεις, σήκωσε πανό το οποίο έγραφε «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας».

Μεσογαίας Νικόλαος: Ἂν δὲν ξυπνήσουμε, τελειώσαμε...

                     Δὲν θὰ ὑπάρχει συνέχεια!
Καιρὸς πλέον νὰ ξεσηκωθοῦμε. Τὰ πάντα πρέπει νὰ ἀλλάξουν"
Μὲ μία ἐγκύκλιο «φωτιὰ» κατακεραυνώνει τὸ ἀπάνθρωπο πολιτικὸ σύστημα
Ἡ χάρις καὶ ἡ εὐλογία τοῦ Κυρίου μᾶς Ἰησοῦ Χριστοῦ εὔχομαι νὰ σκεπάζει ὅλους σας, τὴν κοινωνία, τὸ ἔθνος καὶ τὴν Ἐκκλησία μας.
Σκέφθηκα πολὺ γιὰ νὰ συντάξω αὐτὴ τὴν ἐγκύκλιο καὶ νὰ τὴν ἀπευθύνω στὴν ἀγάπη σας. Μέχρι τὴν τελευταία στιγμὴ δὲν ἤμουν σίγουρος ἂν ἔπρεπε νὰ τὸ κάνω.Τὶς τελευταῖες ὅμως μέρες, μέσα στὴν κατάσταση τοῦ γενικευμένου πανικοῦ ποὺ ἐπικρατεῖ στὴν πατρίδα μας, τῶν σπασμωδικῶν ἀποφάσεων τῶν ὑπευθύνων διαχειριστῶν τῆς ζωῆς καὶ τοῦ μέλλοντός μας, τὴν ἐπαναλαμβανόμενη ἐναλλαγὴ ὑποσχέσεων καὶ διαψεύσεων ποὺ ἔχουν τραυματίσει τὸ ἠθικὸ καὶ τὴν ἀξιοπρέπειά μας, τὸν καταιγισμὸ τῶν χωρὶς τέλος φορολογικῶν ἐπιβαρύνσεων, δέχθηκα σωρεία τηλεφωνημάτων καὶ μηνυμάτων πολιτῶν τῆς περιοχῆς μας ποὺ ζητοῦν ἀπεγνωσμένα μία παρέμβαση καὶ κάποια συμπαράσταση στὸ οἰκονομικό τους ἀδιέξοδο καὶ δράμα.Οἱ μισθοὶ καὶ οἱ συντάξεις περικόπηκαν, ἀρκετοὶ ἀπολύθηκαν, οἱ ἄνεργοι πληθύνονται, πολλοὶ στέγνωσαν οἰκονομικά. Καὶ ξαφνικά μας ζητεῖται ἀπειλητικὰ καὶ ἐκβιαστικὰ νὰ πληρώσουμε, ἐπὶ πλέον φόρο γιὰ τὸ σπίτι ποὺ μένουμε σὰν νὰ εἶναι τὸ κράτος πλέον φτωχότερο ἀπὸ τοὺς φτωχούς. Φτάσαμε, ἀντὶ τὰ ἔξοδά μας νὰ γίνονται γιὰ τὸ φαγητό, τὸ σπίτι καὶ τὶς ἀνάγκες μας, ὅ,τι ξοδεύουμε νὰ πηγαίνει σὲ δύο φοβερὲς λέξεις: σὲ φόρους καὶ σὲ χρέη.
Δὲν εἶναι δύσκολο νὰ ἀντιληφθεῖ κανεὶς τὸ αἴσθημα πνιγμοῦ ποὺ διακατέχει ἴσως καὶ τὴν πλειοψηφία τῶν συμπολιτῶν μας, σίγουρα καὶ ἀρκετοὺς ἀπό μας. Ποιὸς μποροῦσε νὰ φαντασθεῖ ὅτι ὁ ὑπέροχος καὶ ὑπερήφανος λαός μας θὰ ἔφτανε σὲ αὐτὸ τὸ κατάντημα; Νὰ ἔχει δώσει καὶ τὴν τελευταία σταγόνα τοῦ ἱδρώτα του, τοῦ κόπου του, τῆς ἀξίας του, καὶ παρὰ ταῦτα νὰ ἔχουμε ὡς λαὸς διασυρθεῖ παγκοσμίως; Καὶ τώρα χωρὶς καμμία ἐλπίδα καὶ ἐγγύηση νὰ διεκδικεῖ τὸ κράτος μᾶς πιεστικὰ τὰ ... δάκρυα καὶ τὸ αἷμα μας;
Εἶναι αὐτονόητο ὅτι δὲν ἀντέχουμε ἄλλο. Δὲν εἶναι ὑπερβολὴ αὐτό. Πρέπει ὅμως νὰ τὸ ποῦμε. Νὰ τὸ φωνάξουμε στὰ αὐτιὰ τῶν ἁρμοδίων: «Ὡς ἐδῶ! Δὲν μποροῦμε ἄλλο. Βρέστε ἄλλες λύσεις.
Ἴσως πιὸ δύσκολες, ἀλλὰ πιὸ ἀποδοτικές, πιὸ ἔξυπνες καὶ σίγουρα πιὸ ἀνθρώπινες. Ἂν δὲν μπορεῖτε, ὁμολογῆστε τὴν ἀδυναμία σας.