Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

«Ο κ. Πτώχευση φέρνει επενδυτές»

 Η επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Φίλιπ Ρέσλερ και οι ευκαιρίες, αλλά και τα προβλήματα για ξένους επενδυτές στην Ελλάδα σχολιάζονται εκτενώς σήμερα στον γερμανόφωνο Τύπο. «Επίσκεψη με καρότο και μαστίγιο» χαρακτηρίζει την αποστολή Ρέσλερ η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού «Der Spiegel» και εξηγεί:
«Η κρίση χρέους ασφαλώς παίζει ρόλο στο ταξίδι αυτό και θα συζητηθεί (…) Όμως για τον Ρέσλερ άλλος είναι ο σκοπός του ταξιδιού: να διερευνήσει κατά πόσον μπορεί να αποκατασταθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Εκατοντάδες Έλληνες επιχειρηματίες ήρθαν την Πέμπτη το βράδυ στο ελληνογερμανικό οικονομικό φόρουμ της Βουλιαγμένης. Πολλοί από αυτούς αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα αυτή την εποχή: Λόγω της ευρωκρίσης και της υπερχρέωσης της χώρας τους δεν έχουν πρόσβαση σε κεφάλαια για να προχωρήσουν σε επενδύσεις. Γι αυτό αναζητούν επαφές με Γερμανούς συνεταίρους, που διαθέτουν οικονομική επιφάνεια».
«Ο κ.Πτώχευση φέρνει επενδυτές» τιτλοφορεί το δικό της ρεπορτάζ η Frankfurter Allgemeine. Τους φέρνει όμως πράγματι; Η εφημερίδα σημειώνει: «Για να είναι συμφέρουσες οι επενδύσεις στην Ελλάδα, πρέπει να αυξηθεί η παραγωγικότητα της χώρας. Ο δρόμος γι αυτό είναι μακρύς και περνάει μέσα από οδυνηρές περικοπές μισθών. Για παράδειγμα, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας για το 2008, τελευταίο έτος πριν από την κρίση, στην Ελλάδα ο μέσος μισθός ανερχόταν σε 1.727 ευρώ. Στη Βουλγαρία, τον βόρειο γείτονα της Ελλάδας και μέλος της Ε.Ε. από το 2007, το αντίστοιχο ποσό είναι 265 ευρώ. Η Ελλάδα θα πρέπει να αναπτύξει ένα ιδιαίτερο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για να αντισταθμίσει αυτή τη διαφορά και μέχρι στιγμής δεν το έχει κάνει».
Γερμανοί επενδυτές ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας.Η εφημερίδα Generalanzeiger της Βόννης γράφει:

Άλεξ Ρόντος: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται στρατό...

Ο μυστηριώδης Άλεξ Ρόντος, το σκοτεινό alter ego του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο άνθρωπος που σε όποιο κράτος εργάζεται ακολουθεί πόλεμος ή πολιτική αναταραχή, “ξανακτύπησε” με συνέντευξή του στην Χουριέτ. Και, ως συνήθως, με δηλώσεις που προκαλούν το κοινό εθνικό αίσθημα:
Σύμφωνα με τον Ρόντο: “Εμείς ο μόνος λόγος για τον οποίο κάθε χρόνο πρέπει να επενδύουμε σημαντικό ποσοστό του εθνικού μας εισοδήματος σε στρατιωτικές δαπάνες είναι η Τουρκία. Η Ελλάδα δαπανά επειδή δαπανά και η Τουρκία σε στρατιωτικές δαπάνες. Όμως ο λόγος ύπαρξης του τουρκικού στρατού δεν είναι η Ελλάδα. Για αυτό δεν περιμένω αμοιβαία βήματα. Αν πρέπει να μιλήσω ανοιχτά εντέλει από τον αφοπλισμό κερδισμένη πραγματικά θα είναι η Ελλάδα. Αυτό είναι κάτι και ρεαλιστικό και δυνατό να γίνει”.
Άρα υπάρχει κατανόηση για τους τουρκικούς υπερεξοπλισμούς επειδή δεν… αφορούν την Ελλάδα, η οποία θα πρέπει να αφοπλιστεί!

Δ. Κιτσίκης: Εχω τρία διαβατήρια, αλλά στην καρδιά μου «είμαι πολίτης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας»!

"ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ" ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗ
      «Μόνο η Τουρκία μπορεί να σώσει την Ελλάδα» !!!
Τα λόγια αυτά ανήκουν στον Έλληνα Τουρκολόγο καθηγητή Δημήτρη Κιτσίκη, ο οποίος σύμφωνα
με το TRT( Turkish Radio - Television Corporation Official Web Site), πιστεύει ότι ακόμη και οι πιο φανατικοί Έλληνες εθνικιστές συμφωνούν μαζί του(για να το διατυμπανίζει κάτι θα γνωρίζει...Ετσι δεν είναι κ.κ. του ΛΑΟΣ - ΛΑ. Ορθόδοξου Σιωνισμού, της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και άλλων Εθνικοκαπηλευτών;)!
Ο καθηγητής Δημήτρης Κιτσίκης ο οποίος διδάσκει μαθήματα Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Οττάβα του Καναδά,
και το τελευταίο χρονικό διάστημα παραδίδει μαθήματα ως επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Gediz στην İzmir ως γνήσιος ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΣ δεν παρέλειψε να στείλει στα Τουκικά το εξής μήνυμα: «Εγώ έχω τρία διαβατήρια. Ελληνικό, Γαλλικό και Καναδικό. Αλλά στην καρδιά μου είμαι ακόμη και μόνο Οθωμανός πολίτης. Είμαι πολίτης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας» !!!
Ο γνωστός Τουρκολόγος ο οποίος πραγματοποίησε σημαντικές επιστημονικές εργασίες προέβη σε ενδιαφέρουσες δηλώσεις σχετικά με την Ελλάδα που βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο.

Ο κρυμμένος ορυκτός μας πλούτος

«Ο κρυμμένος ορυκτός μας πλούτος» είναι το θέμα εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στις 6:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αμαρουσίου (Βασιλίσσης Σοφίας 9).

Κυριάκος Βελόπουλος,
βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης ΛΑ.Ο.Σ.
Αβραάμ Ζελελίδης,
Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών
Ηλίας Κονοφάγος,
Χημικός Μηχανικός Πετρελαίων
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης, βουλευτής Β’ Αθηνών ΛΑ.Ο.Σ.

"Aδιαφορία" του Δήμου για τον καθαρισμό της Ευκαλύπτων

Την "αδιαφορία" που επιδεικνύει  ο Δήμος Αμαρουσίου σε ότι αφορά τον καθαρισμό της οδού Ευκαλύπτων", επικρίνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Φίλων του Δάσους Συγγρού. 
 "Ενώ με παραδειγματική αυτοθυσία,επισημαίνει, εθελοντές συνεπικουρούμενοι και από το ελάχιστο προσωπικό του ΙΓΕ, διατηρούν το Δάσος Συγγρού καθαρό, ο Δήμος Αμαρουσίου για μία ακόμη φορά έχει αφήσει τις παρυφές της οδού Ευκαλύπτων να γίνουν σκουπιδότοποι"!!!
Ανήρτησε μάλιστα και δύο φωτογραφίες, οι οποίες όπως υποστηρίζουν, μιλούν μόνες τους.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 15ου ΔHMOTIKOΥ AMAΡOYΣIOY

O ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 15ου ΔHMOTIKOΥ AMAΡOYΣIOY,
προσκαλεί όλους τους γονείς την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 17:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, σε μια ανοιχτή συζήτηση για θέματα που αφορούν το σχολείο.
Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:
· Ενημέρωση ενεργειών Δ.Σ.
· Απολογισμός περσινής χρονιάς
· Προγραμματισμός νέων ενεργειών
Σας περιμένουμε να ακούσουμε τις σκέψεις σας και να ανταλλάξουμε ιδέες που θα κάνουν καλύτερη και ευκολότερη τη ζωή των παιδιών μας στο σχολείο.
Το σχολείο μας ειδικά φέτος χρειάζεται την υποστήριξη όλων μας.

                                            Για το ΔΣ του Συλλόγου

                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
           ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΑΜΟΣ                                     ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Αμοιβές των τοπικών παραγόντων για μη νόμιμα έργα και πράξεις

Σαν να έδινε εντολή σε υπηκόους του, ο φερόμενος Δήμαρχος Γ. Πατούλης - του οποίου η νομιμότητα εκλογής του θα κριθεί σύντομα από το Συμβούλιο της Επικρατείας - κάλεσε την ομάδα του να …μην απαντά, αποκλειστικά, και μόνο στα δικά μας ερωτήματα, ανεξάρτητα αν αυτή η ενέργεια είναι ωμή παραβίαση του νόμου 3852 /2010.
Ως πρώτος μάλιστα άξιος "μαθητής" ανταποκρίθηκε στην "εντολή" Πατούλη ο αμειβόμενος από τους δημότες Αντιδήμαρχος Ν. Πέππας, ο οποίος μάλιστα δήλωσε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο – παρά την κατά νόμο υποχρέωση- ότι δεν απαντά στις ερωτήσεις μας.
Μετά από την υπ΄αρ. 33563 / 2-9-11 προσφυγής του Συνδυασμού μας ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης με το υπ΄αρ΄35929/3-10-11 έγγραφο τους μας πληροφόρησε ότι ακύρωσε το έργο στην πλατεία Ευτέρπης του π. Δήμαρχου Τζανικου που προσπάθησε να ολοκληρώσει ο άξιος συνεχιστής του Γ. Πατουλης και η ομάδα του παραχωρώντας δικαιώματα σε ιδιώτη

Να διωχθούν γιατί καταληστεύουν τον λαό και ξεπουλούν τον τόπο !

      Διαμαρτυρία του Συλλόγου Εργατικών Κατοικιών
                  για τη νέα ληστεία σε βάρος του λαού
Στις εκλογές και για να ψηφιστεί από το λαό το κόμμα που κυβερνά, έβαλε στους ψηφοφόρους ένα δίλημμα και έκανε και μία διαπίστωση. Το δίλημμα ήταν ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ή ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ και η διαπίστωση ήταν ότι ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
Από τότε μέχρι σήμερα ο λαός ζει τη ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ και τα μόνα λεφτά υπάρχουν είναι από το κόψιμο των μισθών, των συντάξεων και από την επιβολή ληστρικών φόρων προς τον λαό.
Σήμερα οι βάρβαροι της κυβέρνησης δεν κυβερνούν, ληστεύουν τον λαό, με εντολές της Μέρκελ, του Σαρκοζί, του ΔΝΤ κ.λπ., γιατί αυτοί μας κυβερνούν πραγματικά.
Μετά από όλα τα βάρβαρα μέτρα που πήραν σε βάρος μας με το κόψιμο μισθών και συντάξεων, με επιβολή φόρων, φόρων, φόρων… κυρίως σε μισθωτούς συνταξιούχους και μικροεπαγγελματίες, βάζει τώρα και ένα πρόσθετο φόρο στα σπίτια, τον 6ο όπως λένε οι ειδικοί.
Ο φόρος αυτός σημαίνει πως κάθε σπίτι στις εργατικές κατοικίες, πρέπει να πληρώσει περισσότερα από 500 ευρώ.
Ζητά η κυβέρνηση από τον συνταξιούχο των 500 ευρώ, από τον ημιαπασχολούμενο των 300 ευρώ, τον άνεργο που δεν έχει να ζήσει, να πληρώσει αυτό το χαράτσι. Και βέβαια οι ναοί, τα μοναστήρια και οι μεγάλες τους περιουσίες εξαιρούνται…
Απειλούν τον κόσμο πως θα τους κόψουν το ρεύμα, αν δεν πληρώσουν τον νέο φόρο.
Αυτοί πρέπει να διωχθούν, όχι μόνο γιατί καταληστεύουν τον λαό και ξεπουλούν τον τόπο, αλλά και γιατί είναι έτοιμοι να βάλουν σε κίνδυνο την ζωή ορισμένων συνανθρώπων μας, οι οποίοι βοηθιούνται στη ζωή τους από ιατρικά μηχανήματα.

Χέλμουτ Σμιτ:Το πολιτικό τίμημα μιας πτώχευσης θα είναι πολύ υψηλό

Η επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ στην Αθήνα και τα αδιέξοδα της ευρωκρίσης απασχολούν σήμερα τις οικονομικές σελίδες αρκετών γερμανικών εφημερίδων.
«Ο Ρέσλερ κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση ότι απέτυχε στην πολιτική της», είναι ο τίτλος της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt.
Ο υπουργός Οικονομίας σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα δήλωσε ότι «δεν μπορούμε να περιμένουμε θαύματα από την Αθήνα, αλλά ουσιαστικές αλλαγές είναι απαραίτητες για να βελτιωθεί το επενδυτικό κλίμα». Βασική τροχοπέδη για τις επενδύσεις στην Ελλάδα εξακολουθούν να είναι σύμφωνα με τον κ. Ρέσλερ η έλλειψη κράτους δικαίου, η βραδύτητα στην διαδικασία έγκρισης επενδυτικών πρωτοβουλιών και συχνά η έλλειψη αξιοπιστίας. «Όλα αυτά απογοήτευσαν τα τελευταία χρόνια τους Γερμανούς επιχειρηματίες», πέραν από το γεγονός ότι πολλοί παραπονούνται ότι τους χρωστάει ακόμη το ελληνικό δημόσιο.
Ο κ. Ρέσλερ δήλωσε στην οικονομική εφημερίδα ότι η ελληνική κυβέρνηση «πρέπει να αποφασίσει πως θα συνεχίσει (το πρόγραμμα εξυγίανσης). Το ζητούμενο είναι τώρα η αποφασιστική εφαρμογή βαθιών μεταρρυθμίσεων, όπως π.χ. οι ιδιωτικοποιήσεις και ο εκσυγχρονισμός του διοικητικού μηχανισμού». Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας επισήμανε επίσης την πρόθεσή του να βοηθήσει ουσιαστικά την Ελλάδα στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της.
Ο Χέλμουτ Σμιτ ζητά άμεση "στήριξη" της Ελλάδας
Ο πρώην καγκελάριος Χέλμουτ Σμιτ στην καθιερωμένη σειρά συνεντεύξεων στην εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit «Το καταλαβαίνετε αυτό κ. Σμιτ;» με θέμα την Ελλάδα και την Ευρωκρίση δηλώνει ότι μια πτώχευση δεν σημαίνει και καταστροφή: «Θα ήταν ένα ατύχημα για τους Έλληνες, αλλά και για τους άλλους Ευρωπαίους, δεν συνιστά όμως υπαρξιακό κίνδυνο
Ο πρώην καγκελάριος εκτιμά ότι σε περίπτωση πτώχευσης σοβαρότερες από τις οικονομικές θα είναι οι πολιτικές συνέπειες, διότι:

ΑΥΤΟΣ δεν πλήρωσε την έκτακτη εισφορά του ...

Nα που είναι τα λεφτά

O GAP στο MALL !

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Η Χημεία του Σοσια"ληστή" Παπουτσή

 Για περισσότερο από μία ώρα η Σταδίου και η Πανεπιστημίου είχαν ξεχειλίσει από δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, δημιουργώντας την μαζικότερη κινητοποίηση των τελευταίων μηνών. Αστυνομικοί και χημικά έφτασαν μέχρι το μετρό όπου η κατάσταση ήταν αποπνικτική και βίαιη, αφήνοντας πίσω της δύο τραυματίες.
Από την επίθεση των ΜΑΤ δεν γλύτωσαν ούτε φωτορεπόρτερ(Τατιάνα Μπόλαρη)  ούτε και δημοσιογράφοι !!!

Πρόστιμα σε 3 καταστήματα από τον ΕΦΕΤ

Στην επιβολή 205 προστίμων συνολικού ύψους 1.759.000 ευρώ σε βάρος διαφόρων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εμπορίας και διακίνησης τροφίμων ανά την Ελλάδα, στις οποίες διαπιστώθηκαν παραβάσεις της κείμενης νομοθεσίας, προχώρησαν οι αρμόδιοι του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).
Στο Μαρούσι επιβλήθηκαν πρόστιμα στις εξής επιχειρήσεις :
"ΤΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΕΠΕ" ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ - ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ 10.000,00 €
FAR EAST PACK ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ Εστιατόριο 41.500,00 €
και "Η ΑΥΡΑ" Ταβέρνα  4.000,00 €

Χοντρός & ωμός εκβιασμός των Ελλήνων


ΠΛΗΡΩΣΤΕ για να σας πληρώσουμε. Το εκ-βιαστικό δίλημμα, ακόμα και έναντι όσων δεν έχουν πόρους, έθεσε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος κάλεσε τους Ελληνες να πληρώσουν τις έκτακτες εισφορές και το τέλος ακινήτων, προκειμένου να πληρωθούν μισθοί, συντάξεις και να εξοφληθούν οι κρατικοί τίτλοι! Τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας επαρκούν μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, οπότε και μετατέθηκε από το Eurogroup η απόφαση για εκταμίευση της δόσης των 8 δισ. ευρώ.
Από την πλευρά τους οι δανειστές εκβιάζουν για άμεση ψήφιση και πιστή τήρηση των μέτρων που έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση.
Τη στιγμή πάντως που το Δημόσιο εκβιάζει για την πληρωμή των φόρων, το ίδιο καθυστερεί τις επιστροφές φόρου εισοδήματος, καθώς δεν έχει εκδώσει ακόμα την εγκύκλιο συμψηφισμού με τις έκτακτες εισφορές, παρότι

Tο "Καθιστό Βόδι" της ΓΣΕΕ...

                     ξέθαψε το τόμαχοκ του πολέμου !
Επέστρεψε από τις καλοκαιρινές του διακοπές και ξέθαψε το τόμαχοκ του πολέμου ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ το "Καθιστό Βόδι". Κάπου το είχαν θάψει η ΠΑΣΚΕ με την ΔΑΚΕ και δεν θυμόντουσαν που.
Έτσι βάφτηκε και παίρνει το μονοπάτι του πολέμου με την κήρυξη μιας απεργίας κάπου κατά τις 19 του Οκτώβρη, αν και η ανακοίνωση δεν διευκρινίζει το έτος.
 Τόσα μέτρα τόσα χαράτσια, τόσες μειώσεις, καταργήσεις εφεδρείες, ε τους αξίζει μια απεργία κάποια στιγμή. 19 είχε το κενό στην ατζέντα του ο Πρόεδρος και είπε να την βάλει εκεί. Μη συμπέσει και με της ΑΔΕΔΥ σήμερα και διακινδυνεύσει καμία απρόσμενη επιτυχία.
Το σίγουρο είναι ότι ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ εύχονται να έχουν γίνει τόσο αντιπαθητικοί στους εργαζόμενους, ώστε κανείς τους να... μην θέλει να απεργήσει με την ΓΣΕΕ.

Εκτός Αστυνομικού Ελέγχου, το Εμπορικό Κέντρο !

 Το πρωτοφανές «μπαράζ» των 5 διαρρήξεων, αναστάτωσε κυριολεκτικά τον εμπορικό κόσμο, ο οποίος είναι πλέον έντονα προβληματισμένος για την επικρατούσα κατάσταση, δεδομένου ότι στα τέλη καλοκαιριού είχε σημειωθεί αντίστοιχη επέλαση διαρρηκτών ...
"Μετά τα μεσάνυχτα δεν υπάρχει καμία απολύτως ασφάλεια στην περιοχή" υποστηρίζουν οι καταστηματάρχες, οι οποίοι επισημαίνουν ότι "τα επίπεδα ασφαλείας είναι πλέον ανύπαρκτα ..."

Εδώ είναι ο Παράδεισος Αμαρουσίου & η "κόλαση" εδώ !

Εικόνα πλήρους εγκατάλειψης της γειτονιάς του Παραδείσου από τη Δημοτική Αρχή Πατούλη, αντίκρυσε κλιμάκιο της Αριστερής Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ, αποτελούμενο από τον εκπρόσωπό της στο Δ. Σ. Αμαρουσίου Δ. Πολυχρονιάδη και τα μέλη της κίνησης Σ. Τσάδαρη (Αρχιτέκτονα & κάτοικο της περιοχής) και Α. Σπυρόπουλο (Πολιτικό Μηχανικό, κάτοικο Αμαρουσίου), το οποίο  το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου επισκέφτηκε την περιοχή, μετά από πρόσκληση του Δ. Σ. του Εξωραϊστικού Συλλόγου Παραδείσου Αμαρουσίου.
Η περιήγησή τους ξεκίνησε  από το Άλσος Μιμικόπουλου - Παραδείσου (το στολίδι της περιοχής), όπου παρατήρησαν(παρά τον πρόσφατο καθαρισμό του από τις Υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου), σωρούς από μπάζα που περιμένουν την αποκομιδή τους.
Διαπίστωσαν «ιδίοις όμασι» τις τραγικές ελλείψεις στην καθαριότητα της περιοχής (ελλείψεις σε κάδους αποκομιδής σκουπιδιών, αλλά και σε παρεμβάσεις που χρειάζονται για την καλύτερη εξυπηρέτηση της περιοχής από τις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Αμαρουσίου).
Ενημερώθηκαν δε και για τις ελλείψεις σε έργα υποδομής (παντελής έλλειψη αγωγών όμβριων υδάτων), αλλά και για τα χρόνια προβλήματα στο οδικό δίκτυο της περιοχής (κάκιστη κατάσταση του οδικού δικτύου, με ύπαρξη αμέτρητων κακοτεχνιών και προβλημάτων στους δρόμους της περιοχής, έλλειψη πεζοδρομίων σε δρόμους με αυξημένη κυκλοφορία αυτοκινήτων).

Φιλολογικο-Θεολογικά ερμηνευτικά μαθήματα Λειτουργικής και Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας

Την έναρξη των φιλολογικοθεολογικών ερμηνευτικών μαθημάτων λειτουργικής και αρχαίας ελληνικής γλώσσας ανακοινώνει η Βορέειος Βιβλιοθήκη Δήμου Αμαρουσίου, στο πλαίσιο της προβολής της ελληνορθοδόξου παραδόσεως.
Με την ευκαιρία της έναρξης των μαθημάτων, θα τελεσθεί ο καθιερωμένος αγιασμός, τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου  και ώρα 05:00 μ.μ.

Τα Φιλολογικοθεολογικά μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Γενικός Παλαϊκός Ξεσηκωμός στις 5 & 19 Οκτωβρίου

                     ΝΑ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙ ΓΡΑΝΑΖΙ !
Καμία αναμονή, καμία πίστωση χρόνου. Κανένας δε θα σωθεί από μόνος του από τη βαρβαρότητα της κυβέρνησης, την επίθεση σε βάρος των εργαζομένων στο Δημόσιο και τον Ιδιωτικό
Τομέα. Τέρμα οι αυταπάτες, τα μέτρα δεν παίρνονται για να σωθεί ο λαός αλλά για να σωθούν οι καπιταλιστές.
ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ και λοιποί πρόθυμοι, χύνουν δηλητήριο κάθε μέρα για να χωρίσουν τους εργαζόμενους σε προκομμένους του ιδιωτικού τομέα και σε τεμπέληδες του δημοσίου.
Προσπαθούν να πείσουν το λαό ότι η αντίθεση δεν είναι ανάμεσα στο κεφάλαιο και την εργασία αλλά ανάμεσα στους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Το διαίρει και
βασίλευε είναι παλιά τέχνη που την αξιοποίησαν τα κόμματα του κεφαλαίου ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και στο παρελθόν, για να περάσουν την πολιτική κατεδάφισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Η εργασιακή εφεδρεία που οδηγούν τους εργαζόμενους του Δημοσίου είναι ο εφεδρικός στρατός που θα ασκεί πίεση στο εργατικό κίνημα να κάνει υποχώρηση, να μειώνει τις απαιτήσεις του
απέναντι στην εργοδοσία και στο κεφάλαιο. Θα τον αξιοποιούν ως μηχανισμό χειραγώγησης της εργατικής τάξης.
Δεν υπάρχει επαγγελματική κατηγορία που να μην έχει στοχοποιηθεί τόσο από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ όσο και από αυτές τις ΝΔ.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Η λαομίσητη κυβέρνηση της χούντας των αγορών, εφαρμόζοντας τις εντολές των ξένων επιτελείων του Δ. Ν. Τ. – Ε. Ε. – Ε. Κ. Τ. και του κεφαλαίου, τα συμφέροντα των οποίων εξυπηρετεί, προχωράει στην υλοποίηση της ανάλγητης αντιλαϊκής πολιτικής της επιχειρώντας να εφαρμόσει το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας – απόλυσης για χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο τομέα, στις ΔΕΚΟ και στους Ο. Τ. Α.
Ύστερα από τις περικοπές μισθών και συντάξεων, τα βαριά φορολογικά χαράτσια για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, την περιστολή μέχρις εξαφανίσεως των κοινωνικών δαπανών (για Παιδεία, υγεία, πρόνοια) που έφεραν τα μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα προγράμματα, ήρθε τώρα η σειρά της ισοπέδωσης των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων στο Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με το πέταγμα στον καιάδα της ανεργίας χιλιάδων εργαζομένων στο Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο τομέα και στους Ο. Τ. Α.
Ο στόχος είναι διπλός, αφού από τη μια μειώνεται το μισθοδοτικό κόστος για το Δημόσιο με στόχο να πάνε κι αυτά τα χρήματα στην εξυπηρέτηση της αδηφάγου μαύρης τρύπας του «χρέους», ενώ από την άλλη ανοίγει ο δρόμος για την ισοπέδωση των σταθερών και μόνιμων εργασιακών σχέσεων στο Δημόσιο και στους Ο. Τ. Α. με απώτερο στόχο τη συνεχή και απρόσκοπτη κερδοφορία του κεφαλαίου.
Για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι θυσιάζονται στο βωμό της ικανοποίησης των στόχων μιας πολιτικής που δεν αποβλέπει παρά μόνο στο ξεπούλημα της χώρας και στη μετατροπή των εργαζόμενων της σε σύγχρονους σκλάβους.

Ξέμειναν από δόση, τα πολιτικά "πρεζόνια" της Τρόϊκας

                "Χαριστική βολή" από GAP - Μπένυ,
                    σε αποδοχές, περίθαλψη, εργασία
ΕΝΩ η κυβέρνηση κατέθεσε χθες έναν προϋπολογισμό επικύρωσης της οικονομικής εξαθλίωσης, στην οποία οδηγείται ο πολίτης, τη νύχτα, με απαίτηση της ομάδας εταίρων του Βορρά, αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για τις 13 Οκτωβρίου συνάντηση του Eurogroup, μπλοκάροντας και την έκτη δόση.
Είναι σαφές ότι οι εταίροι απαιτούν νέα μέτρα για την κάλυψη του δημοσιονομικού ελλείμματος , αφήνοντας ανοιχτό ακόμη ένα πακέτο μέτρων 2,13 δισ. ευρώ για το 2012-2014.
 Σημαντικές μειώσεις σε μισθούς, κύριες και επικουρικές συντάξεις, προνοιακά επιδόματα, αύξηση των αντικειμενικών αξιών ακινήτων, του ειδικού τέλους, μείωση αφορολογήτου στο φόρο ακίνητης περιουσίας, κατάργηση ή μείωση φοροαπαλλαγών, απολύσεις μέσω της εφεδρείας ή της κατάργησης θέσεων, είναι τα δυσβάστακτα μέτρα που θα κυρωθούν με τον προϋπολογισμό, ο οποίος θα ψηφιστεί μέχρι τα τέλη του μήνα

Μαθήματα χορού στο Σύλλογο Ηπειρωτών

Αρχίζουν από σήμερα 4 Οκτωβρίου τα μαθήματα Παραδοσιακών χορών(Ηπείρου και λοιπών περιοχών Ελλάδας), στα μέλη του Συλλόγου Ηπειρωτών Βορείων Προαστίων Αττικής
Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Τρίτη και από την 7μμ έως 9 μμ σε αίθουσα δίπλα από τα γραφεία του Συλλόγου.
Πληροφορίες - εγγραφές στα γραφεία του Συλλόγου
Διεύθυνση: Πλατεία Γκαίτε, Ηλιακό χωριό, Πεύκη, 15121

email: ipeirotes.vp@gmail.com

Χειρόφρενο αύριο στα λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας

Χειρόφρενο στα «κόκκινα» λεωφορεία βάζουν αύριο οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Συγκοινωνία Αμαρουσίου, στο πλαίσιο της απεργίας της ΑΔΕΔΥ. Υπό κατάληψη σήμερα το αμαξοστάσιο του Δήμου.
Η κατάληψη στο αμαξοστάσιο του Δήμου Αμαρουσίου πραγματοποιήθηκε μετά από κοινή συνεδρίαση των τριών εκ των τεσσάρων σωματείων εργαζομένων (δεν προσήλθε το αντίστοιχο των μονίμων υπαλλήλων), ενώ αντιπροσωπεία τους βρίσκεται και στους υπό κατάληψη ΧΥΤΑ του Λεκανοπεδίου.
Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων θα κορυφωθούν αύριο Τετάρτη 5 Οκτωβρίου με καθολική συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο της οποίας δεν θα κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας του Δήμου Αμαρουσίου.

Υπό κατάληψη ο Δήμος Αμαρουσίου;

Κλειστές πόρτες βλέπουν όσοι πολίτες σπεύδουν στο Δήμο Αμαρουσίου σύμφωνα με ανάρτηση www.newsbomb.gr.
"Οι δημότες δεν εξυπηρετούνται, αναφέρει το ιστολόγιο, καθώς το κτίριο του δήμου τελεί υπό κατάληψη".
Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταλήψεων των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αντιδρούν στο καθεστώς της "εργασιακής εφεδρείας".

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΖΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γ. Πατούλης δήλωνε σε όλους τους τόνους και με περισσή υποκρισία ότι: «… παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να διαφυλάξουμε το επίπεδο των κοινωνικών παροχών του Δήμου Αμαρουσίου προς τους Δημότες και κατοίκους της πόλης μας…», αλλά για άλλη μια φορά η πραγματικότητα της πολιτικής που υλοποιεί τον διαψεύδει.
Τα προγράμματα του Αθλητικού κέντρου του Δήμου Αμαρουσίου, τα οποία απευθύνονται σε μεγάλες κατηγορίες Δημοτών – κατοίκων της πόλης μας (παιδιά και έφηβοι, γυναίκες κ.ά.) για το έτος 2011 – 2012 με απόφαση του Δήμου θα έχουν αυξημένο κόστος συμμετοχής για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν σ’ αυτά.
Χαρακτηριστικά το κόστος συμμετοχής για τα προγράμματα του ποδοσφαίρου του αθλητικού κέντρου, που απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους, από 15 ευρώ η ετήσια συμμετοχή αυξήθηκε στα 50 ευρώ ετησίως, ενώ το κόστος για τη συμμετοχή στα προγράμματα γυμναστικής γυναικών αυξήθηκε από τα 15 ευρώ ετησίως στα 60 ευρώ ετησίως.
Μάλιστα σε σχετικό ερώτημά μας, το οποίο υποβλήθηκε προς τη διοίκηση του Δήμου στη συνεδρίαση του Δ. Σ. Αμαρουσίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011, σχετικά με την αναγκαιότητα της επιβολής αυτών των αυξήσεων, λάβαμε ως απάντηση από την αρμόδια Δημοτική Σύμβουλο (υπεύθυνη του Αθλητικού κέντρου) κα Ρ. Χαλιώτη την απίστευτη δικαιολογία ότι οι αυξήσεις ήταν πολύ μικρές, αφού χωρίς αυτές δε θα μπορούσαν να λειτουργήσουν τα προγράμματα του αθλητικού κέντρου του Δήμου Αμαρουσίου, διότι με βάση μελέτη, που έκανε γνωστή ιδιωτική εταιρία για λογαριασμό του Δήμου Αμαρουσίου, χωρίς την αύξηση της οικονομικής συμμετοχής των δημοτών στα προγράμματα του Αθλητικού κέντρου του Δήμου Αμαρουσίου το Μαρούσι θα έπρεπε να ξεχάσει τον αθλητισμό.

Μπεγλίτης : Ο νεοαταξικός, μικρός «φύρερ»…

«…Ο συγκεκριμένος φασισμός, αυτός που πέρασε από μια ορισμένη στιγμή της ιστορίας, δεν πρόκειται να ξαναφανεί ποτέ πια με το ίδιο ακριβώς πρόσωπο. Το δράμα συνεχίζεται αλλά οι μάσκες που χρησιμοποιήθηκαν πετάχτηκαν στην αποθήκη του θεάτρου ή κατέληξαν στραπατσαρισμένες στα χέρια των παιδιών που θέλουν να παίξουν το δικό τους ρόλο με ξένα προσωπεία. Ο φασισμός που θα έλθει δεν θα λέγεται πια φασισμός».
Αυτά τα έγραψε ο Γεράσιμος Λυκιαρδόπουλος το 1977!
Ο Φασισμός που επελαύνει σήμερα δεν λέγεται «φασισμός».
 Λέγεται: Νέα Τάξη, «νομιμότητα» των ανδρεικέλων της, λέγεται εκλεπτυσμένο και υπερσύγχρονο φακέλωμα των λαών (γενικός ηλεκτρονικός έλεγχος και παρακολούθηση και της αναπνοής μας- Κάρτα του Πολίτη), λέγεται Παγκόσμια Διακυβέρνηση…
Ο δικός μας πρωθυπουργός, σαν ένας από τους ακραίους δωσίλογους ραγιάδες της Νέας Τάξης, έχει πολλές φορές επικαλεστεί την αναγκαιότητα της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης…
Ο καρδιακός φίλος του, ο Σόρος, αγωνίζεται με υπερβάλλοντα ζήλο και με πακτωλούς δολαρίων για την παγκόσμια κυβέρνηση της Νέας Τάξης…
Πρόσφατα ζήτησε μια ενιαία διακυβέρνηση της Ευρωζώνης: Μια κυβέρνηση η οποία θα αξιοποιήσει την πτώχευση της Ελλάδας και θα την μεταβάλλει ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ σε αποικία των μαφιόζων του χρήματος!!!
Γι αυτό τα κυβερνητικά παράσιτα-ανδρείκελα, με τη συναίνεση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και την ανοικτή στήριξη της «τσόντας» του νεοταξικού φασισμού (ΛΑ.Ο.Σ) μάχονται με πάθος και με νευρική βιασύνη να εκτελέσουν ολοκληρωτικά την Ελλάδα και μάλιστα να φορτώσουν και τα έξοδα της κηδείας στον ελληνικό λαό.
Μας λεηλατούν με την αγριότητα του κτήνους, μας πίνουν το αίμα σαν βρικόλακες, μας φτωχαίνουν και χρεοκοπούν ΑΔΙΣΤΑΚΤΑ και μας λένε ότι για να διασωθείτε πρέπει να υπογράψετε και τις αποφάσεις της εκτέλεσής σας!!!
Αυτό που ζούμε σήμερα είναι το νέο αποκρουστικό πρόσωπο του φασισμού (το νεοταξικό), ο ολοκληρωτισμός των καθεστωτικών ανδρεικέλων, στη συσκευασία του πασοκικού χρώματος.
Γι αυτό έχουν πάρει, το τυποποιημένο ψεύδος και η γλοιώδης, τρομοκρατική προπαγάνδα, τέτοιες μορφές στραταρχικής αυθάδειας και φρενοβλάβειας…
Το τελευταίο κρούσμα της παρασιτικής αυθάδειας των ανδρεικέλων είναι ο υπουργός Άμυνας, ο Π. Μπεγλίτης : Ο νεοαταξικός, μικρός «φύρερ»…

Μαζική η κινητοποίηση έξω από τη ΔΟΥ Αμαρουσίου

Μεγάλη ανταπόκριση είχε το κάλεσμα των κοινωνικών φορέων, στην κινητοποίηση έξω από τη ΔΟΥ Αμαρουσίου την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, ενάντια στα χαράτσια που μας επιβάλλουν, ενάντια στην ανελέητη φορο-επιδρομή που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση των μονοπωλίων και κεφαλαιοκρατών.
Γυναίκες, μαθητές, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, άνεργοι έκαψαν τα ραβασάκια της ντροπής, καλώντας σε αντίσταση ώστε οργανωμένα, συλλογικά και μαχητικά να σταθούμε απέναντι σε όλους αυτούς που μας οδηγούν στο γκρεμό.
Οι ορντινάντσες της πλουτοκρατίας μαζί μα τα κόμματα που την υπηρετούν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, προσπαθούν να μας πείσουν να βάλουμε πλάτη για να βγει η χώρα από τη δύσκολη κατάσταση.
Προσπαθούν να συσκοτίσουν τον πραγματικό στόχο της πολιτικής τους, καλύπτοντας τη φοροαφαίμαξη του λαού με τον "πατριωτικό μανδύα" της σωτηρίας της χώρας από τη χρεοκοπία.
ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΘΟΥΝ - Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ
Τα λαϊκά στρώματα έχουν κάθε συμφέρον και κάθε δίκιο να αρνηθούν να πληρώσουν τους βάρβαρους φόρους, να παρεμποδίσουν την εφαρμογή των μέτρων.
Μονόδρομος για το λαό είναι να πληρώσει την κρίση το μεγάλο κεφάλαιο.

Οι εξελίξεις στην οικονομία και την εκπαίδευση

 «Οι εξελίξεις στην οικονομία και την εκπαίδευση - Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ», είναι το θέμα  συγκέντρωσης που διοργανώνει η ΚΟΒ Αμαρουσίου της ΝΟ Βορείου Τομέα της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ σήμερα Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ. στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9). 
Κεντρικός ομιλητής θα είναι το μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ Γιάννης Πατσής.

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Oι δημοτικοί υπάλληλοι στην 1η σειρά της "Λίστας Σίντλερ"!

Σήμερα θα αποκρυσταλλωθεί η οριστική απόφαση για το καυτό θέμα της εφεδρείας στο Δημόσιο. Το εγχείρημα μοιάζει σαν τον τετραγωνισμό του κύκλου, καθώς για το θέμα της εφεδρείας υπάρχουν κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης που διαφωνούν όχι μόνο για το μέτρο, αλλά κυρίως για το πώς και σε ποιους θα εφαρμοστεί...
Προς το παρόν, αυτό που έχει κλειδώσει μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης σημειώνει η ΕΛΕΝΗ ΔΕΛΒΙΝΙΩΤΗ στην Σαββατιάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, είναι ότι μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου στις υπηρεσίες του Δημοσίου θα υπηρετούν 30.000 λιγότεροι υπάλληλοι, χωρίς όμως να υπάρχει μέχρι στιγμής ένα σαφές σχέδιο για το ποιους αφορά η μείωση του προσωπικού και με ποιον τρόπο θα εφαρμοστεί. Αιχμή του δόρατος στο σχέδιο της εφεδρείας θα αποτελέσουν 80.000 συμβασιούχοι δημοτικοί υπάλληλοι, για τους οποίους ωστόσο ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης έχει ζητήσει να εξαιρεθούν συλλήβδην από τον όποιο σχεδιασμό.
Στον αριθμό αυτό συγκαταλέγονται και 15.000 υπάλληλοι που υπηρετούν σε δήμους με συμβάσεις αορίστου χρόνου, καθώς και 12.000 στις δημοτικές επιχειρήσεις.
Το επιχείρημα Καστανίδη εδράζεται στην άποψη ότι το πεδίο της τοπικής αυτοδιοίκησης έχει «καθαρίσει» από πλεονάζον προσωπικό, ύστερα από τις συγχωνεύσεις του «Καλλικράτη».

"Εφυγε" και ο Παύλος Τάσιος

Εφυγε από τη ζωή, στα 69 του χρόνια, ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Παύλος Τάσιος, ύστερα από μάχη με τον καρκίνο. Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα, στις 15:30, και θα ταφεί στο Νεκροταφείο Γλυκών Νερών.

Παύλος Τάσιος, ένας «ακτινογράφος» της ελληνικής κοινωνίας
Ξεκίνησε από το μελόδραμα στα μέσα της δεκαετίας του 1960 («Φτωχολογιά», 1965 - «Παράνομοι πόθοι», 1966 - «Αντίζηλοι», 1968) και σιγά –σιγά μετεξελίχθηκε σε έναν από τους πιο χαρακτηριστικούς «εκπροσώπους» του Νέου Ελληνικού Κινηματογράφου των δυο επόμενων δεκαετιών. Με ταινίες όπως το «Ναι μεν, αλλά…» (1972), το «Βαρύ πεπόνι» (1977), η «Παραγγελιά» (1980) και το «Στίγμα» (1982) ο Παύλος Τάσιος αφουγκράστηκε την ελληνική κοινωνία της εποχής μέσα από ζητήματα που άπτονταν της καθημερινότητας. Απαιτητικός και αντισυμβατικός ως σκηνοθέτης (είχε ήδη δουλέψει ως βοηθός σε παραπάνω από 50 ταινίες) ο Τάσιος, που γεννήθηκε στον Πολύγυρο το 1942 και σπούδασε κινηματογράφο στην Σχολή Σταυράκου, δεν χάιδεψε ποτέ ούτε τα θέματα αλλά ούτε και το κοινό και παρότι σταμάτησε να κάνει ταινίες νωρίς, η καριέρα του στέφθηκε με αρκετές δάφνες.

Βασικές αρχές σύγχρονης Δημοτικής Διοίκησης

του Δρ. Μ. Χρηστάκη
Η τρέχουσα αντίληψη της σύγχρονης δημόσιας διοίκησης δίνει έμφαση στη διοίκηση μέσω στόχων με ποιοτικό χαρακτήρα και αναπτυξιακό προσανατολισμό. Αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα για απλές, προσιτές, διαφανείς υπηρεσίες που θα εστιάζουν στον πολίτη -πελάτη, η Δημόσια Τοπική Διοίκηση οφείλει να παρακολουθεί τα νέα δεδομένα, να είναι ευέλικτη και να προσαρμόζεται ανάλογα, ώστε να ανταποκρίνεται έγκαιρα στις αλλαγές και στις απαιτήσεις της κοινωνίας.
Προς την κατεύθυνση αυτή, ο Επιτελικός Προγραμματισμός και η ανάγκη αποκεντρωμένης λειτουργίας της διοίκησης αποτελούν εγγυήσεις για την αποτελεσματικότερη προσέγγιση και ανταπόκριση στις μεταβαλλόμενες ανάγκες - απαιτήσεις των πολιτών.
Παράλληλα, ο καθορισμός προτεραιοτήτων και οι επιχειρησιακά μετρήσιμοι στόχοι σε συνδυασμό με την ορθολογική χρήση και διαχείριση των διαθέσιμων πόρων κρίνονται ως απαραίτητα κριτήρια για τη μείωση του κόστους λειτουργίας και τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Κάθε Αυτοδιοικητική Αρχή που σέβεται τον εαυτό της και την αποστολή που της έχει ανατεθεί από τους πολίτες οφείλει να τηρεί - στο πλαίσιο της καθημερινής διαχείρισης των τοπικών αρμοδιοτήτων που της έχουν ανατεθεί από την κεντρική διοίκηση - μια σειρά από βασικές αρχές, όπως:

Το ήξερες ότι...

             ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
-Η διάνοιξη της λεωφόρου Κηφισίας (σύμφωνα με φήμες) έγινε γιατί οι πολίτες του Αμαρουσίου ήθελαν ένα δρόμο έξω από την πόλη, προκειμένου να μην περνάει ο Ελ. Βενιζέλος από μέσα, κατά την περίοδο του εθνικού διχασμού;
-Οι Μαρουσιώτες ήταν στην πλειονότητά τους βασιλικοί;
-Το αρχαίο Μαρούσι λεγόταν Άθμονον και ήταν ένας από τους 12 Δήμους της Αττικής που είχε ιδρύσει ο βασιλιάς Κέκροπας για να προστατεύσει την περιοχή από τους επιδρομείς;
-Κατά την αρχαιότητα τελούνταν στην πεδιάδα όπου σήμερα βρίσκονται οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις οι ετήσιοι αθλητικοί αγώνες "Αμαρύσια",
 οι οποίοι λάμβαναν χώρα την άνοιξη προς τιμήν της Αμαρύσιας Αρτέμιδας (θεάς του κυνηγιού) μπροστά στο ιερό της;
-Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 ο Μαρουσιώτης Σπύρος Λούης ήρθε πρώτος στο αγώνισμα του μαραθώνιου δρόμου;
-Το Γυμνάσιο Αμαρουσίου ήταν στα τέλη του 19ου αιώνα το μοναδικό που εξυπηρετούσε την περιφέρεια των βορείων προαστίων; Ανεγέρθηκε το 1870 και ήταν το δεύτερο κτήριο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που οικοδόμησε ο Δήμος Αθηναίων από την εποχή της σύστασής του.
-Ότι ο ατμοκίνητος σιδηρόδρομος, το λεγόμενο «Θηρίο», έφτασε στο Μαρούσι το 1885 και έκανε τότε 3 ώρες από την Αθήνα μέχρι το τέρμα του στην Κηφισιά; Οι γηραιότεροι το αντιμετώπιζαν ως «μηχανή του διαβόλου» και του πετούσαν πέτρες. H λειτουργία του σταμάτησε το 1938.
-Ο σταθμός του ηλεκτρικού στο Μαρούσι έγινε υπέργειος το 1957 για να μην ενοχλεί την κυκλοφορία στο κέντρο;
-Το Μαρούσι έγινε ανεξάρτητος δήμος το 1925 με πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Γαρδέλη.
-Η σχολή Αναβρύτων, στο κτήμα Συγγρού, ιδρύθηκε το 1949 για να φοιτήσει ο τότε διάδοχος Κωνσταντίνος;
- Ο Ανδρέας Συγγρός ήταν ένας πλούσιος Έλληνας της Κωνσταντινούπολης που ήρθε στην Αθήνα το 1870; Λίγο μετά την εγκατάστασή του, αγόρασε το κτήμα Ανάβρυτα στο Μαρούσι όπου έκτισε την έπαυλή του, διατηρώντας ωστόσο το δασικό του χαρακτήρα.
- Το κτήμα Συγγρού ή αλλιώς Δάσος Συγγρού - η τεράστια έκταση 970 στρεμμάτων στη λεωφόρο Κηφισίας- κληροδότησε με τη διαθήκη της το 1921 η Ιφιγένεια Μαυροκορδάτου - Συγγρού, συζύγου του Ανδρέα Συγγρού, στην τότε Γεωργική Εταιρεία Αθηνών με σκοπό την «χρησιμεύη διαρκώς εις την μόρφωσιν καλών γεωργών και κηπουρών».
-Στα μέσα του 19ου αιώνα ξεκίνησε στο Μαρούσι το εμπόριο νερού, λόγω του μεγάλου προβλήματος ύδρευσης που μάστιζε την Αθήνα; Η κύρια πηγή άντλησής του βρισκόταν στη σημερινή Πλατεία Κασταλίας. Ήταν η εποχή που αναπτύχθηκε ως επάγγελμα αυτό του νερουλά, το οποίο εξέλειπε με την υδροδότηση της πρωτεύουσας από το φράγμα του Μαραθώνα.

"Οι Έλληνες αν θέλουν μας παίρνουν και τα σώβρακα" !

«Αν αλλάξει η διάθεση των Ελλήνων(που γνωρίζουν πολύ καλά τα εχθρικά άρθρα και γνώμες στα Γερμανικά ΜΜΕ), και γίνει πολύ πιο επιθετική, μπορεί να αναβιώσουν οι παλιές διεκδικήσεις, οπότε αν η Γερμανία ποτέ αναγκαστεί να πληρώσει, θα μας «πάρουν ακόμη και τα σώβρακα».
Αυτό τονίζει ο καθηγητής Ιστορίας της Οικονομίας Albrecht Ritsch, Wirtschaftshistoriker σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό "Spiegel"! "Το ότι η Γερμανία πραγματοποίησε το θαύμα της πάνω στις πλάτες άλλων ευρωπαίων", προσθέτει, οι Έλληνες δεν το έχουν ξεχάσει . "Οι Έλληνες ξέρουν πολύ καλά...Η Γερμανία στον 20ο αιώνα άρχισε δυο πολέμους, τον δεύτερο δε τον διεξήγαγε ως πόλεμο αφανισμού και εξολόθρευσης και στη συνέχεια οι εχθροί της αποποιήθηκαν το δικαίωμα τους εν μέρει η και καθολικά για αποζημιώσεις. Θα έπρεπε λοιπόν να είμαστε ευγνώμονες, να εξυγιάνουμε την Ελλάδα με τα λεφτά μας. Αν εμείς εδώ παίξουμε το παιγνίδι των ΜΜΕ, παριστάνοντας τον χοντρό Εμίλ, που καπνίζει το πούρο του και αρνείται να πληρώσει, κάποτε κάποιοι θα μας στείλουν τους παλιούς λογαριασμούς".

"Εξωση" από την Ευρωζώνη προβλέπει ο Ααρών Αβουρί

"Δεν υπάρχει ρήτρα αποπομπής μιας χώρας από την Ευρωζώνης, αλλά μόνο όσοι εθελοτυφλούν μπορούν να πιστεύουν ότι η Ελλάδα δεν διατρέχει κίνδυνο", αναφέρει ο κ. Σημίτης(Ααρών Αβουρί), με άρθρο του που φιλοξενείται, ως βασικό θέμα στην κυριακάτικη Καθημερινή. Παράλληλα, ο πρώην πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι τυχόν έξοδός μας από την Ευρωζώνη πρέπει να αποφευχθεί με κάθε τρόπο γιατί θα είναι καταστροφική, αφού "σε μια τέτοια περίπτωση, ένα ευρώ θα αντιστοιχεί σε εξακόσιες δραχμές ή και πολύ παραπάνω και οι Έλληνες θα χάσουμε ένα μεγάλο ποσοστό της αξίας των χρημάτων μας". Παράλληλα, ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει ότι ο βέβαιος πανικός που θα ξεσπάσει δεν θα είναι η μόνη δυσκολία στην αλλαγή του νομίσματος, αλλά και η κοινωνική αναταραχή θα είναι έντονη...

Σενάρια για κρατικοποίηση τραπεζών, επαναφέρει το Reuters

Από το moneypress.gr
Επανέρχονται τα σενάρια για κρατικοποίηση ελληνικών τραπεζών στην περίπτωση που γίνει ένα μεγάλο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, αναφέρει με άρθρο του το Reuters.
Οι ελληνικές τράπεζες είναι όμηροι ενός χαρτοφυλακίου ομολόγων αξίας 40 δισ. ευρώ, το οποίο συνδέεται με την ελληνική κρίση, η οποία σύμφωνα με πολλούς αναλυτές θα λήξει με μία ελληνική χρεοκοπία.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Reuters, oι ιδιώτες πιστωτές, συμπεριλαμβανομένων και των ελληνικών τραπεζών, είχαν συμφωνήσει σε ένα «κούρεμα» της τάξης του 21%, ως τμήμα της συμφωνίας της Ελλάδας και των δανειστών της τον Ιούλιο για το δεύτερο πακέτο στήριξης των 109 δισ. ευρώ προς τη χώρα.
Όπως αναφέρει το άρθρο, το «κούρεμα» αυτό δεν είναι αρκετό, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να «σκοντάφτει» σε ένα χρέος 350 δισ. ευρώ.

Οι γκουρού της παγκοσμιοποιημένης απάτης

                                                                                                                          του ΣΠΥΡΟΥ ΚΟΜΙΝΗ
Όταν επρόκειτο να σκάσει το σκάνδαλο της Enron, έγινε ένα θαύμα που έσωσε την κυβέρνηση Μπους. Έπεσαν οι δίδυμοι Πύργοι.
 Ο κ. Μπους ανακοίνωσε ότι η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο. Oι ...ανεξάρτητες εφημερίδες είπαν: "Ναι είναι το σκάνδαλο του αιώνα, αλλά μην περιμένετε να πέσει ο Μπους, είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση".
Πάνω από 22.000 εργαζόμενοι στις εταιρίες της Enron, δεν θα πάρουν σύνταξη. Περισσότεροι χάσανε από τη μετοχή, που πήγε στο διάολο. Μια από τις πέντε μεγάλες λογιστικές εταιρίες του "πολιτισμένου κόσμου", η Άρθουρ Άντερσεν, που ήταν χωμένη ως το λαιμό στο σκάνδαλο, έκλεισε. Οι πατριάρχες της λογιστικής που τους θεωρούσαν αδέκαστους κριτές για τις ιδιωτικοποιήσεις όλες οι κυβερνήσεις, ήταν απατεώνες. Πέρασε ένας νόμος στο Κονγκρέσσο, (The Public Company Accounting Reform and Investor Protection Act του 2002) που έμεινε στην Ιστορία με το όνομα των εμπνευστών του, Σαρμπάνη και Όξλι. Ο νόμος αυτός προβλέπει απλώς περισσότερους ελέγχους, που θα παρακαμφθούν με νέα κόλπα. Παρ΄ όλα αυτά έχουν ήδη αρχίσει προσπάθειες αναίρεσής του, διότι θεωρείται ότι είναι πολύ αυστηρός με τις εταιρίες και αυξάνει τα έξοδά τους!
Η κυβέρνηση Μπους λοιπόν, ήρθε στην εξουσία με νοθεία και ποταμούς δολαρίων της Enron και άλλων εταιριών πετρελαίου. Έχασε τις εκλογές, αλλά διορίστηκε από το δικαστικό κύκλωμα. Κουκούλωσε το σκάνδαλο, χάρη σε μια "τρομοκρατική επίθεση". Ο αρχηγός της Enron (μακαρίτης από καρδιακή προσβολή) Κένι Λέϊ, ήταν τσιράκι της οικογένειας Μπους. Τα σχέδια των πολέμων, είχαν ετοιμαστεί από τις αρμόδιες "δεξαμενές σκέψης". Οι εταιρίες "υποστήριξης του πολέμου", των Μπους, Τσένι, Ράμσφελντ κλπ, ήταν επίσης έτοιμες. Στο σκάνδαλο δεν ήταν χωμένοι μόνο δημιουργικοί λογιστές. Ήταν και τράπεζες. Τι τράπεζες; Αυτές που συμβουλεύουν εταιρίες, κυβερνήσεις και ολόκληρη Ευρωπαϊκη Ενώση, για το πως θα λύσουν το ασφαλιστικό τους πρόβλημα, πως θα αναδιαρθρώνουν τα χρέη τους.
Οι γκουρού της παγκοσμιοποιημένης απάτης. Μια απ΄ αυτές ήταν και η JP Μόργκαν. ΄Ηταν χωμένη μέχρι τα μάτια στο σκάνδαλο, γι΄ αυτό και δεν έβλεπε καθόλου καλά. Τι έκανε ο Καραμανλής της Ουάσινγκτον; Έκλεισε τη JP Μόργκαν; Χα – Χα. Έκανε ότι ετοιμάζεται να τη στείλει στον εισαγγελέα και η αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς άρχισε να την απειλεί.
 Η JP Μόργκαν είπε "καλά ρε παιδιά μην κάνετε έτσι" και μετά από διαπραγματεύσεις, πλήρωσε 4,2 δισ. δολλάρια.
Συμβιβαστήκανε οι απατεώνες, ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

ΕΛΥΤΗΣ: O Ελληνισμός ...επέτυχε ως Γένος, απέτυχε ως Κράτος


Η ψευδοφάνεια του πολιτικο-κοινωνικού μας συστήματος
Μια παλιά συνέντευξη του Οδυσσέα Ελύτη στον αείμνηστο Ρένο Αποστολίδη, η οποία δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Ελευθερία στις 15/6/1958! Δεν έχουν αλλάξει και πολλά…
Ρ. Αποστολίδης: Ζητείται η γνώμη σας κύριε Ελύτη, η εντελώς ανεπιφύλακτη και αδέσμευτη, επάνω σε ό, τι θεωρείτε ως κακοδαιμονία του τόπου. Από τι κυρίως πάσχουμε, τι πρωτίστως μας λείπει;
Οδ. Ελύτης: Από τι πάσχουμε κυρίως; Θα σας πω αμέσως: Ασυμφωνία μεταξύ του πνεύματος της εκάστοτε ηγεσίας μας και του «ήθους» που χαρακτηρίζει το βαθύτερο ψυχικό πολιτισμό του ελληνικού λαού, στο σύνολό τουΜόνιμος, πλήρης και κακοήθης ασυμφωνία!..
Ρ. Αποστολίδης: Βεβαίως!
Οδ. Ελύτης: Αλλ’ αφήστε με να συνεχίσω: Αυτή η ασυμφωνία δεν είναι μια συγκεκριμένη κακοδαιμονία. Είναι όμως μια αιτία που εξηγεί όλες τις κακοδαιμονίες, μικρές και μεγάλες του τόπου αυτού. Από την ημέρα που έγινε η Ελλάδα κράτος, έως σήμερα, οι πολιτικές πράξεις θα έλεγε κανείς ότι σχεδιάζονται και εκτελούνται ερήμην των αντιλήψεων για τη ζωή, και γενικότερα των ιδανικών που είχε διαμορφώσει ο Ελληνισμός μέσα στην υγιή κοινοτική του οργάνωση και στην παράδοση των μεγάλων αγώνων για την ανεξαρτησία του.
 Η φωνή του Μακρυγιάννη δεν έχει χάσει, ούτε σήμερα ακόμη, την επικαιρότητά της.
Σημειώστε ότι δεν βλέπω το πρόβλημα από την αποκλειστική κοινωνική του πλευρά, ούτε κάμω δημοκοπία.
Ρ. Αποστολίδης: Δημοκοπία ασφαλώς όχι. Πολιτική όμως ναι. Το εντοπίζετε δηλαδή κυρίως μέσα στο χώρο της πολιτικής – ή κάνω λάθος; Στο κέντρο μάλιστα του δικού της χώρου. Εκεί μας πάει το πρόβλημα που θέσατε, των σχέσεων μεταξύ λαού και ηγεσίας.
Οδ. Ελύτης: Μα ναι. Γιατί είναι βασικό, είναι «πρώτο» – κι ας είμαι ποιητής, εγώ που το λέω, μακριά πάντα από την «πολιτική». Κοιτάξτε. Ο λαός αυτός, κατά κανόνα εκλέγει την ηγεσία του. Και όμως, όταν αυτή αναλάβει την ευθύνη της εξουσίας – είτε την αριστοκρατία εκπροσωπεί , είτε την αστική τάξη, είτε το προλεταριάτο – κατά ένα μυστηριώδη τρόπο αποξενώνεται από τη βάση που την ανέδειξε, και ενεργεί σαν να βρισκόταν στο Τέξας ή στο Ουζμπεκιστάν!