Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Πως θα απαλλαγούμε από την "συμμορία" G.A.P - G. Soros - Goldman Sachs

Υπάρχει άμεση λύση για την Κοινή Σωτηρία της Πατρίδας και του Έθνους και για να απαλλαγούμε από την συμμορία G.A.P - G. Soros - Goldman Sachs. Η άμεση λύση στα προβλήματα που μας δημιούργησαν οι Φαύλοι προδότες που μας κυβερνούν, βρίσκεται στην κατάργηση της υπόδουλης Τρίτης Ελληνικής Δημοκρατίας, που είναι η νομική προσωπικότητα που έχει τα χρέη και έχει υπογράψει τα μνημόνια, και η ανακήρυξη της Τέταρτης Ελληνικής Δημοκρατίας, που θα έχει ομοσπονδιακή μορφή και θα αποτελείται από τις 13 περιφέρειες.
Για να γίνει αυτό χρειάζεται η σύγκληση της ΣΤ΄ Εθνικής Συνέλευσης, κατά προτίμηση στην Επίδαυρο, στην οποία θα συμμετάσχουν τα μέλη των 13 περιφερειακών συμβουλίων που έχουν εκλεγεί πρόσφατα. Η ΣΤ΄ Εθνική Συνέλευση, θα καταργήσει την Τρίτη Ελληνική Δημοκρατία, τον Παπανδρέου και τον Παπούλια, και θα ψηφίσει νέο Σύνταγμα που θα κυρωθεί εντός 30 ημερών με δημοψήφισμα.

Κυβέρνηση Σοσιαλ-Φασιστών, Εκτελεστών & Δημίων

Η νέα καρμανιόλα...

Ανακοινώθηκαν τα μέτρα που σκληραίνουν ακόμα περισσότερο το Μεσοπρόθεσμο
«Ξαναγράφει» το Μεσοπρόθεσμο η κυβέρνηση τρεις μόλις μήνες μετά την ψήφιση του. Το αφορολόγητο που μειώθηκε στις 8.000 ευρώ τον Ιούλιο (γι και δεν πρόλαβε να εφαρμοστεί ποτέ, μειώνεται εκ νέου στις 5.000. Παράλληλα έρχεται τσεκούρι σε συντάξεις, εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο και ένταξη σε εργασιακή εφεδρεία 30.000 υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2011. Η κυβέρνηση επέλεξε αυτή τη φορά να μην ανακοινώσει τα νέα επαχθή μέτρα δια στόματος κάποιου υπουργού, αλλά επέλεξε την οδό της λακωνικής, γραπτής ανακοίνωσης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση:
1.Το αφορολόγητο όριο μειώνεται στις 5.000 χιλιάδες ευρώ
2.Εφαρμόζεται το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο
3.Μειώνονται κατά 20% το ποσό των συντάξεων που υπερβαίνει τα 1.200 ευρώ.
4.Ειδικά για τους συνταξιούχους κάτω των 55 ετών και μέχρι αυτοί φτάσουν στην ηλικία των 55 ετών, θα περικοπεί κατά 40% το τμήμα της σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ.
5.Εφαρμόζεται ο θεσμός της εργασιακής εφεδρείας με στόχο μέχρι το τέλος του 2011 να υπαχθούν σε αυτή 30.000 εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα

\

Σχολή Γονέων στο Δήμο Αμαρουσίου

Με επίκεντρο το παιδί και τις ανάγκες της οικογένειας του, ο Δήμος Αμαρουσίου αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και συμμετέχει σε προγράμματα που στηρίζουν τους γονείς, προκειμένου να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους, όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.
Στο πλαίσιο αυτό, πρόκειται να υλοποιήσει το πρόγραμμα «Σχολής Γονέων» σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας.
Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν στο Δήμο Αμαρουσίου, σε σχολικούς χώρους που ανήκουν στην περιφέρεια του Δήμου για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο 2011 είναι:
Διαφυλικές σχέσεις, διάρκειας 25 ωρών.
Συνεργασία εκπαιδευτικών – οικογένειας διάρκειας 25 ωρών.
Στερεότυπα και διακρίσεις στην οικογένεια, διάρκειας 25 ωρών.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης και σε μελλοντικούς γονείς.
Κατάθεση αιτήσεων μέχρι τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου

ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΑΝΙΚΟΥ

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Ν.Δ: Οργανωμένο το "έγκλημα"

Έκτακτη συνένετυξη τύπου και παρέμβαση της Δικαιοσύνης στην Ελληνική Στατιστική Αρχή!
Καταιγιστικές είναι οι πολιτικές εξελίξεις καθώς σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους ενόχους της μεγαλύτερης εθνικής προδοσίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Συγγρού η ΝΔ, μετά και τις σημερινές αποκαλύψεις της "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ" για το σκοτεινό ρόλο του σημερινού προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ανδρέα Γεωργίου είναι έτοιμη να προχωρήσει σε έκτακτη συνέντευξη τύπου και να ζητήσει την επέμβαση της Δικαιοσύνης στην Ελληνική Στατιστική Αρχή καθώς και παραίτηση της κυβέρνησης, την οποία θα κατηγορήσει ανοιχτά για παραποίηση στοιχείων και εθνική προδοσία.

«Πραξικοπηματική» η ένταξη των ΔΕΚΟ στη διαδικασία αναθεώρησης του ελλείμματος

                     ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ Κ. ΣΚΟΡΔΑ,
      ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΤΑΣΤ, ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Με κάθε συγκλονιστική λεπτομέρεια, που ξεπερνά τα όρια των προσωπικών διαφορών μεταξύ των μελών του Δ.Σ. της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και του προέδρου της και αγγίζει αυτά του μείζονος πολιτικού σκανδάλου, περιγράφει μέλος του Δ.Σ. την «πραξικοπηματική» ένταξη των ΔΕΚΟ στη διαδικασία αναθεώρησης του ελλείμματός τους με φανερή μόνο την πρωτοβουλία του Ανδρέα Γεωργίου.
Το έγγραφο που έχει στην κατοχή της η «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», βρίσκεται από χθες στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και το υπογράφει το μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ Κώστας Σκορδάς.
Σήμερα αναμένεται η επιτροπή της Βουλής να εξετάσει τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας της Αρχής και φυσικά λόγω της ανακοινωμένης πρόθεσης του Ευάγγ. Βενιζέλου. Τα υπόλοιπα έξι μέλη της επιτροπής δεν είχαν κληθεί. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης και Δ. Παπαδημούλης ζήτησαν χθες την παρουσία και των συνολικώς επτά μελών του Δ.Σ. της ΕΛΤΑΣΤ.

Στο "γύψο" για μία 25ετία και βάλε ... ο Δήμος !

Με ψήφους 23 υπέρ, 9 κατά & 2 «παρών», το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου έκανε αποδεκτή την περασμένη Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου "την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για τους όρους της επιμήκυνσης των δανειακών υποχρεώσεων(ποσού  30.015.688,54  € ) του Δήμου Αμαρουσίου προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων".
Η πλειοψηφία δήλωσε "ευτυχής" επειδή όπως είπε "κατέστη εφικτή η επιμήκυνση κατά 25 έτη των δανειακών υποχρεώσεών του Δήμου, συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ", μετά από "σκληρότατες" διαπραγματεύσεις με το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων! Η συμφωνία με το Ταμείο,υποστήριξε η διοίκηση Πατούλη, αποτελεί «βαθιά ανάσα» για το δημοτικό ταμείο, καθώς η εξοικονόμηση περίπου 3 εκατ. ευρώ από τα ετήσια τοκοχρεολύσια θα επιτρέψουν να καλυφθούν άλλες τρέχουσες υποχρεώσεις".
Η μειοψηφία από την πλευρά της, έκανε λόγο για ανακύκλωση των χρεών και μετάθεσή τους στις επόμενες γενιές Μαρουσιωτών, ενώ η ελάσσων μειοψηφία κατηγόρησε τη διοίκηση ότι ταυτίζεται πλήρως με τις επιταγές της «μνημονιακής κυβέρνησης».
Μία μέρα νωρίτερα το θέμα ειχε απασχολήσει σε έκτακτη συνεδρίαση την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ του Δήμου

Δεν ήξερες, … δε ρώτησες;

Για μια φωτιά που καίει στο Μαρούσι…

Στόχος εμπρηστικής επίθεσης έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης 15 Σεπτέμβρη η κατάληψη της “Έπαυλης Κουβέλου” στο Μαρούσι με αποτέλεσμα μέρος του κτιρίου να υποστεί υλικές ζημιές.
Η επίθεση αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά επιθέσεων που δέχονται τα τελευταία χρόνια οι αυτοοργανωμένοι χώροι από παρακρατικές και φασιστικές συμμορίες. Μπορεί η μισαλλοδοξία των φυσικών αυτουργών αυτης της επίθεσης να εκδηλώθηκε πάνω στην κατάληψη "Κουβέλου", παρόλα αυτά, κι επειδή ο κοινωνικός και ταξικός αγώνας δεν αποτελεί μια "προσωπική υπόθεση" που χαρακτηρίζεται από "προσωπικές αντιπαλότητες", εκλαμβάνουμε το χτύπημα ως μια πράξη που στόχο της έχει κάθε απελευθερωμένο εγχείρημα και φυσικά ως μια πράξη που επιβουλεύει τον ευρύτερο αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση. Εξάλλου, η δημόσια ενασχόληση της κατάληψης "Κουβέλου" με ζητήματα αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους, τους μετανάστες και προς κάθε καταπιεσμένο, οι αυτοοργανωμένες λειτουργίες κι εκδηλώσεις, αλλά κι ευρύτερη τοποθέτηση του εγχειρήματος στο πλευρό των "από κάτω", αποτελούν το ελάχιστο "κίνητρο" για κάθε φασιστική συμμορία έτσι ώστε να το πλήξει, τοποθετώντας παράλληλα τον εαυτό της όχι απλά στο πλευρό των "από πάνω" αλλά και στο πλάι των μηχανισμών καταστολής των “από πάνω”.
Κι αν οι φυσικοί φορείς αυτής της επίθεσης νομίζουν πως γλυστρούν δίχως το αντίστοιχο κόστος μέσα στα σκοτάδια, οι ηθικοί φορείς αυτών των επιθέσεων (τα παρακρατικά επιτελεία, τα υπουργεία καταστολής, τα media, τα διάφορα “ειδικά” αστυνομικά σώματα, οι κτηνώδεις ανθρωποφύλακες, οι αδηφάγοι εισαγγελείς κι ανακριτές) παραμένουν πάντα στο προσκήνιο στοχοποιώντας αδιάκοπα αγωνιζόμενους ανθρώπους και χώρους αντίστασης, υλοποιώντας επεμβάσεις, διώξεις, φυλακίσεις και βασανισμούς.

Ακύρωση της απόφασης του Δ.Σ, ζητά «Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ».

Να ακυρωθεί, ως απαράδεκτη και εντελώς αντίθετη προς τα συμφέροντα της πόλης, η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να κάνει αποδεκτή την "εμπορική" αξιοποίηση του οικοπέδου Παναγόπουλου από την "Τen Brinke Ελλάς ΕΠΕ", που προτίθεται να αγοράσει τον χώρο του από την «ΕKTASIS DEVELOPMENT S.A.» και να σταματήσει εντελώς τις διαπραγματεύσεις με τους υποψήφιους αγοραστές του χώρου, ζητά με ανακοίνωση που υπογράφεται από την πρόεδρο Δήμητρα Κρεκούκια και τη ΓΓ Σωτηρία Σουλτάτη, ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κέντρου Αμαρουσίου «Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ».
Ο Σύλλογος ζητά να ακυρωθεί (ως επίσης αντίθετη προς τα συμφέροντα της πόλης), η απόφαση του 2009, για άρση της απαλλοτρίωσης( 64/2009) και να επανέλθει σε ισχύ η ομόφωνη (και με εισήγηση του ίδιου του σημερινού δημάρχου) απόφαση του 2008 για απαλλοτρίωση του χώρου.(233/2008)
Καθιστούν παράλληλα σαφές ότι θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη αυτών των στόχων. "Έχει γίνει κοινή συνείδηση,τονίζουν, στις πνιγηρές αυτές μέρες που περνάμε, πως, χωρίς «ενότητα κι αγώνα», εμείς, οι απλοί άνθρωποι, που δεν έχουμε συνδέσει τη μοίρα μας με τα συμφέροντα κανενός οικονομικού «καρχαρία», δεν έχουμε πια καμιά ελπίδα ούτε ως πολίτες αυτού του κράτους, που βουλιάζει, ούτε ως δημότες αυτής της πόλης, που οι άρχοντές της τη θυσίασαν και εξακολουθούν, δυστυχώς, να τη θυσιάζουν, στο βωμό του χρήματος.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Αυστηρότατο έλεγχο από την "ΔΙΑΣ", υπέστη ο Θανάσης Φωτόπουλος

Το βράδυ της Τετάρτης 07/09, 4 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ σταμάτησαν για έλεγχο το στέλεχος του ΚΚΕ και Δημοτικό Σύμβουλο στο Μαρούσι με τη Λαϊκή Συσπείρωση Θανάση Φωτόπουλο. Παρά το οτι δόθηκαν τα χαρτιά που ζητήθηκαν, έγινε έλεγχος στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου, μάλλον οι "ράμπο" ήθελαν κάτι περισσότερο.
Ένας απο αυτούς έστρεψε ένα φακό στο πρόσωπο του ανήλικου παιδιού του, ζητώντας του να ανοίξει την τσάντα του. Στη φυσιολογική αντίδραση του Θανάση Φωτόπουλου για την ενέργεια αυτή, η απάντηση ήταν οτι αυτή είναι η δουλειά τους.
Να "ελέγχουν" δηλαδή τρομοκρατώντας ανθρώπους που καμία σχέση δεν έχουν με τη δουλειά που πρέπει να κάνει η αστυνομία. Τη στιγμή που οι διαρήξεις, η εγκληματικότητα, η διακίνηση ναρκωτικών και άλλα πολλά που ευδοκιμούν στην κοινωνία που φτιάξανε οι κεφαλαιοκράτες και το κράτος τους, οι "ράμπο" προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο.
Ο Θανάσης Φωτόπουλος και ο γιός του οδηγήθηκαν στο Α.Τ. Αμαρουσίου,

Ληστές "μπούκαραν" & στο σπίτι του Β. Τσιάρτα


Κοσμήματα μικρής αξίας πήραν οι δράστες από το σπίτι του πρώην διεθνούς μέσου, στο Μαρούσι.
Η ληστεία έγινε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, όταν η οικογένεια Τσιάρτα έλειπε από το σπίτι της, στην οδό Νεαπόλεως 26 στο Μαρούσι.
Άγνωστο ακόμη πως, οι κλέφτες μπήκαν μέσα και άρπαξαν κοσμήματα των παιδιών και της συζύγου του πρώην άσου της ΑΕΚ.
Ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική το 2004, πήγε τη Δευτέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και δήλωσε την κλοπή.

12ο Φεστιβάλ Ελληνικού Θεάτρου Σκιών «ΣΠΑΘΑΡΕΙΑ 2011»

Το 12ο Φεστιβάλ Ελληνικού Θεάτρου Σκιών «ΣΠΑΘΑΡΕΙΑ 2011» διοργανώνει το Μουσείο Θεάτρου Σκιών Δήμου Αμαρουσίου «ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΣΠΑΘΑΡΗΣ» από την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011.
Τα Σπαθάρεια 2011 θα διεξαχθούν στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Μίμης Φωτόπουλος»(Αγίου Κωνσταντίνου 42,δίπλα στο Εμπορικό κέντρο «Αίθριο»), λόγω της επικείμενης μεταστέγασης του Μουσείου σε ιδιόκτητο νεοκλασικό κτίριο του Δήμου Αμαρουσίου ( Βορ. Ηπείρου 27 & Μεσογείων).
Τιμώντας τη μνήμη του λαϊκού μας καλλιτέχνη και δάσκαλου Ευγένιου Σπαθάρη, οι τρεις στενότεροι συνεργάτες και μαθητές του θα μας διασκεδάσουν με πρωταγωνιστή τον Καραγκιόζη.
Την έναρξη του 12ο Φεστιβάλ Ελληνικού Θεάτρου Σκιών θα χαιρετήσει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011.
Θα ακολουθήσει η παράσταση «Ο Καραγκιόζης Πολυτεχνίτης» από το Θέατρο Σκιών του Τάσου Κώνστα στις 20:00. Στο αφηγηματικό μέρος της παράστασης ακούγεται η φωνή του Ευγένιου Σπαθάρη.

Τιμητική εκδήλωση για τον Οδυσσέα Ελύτη

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη γέννηση του νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, η Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου διοργανώνει τιμητική εκδήλωση τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 19:30, στο χώρο της Βιβλιοθήκης ( Στεφ. Δραγούμη 30 & Μιλτιάδου, πλησίον ΗΣΑΠ Αμαρουσίου).
Για τη ζωή και το έργο του μεγάλου μας ποιητή θα μιλήσουν:
- Ο Δημήτρης Καραμβάλης, ποιητής, δοκιμιογράφος, με κριτικό θέμα:
«Η τελευταία ποιητική παραγωγή του Οδ. Ελύτη».
- Η Μαρία Υδραίου – Ράλλη, φιλόλογος – συγγραφέας, με θέμα:
«Ο Όμηρος και ο Οδ. Ελύτης»
- Η Καλλίτσα Γιαννοπούλου – Τσιάκα, επιτ. Διευθύντρια Παν/μίου Αθηνών – ποιήτρια, με θέμα:

«Νόσος Αλτσχάιμερ, η πρόκληση του 21ου αιώνα»

Επιτυχής η εκδήλωση για «Το Χαμόγελο του Παιδιού".


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η καλλιτεχνική εκδήλωση που διοργάνωσαν  ο σύλλογος Κρητών και Φίλων Νέας Πεντέλης «Η Αρετούσα» και ο σύλλογος Κυκλαδιτών & Φίλων Νέας Πεντέλης «Τα Κυκλαδονήσια», που είχε ως στόχο την ενίσχυση του συλλόγου "Το Χαμόγελο του Παιδιού".
Η ανταπόκριση των πολιτών στην εξαιρετική αυτή εκδήλωση  που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), ήταν εντυπωσιακή.

Εισαγγελική παρέμβαση για την ΕΛΣΤΑΤ

 Tη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και δεύτερον να διαπιστωθούν ενδεχόμενα αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα σε βάρος της εθνικής οικονομίας, διέταξε  o οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπονής με αφορμή το δημοσίευμα της «Ε» (16 -9-2011), στο οποίο η καθηγήτρια του πανεπιστημίου Μακεδονίας και μέλος του Δ.Σ της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ζωή Γεωργαντά κατήγγειλε σκόπιμη διόγκωση του ελληνικού ελλείμματος με σκοπό την επιβολή σκληρότερων οικονομικών μέτρων.
Την έρευνα ανέλαβε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου και ως πρώτη μάρτυρα κάλεσε την καθηγήτρια Ζωή Γεωργαντά.

Εν αρχή ην το ΔΝΤ για τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ

    «ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΣΤΑΤ,
 ΗΤΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕ ΤΟΝ ΤΟΜΣΕΝ» !!!
 Το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010 είχαν περάσει μόλις δύο μήνες από την ώρα που η Ελληνική Στατιστική Αρχή είχε επισήμως πιάσει δουλειά. Την ίδια ημέρα ο πρόεδρός της, χωρίς ακόμα να έχει διακοπεί η υπαλληλική του σχέση με το ΔΝΤ, φέρεται να απέστειλε email στον επικεφαλής του Διεθνούς Ταμείου Πολ Τόμσεν, με το οποίο τον ενημέρωνε για την άμεση ανάγκη τροποποίησης του ιδρυτικού νόμου της Ανεξάρτητης Ελληνικής Αρχής.
Τρεις ημέρες μετά τις πρώτες αποκαλύψεις της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» περί σκόπιμης διόγκωσης του ελληνικού ελλείμματος από την ΕΛΣΤΑΤ, ένα e-mail του προέδρου της προς τον επικεφαλής του ΔΝΤ, τον Οκτώβριο του 2010, ανάβει νέες φωτιές.
Αναφέρεται στην άμεση ανάγκη τροποποίησης του ιδρυτικού νόμου της Αρχής, χωρίς να γνωρίζουν το παραμικρό τα μέλη του Δ.Σ.
Το e-mail αυτό έφτασε στα χέρια υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ, οι οποίοι το έχουν προσκομίσει στην αρμόδια εισαγγελική αρχή που χειρίζεται το θέμα της ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος εις βάρος του αντιπροέδρου της Αρχής, Νίκου Λογοθέτη,
ύστερα από έγκληση του προέδρου Ανδρέα Γεωργίου για παραβίαση της προσωπικής ηλεκτρονικής του αλληλογραφίας.
Η σημερινή αποκάλυψη της «Ε» έρχεται τρεις ημέρες μετά τις καταγγελίες που έκανε η Ζωή Γεωργαντά, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μέλος του Δ.Σ. της Αρχής, περί σκόπιμης διόγκωσης του ελλείμματος στο 15,4 προς τη Eurostat με σκοπό τη λήψη υπερβολικών δημοσιονομικών μέτρων από το ελληνικό οικονομικό επιτελείο.

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ, ΠΟΥΛΑΜΕ ΓΗΝ & ΥΔΩΡ

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Ολοκληρώνεται και τυπι­κά η "νέα κατοχή" της χώρας

Πτώχευση με όρους αποικίας
Οικονομολόγου – Αναλυτή
Ύστερα από την εγκατάστα­ση του πρώτου επίσημου Γκαουλάιτερ μετά τη ναζι­στική περίοδο, του κ. Χορστ ΡΑΪΧενμπαχ, ολοκληρώνεται και τυπι­κά η νέα κατοχή της χώρας. Για "ορια­κή στιγμή" έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κα­τά τη συνάντηση που είχε την Τρίτη 13/9 με τον πρόεδρο της Alpha Ban k Γιάννη Κωστόπουλο. Τη συνάντηση αυ­τή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ένα είδος Δαμασκηνού της νέας εποχής, διάνθισε με μια περίεργη και σιβυλλι­κή δήλωση ότι «πρέπει να περάσουμε πρώτα στην απέναντι όχθη και έπειτα να τα βρούμε». Τι να εννοούσε άραγε; Ποια είναι η απέναντι όχθη; Ποιοι θα τα βρουν έπειτα;
Από την πλευρά του, ο κ. Κωστόπουλος είπε - σύμφωνα με τα δημο­σιεύματα - ότι στη συγχώνευση της τράπεζάς του με την Eurobank πραγ­ματοποιήθηκε, επιτέλους, η πρώτη μεγάλη ξένη επένδυση στον τόπο μας και εξέφρασε την ελπίδα ότι, παρά τη δύσκολη συγκυρία, η επένδυση θα ολοκληρωθεί γρήγορα. Πρόκειται βέ­βαια για ανοησίες με πατέντα, καθότι η «επένδυση» του εμίρη από το Κατάρ είναι ένα δάνειο με τη μορφή μετατρέ­ψιμου ομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ. Όσα περίπου δαπανά ο κ. Κωστόπουλος για τις ετήσιες βεγγέρες της τράπεζάς του.
Εν τω μεταξύ σε ύψος ρεκόρ (98%) έχει φτάσει η πιθανότητα πτώχευσης της χώρας μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Αν η κλίμακα των πιθανοτή­των μπορούσε να μετρήσει άνω του 100%, είναι σίγουρο ότι η Ελλάδα θα το είχε ξεπεράσει. Ποτέ άλλοτε χώρες υπό χρεοκοπία, συμπεριλαμβανομέ­νης και της Αργεντινής το 2001, δεν σημείωσαν τέτοια ρεκόρ πιθανότητας πτώχευσης.

... ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

TO ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ

Ενημερώθηκε από Κουτρουμάνη για ΜΚΟ

Για το χρονοδιάγραμμα και τις διαδικασίες που θα ισχύσουν σχετικά με το θέμα των 5μηνων συμβάσεων μέσω Μ.Κ.Ο στους Δήμους, ενημερώθηκε την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργο Κουτρουμάνη
Στη συνάντηση των δύο ανδρών που διεξήχθη στο Υπουργείο σε πολύ καλό κλίμα, ο κ. Δήμαρχος κατέθεσε πρόταση για την εφαρμογή αντίστοιχου προγράμματος, στο οποίο οι συμβάσεις να έχουν χρονικό ορίζοντα τα δύο έτη.
Εθεσε επίσης το ζήτημα που αφορά στο πρόγραμμα για τα άτομα με αναπηρία 3+1

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Εντόπισαν παράνομο καζίνο στην Κηφισίας

Οπως έγινε γνωστό, οι αστυνομικοί είχαν καταγγελίες για τη λειτουργία παράνομου καζίνο σε κτίριο στην οδό Κηφισίας(στο παλιό club «Αυτοκίνηση») στο Μαρούσι. Μέσα υπήρχαν τυχερά παιχνίδια και χαρτοπαιχτικά τραπέζια, ενώ διέθετε υπερσύγχρονο σύστημα ασφαλείας που περιλάμβανε ενδοσυννενόηση και 7 κάμερες κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, με τις οποίες γινόταν καταγραφή εικόνας των πελατών.

Eυχαριστήρια επιστολή από την Διοικητή του Σισμανογλείου

Eυχαρηστήρια επιστολή  στον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα της Διοίκησης του νοσοκομείου για πύκνωση των δρομολογίων της γραμμής 30 της Δημοτικής Συγκοινωνίας Αμαρουσίου, προκειμένου να εξυπηρετείται το προσωπικό και οι πολίτες, απέστειλε η Διοικητής του Σισμανόγλειου Γ.Ν.Α κ. Όλγα Οικονόμου
Συγκεκριμμένα η Δημοτική Αρχή κάλυψε από τις 17 Αυγούστου 2011, τα κενά της δημόσιας αστικής συγκοινωνίας, προσθέτοντας στο Ημερήσιο Πρόγραμμα Δρομολογίων της Γραμμής 30 ( Η.Σ.Α.Π Αμαρουσίου - Σισμανόγλειο) της Δημοτικής Συγκοινωνίας, δύο δρομολόγια εξπρές, ένα το πρωί και ένα το βράδυ.

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Τεχνογνωσία από Γ΄ ΡΑΪΧ-ΕΝΠΑΧ !

Κυβέρνηση Τροϊκανών & Κλεπτών

ΕΛΛΑΣ "ΕΛΛΗΝΩΝ" ΙΟΥΔΑΙΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ...
5,4 δισ. τα βάρη φέτος και του χρόνου • Συντελεστής προσαύξησης και για τα παλιά • 3 ευρώ ανά τ.μ. και στην πιο ταπεινή γειτονιά • Νομικό μπλέξιμο αν κοπεί το ρεύμα
Ο Κάρολος, ο Τζέφρεϊ, ο Μπενυ-το, ο Αρθούρος, ο Ροβέρτος ...
ΤΟ «φούσκωμα» της τιμής ζώνης, μέσω συντελεστή προσαύξησης αντί παλαιότητας, για τα ακίνητα της τελευταίας 25ετίας, επέλεξε η κυβέρνηση για να υφαρπάξει συνολικά 5,4 δισ. ευρώ στη διετία 2011-2012 από τους ιδιοκτήτες περίπου 5,1 εκατ. κτισμάτων.
 Συνταξιούχοι και μισθωτοί καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο της κυβερνητικής απραξίας. Αυτή τη φορά δεν εξαιρέθηκαν ούτε οι ανάπηροι, άνεργοι και πολύτεκνοι, για τους οποίους το τέλος απλώς μειώθηκε στο 0,50 ευρώ ανά τ.μ.
Ο νέος φόρος ισούται με το γινόμενο της επιφάνειας του ακινήτου, του τέλους 0,50 έως 16 ευρώ ανάλογα με την τιμή ζώνης και του συντελεστή παλαιότητας ανάλογα με τα χρόνια ηλεκτροδότησης. Εξαιρούνται οι κοινόχρηστοι χώροι. Επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, αλλά έχει υποχρέωση πληρωμής ο ενοικιαστής μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. Φέτος εξοφλείται σε δύο δόσεις και του χρόνου σε τέσσερις. Η μη πληρωμή του συνεπάγεται αυτόματα διακοπή της ηλεκτροδότησης.

ΜΠΕΝΥτο

UNDER CONTROL !