Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Τεχνογνωσία από Γ΄ ΡΑΪΧ-ΕΝΠΑΧ !

Κυβέρνηση Τροϊκανών & Κλεπτών

ΕΛΛΑΣ "ΕΛΛΗΝΩΝ" ΙΟΥΔΑΙΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ...
5,4 δισ. τα βάρη φέτος και του χρόνου • Συντελεστής προσαύξησης και για τα παλιά • 3 ευρώ ανά τ.μ. και στην πιο ταπεινή γειτονιά • Νομικό μπλέξιμο αν κοπεί το ρεύμα
Ο Κάρολος, ο Τζέφρεϊ, ο Μπενυ-το, ο Αρθούρος, ο Ροβέρτος ...
ΤΟ «φούσκωμα» της τιμής ζώνης, μέσω συντελεστή προσαύξησης αντί παλαιότητας, για τα ακίνητα της τελευταίας 25ετίας, επέλεξε η κυβέρνηση για να υφαρπάξει συνολικά 5,4 δισ. ευρώ στη διετία 2011-2012 από τους ιδιοκτήτες περίπου 5,1 εκατ. κτισμάτων.
 Συνταξιούχοι και μισθωτοί καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο της κυβερνητικής απραξίας. Αυτή τη φορά δεν εξαιρέθηκαν ούτε οι ανάπηροι, άνεργοι και πολύτεκνοι, για τους οποίους το τέλος απλώς μειώθηκε στο 0,50 ευρώ ανά τ.μ.
Ο νέος φόρος ισούται με το γινόμενο της επιφάνειας του ακινήτου, του τέλους 0,50 έως 16 ευρώ ανάλογα με την τιμή ζώνης και του συντελεστή παλαιότητας ανάλογα με τα χρόνια ηλεκτροδότησης. Εξαιρούνται οι κοινόχρηστοι χώροι. Επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, αλλά έχει υποχρέωση πληρωμής ο ενοικιαστής μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. Φέτος εξοφλείται σε δύο δόσεις και του χρόνου σε τέσσερις. Η μη πληρωμή του συνεπάγεται αυτόματα διακοπή της ηλεκτροδότησης.

ΜΠΕΝΥτο

UNDER CONTROL !

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Ερχονται απολύσεις στο Δήμο Αμαρουσίου

Μείωση του προσωπικού σε 10 με 15 δήμους(& στο Δήμο Αμαρουσίου), οι οποίοι θα ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα εξυγίανσης, μέσω υποχρεωτικών μετατάξεων αλλά και απολύσεων σχεδιάζει το υπουργείο Εσωτερικών. Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί από τον υπουργό Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη την Πέμπτη*, ωστόσο ήδη ο υφυπουργός Πάρις Κουκουλόπουλος έσπευσε με ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις να προαναγγείλει ένα τμήμα του.
Όπως είπε ο κ. Κουκουλόπουλος, στόχος είναι «μέχρι το τέλος του έτους οι προϋπολογισμοί των ΟΤΑ να είναι ισοσκελισμένοι γιατί διαφορετικά ένα έλλειμμα 2 δισ. θα έρθει να προστεθεί σ' αυτό της γενικής κυβέρνησης και να το ανεβάσει κατά 1%». Μάλιστα, τόνισε ότι στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος «θα εφαρμοστεί πρόγραμμα υποχρεωτικών μετατάξεων... Οι θέσεις αυτές θα "προκηρυχθούν" για να υπάρξει εθελούσια μετακίνηση. Για όσους δεν επιλέξουν αυτή τη διαδικασία, θα προχωρήσουμε είτε μέσω εφεδρείας είτε κατευθείαν και σε απόλυση. Αυτό είναι απολύτως ξεκάθαρο», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Εσωτερικών.
Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Εσωτερικών προχωράει στη συστηματική καταγραφή των πιεστικών αναγκών των ΟΤΑ για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, το οποίο έχουν τη δυνατότητα να μισθοδοτούν. Οι ανάγκες αυτές θα καλυφθούν από το πλεονάζον προσωπικό των δήμων του προγράμματος εξυγίανσης.
 


Σήμερα η συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Τέσσερα θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης  της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου στη 1: 00 το μεσημέρι
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα :
1. Καθορισμός Χώρων Διεξαγωγής Λαϊκών Αγορών
2. Έγκριση κυκλοφοριακών μελετών
3. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος επί της οδού Βύρωνος 21-23 (υπόθεση Κώτση ΑγλαΪα)
4. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος επί της οδού Πεντέλης 4 & Β. Ηπείρου (υποθέση "Ε. ΚΙΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.")

Εκδήλωση για το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Στο «Χαμόγελο του Παιδιού» θα προσφερθούν τα έσοδα εκδήλωσης που πραγματοποιούν το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στις 5:00 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Νέας Πεντέλης, ο Σύλλογος Κυκλαδιτών & Φίλων Νέας Πεντέλης «Τα Κυκλαδονήσια» και ο Σύλλογος Κρητών & Φίλων Νέας Πεντέλης «Η Αρετούσα», έχοντας και την υποστήριξη του ΣΠΑΠ.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν Παραδοσιακά χορευτικά σχήματα και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ενώ στο χώρο θα λειτουργεί & Παιδότοπος.

Δωρεάν φοίτηση σε φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών

 Αιτήσεις μέχρι την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου
Τη δωρεάν φοίτηση σε φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών και σε φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, παράλληλα με τη διάθεση σχολικών ειδών, προσφέρει και εφέτος ο Δήμος Αμαρουσίου στα παιδιά των συμπολιτών μας που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικά και οικονομικά ομάδες, στο πλαίσιο της κοινωνικής υποστήριξης και αλληλεγγύης.
Το πρόγραμμα υλοποιεί ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου,

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

«Ζουμπαίος & Ιουλιέτα» στο Δ.Κ. «Μ. Φωτόπουλος»

Με την προβολή της παιδικής ταινίας
 «Ζουμπαίος  Ιουλιέτα»
 τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στις 7:30  μ.μ.
 στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Μίμης Φωτόπουλος»
 (Αγ. Κωνσταντίνου 42)
 πέφτει η αυλαία για τη φετινή θερινή περίοδο.
Ο Δήμος Αμαρουσίου προσκαλεί όλους τους μικρούς φίλους
να παρακολουθήσουν την ταινία «Ζουμπαίος και Ιουλιέτα»
της Κέλι Άσμπερι,
μια ταινία γεμάτη κλασικές συνθέσεις
και αγαπημένα τραγούδια του Σερ Έλτον Τζον.

Τη Δευτέρα η έναρξη των μαθημάτων στο Δημοτικό Ωδείο

Ο Τομέας Πολιτισμού της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμαρουσίου ανακοινώνει ότι μετατίθεται η ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων στα τμήματα του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου.
Η έναρξη των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, αντί για την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, όπως είχε αρχικά προγραμματισθεί

Δημοτικό Συμβούλιο στις 6:00 μ.μ.

Στην Τακτική συνεδρίαση του Σώματος που θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου  στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα :
1. Αποδοχή ή μη της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Παρακαταθκών & Δανείων για τους όρους της επιμήκυνσης των δανειακών υποχρεώσεων του Δήμου Αμαρουσίου προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων
2. Αυτοδίκαιη άρση απαλλοτρίωσης Κ.Χ. επί της οδού Νουάρου στο Ο.Τ. 368Α, 368Β, 369Γιδιοκτησίας Χ. Παγώνα
3. Καθορισμός χώρων διεξαγωγής λαϊκών αγορών

Tην Πέμπτη η σ.τ. των "ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ"

Ένας να τρώει, τρεις να κοιτάνε



... Φτάνει πιά !

Αρωγός στην προσπάθεια της μαθητικής κοινότητας, ο Δήμος Αμαρουσίου

Ευχές για καλή σχολική χρονιά με τη διαβεβαίωση ότι ο Δήμος Αμαρουσίου θα βρίσκεται στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας για να αντιμετωπισθούν όλα τα προβλήματα έδωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης στους μαθητές της πόλης, με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους.
Ο κ. Πατούλης παραβρέθηκε στην τελετή Αγιασμού του 9ου - 11ου Νηπιαγωγείου – 9ου Δημοτικού Σχολείου, του 1ου Γυμνασίου – 1ου Λυκείου, του 6ου Γυμνασίου και του 5ου Λυκείου, συνοδευόμενος από μέλη της Διοίκησης.
Παράλληλα, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής παραβρέθηκαν στην τελετή του Αγιασμού και στις υπόλοιπες σχολικές μονάδες του Αμαρουσίου, δείχνοντας το έμπρακτό ενδιαφέρον της Διοίκησης στα θέματα Παιδείας.
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης προς τους μαθητές, τους ευχήθηκε «καλή πρόοδο» και «καλή επιτυχία» στους στόχους που έχουν θέσει σε αυτή τη νέα εκπαιδευτική περίοδο που αρχίζει σήμερα, με τη διαβεβαίωση ότι η Δημοτική Αρχή θα βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό τους, αρωγός στην προσπάθειά τους στο «ταξίδι» της γνώσης, δημιουργώντας ένα ασφαλές και σύγχρονο περιβάλλον.

Εκδήλωση του ΣΕΟ την Παρασκευή στο Σταθμό του ΗΣΑΠ

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

"Aδιαφανείς" οι όροι εκχώρησης του έργου στην Πλ. Ευτέρπης

Για άλλη μια φορά η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου και ο Δήμαρχος κος Γ. Πατούλης, δέσμιοι επιχειρηματικών συμφερόντων και χωρίς να σκεφτούν και να υπολογίσουν τις συνέπειες για το μέλλον της πόλης και των κατοίκων της, παραδίνουν την Πλατεία Ευτέρπης και το οικόπεδο Παναγόπουλου στις ορέξεις και την οικονομική εκμετάλλευση του κατασκευαστικού κεφαλαίου υποθηκεύοντας το μέλλον των κατοίκων της πόλης και επιβαρύνοντας περιβαλλοντικά το Μαρούσι.
Για την Πλατεία Ευτέρπης και τον υπόγειο σταθμό αυτοκινήτων που προβλέπεται να κατασκευαστεί εκεί, κατόπιν εκχώρησης του έργου σε ιδιώτες επενδυτές από το Δήμο Αμαρουσίου με αδιαφανείς όρους και ζημιώνοντας ουσιαστικά το Δήμο Αμαρουσίου, έχουμε τοποθετηθεί και στο παρελθόν (Απρίλιος 2011) τονίζοντας την αντίθεσή μας στην κατασκευή υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων στη συγκεκριμένη πλατεία, αφού αυτό θα σημάνει και την ουσιαστική καταστροφή της πλατείας Αλ. Γαρδέλη, όταν θα έρθει το μετρό στο Μαρούσι, μιας και δε θα υπάρχει άλλος χώρος για τη δημιουργία του σταθμού του μετρό. Έτσι θα χάσουμε άλλο ένα σημείο – πνεύμονα πρασίνου, όπου σήμερα χαιρόμαστε εμείς και τα παιδιά μας (την πλατεία Αλ. Γαρδέλη) και ακόμα θα έχει εκχωρηθεί, για 29 χρόνια παρακαλώ, η εκμετάλλευση του υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων της πλατείας Ευτέρπης στο ιδιωτικό κεφάλαιο ζημιώνοντας το Δήμο και του Δημότες του Αμαρουσίου.
Για το οικόπεδο Παναγόπουλου και την οικοδόμησή του από την ΤΕΝ ΒΡΙΝΚΕ Α. Ε.,

Νέα επιστολή του ΣΑΤΕ

Νέα επιστολή στα αρμόδια υπουργεία Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Υποδομών & Μεταφορών, τον Περιφερειάρχη Αττικής, τον ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, την ΚΕΔΚΕ και το Δήμο Αμαρουσίου απέστειλε στις 31 Αυγούστου ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ανωνύμων, Περιορισμένης Ευθύνης & Προσωπικών Τεχνικών Εταιρειών(ΣΑΤΕ), για  τον υπόγειο σταθμό αυτοκινήτων στην πλ. Ευτέρπης και για τις δύο πεζογέφυρες:

O Άρης Χαιρέτης πρ. της Ένωσης Κρητών Αμαρουσίου

Λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων η πρόεδρος Μαρία Σεβαστάκη αναλαμβάνει καθήκοντα Αντιπροέδρου Α΄ και στο εξής πρόεδρος της Ένωσης Κρητών Αμαρουσίου « Ο Κρηταγενής Ζευς » αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος Αντιπρόεδρος Α’ του συλλόγου Άρης Χαιρέτης.
Το Δ.Σ. εύχεται καλό χειμώνα στους φίλους και τα μέλη της Ένωσης Κρητών Αμαρουσίου « Ο Κρηταγενής Ζευς » και σας περιμένει με χαρά να παρευρεθείτε στις εκδηλώσεις, οι οποίες θα διοργανωθούν για την προαγωγή του κρητικού πολιτισμού.

Οι πολεοδομικές εκκρεμότητες στο επίκεντρο

Tα πολεοδομικά ζητήματα που εκκρεμούν στην πόλη του Αμαρουσίου, συζήτησε ο δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης,  σε συνάντηση  που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Νίκο Σηφουνάκη.
Στο επίκεντρο της συζήτησης η επίσπευση των διαδικασιών για την εκπόνηση της πολεοδομικής μελέτης της περιοχής «Κάτω Σωρός - Τύμβος - Μαρμαράδικα» και η αναθεώρηση των χρήσεων γης του εγκεκριμένου σχεδίου στους βασικούς οδικούς άξονες του δήμου.
Τη συζήτηση απασχόλησαν ακόμη, η τροποποίηση του εγκεκριμένου σχεδίου στο Ο.Τ. 88 περιοχής Κέντρου (κλειστό γυμναστήριο), η πρόσφατα κυρωμένη απόφαση πράξη εφαρμογής της περιοχής του Αγίου Θωμά και η επανέγκριση των Π.Μ. των περιοχών «ΔΗΛΑΒΕΡΗ» και «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ».

Εκτακτη Συνεδρίαση της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ στη 1:00 !

Η αποδοχή ή μη της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Παρακαταθηκών
και Δανείων για τους όρους της επιμήκυνσης των δανειακών υποχρεώσεων του Δήμου
Αμαρουσίου προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων είναι το μοναδικό θέμα που θα απασχολήσει την " Έκτακτη Συνεδρίαση" της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, η οποία θα διεξαχθεί στη 1:00 το μεσημέρι στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ θα συνεδριάσει ξανά την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου (την ίδια ώρα), για να ασχοληθεί με τα εξής θέματα:

Αννα να ένα μήλο: Το νέο σου σχολείο !

Στην εποχή του ΔΝΤ, το σχολείο προσαρμόζεται απόλυτα στο μέλλον που μας επιφυλάσσουν:
Ζωή χωρίς νόημα, φόβος μπροστά στον εκβιασμό της ανεργίας, θάνατος στα κάτεργα της εργασίας.
Το φετινό χτύπημα του κουδουνιού δεν έχει καμία σχέση με άλλες χρονιές. Για πολλά σχολεία δεν θα χτυπήσει, γιατί απλά έκλεισαν (ή συγχωνεύθηκαν). Σε 2.000 ανέρχεται ο αριθμός των σχολείων που έκλεισαν ή συγχωνεύθηκαν σε όλη την Ελλάδα (και στο Μαρούσι).
Τα τμήματα των 25 μαθητών, σε πολλές περιπτώσεις θα είναι παρελθόν. Στη θέση τους θα έχουμε τμήματα των 28, 30 ή 35 μαθητών.
 Έτσι αντιλαμβάνεται η κ. Διαμαντοπούλου το «νέο σχολείο».
 Πολλοί μαθητές θα μπουν σε τάξεις χωρίς δασκάλους και καθηγητές.Αυτό που ξεπερνά όμως κάθε φαντασία, είναι ότι η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει, για πρώτη φορά μετά την κατοχή, χωρίς βιβλία. Στη θέση τους φωτοτυπίες και cd, που σημαίνει βέβαια και πολύ μεγαλύτερο κόστος.
Η δωρεάν παιδεία από δικαίωμα κατάντησε εμπόρευμα
Η κυβέρνηση της χούντας των αγορών, λέει ότι φέτος θα είναι «η δυσκολότερη σχολική χρονιά μεταπολεμικά». Τα ίδια μας έλεγαν και πέρυσι, ότι «η χρονιά θα είναι η δυσκολότερη της Μεταπολίτευσης». Κάθε πέρυσι και καλύτερα λοιπόν.
Η πραγματικότητα που θα βρούμε μπροστά μας με το άνοιγμα των σχολείων είναι τραγική. Απ’ το «σχολείο χωρίς τοίχους» και το «μαθητή χωρίς τσάντα», που μας έταζε το υπουργείο Παιδείας, φτάσαμε σε άλλα «ανώτερα» επίπεδα :
Φέτος «ανακοίνωσαν» και υλοποιούν το ... σχολείο χωρίς εκπαιδευτικούς, χωρίς βιβλία, χωρίς χρηματοδότηση για τις ανάγκες λειτουργίας του (θέρμανση, φως, νερό, αναλώσιμα υλικά κ. λ. π.).

Σήμερα το "Χαριστικό Παζάρι Σχολικών Ειδών"

Όλοι σήμετα στο Χαριστικό Παζάρι Σχολικών Ειδών της Λαϊκής Συνέλευσης Αμαρουσίου, που θα πραγματοποιηθεί από τις 2:00 το μεσημέρι  στον ΗΣΑΠ Αμαρουσίου...

 Γιατί στην επίθεση που μας εξαπολύουν, εμείς απαντούμε με αλληλεγγύη.

Όλοι στην Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Αμαρουσίου, κάθε Τρίτη στις 20:30, στον ΗΣΑΠ Αμαρουσίου.


Όλοι στο πανεκπαιδευτικό συλαλλητήριο, την Πέμπτη 15/9, στις 12:30, με προσυγκέντρωση στα Προπύλαια.


            Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Αμαρουσίου
                        ansinamar.blogspot.com

"ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ ... ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ" !!!


ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

"Κόντρα" Γ. Πατούλη - Θ. Γιαννόπουλου στο εωτερικό της Ν.Δ

Στη διαφοροποίηση από τη σκληρή γραμμή της μετωπικής σύγκρουσης με την κυβέρνηση  οδηγούνται μια σειρά στελεχών της Ν.Δ που βλέπουν μεν άνοδο του κόμματος στις δημοσκοπήσεις, αλλά που δεν αρκετή να τους εξασφαλίσει την πολυπόθητη αυτοδυναμία.
Οπως σημειώνει η εκλεκτή συνάδελφος και "φίλη" Μαρία Σπυράκη στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ, "κυρίαρχο ζήτημα αυτή τη στιγμή στο εσωτερικό της Ν.Δ. αποτελεί το δίλημμα χέρι - χέρι με τις συντεχνίες ή αποφυγή της ταύτισης με διακριτές επιλογές συνεννόησης ... 
Αυτή τη φορά, τονίζει, είναι η σειρά του Θανάση Γιαννόπουλου να κάνει το βήμα. Ο τομεάρχης Υγείας δηλώνει ότι το νομοσχέδιο που προωθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος για τους γιατρούς έχει θετικά στοιχεία και εκτιμά ότι η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να πει «ναι» επί της αρχής.
Η θέση του κ. Γιαννόπουλου έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη στάση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών που απέρριψε το νομοσχέδιο ως απαράδεκτο αφού εκτιμά ότι η πρόταση της κυβέρνησης για τον ΕΟΠΥΥ «βλάπτει τους ασφαλισμένους και είναι απαξιωτική, υποτιμητική έως και εξευτελιστική για τους γιατρούς». Μάλιστα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών διευκρινίζει ότι θα αρνηθεί να στελεχώσει τον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Το ενδιαφέρον σε αυτή την υπόθεση είναι ότι ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών είναι ο «γαλάζιος» δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης. Όμως ο Θανάσης Γιαννόπουλος φέρεται αποφασισμένος να υπερασπισθεί την άποψή του για το νομοσχέδιο και να την καταστήσει επίσημη θέση του κόμματος: « Η Ν.Δ. δεν είναι Ιατρικός Σύλλογος», τονίζει στους συνομιλητές του...

G.A.P ο Λαοφιλής, ο Πορθητής, ο Ελευθερωτής


Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Ηρακλής "έπεσε", η Θεσσαλονίκη "απελευθερώθηκε"!

   





 





             


 

ΣΚΑΪ: Ποτίζει, Σκουπίζει, Ανακυκλώνει & "φωτίζει" την ...Ιστορία !!!

Ο Ραδιο-Τηλεοπτικός Σταθμός "ΣΚΑΪ" & η "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" του εφοπλιστή κ. Αλαφούζου, δεν επιβραβεύονται με ΑΡΙΣΤΑ μόνο από την Αμερικάνικη πρεσβεία(προφανώς για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στις ΗΠΑ), αλλά και από τον Δήμο Αμαρουσίου !
Αλλοιώς δεν εξηγείται αυτή η στενή σχέση που έχει αναπτυχθεί τελευταία, ιδιαίτερα μετά την ανάληψη της προεδρίας του ΣΠΑΠ, από τον Δήμαρχό μας Γ. Πατούλη. Δεντροφυτεύσεις & ποτίσματα στο Πεντελικό Βουνό, ανακύκλωση κινητών τηλεφώνων μαζί με μία Εταιρεία Κινητής Τηλεφωνίας(VODAFΟΝΕ) που εμπλέκεται και αποδεικνύεται ότι πρωταγωνίστησε στο Μέγα σκάνδαλο των Υποκλοπών, όπου όλα τα στοιχεία δείχουν ότι πίσω από τις παρακολουθήσεις (ακόμη & του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή), "βρίσκεται" η Αμερικάνικη Πρεσβεία ...
Να θυμηθούμε τους "Οικολογικούς" λαμπτήρες που προμηθεύτηκε ο Δήμος Αμαρουσίου, που κάθε άλλο παρά οικολογικοί αποδείχτηκαν;
Στο μόνο που δεν "ενέδωσε" ο Δήμος μας είναι να προμοτάρει την ιστορία που συνέγρραψε ο ΟΙΚΟΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ με εκλεκτά στελέχη του ΕΛΙΑΜΕΠ(ΕΛληνικό Ιδρυμα "ΑΜΕρικανικής" Πολιτικής), και κυκλοφόρησε με τον εύστοχο τίτλο "1821: Η γέννηση ενός νέου ΕΘΝΟΥΣ - ΚΡΑΤΟΥΣ"!!!
Προς τι λοιπόν αυτός ο διαρκής εναγκαλισμός Δήμου - ΣΚΑΪ; Μήπως υποκρύπτεται κάτι άλλο;
Γιατί τελευταία πολλά άρθρα διαβάσαμε κι ακούσαμε από τα "οικολογικά" ΜΜΕ του εκδότη, καναλάρχη, εφοπλιστή κ. Αλαφούζου, ο οποίος τάσσεται αναφανδόν "υπέρ της άμεσης πρόσβασης των ιδιωτικών εταιρειών στην αποκομιδή των απορριμμάτων στους ΟΤΑ" !

"ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ" σήμερα το "the Mall" ...

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Τη Δευτέρα στις 2:00 μ.μ. "ΧΑΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ" στην πλατεία ΗΣΑΠ

Ειδικός Σύμβουλος Καστανίδη, ο άνθρωπος του "δαχτυλιδιού"!

Τζανικό-παις έφυγε, Τζανικό-παις ήλθε !!!
Tην παραίτησή του από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου υπέβαλε χθες κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο  κ. Στάθης Ραγκούσης, o οποίος εξελέγη με το Συνδυασμό "Μαρούσι - Επιστροφή στο Μέλλον" του Ηλία Γιαννακάκου.
Ο κ. Στ. Ραγκούσης προέβη σε αυτήν την ενέργεια επειδή δέχθηκε "τιμητική πρόταση" όπως ο ίδιος είπε, από τον Υπ. Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη να γίνει Ειδικός Σύμβουλός του, την οποία πριν καλά- καλά προλάβει να διατυπώσει, την έκανε αμέσως αποδεκτή.
Η ανακοίνωση της απόφασής του, έγινε δεκτή από το Σώμα με χλιαρά χειροκροτήματα και ευχές από το Δήμαρχο να προσφέρει περισσότερα από τη νέα του θέση, στην πόλη του Αμαρουσίου.
Τον άνθρωπο που είχε λάβει το "δακτυλίδι" διαδοχής από τον Π. Τζανίκο να συνεχίσει το "θαυματό έργο" του, αντικαθιστά ένας άλλος Τζανικό-παις, ο Κώστας Ζαπαντιώτης.
Η εξέλιξη αυτή αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το λέμε αυτό γιατί υφυπουργός Εσωτερικών είναι ο πρώην Πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Πάρις Κουκουλόπουλος, με τον οποίο ο ΤΕΩΣ δικός μας Δήμαρχος Π. Τζανίκος, δεν είχε και τας καλυτέρας των σχέσεων...

Στην οδό Πλαστήρα το αργυρό μετάλιο κλειστών καταστημάτων !

Aργυρό μετάλιο στο κλείσιμο  καταστημάτων πανελληνίως κατακτά η οδός Πλαστήρα στο Μαρούσι με ποσοστό 35%, όπως αναφέρει  έρευνα του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) !!!
Το χρυσό μετάλιο κατακτά η οδός Σόλωνος στην οποία λουκέτο έχουν βάλει 2 στα 5 καταστήματα(42%), ακολουθεί η  Τσακάλωφ (35%), η Σταδίου με 1 στα 3 και ποσοστό  (32%), η Κολοκοτρώνη - Κηφισιά (33%), Κασσάνδρου - Θεσσαλονίκη (30%), Αγ. Σοφίας - Θεσσαλονίκη (28%), Αρχελάου – Έδεσσα (33,3%), 1 στα 4 σε Τράντα-Κοζάνη (26,3%) και 1 στα 5 σε Β. Όλγας & Εγνατία (20%) και Κεντρικής - Βέροια (21%).
Για τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "ΚΕΡΔΟΣ", η επικαιρποιημένη μελέτη του το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), «βλέπει» λουκέτο σε 53.000 εμπορικές επιχειρήσεις !
Ακόμη πιο απογοητευτικές όμως την ίδια ώρα είναι οι προβλέψεις για το μέλλον των εμπορικών επιχειρήσεων στη χώρα.
Κατά την έρευνα της ΕΣΕΕ και με βάση τον Δείκτη Επιβίωσης Εμπορίου, ο οποίος αφορά μόνο τους υπό εξέταση εμπορικούς δρόμους, από τις 324.000 εμπορικές επιχειρήσεις που λειτουργούσαν στις αρχές του 2009, επιβίωσαν τον Αύγουστο του 2011 οι 255.000 και έκλεισαν οι 68.000.