Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

" Αποπνέετε τη ζωογόνον ευωδίαν της Ελπίδος, της Πίστεως ... " !

Επιστολή του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων στην ιεροσύνη
Επιστολή στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, απηύθυνε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων ιεροσύνης του.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
Εν Αμαρουσίω, 12 Αυγούστου 2011
Αρ. Πρωτ: 8068
Προς: την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα
Οικουμενικόν Πατριάρχην Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίον
Εις Κωνσταντινούπολιν
Παναγιώτατε Πάτερ και Δέσποτα, Η συμπλήρωσις 50 ετών διακονίας Σας εις την Αγίαν Ορθόδοξον Εκκλησίαν μας και 20 ετών από της αναρρήσεώς Σας εις τον πολυυπεύθυνον και μαρτυρικόν άμα Θρόνον της Βασιλευούσης μάς δίδει την ευκαιρίαν, διά μίαν εισέτι φοράν, με νωπήν την ευλογημένην παρουσίαν και ιερουργίαν Σας εν Αμαρουσίω, να επικοινωνήσωμεν μετά της Υμετέρας Παναγιότητος και να εκφράσωμεν υιϊκώς τας ταπεινάς ημών ευχάς δι’ υγείαν κατ’ άμφω και μακροημέρευσιν.
Από την Ίμβρον του Αιγαίου Πελάγους εις την κορυφήν της Ορθοδοξίας της Οικουμένης, αποτελείτε τη ζώσαν πνοήν των αγωνιζομένων Χριστιανών Ορθοδόξων.
Αναγνωρίζομεν ότι επί των ώμων σας αίρετε τον Σταυρόν μίας αδιαλείπτου μαρτυρικής πορείας, ακούραστα δε αποπνέετε τη ζωογόνον ευωδίαν της Ελπίδος, της Πίστεως και της απανταχού Ορθοδοξίας.
Ο Θεός της Αγάπης και της Φιλανθρωπίας να χαρίζει εις Υμάς Δύναμιν και Υπομονήν ώστε επί πολλά ακόμη έτη να πηδαλιουχήτε το νοητόν της Εκκλησίας μας σκάφος και να μας φωτίζετε το νουν και την καρδίαν με το ζωντανόν παράδειγμα της προσφοράς και της αγάπης Σας.

Μετά βαθυτάτου σεβασμού, υιϊκής αφοσιώσεως και απείρου αγάπης.
                                             Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου
                                              Γεώργιος Ε. Πατούλης

Από σήμερα δεκτές οι αιτήσεις άνεργων Γυμναστών για το πρόγραμμα "Αθληση για Ολους"

Μέχρι τις 22 Αυγούστου η υποβολή αιτήσεων
Ξεκίνησε από σήμερα 13 Αυγούστου η υποβολή αιτήσεων για τις 80 θέσεις Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής στον Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Αμαρουσίου "ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ". Η υποβολή αιτήσεων πραγματοποιείται στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Δήμου Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δημ. Μόσχα, Μαρούσι, τηλ. 210 61 07 650 & 51), από τις 08:00 έως τις 14:00, από όπου μπορούν να παραλάβουν την προκήρυξη.
Υπενθυμίζουμε επίσης ότι οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών και πως οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 22 Αυγούστου.
 Οι νέοι συνεργάτες που θα εργαστούν για την υλοποίηση των προγραμμάτων "Αθληση για Ολους" περιόδου 2011-2012,  θα συνάψουν σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου με ωριαία αποζημίωση.
 ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ, οι υποψήφιοι να είναι άνεργοι και να  μην έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 22 του υπαλληλικού κώδικα.
Για τις θέσεις ΠΕ Φυσικής Αγωγής απαιτείται

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Πατούλης ..."ο πιό καλός ο μαθητής της κυβέρνησης" !

     Για ένα Δήμο ισχυρό και όχι επαίτη των κυβερνήσεων
             των τραπεζών και των μεγαλοεργολάβων
Νύχτα και πίσω από τις πλάτες των Μαρουσιωτών, χωρίς καμιά προηγούμενη διαβούλευση, η διοίκηση Πατούλη, ψήφισε, το πρόγραμμα «οικονομικής αποκατάστασης» του Δήμου Αμαρουσίου.
     Η διοίκηση Πατούλη,
παρά τις αντικυβερνητικές της κορώνες, αποδεικνύεται στην πράξη ο καλύτερος μαθητής της κυβέρνησης για την εφαρμογή προγραμμάτων “μνημονιακής” έμπνευσης που το μόνο που διασφαλίζουν είναι τα δάνεια και τα κέρδη των τραπεζών.
Στον τομέα των εσόδων, το πρόγραμμα προβλέπει αυξήσεις από τα χαράτσια της ελεγχόμενης στάθμευσης (3 εκ. ευρώ) και την παραχώρηση της δημοτικής γης σε ιδιώτες για χώρους στάθμευσης (0.9 εκ. ευρώ). Τα αυξημένα έσοδα από τους κρατικούς πόρους (2 εκ. ευρώ περίπου), που προβλέπονται στο πρόγραμμα, μάλλον σαν αστείο ακούγεται. Τέλος εγκαταλείπεται η προσπάθεια, που ποτέ δεν άρχισε, για την είσπραξη οφειλών από τρίτους προς το Δήμο, ύψους 26 εκ. ευρώ περίπου.
Στον τομέα των εξόδων, το μόνο που διασφαλίζεται είναι οι τοκοχρεωλυτικές δόσεις στις Τράπεζες, περίπου στο 12% των εσόδων του Δήμου, μετά από διετή περίοδο χάριτος.
Οι δαπάνες για τις κοινωνικές ανάγκες, μειώνονται κατά 4 εκ. ευρώ και οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν ξανά και ξανά.
Το προσωπικό του Δήμου μειώνεται λόγω συνταξιοδότησης των υπαλλήλων, με εμφανέστατα προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου, αφού μόνο το 1/5 αυτών αντικαθίσταται.
Το τεχνικό πρόγραμμα εγκαταλείπεται, μαζί με αυτό και οι υποδομές της πόλης. Οι απαλλοτριώσεις για την απόκτηση ελεύθερων χώρων πρασίνου παγώνουν.
Οι υπηρεσίες του Δήμου ιδιωτικοποιούνται.
Η δημόσια γη παραχωρείται με τις «Συμπράξεις Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα» (Σ.Δ.Ι.Τ.), σε κερδοσκόπους επιχειρηματίες.
Οι επιχορηγήσεις στα σχολεία μειώνονται στο ελάχιστο, με αποτέλεσμα την προβληματική λειτουργία των σχολείων την προσεχή χρονιά.

"Ξεπληρώνει" υποχρεώσεις προς την κυβέρνηση GAP, η Διοίκηση Πατούλη !

                Aνέλαβε ρόλο εφαρμοστή & εκτελεστή
      της κυβερνητικής πολιτικής ο Δήμος Αμαρουσίου !
 Δεν πέρασε ούτε μια βδομάδα από το βράδυ της 28ης προς 29ης Ιουλίου του 2011, όταν κατά τις μεταμεσονύχτιες ώρες το Δ. Σ. Αμαρουσίου, με τις ψήφους όλων των μελών της πλειοψηφίας, ψήφισε την αποδοχή της πρότασης που εισηγήθηκε η Δημοτική Αρχή Πατούλη σχετικά με το πρόγραμμα "οικονομικής αποκατάστασης" του Δήμου Αμαρουσίου και στις 3 Αυγούστου ο κος Δήμαρχος Αμαρουσίου έγινε δεκτός από τον υφυπουργό Εσωτερικών κο Π. Κουκουλόπουλο για να κανονιστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες της ουσιαστικής επιλεκτικής χρεοκοπίας στην οποία περιέρχεται ο Δήμος Αμαρουσίου, με τις ευλογίες της κυβέρνησης της χούντας των αγορών και των Δημοτικών παρατάξεων της πλειοψηφίας και της μείζονος μειοψηφίας, κατ' εφαρμογή των ρυθμίσεων του Καλλικράτη, του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, που πρόσφατα ψηφίστηκαν και εφαρμόζονται από την πλειοψηφία των βουλευτών του Ελληνικού κοινοβουλίου, παρά τις πρωτοφανείς σε όγκο και ένταση λαϊκές αντιδράσεις.
Η Δημοτική Αρχή Πατούλη φαίνεται ότι ανέλαβε το ρόλο του εφαρμοστή και εκτελεστή της κυβερνητικής πολιτικής στο Δήμο Αμαρουσίου, εισηγούμενη ένα μικρό μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα "οικονομικής αποκατάστασης" για τον υπερχρεωμένο Δήμο Αμαρουσίου, εφαρμόζοντας τις διατάξεις του Καλλικράτη και τις κατευθυντήριες γραμμές της πολιτικής του Υπ. Εσωτερικών και της κυβέρνησης για τους υπερχρεωμένους Δήμους, πριν πάρει η ίδια η κυβέρνηση την πρωτοβουλία για την υπαγωγή του Δήμου Αμαρουσίου σε καθεστώς επιτήρησης και επιλεκτικής χρεοκοπίας, αποδείχνοντας με τις ενέργειές της αυτές την πλήρη και απόλυτη ταύτισή της με τις πολιτικές που ακολουθούνται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ των εντολοδόχων του ΔΝΤ - ΕΕ - ΕΚΤ, παρά τις ψεύτικες αντικυβερνητικές κορώνες του Δήμαρχου Αμαρουσίου κου Γ. Πατούλη.
      ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ" ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
                    ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ

... το ξαναείδαμε να παίζεται λίγους μήνες πριν με το θέμα των απολυμένων συμβασιούχων του Δήμου Αμαρουσίου, οι οποίοι, παρά τους δήθεν αγώνες και τις κορώνες της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου, απολύθηκαν όλοι και κανείς δεν επανήλθε στην εργασία του, αφού πρώτα κατέθεσαν την ψήφο τους στο κομματικό ταμείο της παράταξης Πατούλη.

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Οι νέοι Γυμνασιάρχες & Λυκειάρχες στο Μαρούσι

             Τοποθέτηση Διευθυντών Σχολικών Μονάδων

  της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας
                           Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής
                                              Ιωάννης Ν. Κουμέντος
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ ΣΟΦΙΑ ΓΕΛΑΔΑΚΗ

1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΟΣ
3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΜΑΡΙΝΑ ΜΑΚΡΙΔΟΥ
6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΚΟΥΤΣΙΒΙΤΗ
7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΛΑΜΠΡΟΣ ΑΝΔΡΕΑΚΗΣ
8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΓΕΝΙΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ
1ο ΓΕΛ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΟΓΕΡΟΝΤΑΣ
2ο ΓΕΛ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
 ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΜΠΡΗ
3ο ΓΕΛ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
ΜΑΡΙΑ-ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ



ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Οι νέοι Διευθυντές στα Δημοτικά σχολεία Αμαρουσίου


Ορίστηκαν από την Π.Ε. Β’ Αθήνας οι νέοι διευθυντές για τα σχολεία της Β’ Αθήνας.
Oι τοποθετούμενοι υποχρεούνται να αναλάβουν υπηρεσία μέχρι και την Παρασκευή 19-8-2011, αυτοπροσώπως, στη Διεύθυνση ή στα Γραφεία Εκπαίδευσης που τοποθετήθηκαν.
Η ανάληψη υπηρεσίας των τοποθετούμενων από τους αξιολογικούς πίνακες επιλογής είναι υποχρεωτική. Όσοι ΔΕΝ αναλαμβάνουν υπηρεσία στις θέσεις που τοποθετούνται διαγράφονται από τον οικείο πίνακα επιλογής.
Πιο αναλυτικά:
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 2ου ΓΡΑΦΕΙΟΥ
1 ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ
3 ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΑΧΡΙΛΑ
4 ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
5 ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΤΑΝΤΟΣ
6 ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΑΘΗΝΑ – ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΜΠΑΣΙΑ
7 ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΠΙΕΡΡΟΥ
8 ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΝΑΡΗ
9 ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΛΑ ΤΙΓΚΟΥ
10 ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΑΛΑΒΙΚΑΣ
11 ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΕΜΙΡΗΣ
13 ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
15 ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΠΑΛΟΗΣ
16 ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΟΥΡΟΥΚΑΣ
18 ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΓΡΗΣ
ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΕΙΔΙΚΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ

ΕΥΓΕ ΕΙΡΗΝΗ !!!

Το καμάρι της πόλης μας
Μπορεί σε περίπου τρεις εβδομάδες να διεξάγεται το μεγάλο ραντεβού του Στίβου, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην πόλη της Κορέας, Νταεγού, αλλά από την 1η Μαΐου έχουν αρχίσει να ισχύουν και τα όρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν του χρόνου στο Λονδίνο (σ.σ. ο Στίβος διεξάγεται από 3/8 έως 12/8/2012).
Μετά και την ολοκλήρωση και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Α-Γ έχει μεγαλώσει ο αριθμός των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών που έχουν πιάσει τα όρια, που έχει ανακοινώσει η ΙΑΑΦ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αθλητισμός με την οικονομική κρίση, ο ελληνικός αθλητισμός συνεχίζει τις διακρίσεις. Μέσα στις επιτυχίες είναι και το γεγονός ότι 19 Έλληνες αθλητές και αθλήτριες έχουν πιάσει ήδη τα όρια για το Λονδίνο, μεταξύ αυτών και η δική μας αθλήτρια(του Δρομέα Αμαρουσίου), η ασυναγώνιστη - εκπληκτική Ειρήνη Κοκκιναρίου στα 3.000μ. στιπλ με χρόνο  9.39.53 !!!

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

ΟΧΙ Πατούλη στην παραχώρηση του Ο.Α.Κ.Α. για το Ραμαζάνι

Κατηγορηματικά αντίθετος στην παραχώρηση του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α.) και του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ) σε μουσουλμανικές οργανώσεις για τη τέλεση της εορτής της λύσης της νηστείας του Ραμαζανίου, είναι ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης. Σε επιστολή που απέστειλε  στην Υπουργό Παιδείας κα Άννα Διαμαντοπούλου και στον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο, καταγγέλλει αυτού του είδους τις αποφάσεις,  που όπως ισχυρίζεται, λαμβάνονται χωρίς προηγούμενη ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής και χωρίς να έχει προηγηθεί καμία διαβούλευση, που θα έδινε τη δυνατότητα για την ανταλλαγή απόψεων και την ανάπτυξη επιχειρημάτων, σχετικά με την καταλληλότητα του χώρου τέλεσης αυτής της εκδήλωσης και τις τυχόν αρνητικές επιπτώσεις της στους κατοίκους της περιοχής.

Πήρε παράταση μίας εβδομάδας, η ΚΑΕ Μαρούσι

Πράταση μίας εβδομάδας, ζήτησαν και πήραν από τη FIBA, οι διοικούντες το σύλλογο, προκειμένου να τακτοποιήσουν τις οφειλές που υπάρχουν προς το πρόσωπο του Τζάρεντ Χόμαν.
Αναμένεται να γίνει πλέον… αγώνας δρόμου, ώστε να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις τους με τον εκπρόσωπο του Αμερικανού σέντερ, για το διακανονισμό των χρωστούμενων.

Αναφορικά με τα χρήματα που θα πρέπει να καταβληθούν σε ΙΚΑ και εφορία, τις τελευταίες ημέρες διακρίνεται…

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

H εορτή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Την μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Πολιούχου και Προστάτιδος της πόλης, θα γιορτάσει με θρησκευτική κατάνυξη και κάθε λαμπρότητα και εφέτος το Μαρούσι.
Στον ομώνυμο Καθεδρικό Ναό, την παραμονή της μεγάλης εορτής για τη Χριστιανοσύνη, με τη συμμετοχή σύσσωμου του Ιερού Κλήρου της πόλης θα τελεσθεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία.
Ακολούθως θα πραγματοποιηθεί μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στη συνέχεια η Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως και των Εγκωμίων προς την Υπεραγία Θεοτόκο.
Ανήμερα της εορτής, στις 07:00 θα αρχίσει ο Όρθρος και θα ακολουθήσει η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Το απόγευμα στις 19:00 θα τελεσθεί ο μεθεόρτιος εσπερινός και η παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Yπαίθριοι πωλητές


Eδώ και μερικά χρόνια στον σταθμό HΣAΠ Nεραντζιώτισσα παρατηρείται το εξής φαινόμενο. Eγχρωμοι υπαίθριοι πωλητές διαφόρων αντικειμένων (κινητά τηλέφωνα, τσάντες, γυαλιά ηλίου κ.ά.) καταλαμβάνουν ένα μεγάλο μέρος της εισόδου του σταθμού, αλλά και της αερογέφυρας που οδηγεί και συνδέει την άλλη πλευρά του, με αποτέλεσμα να παρεμποδίζεται η κίνηση των επιβατών, ειδικά σε ώρες αιχμής (απογεύματα, Σάββατο). Tο χειρότερο είναι ότι οι πωλητές αυτοί κάνουν την ανάγκη τους, στέρεη ή υγρή στα πέριξ δενδρύλλια, εκτιθέμενοι πολλές φορές στη θέα των επιβατών, όπως έχω διαπιστώσει κατ’ επανάληψη ως κάτοικος της περιοχής. Σε μια ομάδα περιπολίας της EΛ.AΣ., που απευθύνθηκα, μού απάντησε ότι είναι αρμοδιότητα της Δημοτικής Aστυνομίας. Oταν άλλη μέρα σ’ ένα συνεργείο της Δημοτικής Aστυνομίας, που ηρκείτο να βάζει πρόστιμα στα πέριξ παρκαρισμένα αυτοκίνητα, παραπονέθηκα, μια αστυνομικός του συνεργείου μού απάντησε με νόημα να απευθυνθώ στον προϊστάμενό της. Eυνόητο είναι ότι κάποιος ωφελείται οικονομικά από την ασυλία αυτών των παρανόμων πωλητών και είναι φανερό ποιος. Tο θέμα όμως είναι ότι καταστρέφεται η εικόνα ενός ωραίου κομματιού του Aμαρουσίου.
Aλεξης Mητροπουλος

Kαμερο-καμάρηδες, ξυλινολογούντες ...

  "Aιδώς Aργείοι"!
O Δημ. Σ. Mασουρης στην "KAΘHMEΡINH"
"Eίναι απορίας άξιο πώς με τα οικονομικά μέτρα, που μέρα με τη μέρα γίνονται όλο και πιο σκληρά, απάνθρωπα, επιβάλλονται φόροι και εκεί που δεν το περιμένει κανείς και επιβαρύνονται όλο και περισσότερο συνταξιούχοι, μισθωτοί και άλλοι οπωσδήποτε οι ίδιοι πάντα φορολογηθέντες αγανακτισμένοι, πεινασμένοι, αποκαρδιωμένοι χωρίς βελτίωση ζωής.
 Kαι παρουσιάζονται στο γυαλί οι καμερο-καμάρηδες ξυλινολογούντες, κολλαρισμένα γραβατωδοί ή επιμελώς ατημέλητοι μουσάτοι. Aυτοί κανοναρχούνε το ίδιο πάντα φερεφονικό τους ποίημα, σ’ αυτούς που ζουν μέσα σε οικογένειες ασθμαίνουσες για την αβέβαια εξασφάλιση του επιούσιου.
Σ’ αυτούς, που βρίσκονται στα έσχατα όρια της υπομονής τους και δεν αντέχουν άλλο σαν να ήταν αυτοί οι αίτιοι της γενικής οικονομικής δυσπραγίας του κράτους.
Δεν υπάρχει στον ορίζοντα προοπτική αισιοδοξίας, μαραίνεται η νεανική αλκή της χώρας στην απραξία. H ανεργία μαστιγώνει ανελέητα. O εφιάλτης του τρόμου, «τι θα γίνει;». Tο μέλλον χαράζεται ζοφερό.
Oταν κανείς διαχειρίζεται τις τύχες των πολιτών μιας χώρας, πρέπει να είναι υπεύθυνος για ό,τι αποφασίζει. Πατρίδα δεν είναι μόνον οι συνταξιούχοι, μισθωτοί και ο μοχθών λαός. Eίναι και οι καμερο-καμάρηδες με το διπλό πρόσωπο του Iανού, που κρύβουν την αλήθεια από τον λαό, για να κλέψουν τώρα χρόνο όχι λεφτά.