Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Ζητά ακύρωση αποφάσεων του Δ.Σ, η Ενωση Συλλόγων Γονέων

Την ακύρωση της  αποφάσης 161/2011 περί «Απόδοσης ποσών από τις Σχολικές Επιτροπές στον Δήμο Αμαρουσίου, ως αχρεωστήτως καταβληθέντων, σχετικών με λογαριασμούς ρεύματος των παροχών των σχολείων» και της απόφασης 197/2011 που αφορούσε την «Αναμόρφωση του προϋπολογισμού 2011» με την οποία  πιστώνεται  ποσό  811.173,00 € και απόδοση αυτού στις νέες Σχολικές Επιτροπές, ζητά η "Ενωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Αμαρουσίου", με επιστολή που υπογράφουν ο πρόεδρος κ. Δημήτρης Σταμέλος και ο Γραμματέας Μιχάλης Μπικάκης  και ήδη κατατέθηκε στο Δήμο.
Αιτούνται επίσης από τούδε και στο εξής, τον ορθό τρόπο πληρωμής των λειτουργικών δαπανών και λογαριασμών των Σχολικών Μονάδων μέσω των Σχολικών Επιτροπών έτσι ώστε να μην ξαναπαρουσιασθoύν στο μέλλον τέτοιες εκκρεμότητες καθώς και την συμμετοχή & του Δήμου στις δαπάνες των λογαριασμών θέρμανσης - φωτισμού -ύδρευσης και καθαριότητας.
Ζητούν τέλος να πληροφορηθούν πώς ο Δήμος προγραματίζει να καλύψει οικονομικά πλέον τις ανάγκες λειτουργίας & συντήρησης των Σχολικών Μονάδων, καθώς και τις ανάγκες που θα προκύπτουν από τις μεταφορές αρμοδιοτήτων του ν.3852/20102 ΚΕΦ. ΣΤ΄άρθρο 94 §4 (περί ανεύρεσης χώρων - ανέργεση Σχολείων - επέκταση των υπαρχόντων Σχολικών Μονάδων με νέες αίθουσες) με δεδομένο την υποχρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών για τις λειτουργικές δαπάνες.
Παρακαλούν δε να τεθεί το θέμα προ Ημερησίας Διάταξης στην πρώτη συνεδρίαση του Αυγούστου.


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η  ΕΠΙΣΤΟΛΗ:

200 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών

         Σε απόγνωση οι γονείς                                                
Δύο από τους 14 παιδικούς σταθμούς, που φιλοξενούσαν συνολικά 1.000 παιδιά δεν θα λειτουργήσουν από την 1η Σεπτεμβρίου στο Μαρούσι, γεγονός που σημαίνει πως με τα νέα δεδομένα θα εξυπηρετηθούν 200 παιδιά λιγότερα.
Αυτό υποστηρίζει σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας "ΕΘΝΟΣ" που επισημαίνει ότι "εκατοντάδες βρέφη και νήπια σε όλη την Αττική δεν θα φιλοξενηθούν στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, εξαιτίας των σημαντικών ελλείψεων που αντιμετωπίζουν οι ΟΤΑ σε προσωπικό. Οι δήμοι έχουν ζητήσει ήδη από το υπουργείο Εσωτερικών την πρόσληψη συμβασιούχων εργαζομένων για να καλύψουν τις ανάγκες τους, δηλώνοντας κατηγορηματικά πως εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, τότε θα μείνουν εκτός σχεδόν τα μισά παιδιά από αυτά που φιλοξενούσαν την προηγούμενη χρονιά"
Και όλα αυτά σε μία χρονική συγκυρία, κατά την οποία λόγω της οικονομικής κρίσης, οι αιτήσεις των γονέων στους δημοτικούς σταθμούςέχουν αυξηθεί κατά μέσο όρο  40% !!!
Ο Δήμος Αμαρουσίου ωστόσο αμφισβητεί τα προαναφερόμενα στοιχεία αλλά και τις καταγγελίες τόσο των δημοτικών παρατάξεων όσο και μεμονωμένων δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζοντάς τες ως "αστήρικτες"
Με ανακοίνωση που εξέδωσε και υπογράφει ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών κ. Νίκος Κάββαλοςτην επόμενη περίοδο στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αμαρουσίου θα φιλοξενηθούν 900 παιδιά, δηλαδή "μεγαλύτερος αριθμός παιδιών  από όσα φιλοξενήθηκαν σε καθημερινή βάση τη χρονιά που διανύουμε (περίπου 850 προσέρχονταν καθημερινά κατά μέσο όρο). Όλα αυτά  επιτυγχάνονται ενώ υπάρχει σημαντική μείωση κατά 35% του αριθμού των εργαζομένων στη συγκεκριμένη υπηρεσία, κάτι που όπως υπογραμμίζει,  κανένας άλλος Δήμος δεν έχει καταφέρει..."!
Ολόκληρη η ανακοίνωση του Δήμου:

Πρόσω ολοταχώς για το "Κρητικό Κονάκι"

Τη δέσμευση του δημάρχου Γ. Πατούλη ότι θα συμβάλει να δημιουργηθεί στο Μαρούσι ένα "Κρητικό Κονάκι", απέσπασε η Ένωση Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζευς» το Σάββατο 25 Ιουνίου, κατα τη διάρκεια  της εκδήλωσης που πραγματοποίησε με εξαιρετική επιτυχία στο 5o Λύκειο Αμαρουσίου για τη γιορτή του Κλήδονα.
Εκατοντάδες μέλη και φίλοι του Συλλόγου έδωσαν βροντερό "παρών" και απήλαυσαν μια γνήσια κρητική βραδιά(που διήρκησε εως τις πρώτες πρωϊνές ώρες), με ζωντανή μουσική από το συγκρότημα του Γ. Στριλιγκά και κρητικούς παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά του Συλλόγου αλλά και του Συλλόγου Κρητών Βριλησσίων
 Σημαντικότατη ήταν και η συμβολή του πρ. του Συλλόγου Κρητών Γαλατσίου, το γαμoπίλαφο  του οποίου πήρε άριστα,  ενώ μερίδιο στην αναμφισβήτητη επιτυχία της βραδιάς είχε  και το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, που διέθεσε τις ηχητικές εγκαταστάσεις.
Συγχαρητήρια στον προεδρεύοντα του συλλόγου Άρη Χαιρέτη  και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο.

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Από μία κλωστή "κρέμεται" η ΚΑΕ Μαρούσι !!!

Προειδοποιητική βολή από FIBA για τις οφειλές στον Χόμαν

Αν το καλοκαίρι του 2010 το Μαρούσι βρισκόταν μία ανάσα από τον γκρεμό, αυτή τη στιγμή κρέμεται από μία κλωστή και από κάτω βρίσκεται το κενό!
Το τελευταίο χαρτί που έφτασε από τη FIBA για τις οφειλές προς τον Τζάρεντ Χόμαν αποτέλεσε την τελευταία προειδοποιητική βολή. Στην επόμενη το Μαρούσι ίσως να μην υπάρχει.
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία προειδοποίησε την ΚΑΕ ότι θα της επιβάλλει πρόστιμο 120 χιλιάδων ευρώ εάν δεν καταβάλλει μέχρι τις 27 Ιουλίου τα δεδουλευμένα στον Αμερικανό σέντερ (83 χιλιάδες ευρώ).
Επίσχεση εργασίας από υπαλλήλους της ΚΑΕ...

Σαρδέλα & ουζάκι, με των Μυτιληνιών το μεράκι !

Eκατοντάδες ήταν τα μέλη και οι φίλοι του Πολιτιστικού  Συλλόγου Μυτιληνιών Αμαρουσίου & Όμορων Δήμων «Ο Νόστος», που παρά τον καυτό ήλιο, το μεσημέρι της προηγούμενης Κυριακής 10 Ιουλίου  έδωσαν το "παρών" στην «3η Γιορτή Σαρδέλας & Ούζου» που πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία στην πλατεία Αγίας Λαύρας Αμαρουσίου.
Ηταν τέτοια η κοσμοσυρροή, που εγώ προσωπικά στάθηκε αδύνατο να περιμένω στην ουρά για να παραλάβω το πιατάκι με τις σαρδέλες που ψήνονταν επί τόπου στα κάρβουνα... Ωστόσο είχα την τύχη μία εξαιρετική παρέα Μυτιληνιών να μου προσέφει μία γευστικότατη σαρδελίτσα μαζί με ένα 50ράκι ούζου,να το πιώ και να το απολαύσω στην υγειά τους.
ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΙΩΝ !
Ξεχωριστό τόνο στο γλέντι  που στήθηκε μεσημεριάτικα,  έδωσε το εξαιρετικό χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Μεσοτοπιτών Αθήνας "ΟΙ ΓΛΕΝΤΙΣΤΑΔΕΣ", οι άνδρες του οποίου είχαν κρεμασμένο στο αριστερό τους αυτί, ένα κλαδάκι Βασιλικό. ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΙΚΟΝΑ!
Στην γιορτή "ΟΥΖΟΥ & ΣΑΡΔΕΛΑΣ" που διοργανώθηκε από το  «Νόστο» με την υποστήριξη του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου & τείνει να γίνει  πλέον στην πόλη μας θεσμός, παρέστη και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου. Ο Γιώργος Πατούλης συνεχάρη τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αρη Κουζέλη και τα μέλη του Δ.Σ για την άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης για 3η συνεχή χρονιά, η οποία διατηρεί και αναδεικνύει την πολιτιστική ταυτότητα του νησιού. Διαβεβαίωσε δε πως «στόχος της Διοίκησής του είναι αυτή η ανεπανάληπτη «Γιορτή» να συνεχισθεί και τα επόμενα χρόνια..."

«Ναι στη ζωή, Όχι στα ναρκωτικά»

Γήπεδα ARENA SOCCER CLUB
Με το μήνυμα «Ναι στη ζωή, Όχι στα ναρκωτικά», μικτή ομάδα δημοσιογράφων και ηθοποιών θα δώσει σήμερα στις 6:00 μ.μ.
 στα γήπεδα ARENA SOCCER CLUB
 (Παλαμά 4 & Μελισσίων,απέναντι από το κοιμητήριο), ποδοσφαιρικό αγώνα με την ομάδα των εφήβων, που δίνουν το δικό τους αγώνα ενάντια στα ναρκωτικά, μέσα από τη θεραπευτική κοινότητα «Ατραπός».
Αρωγός και συμπαραστάτης στην προσπάθεια και στη θέληση των νέων παιδιών να ανοίξουν ένα νέο «παράθυρο» στη ζωή, μακριά από την εξάρτηση των ναρκωτικών, ο Δήμος Αμαρουσίου και προσωπικά ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης.
Την προσπάθεια υποστηρίζουν επίσης η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Βριλησσίων.

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Ο Κώστας Ματεγάκης νέος Πρόεδρος του ΤΟ.ΣΥ.Ν

 Τα μέλη του Δ.Σ του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Αμαρουσίου και οι Υπεύθυνοι Τομέων Δράσης, εξέλεξαν την Τετάρτη 13 Ιουλίου με απόλυτη πλειοψηφία στη θέση του Προέδρου τον Κώστα Ματεγάκη, μετά την παραίτηση που υπέβαλε ο πρώην προέδρος και νυν δημοτικός συμβουλος Θανάσης Βλαχοπιώτης
Σε ένα κλίμα συγκίνησης ο Θανάσης Βλαχοπιώτης ευχαρίστησε την παρέα του ΤΟ.ΣΥ.Ν Αμαρουσίου που μαζί πραγματοποίησαν σημαντικές δράσεις. Παράλληλα ευχήθηκε στον Κώστα Ματεγάκη επιτυχημένη πορεία και ζήτησε την στήριξη όλων μελών στο πρόσωπο του νέου Προέδρου. Υπογράμμισε επίσης την αναγκαιότητα, ειδικά σε μια τόσο δύσκολη περίοδο, το Συμβούλιο να παραμείνει ανεξάρτητο από κομματικές δεσμεύσεις και να συνεχίσει να λειτουργεί με γνώμονα το συμφέρον της νεολαίας του Αμαρουσίου. Σε ένα σύντομο απολογισμό του έργου του Συμβουλίου Νέων ανέφερε ενδεικτικά τις κυριότερες Δράσεις που πραγματοποιήθηκαν:

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Εβαλαν το "λύκο" να φυλάει, τα πρόβατα ...

Σοβαρό θέμα διαφάνειας προκύπτει από την επιλογή του κ. Κ. Μητρόπουλου ως Διευθύνοντος Συμβούλου στο Δ.Σ. του «Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου», υποστηρίζουν οι "Οικολόγοι Πράσινοι". Τονίζουν ότι ο " κ. Μητρόπουλος, ανώτατο στέλεχος του ομίλου Λάτση,  από το Σεπτέμβριο του 2008 ήταν  Πρόεδρος της Eurobank EFG Telesis Finance και αντιπρόεδρος της EFG Eurobank Χρηματιστηριακής, ενώ ήταν ο ιδρυτής και, μέχρι το 2008, επικεφαλής στην εταιρεία συμβούλων Kantor.
Επισημαίνουν επίσης ότι μεταξύ άλλων, στον Όμιλο Λάτση ανήκει το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης, το γνωστό Mall στο Μαρούσι, που αποκτήθηκε από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας με διαδικασίες αμφίβολης νομιμότητας. Η νομιμότητα της οικοδόμησής του ακόμα εκκρεμοδικεί. Ο Όμιλος Λάτση θεωρείται υποψήφιος αγοραστής και για άλλα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου, που θα εκποιηθούν μέσω του Ταμείου αξιοποίησης...
Τυχαίο; Δε Νομίζω !!!
Οπως επισημάναμε αρκετές φορές στο παρελθόν, όλως τυχαίως από τη EUROBANK  η κυβέρνηση GAP αντλεί "ικανότατα" στελέχη , π.χ Χάρης Παμπούκης επί χρόνια νομικός σύμβουλος του Λάτση και Απόστολος Ταμβακάκης που από τη γνωστή σε όλους τους Μαρουσιώτες "Lamda" μετεπήδησε στην Εθνική τράπεζα ως Διευθύνων Σύμβουλος( που oσονούπω συγχωνεύεται με τη EUROBANK !!!), ενώ αρκετές ιστοσελίδες κάνουν πλέον ανοιχτά λόγο για συγ-κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - Λάτση, υπογραμμίζοντας πως:
1) Ο κ. Καραμούζης είναι Μέλος Δ.Σ. ΟΤΕ  παραμένοντας στη Eurobank, 2) Ο κ. Αρχοντίδης είναι Μέλος Δ.Σ. ΟΠΑΠ   παραμένοντας στη Eurobank
& 3) Ο κ. Ρογκάκος - Οικονομικός είναι Διευθυντής του ΟΠΑΠ αποχωρώντας όμως από τη Eurobank.
Για την ιστορία αναφέρουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας συμπληρώνεται από τους:

Με "Οδική Ασφάλεια" οι προσλήψεις στο Δήμο

Αυξήθηκαν κατά μία, οι αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρίες με τις οποίες ο Δήμος θα συνάψει μνημόνια συνεργασίας.
 Όπως μας ενημερώνει ο Δημοτικός Σύμβουλος της Δ.Κ. "ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ" Πέτρος Κούκουζας, μετά από σχετική απόφαση που έλαβε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου στην πρόσφατη συνεδρίασή της, το "χορό" των νέων  5μηνων προσλήψεων θα σύρεικαι το  "Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας & Εκπαίδευσης για την οδική ασφάλεια και την πρόληψη & μείωση των τροχαίων ατυχημάτων (Ι.Ο.ΑΣ Πάνος Μυλωνάς)".
Αρνητικά ψήφισαν όλες τις παρατάξεις της μειοψηφίας ...


Ανέλαβαν την ευθύνη για τον εμπρησμό


Τα μέλη των οργανώσεων «Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο - Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς - Πυρήνας Luciano Tortuga», ανέλαβαν από κοινού με προκήρυξη που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα την ευθύνη για τον εμπρησμό 12 οχημάτων του ΟΤΕ σε πάρκινγκ στο Μαρούσι την Κυριακή τα ξημερώματα.
Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που συναντούν για πρώτη φορά αυτή τη μεικτή ονομασία όπου συνυπάρχει ο γνωστός τίτλος της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς» με άλλα ονόματα, εκτιμούν ότι έχουν να κάνουν με απομεινάρια της οργάνωσης που εξαρθρώθηκε σε συνεργασία με άλλες μικρές ομάδες.
 Ωστόσο, όπως πάντα, όλα τα ενδεχόμενα εξετάζονται.
Όλο το κείμενο της προκήρυξης έχει ως εξής:


Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Γιατρός της ανεργίας, με «νοσοκόμες» τις Μ.Κ.Ο !!!


Κατά πλειοψηφία  εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο  η σύναψη Μνημονίων Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Αμαρουσίου και των Αστικών «Μη Κερδοσκοπικών - Μη Κυβερνητικών» οργανώσεων «Όμορφη Ελλάδα είναι η Καθαρή Ελλάδα» και «Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων» (ΚΕΑΝ),  με στόχο την υποβολή πρότασης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» για την «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς χαρακτήρα, στην Περιφέρεια Αττικής».
Αναμενόμενο θα πείτε και με το δίκιο σας. 
Ο μεν Πατούλης σαν Ορθοπεδικός Ιατρός θέλει να αποκαταστήσει μέχρι ενός σημείου τα πολαπλά «κατάγματα» που έχουν υποστεί οι πολίτες από τα αντιαθλητικά εως βρώμικα κτυπήματα της Επιθετικής κυβέρνησης GAP στον στίβο της καθημερινότητας, η δε αξιωματική αντιπολίτευση είχε επιτέλους μία «χρυσή» ευκαιρία να αποδείξει

ότι το ΠΑΣΟΚ(έστω & υπό αυτές τις οικονομικές συνθήκες παγκοσμίως) εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μάζες, εφευρίσκοντας κάποιες λύσεις που ειδικά για τους άνεργους έχουν την επίδραση που έχουν οι ασπιρίνες στους καρκινοπαθείς!
Αναμενόμενη και η στάση της Αριστεράς(«Λαϊκή Συσπείρωση», «Εκτός των Τειχών», «Κόντρα στον Καιρό» που αποχώρησαν πριν από την ψηφοφορία, ενώ το πορτοκαλί «Νέο Μαρούσι» του «μεταλλαγμένου» Δορύλαου Κλαπ. από τα «Πράσινα Χώματα»), παρέμεινε για να καταψηφίσει ...
Θα αναρωτηθείτε προς τι όλος αυτός ο μακρόσυρτος πρόλογος αφού όλα κύλησαν φυσιολογικά και ως συνήθως βαρετά. Γιατί υπάρχει μία ειδοποιός διαφορά που αναδεικνύει το Σουρρεαλισμό που κυριαρχεί στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων!

Ο Δεξιός Αντι-Μνημονιακός Γ. Πατούλης ξέχασε στα προπύλαια το «Ενα το Χελιδόνι»...

Επενδύει στην εγχώρια αγορά ακινήτων εν μέσω κρίσης, ο "Ellinas"!

Eνας από τους ελάχιστους ομίλους που συνεχίζει να επενδύει στην εγχώρια αγορά ακινήτων, είναι ο όμιλος L. P. Ellinas, ο οποίος εν μέσω κρίσης «χτίζει» το χαρτοφυλάκιο ακινήτων του. Ηδη ο όμιλος «έκλεισε» το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο των 100 εκατ. ευρώ που είχε θέσει ως στόχο να συγκεντρώσει σε πρώτη φάση στην ελληνική αγορά, ύστερα και από την ολοκλήρωση της επένδυσης, η οποία ξεπέρασε τελικά τα 55 εκατ. ευρώ, για την αγορά του κτιρίου γραφείων, όπου στεγάζονται τα Ελληνικά Πετρέλαια στο Μαρούσι.
Η πώληση του ακινήτου, που ανήκε στην Ektasis Development του επιχειρηματία κ. Π. Ευθυμίου - που εντάχθηκε στις διατάξεις του άρθρου 99 - έγινε με απόδοση της τάξεως του 6,4%, ενώ το ακίνητο είναι επιφάνειας 28.000 τ.μ. περίπου. Πρόκειται ουσιαστικά για τη μοναδική μεγάλη αγορά ακινήτου που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2011 στην εγχώρια αγορά real estate, όπου το τελευταίο διάστημα επικρατεί πλήρης ανομβρία, αφού ακόμη και οι εγχώριες Εταιρείες Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (ΑΕΕΑΠ), οι οποίες διαθέτουν στα ταμεία τους κεφάλαια προς επένδυση, τηρούν στάση αναμονής αναζητώντας ευκαιρίες στην αγορά.

Συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής την Πέμπτη

Πέντε θέματα προς συζήτηση περιλαμβάνει η Τακτική Συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Ιουλίου στη 1:00 το μεσημέρι στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
 Τα προς συζήτηση και λήψη απόφασης θέματα, είναι τα εξής :
1) Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος επί της οδού Πεντέλης 70 (υπόθεση Ιωάννη Φάκη)
2) Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος επί της οδού Πεντέλης 62 (υπόθεση Βασιλική Αποστολίδη)
3) Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος επί της οδού Δέγκλερη 19 (υπόθεση Αριστείδη Ζωγούλα)
4) Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος επί της οδού Διονύσου 41 (υπόθεση Ταλιαδούρου Φανή)
5) Αίτημα για τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού (Γ.Π.Σ.)

"Μετέωρη" η Γραμμή 4 του ΜΕΤΡΟ

Tην ερχόμενη Τετάρτη θα δοθεί πιθανότατα προς δημόσια διαβούλευση το νέο ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας, στο οποίο περιλαμβάνονται - αν δεν υπάρξουν νέες καθυστερήσεις - δύο μεγάλα έργα, που σχεδιάζονται εδώ και χρόνια.
Πρόκειται για τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού, που είχε δημοπρατηθεί όπως - όπως το 2000, αλλά στη συνέχεια υπήρξε πλήρης ανατροπή του σχεδιασμού και ακύρωση του διαγωνισμού και για τη γραμμή 4 του μετρό (Περισσός – Ευαγγελισμός – Μαρούσι – Λυκόβρυση).
Με δεδομένο πως το συνολικό κόστος των δύο έργων αγγίζει τα πέντε δισ. ευρώ, οι τεχνικές εταιρείες είναι επιφυλακτικές, αλλά θεωρούν πως με το νέο ρυθμιστικό σχέδιο «μπαίνει το νερό στ’ αυλάκι».
Τόσο για τη γραμμή 4 του Μετρό, όσο και για τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού απαιτήθηκαν περίπου 20 χρόνια σχεδίων τα οποία μεταβλήθηκαν ουκ ολίγες φορές. Από το 1995 υπήρχαν σκέψεις για τη νέα γραμμή η οποία θα διέρχεται από εξαιρετικά πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας που δεν εξυπηρετούνται με μέσο σταθερής τροχιάς

Χαριστικό Παζάρι αύριο στις 6:00 μ.μ. στον σταθμό του ΗΣΑΠ

"ΧΑΡΙΣΤΙΚΟ & Ανταλλακτικό ΠΑΖΑΡΙ"
      στο Σταθμό  ΗΣΑΠ Αμαρουσίου
αύριο  Πέμπτη 14 Ιουλίου  στις 6:00 μ.μ.


Εκδήλωση του ΚΚΕ στο καφενείο «Κεχαγιόγλου» στις 8:00 μ.μ.


Συγκέντρωση με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του ΚΚΕ  θα πραγματοποιηθεί  σήμερα Τετάρτη 13 Ιούλη στο καφενείο «Κεχαγιόγλου»
(οδός Καρελά 20) στο Μαρούσι στις 8 μ.μ.
Κεντρικός ομιλητής  θα είναι το μέλος του γραφείου της ΝΟ Βορείου Τομέα της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής, Δ. Κωσταντινίδης.

Σήμερα η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Οκτώ συνολικά θέματα περιλαμβάνει η ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ της Τακτικής Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη  13 Ιουλίου στη 1:00 το μεσημέρι  στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Τα  θέματα που θα συζητηθούν & θα ληφθούν οι σχετικές  αποφάσεις, είναι  :
1) Έκθεση Εσόδων- Εξόδων Β΄ τριμήνου οικονομικού έτους 2011 του Δήμου Αμαρουσίου
2) Άσκηση ή μη ενδίκου μέσου κατά της υπ. αρ. 205/2011 απόφασης Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (διαδικασία Απαλ/σεων) που αφορά υποχρέωση του Δήμου Αμαρουσίου για πληρωμή αποζημίωσης στους κ.κ. Ιωάννη Πατσόπουλο και Μπετίνα- Νταιάνα Παπακώστα λόγω απαλλοτρίωσης (ρυμοτομίας) εδαφικού τμήματος εμβαδού 188,55 τ.μ. στο Ο.Τ. Γ 839 της περιοχής «Άγιος Θωμάς» του Δήμου Αμαρουσίου με κ.α. 1603α και 1603β (υπόθεση Πατσόπουλος Ιωάννης κλπ).
3) Άσκηση ή μη ένδικου μέσου κατά της υπ' άριθμ. 13619/2010 απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών (Τμήμα 3ο Τριμελές) (υποθ. MASTER OUTDOOR A.B.E.E. - επιβολή ειδικού τέλους καθαριότητας).
4) Άσκηση ή μη ένδικου μέσου κατά της υπ' άριθμ. 13621/2010 απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών (Τμήμα 3ο Τριμελές) (υποθ. MASTER OUTDOOR A.B.E.E. - επιβολή ειδικού τέλους καθαριότητας)

ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ:Εφιαλτικές καταγγελίες για ελλείψεις

          ΣΤΟ ΘΕΟ ΕΝΑΠΟΘΕΤΟΥΝ  ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΟΥΣ  ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ !
 "Είναι η μόνη χρονιά που σήμερα κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το θέμα της πυρασφάλειας και της πρόληψης".
Στη συνταρακτική αυτή δήλωση προέβη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του Συνδέσμου για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού(ΣΠΑΠ) Γιώργος Πατούλης, μιλώντας στο "Newsit", το οποίο νωρίτερα πραγματοποίησε οδοιπορικό στην Πεντέλη, όπου διαπίστωσε ιδίοις όμασι  απιστευτα πράγματα, ανάμεσα στα οποία και μία καντίνα στη θέση Πουρναρά με δύο φιάλες υγραερίου εκτεθεμένες στον ήλιο εν μέσω ισχυρών ανέμων !!!
Ο κ. Γ. Πατούλης υπογράμισε επισης πως ενώ ο ΣΠΑΠ και οι Δήμοι περιμένουν τα κονδύλια (τα οποία  με τρομακτική καθυστέρηση εδέησε να εγκρίνει το Υπ. Εσωτερικών) για να μπορέσουν επιτέλους να πάρουν εργάτες και πυροφύλακες, μέχρι στιγμής ούτε οι Δήμοι, ούτε κανείς άλλος Σύνδεσμος δεν πήρε ούτε την υπουργική απόφαση, ούτε φυσικά έχει γίνει εκταμίευση χρημάτων. Εδώ και 2 μήνες, τόνισε,  έπρεπε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργεις καθαρισμού και αποψίλωσης, ώστε τα ρέματα και οι κοινόχρηστοι χώροι να μην είναι η πυριτιδαποθήκη του βουνού όπως είναι σήμερα.

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Ξεδίψασαν με Αλαφουζόνερο τα «Ιταλικά Οχυρά»!

Μπορεί το πότισμα των  43.000 δενδρυλλίων που φυτεύτηκαν το χειμώνα πίσω από το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και στο σημείο των ιταλικών οχυρών από το Σύνδεσμο Ανάπλασης και Προστασίας του Πεντελικού(ΣΠΑΠ) και τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ  να ολοκληρώθηκε την Κυριακή, όμως η οικολογική δράση  συνεχίζεται... Οπως μας ενημερώνει η ιστοσελίδα που  σε "ΣΚΑΪ", το επόμενο ραντεβού για πότισμα στην περιοχή έχει προσδιοριστεί για την Κυριακή 31 Ιουλίου.
Τριακόσιες(300) χιλιάδες λίτρα Αλαφουζόνερου (7 λίτρα ανα δέντρο) απαιτήθηκαν για να ξεδιψάσουν τα 43 χιλ. δενδρύλλια!!! Για να επιτευχθεί αυτός ο άθλος χρειάστηκε να συνδράμουν 15 υδροφόρες των δήμων Αμαρουσίου, Πεντέλης, Γαλατσίου, Γέρακα, Παλλήνης, Διονύσου αλλά και ιδιωτών.
Η κουστωδία που(μπροστα στις κάμερες) επίβλεψε την ποσότητα νερού που χρειάζονταν το κάθε δέντρο για να ξεδιψάσει, αποτελούσαν, οι:

MKO «ΦΡΟΥΤΟ» για ... πελατειακές σχέσεις

Κάθετα αντίθετη με τα προγράμματα «Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού» είναι η Δημοτική Κίνηση "ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ", η οποία σε ανακοίνωση που εξέδωσε καλεί τους νέους και τις νέες της πόλης μας, με αξιοπρέπεια, να απαιτήσουν, μόνιμες σχέσεις εργασίας στους Δήμους, χωρίς μεσάζοντες, με αξιοκρατικά, διαφανή κριτήρια.
"Την ίδια στιγμή, επισημαίνει, που οι συμβασιούχοι - όμηροι πολλών χρόνων εργαζόμενοι στους Δήμους, οδηγούνται στην ανεργία, αποψιλώνονται οι Δημοτικές υπηρεσίες και συρρικνώνονται οι κοινωνικές παροχές (π.χ. βρεφονηπιακοί σταθμοί, δημοτική συγκοινωνία, καθαριότητα), ανοίγει μια «πίσω πόρτα», για νέους «διορισμούς» από τις φαύλες διοικήσεις των Δήμων μέσω των «Αστικών Μη κερδοσκοπικών Οργανώσεων», «Όμορφη Ελλάδα είναι η καθαρή Ελλάδα» και «Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (ΚΕΑΝ)».

"Εμπόριο ελπίδων" με τις ευλογίες της Ε. Ε.

H περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων στη χώρα μας, στα πλαίσια της πολιτικής του μνημονίου και του Καλλικράτη, με τη δημιουργία  θέσεων απασχόλησης 5μηνης διάρκειας με άδηλες εργασιακές σχέσεις και όρους απασχόλησης για άνεργους, είναι ο βασικός στόχος της σύναψης Μνημονίων Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Αμαρουσίου και Αστικών «Μη Κερδοσκοπικών – Μη Κυβερνητικών» οργανώσεων, στο πλαίσιο του  προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού».
Αυτό υποστηρίζει η Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση "ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ", η οποία σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι "το εμπόριο ελπίδων και η οικοδόμηση δικτύων πελατειακών σχέσεων φαίνεται ότι καλά κρατεί και συνεχίζεται με τις ευλογίες της Ε. Ε. Αλλωστε και η Ε. Ε. από το συγκεκριμένο πολιτικό προσωπικό του ΠΑΣΟΚ – Ν. Δ. – ΛΑΟΣ περιμένει την εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων που εισηγείται για το ξεπούλημα της χώρας και την υποδούλωση των Ελλήνων εργαζομένων".
Ο στόχος είναι διπλός:

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 6:30 μ.μ.


Η τακτική συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 12 Ιουλίου  στις 6:30 μ.μ.  στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), περιλαμβάνει "ενημέρωση και συζήτηση επί των οικονομικών θεμάτων των ΟΤΑ με την εφαρμογή του Καλλικράτη", ενώ η Ειδική συνεδρίαση του Σώματος που αναμένεται να ξεκινήσει λίγα λεπτά μετα τις 8:30 μ.μ, εχει ως θέμα την "Έγκριση απολογισμού του Δήμου χρηματικής διαχείρισης οικονομικού έτους 2010"

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Ξανά Πρόεδρος της «ΚΑΣΤΑΛΙΑΣ» η Δήμητρα Κρεκούκια !

Η συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας (Πρ: 53/ 1-7-2011), που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 27ης Ιουνίου 2011, έχει ως ακολούθως:
Πρόεδρος: ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΡΕΚΟΥΚΙΑ
Αντιπρόεδρος: ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Γενική Γραμματέας: ΣΩΤΗΡΙΑ ΣΟΥΛΤΑΤΗ
Ταμίας: ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΜΟΓΛΟΥ
 Μέλη: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ,
 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, Γ. ΜΑΝΤΖΑΝΑΣ,
 ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΔΑΚΙΟΥΠΗ, Β. ΣΙΒΡΟΠΟΥΛΟΥ

 

Ενίσχυση 2.500 € στη «Μέριμνα του Γήρατος»

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
       «Η ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΟΥ ΓΗΡΑΤΟΣ»
          Ευχαριστήριο
Το Σωματείο Γυναικών Αμαρουσίου «Αλκυονίδες» από την εκδήλωσή του, της 23ης Ιουνίου 2011, προσέφερε οικονομική ενίσχυση στον Σύλλογο «Μέριμνα του Γήρατος» για τους σκοπούς του, το σημαντικό ποσόν των 2.500 ευρώ.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου «Μέριμνα του Γήρατος» ευχαριστεί θερμά την Πρόεδρο κ. Μαρία Μοσχού και το Δ.Σ. του Σωματείου «Αλκυονίδες», καθώς και τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

Εξαήμερη εκδρομή στον Ψαθόπυργο

    Πρόσκληση
Ο Εκδρομικός και Περιηγητικός Όμιλος σάς καλεί σε 6ημερη εκδρομή - διακοπές στον Ψαθόπυργο νομού Αχαΐας, στο ξενοδοχείο FLORIDA BLUE BAY από 16 Ιουλίου  έως 21 Ιουλίου (6 μέρες & 5 νύχτες), τιμή κατά άτομο 160 ευρώ σε δίκλινο δωμάτιο.
 Στην τιμή περιλαμβάνεται μεταφορά με πούλμαν, ημιδιατροφή, με πλούσιο μπουφέ.
Ακόμα 2 εκδρομές:
την ημέρα άφιξης περιήγηση στο Αίγιο και στην Παναγία Τρυπητή ή Πάτρα και στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα και με την αναχώρηση, περιήγηση στο Μέγα Σπήλαιο.
Πληροφορίες: ΕΚΔΡΟΜΙΚΟΣ & ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
ΤΗΛ: 210-80 64 663 & 6976 78 55 99.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΜΟΝΕΩΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αθμονέων ευχαριστεί τα μέλη και τους φίλους του, που παρευρέθηκαν στο ετήσιο αποχαιρετιστήριο ουζάκι το οποίο έγινε στην πλατεία Κασταλίας την Τετάρτη 15 Ιουνίου με μουσικό πρόγραμμα και ποντιακά συγκροτήματα και ιδιαίτερα ευχαριστεί για την παρουσία τους, τον πρωτοπρεσβύτερο πατέρα Χρήστο Μαρούδα, το δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γεώργιο Πατούλη, τον πρόεδρο του Δ.Σ. Αμαρουσίου κ. Επαμεινώνδα Γαρδέλη, τους κ.κ. δημοτικούς συμβούλους:

Αιφνίδιος θάνατος Ναυαγοσώστη του Αθλητικού Κέντρου


Σε αυτοχειρία οφείλεται,  σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο αιφνίδιος θάνατος Ναυαγοσώστη του Αθλητικού Κέντρου, που τον Απρίλιο του 2009, είχε  σώσει από βέβαιο πνιγμό μέλος του Δημοτικού Κολυμβητηρίου.
Ο εκλιπών είχε αντιληφθεί αμέσως το περιστατικό, επανέφερε στην επιφάνεια τον κινδυνεύοντα και του παρείχε τις πρώτες βοήθειες μέχρι να έλθει το ασθενοφόρο.
Για την πράξη του αυτή, ο Παναγιώτης Γεωργούλης που ήταν πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής, είχε τιμηθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 1ης Ιουλίου 2010 από τον δήμαρχο Γιώργο Πατούλη, «για τον επαγγελματισμό, τη συνέπεια και το αίσθημα ευθύνης που πάντα τον διέκρινε».

"Εκπαιδευτική" βία από "καθηγητές" Χημικών των ΜΑΤ!

Επεισοδιακή - εντός και εκτός υπουργείου - ήταν η συνάντηση που είχε σήμερα  με την υπ. Παιδείας κ. Αννα Διαμαντοπούλου, αντιπροσωπεία της Συνόδου των Πρυτάνεων, που αντιδρά στο Νόμο Πλαίσιο για την ανώτατη εκπαίδευση.
Η Ηana Διαμαντοπούλου- "Βilderberg" μόλις άκουσε  τους πρυτάνεις  να χρησιμοποιούν τη φράση «κόκκινες γραμμές», κατέστησε σαφές  ότι δεν πρόκειται να δεχθεί κανενός είδους όρια σε διοικητικά ζητήματα.
Την ίδια ώρα εκρηκτικό ήταν το κλίμα και εκτός της αίθουσας όπου πραγματοποιούνταν η συνάντηση, καθώς φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στο προαύλιο του υπουργείου στο Μαρούσι, φωνάζοντας καθόλη τη διάρκεια της συνάντησης συνθήματα κατά του νέου νόμου.
Λίγο μετά τις 2.00 το μεσημέρι ομάδα περίπου πενήντα φοιτητών προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο του υπουργείου, την είσοδο του οποίου και είχαν αποκλείσει δυνάμεις των ΜΑΤ.


Αίμα από Μαρούσι στους αδερφούς Κυπρίους

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του  Δημάρχου Αμαρουσίου και νεοκλεγμένου προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργου Πατούλη, στην έκκληση που απηύθυναν οι Κυπριακές Αρχές για αποστολή φιαλών αίματος, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες αντιμετώπισης του πολύνεκρου δυστυχήματος που συνέβη σήμερα το πρωί σε στρατιωτική βάση της Κύπρου.
Ο Δήμος Αμαρουσίου εξεδήλωσε  πρόθεση να διαθέσει τάχιστα στους αδελφούς Κύπριους 50 φιάλες αίματος από τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος που διατηρεί μέσω της διακρατικής διαδικασίας που προβλέπεται σε ανάλογες περιπτώσεις , ενώ είναι έτοιμος να συνδράμει επιπλέον κι εφόσον του ζητηθεί, με κάθε μέσο που διαθέτει.

Καύσωνας με ... μελτέμι

Ηλιε - Ηλιε αρχηγέ !!!
Στα ύψη,  παραμένει ο υδράργυρος σε ολόκληρη την Αττική, παρά το μελτέμι!
Η μέγιστη θερμοκρασίαστα Βόρεια προάστια θα ξεπεράσει  τους 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι που πνέουν είναι βόρειοι - βορειοανατολικοί και θα φτάσουν τα 4 με 6  μποφόρ.
Το σκηνικό αυτό αναμένεται να διατηρηθεί μέχρι την Παρασκευή.
Το EKAB συστήνει τις ημέρες του καύσωνα να φροντίζετε:
Να μην κυκλοφορείτε στον καυτό ήλιο,
Να μην καταπονείστε σωματικά,
Να παραμένετε σε σκιερό, δροσερό και αεριζόμενο με ανεμιστήρες ή κλιματιζόμενο μέρος.
Τα ρούχα θα πρέπει να είναι ελαφρά, ευρύχωρα και ανοιχτού χρώματος,
το δε κεφάλι να είναι καλυμμένο με κατάλληλο καπέλο
και τα μάτια να προστατεύονται με κατάλληλα γυαλιά από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου.
Η κατανάλωση άφθονου δροσερού ή κρύου νερού θεωρείται επιβεβλημένη, απαιτείται η κατανάλωση πολλών υγρών, όχι όμως οινοπνευματωδών ποτών.
Τα φαγητά ενδείκνυνται να είναι όσο γίνεται πιο ελαφρά.
Επίσης, καλό είναι να γίνονται συχνά ντους με δροσερό νερό, ενώ το κολύμπι στη θάλασσα πρέπει να γίνεται μόνο για τη δροσιά και όχι για άσκηση.