Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Tο "στρώσιμο των τεφτεριών"


Οι φόροι της Τουρκοκρατίας και οι σημερινοί φόροι...
                                Παραλληλισμοί

Για τη νέα καταιγίδα φόρων που μας ετοιμάζει η κυβέρνηση, χωρίς μάλιστα αναπτυξιακή προοπτική, με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, έχετε διαβάσει. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο λαός εξουθενώνεται με την επιβολή φόρων.
Οι Οθωμανοί στα χρόνια της σκλαβιάς, είχαν συλλάβει και είχαν εφαρμόσει ένα σχέδιο οικονομικής εξόντωσης των υπόδουλων, ώστε να τους εξαναγκάσουν ή να εξισλαμισθούν ή να μην έχουν δυνατότητα "να σηκώσουν κεφάλι" παραμένοντας ραγιάδες.
Η επιβολή ενός πλέγματος απίστευτων σε έμπνευση φόρων, όπως ο κεφαλικός φόρος, οι φόροι για τα τζαμιά, για τα χαρέμια, για τη συντήρηση των οχυρών κ.λπ. επιβάρυναν κυρίως τον υπόδουλο ελληνικό πληθυσμό και υπογράμμιζαν έτσι με τον πιο έντονο και αυταρχικό τρόπο τις εθνικές διαφορές ανάμεσα στους κατακτητές και τους ραγιάδες, ιδιαίτερα κατά τα χρόνια της πρώιμης Τουρκοκρατίας. Η ανελέητη φορολογία, σε συνδυασμό με τον τρόπο εκμετάλλευσης της γης και τον έλεγχο των μέσων παραγωγής, είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση στην ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας και την εγκατάλειψη της γης.
Βασική υποχρέωση των κοινοτικών αρχόντων της εποχής, ήταν το "στρώσιμο των τεφτεριών", φράση που σήμαινε ότι όριζαν το φόρο που έπρεπε να πληρώσει κάθε μέλος της κοινότητας, ανάλογα με την περιουσιακή του κατάσταση (ιδιόκτητο σπίτι, χωράφια κ.λπ.) και τα εισοδήματα του, με βάση το "κατάστιχο" που συντασσόταν από εκτιμητές κάθε 7 χρόνια.
 Την είσπραξη έκανε ο "γραμματικός" του χωριού ή κάποιος ειδικός φοροεισπράχτορας.

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

T.O. ΠΑΣΟΚ: Μεταξύ συγγενών & φίλων ...

Κάθε άλλο από ενθαρρυντική είναι η προσέλευση των φίλων του ΠΑΣΟΚ στα σεμινάρια διαρκείας που γίνονται στο Μαρούσι από την Τοπική Οργάνωση ενόψει της Εθνικής Συνδιάσκεψης του κόμματος στις 3 Σεπτεμβρίου.
«Πιο πολλοί είναι οι… δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Ηλία Γιαννακάκου, παρά οι υπόλοιποι», μας έλεγε χαρακτηριστικά τοπικός παράγων, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για το χαμηλό ενδιαφέρον του κόσμου του ΠΑΣΟΚ.
Ε, δεν νομίζουμε ότι τούτες τις μέρες που διανύουμε θα μπορούσε να είναι η αίθουσα κατάμεστη από κόσμο, έτσι δεν είναι;
Να λέμε και καλά που δεν έχει έρθει και κανένας… Πεταλωτής κατά δω και αποφεύγουμε τα χειρότερα…

Το ουζάκι του Συλλόγου Αθμονέων

     Πρόσκληση


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αθμονέων προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του στην ετήσια καθιερωμένη αποχαιρετιστήρια συνάντηση (ουζάκι) που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011 και ώρα 20:30 μ.μ.(8.30μ.μ.) στην πλατεία Κασταλίας, όπου θα υπάρξει μουσικοχορευτικό πρόγραμμα και με ποντιακά συγκροτήματα.
                               To ΔΣ
    Η Πρόεδρος                             Η Γ. Γ.
Μ. Χατζηδημητράκη             Ελπίδα Τσουκλείδου

Συνεστίαση της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ Τ.Ο. Ν.Δ.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ Τ.Ο. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 15, 15124, ΜΑΡΟΥΣΙ
Τηλ.: 210 61  47 280, Fax: 210 80 62 360
e-mail: dhm461@hotmail.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Δ.Σ. της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ Τ.Ο. Ν.Δ. Αμαρουσίου ενημερώνει τα μέλη της Τοπικής μας ότι θα πραγματοποιήσει συνεστίαση - πολιτική εκδήλωση τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011 και  ώρα 20:30 στο μεζεδοπωλείο-café «ΓΑΡΔΕΝΙΑ» στην πλατεία Ηρώων Αμαρουσίου.
Προσκλήσεις διατίθενται στα γραφεία μας, (28ης Οκτωβρίου 15, τηλ.: 210 - 6147280), καθημερινώς από 10:00 έως 13:00 και Δευτέρα, Τετάρτη από 18:00 έως 21:00.

                                                                     Για το Δ.Σ.
                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           O ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                 Μέγγουλης Ιωάννης                                                            Κόνιαρης Πέτρος

"Eξωφρενικά καταστροφική", η κατεύθυνση της οικονομικής πολιτικής

του Δημητρίου Κοστώνη
πολιτικού μηχανικού
Κύριε Διευθυντά Ενάμιση χρόνο μετά το μνημόνιο τόσο η Κυβέρνηση όσο και η Αντιπολίτευση δεν έχουν αντιληφθεί τους λόγους που μας οδήγησαν στην κρίσιμη κατάσταση, ούτε τα μέτρα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση της. Και όσο αφορά τα αίτια, πέραν του σφάλματος του συνόλου της πολιτικής ηγεσίας, είναι η καταστροφή της Βιομηχανίας και ο εσφαλμένος προσανατολισμός της οικονομικής πολιτικής, τον οποίο μας καθόρισε η Ε Ε., που ήταν η ανάπτυξη της ΓεωργοΚτηνοτροφίας και του Τουρισμού. Προσανατολισμός ο οποίος μαζί με το ηλίθιο δόγμα της Παγκοσμιοποίησης και το επακόλουθο του, που είναι το υποτιμημένου Γιεν, απέκλεισαν κάθε δυνατότητα για ανάκαμψη της Βιομηχανίας στη χώρα. Κλάδος ο οποίος αποτελούσε και αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της Εθνικής Οικονομίας κάθε κράτους.
Και δεν είναι λαθεμένη αλλά εξωφρενικά καταστροφική η κατεύθυνση της οικονομικής πολιτικής που επέβαλε η Ε Ε στην Ελλάδα,


Ωλαρίααα ... ωλαρά ...!

Δημοτικό Συμβούλιο αύριο Τρίτη στις 6:30 μ.μ.

Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για το Νίκο

Μετά την σοβαρή επιδείνωση της υγείας του, ο σύντροφός μας Νίκος μεταφέρθηκε το Σάββατο 11 Ιουνίου στο Ιατρικό Κέντρο Π. Φαλήρου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για να αντιμετωπιστεί το οίδημα στον εγκέφαλο και η εγκεφαλική πίεση.
Η πολύωρη επέμβαση ήταν επιτυχημένη και ο Νίκος νοσηλεύεται στην Μ.Ε.Θ. Τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα, αλλά η κομμουνιστική αγωνιστικότητα και το πείσμα του συντρόφου μας, πιστεύουμε ότι θα τον βγάλουν νικητή σε αυτή την δύσκολη και άνιση μάχη που δίνει για την ζωή του.
 Η Λαϊκή Συσπείρωση στην πόλη μας, θέλει να ευχαριστήσει τους δεκάδες εργαζόμενους, συναδέλφους του, τους νέους και τις νέες, που και χθες βρέθηκαν δίπλα στην οικογένεια του , στην συντρόφισσα Καλλιόπη και την σ/σα Αφροδίτη, αλλά και όλους τους συμπολίτες και τον τοπικό τύπο που ενδιαφέρονται για την εξέλιξη της υγείας του.

Μαρούσι 12/6/2011
Αναρτήθηκε από "ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ"

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Η ζωντανή μνήμη ενός μύθου

      «Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη»
Σε ένα διώροφο νεοκλασικό στο Μαρούσι, εκεί όπου για χρόνια έζησε ο Γιάννης Τσαρούχης, λειτουργεί το μουσείο με τα έργα και τα προσωπικά αντικείμενα του κορυφαίου Eλληνα ζωγράφου. Στον χώρο του μας ξενάγησε η ΝΙΚΗ ΤΣΑΡΟΥΧΗ-ΓΡΥΠΑΡΗ, ανιψιά του μεγάλου δημιουργού και "ψυχή" του ιδρύματος - μουσείου.
Είκοσι δύο χρόνια τώρα βρίσκεται στο τιμόνι του ιδρύματος "Γιάννης Τσαρούχης". Υπήρξε, άλλωστε, προσωπική επιλογή του κορυφαίου Ελληνα ζωγράφου. Η σχέση φιλίας και εμπιστοσύνης που υπήρχε μεταξύ τους είχε ξεπεράσει τη συγγενική σχέση θείου-ανιψιάς. Σήμερα, η Νίκη Τσαρούχη-Γρυπάρη από τη θέση του προέδρου του ιδρύματος συνεχίζει την προσπάθεια διαφύλαξης της κληρονομιάς του μεγάλου ζωγράφου.
 Στο σπίτι όπου έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του λειτουργεί το Μουσείο Τσαρούχη. Εκεί, στον χώρο του, τη συναντήσαμε, περιδιαβήκαμε στα έργα του, από εκεί μας ταξίδεψε πίσω στον χρόνο.
Η Νίκη Τσαρούχη-Γρυπάρη μεγάλωσε μέσα σε ένα σπίτι γεμάτο από έργα του Γιάννη Τσαρούχη.
Η ίδια βέβαια τον γνώριζε ως τον αγαπημένο της θείο, αδερφό του πατέρα της, που ήταν πάντοτε δίπλα της. Η σχέση τους ήταν στενή, με αμοιβαία εκτίμηση και αγάπη. Το πόσο ο γνωστός ζωγράφος επηρέασε τη ζωή της φαίνεται από τις σπουδές της. Σπούδασε γραφικές τέχνες στη Σχολή Δοξιάδη στην Αθήνα και κατόπιν φοίτησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παρισιού. Με συναφές αντικείμεν
ο και αγάπη στις τέχνες, ξεκίνησε να δουλεύει δίπλα του.
"Θυμάμαι όταν δουλέψαμε μαζί στις "Τρωάδες" το 1977. Επαιζα κιόλας! Χρησιμοποιούσαμε ένα σπαθί στην παράσταση, ήταν το σπαθί του Μενέλαου, το οποίο ανήκε στον θείο της Δέσπως Διαμαντίδου, που ήταν ναύαρχος", θυμάται. "Κάθε φορά, μετά το φινάλε, έπρεπε να το φυλάμε σε ιδιαίτερο μέρος μην τυχόν και χαθεί"!

Πρωτότυπη εκπαιδευτική γιορτή για την "Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος"

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος την Κυριακή 5 Ιουνίου, η εταιρεία ΟΛΥΜΠΟΣ πραγματοποίησε μια πρωτότυπη εκπαιδευτική γιορτή για τα παιδιά την Παρασκευή 3 Ιουνίου, στην κεντρική Πλατεία της Αγ. Παρασκευής, στον ΗΣΑΠ Αμαρουσίου και στην Πλατεία Ελαιών της Κηφισιάς στα Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης «ΟΛΥΜΠΟΣ».
Στην Αγ. Παρασκευή και στην Κηφισιά τα παιδιά συνάντησαν δύο ηθοποιούς «λύκους» ενώ στο ΗΣΑΠ Αμαρουσίου ένα «βοσκό» και την αγαπημένη του «προβατίνα» επίσης ηθοποιούς, που διωγμένοι από το Δάσος και τα χωράφια που έχει κατακλυστεί από τα σκουπίδια, ήρθαν στην πόλη να μάθουν τι είναι η ανακύκλωση και σε τι χρησιμεύει.
Εντυπωσιάστηκαν από τον ζογκλέρ και τον ξυλοπόδαρο και συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά παιχνίδια με θέμα την ανακύκλωση.
Έμαθαν και ανακύκλωσαν στο Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης και οι πιο τυχεροί κέρδισαν δώρα όπως ποδήλατο, MP4players και CD αγαπημένων τους καλλιτεχνών.

"Ιδρυτική" εκδήλωση "Εστίας Πατερικών Μελετών"

Tην ίδρυση της "Εστίας Πατερικών Μελετών"  θα αναγγείλει την Τετάρτη  15 Ιουνίου στις 7.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αμαρουσίου, το ιδρυτικό μέλος της Εστίας π. Σαράντης Σαράντος, ο οποίος  θα παρουσιάσει επίσης τους σκοπούς και τους στόχους της.
Στα πλαίσια αυτής της "ιδρυτικής" εκδήλωσης θα παρουσιασθεί απο τον π. Σαράντη και το βιβλίο "Αββάς Ισαάκ ο Σύρος, ο αδικημένος Άγιος" του π. Ιωάννη Φωτόπουλου, ο οποίος είναι επίσης εκ των ιδρυτικών μελών της Ε.Π.Μ.
Στην παρουσίαση αυτή θα μιλήσουν επίσης και οι :
Ο Μοναχός Αρσένιος Βλιαγκόφτης (Δρας Θεολογίας), ο Φώτης Σχοινάς (Δρας Φιλοσοφίας) και ο π. Αθανάσιος Λαγουρός ( πτυχιούχος Νομικής και Θεολογίας και εκδότης του βιβλίου - εκδόσεις "ΤΗΝΟΣ")
Ευχαριστήρια επιστολή της Εστίας Πατερικών Μελετών στο Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη
Τις ευχαριστίες τους, δια εκπροσώπου τους, εκφράζουν προς το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, με επιστολή τους οι ιδρυτές της Εστίας Πατερικών Μελετών για την υποστήριξή του κατά τη διαδικασία σύστασης της Εστίας.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

"Η ΑΥΓΗ": Κρίμα κ. Πατούλη...

Είναι από εκείνα που μόνο σε αυτήν τη χώρα μπορούν να συμβαίνουν: Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, ο Γιώργος Πατούλης, γιατρός - ορθοπεδικός και αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου με την οποία ζητεί να μην εγκατασταθεί θεραπευτική μονάδα του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) στο νοσοκομείο ΚΑΤ!
"Για την απεξάρτηση πρέπει να λαμβάνονται όλα τα επιστημονικά μέτρα, μακριά από τον οικιστικό ιστό για τη δημιουργία τέτοιων κέντρων", συμβουλεύει "επιστημονικά" και με αρκούντως μεσαιωνική αντίληψη τον πρωθυπουργό ο Γ. Πατούλης!
Β.Β.

Κοινό μέτωπο διοίκησης - σωματείων εργαζομένων

Σε κοινό μέτωπο συνεργασίας συμφώνησαν σωματεία εργαζομένων και η διοίκηση του δήμου Αμαρουσίου, στη συνάντησή τους με το δήμαρχο Γ. Πατούλη. Στη συνάντησή με το προεδρείο του Σωματείου Εργαζομένων και το Σωματείο Εργατοτεχνικού Προσωπικού του δήμου, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις νέες καταστάσεις που δημιουργεί ο «Καλλικράτης» για την τοπική αυτοδιοίκηση και τους εργαζομένους της.
Οι δύο πλευρές, διοίκηση και σωματεία, συμφώνησαν ενωμένοι να συνεχίσουν να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των υπαλλήλων του δήμου.
Οι πρόεδροι των δυο σωματείων, Νικόλαος Καλλιμάνης και Ευάγγελος Καγιάς εξέφρασαν την πρόθεση από κοινού με τη διοίκηση και μέσα σε πνεύμα συνεργασίας να προωθήσουν τα ζητήματα των εργαζομένων και να υπερασπιστούν με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα τους.
Ο Γ. Πατούλης δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που οι όποιες οξύτητες και προστριβές ανάμεσα στα δύο σωματεία ανήκουν πλέον στο παρελθόν καθώς, όπως σημείωσε «μέσα από την εργασιακή ενότητα και μόνο μπορούν να γίνουν θετικά βήματα και να προκύψουν τα καλύτερα αποτελέσματα για τους εργαζομένους και την πόλη».

"Παλεύει" & θα νικήσει, ο Νίκος Μπουντούρογλου!

Με σοβαρές κρανιο-εγκεφαλικές κακώσεις νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, ο επικεφαλής της παράταξής μας σ/φος Νίκος Μπουντούρογλου, μετά από ατύχημα που είχε με τη μηχανή του, την Παρασκευή 10/6/2011. Από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε δίπλα του οι σύντροφοί του από το ΚΚΕ καθώς και εργαζόμενοι από το Μαρούσι και φίλοι, για να συμπαρασταθούμε στον σύντροφό μας και στην οικογένειά του.
Ευχαριστούμε όλους τους συμπολίτες μας, τους Δημοτικούς Συμβούλους, τον τοπικό τύπο, για το ενδιαφέρον που δείξανε από την στιγμή που μαθεύτηκε στο Μαρούσι η είδηση για το ατύχημα.Ήμαστε σίγουροι ότι ο σύντροφός μας Νίκος δίνει και αυτή την μάχη με κομμουνιστικό θάρρος , γενναιότητα και πείσμα, και πιστεύουμε ότι θα βγει νικητής και σύντομα να βρίσκεται κοντά μας , στους δύσκολους αγώνες που έρχονται.
Σάββατο, 11 Ιουνίου 2011
Δελτίο Τύπου

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Πολίτες έστειλαν εξώδικο σε βουλευτές !

Με ένα εξώδικο στρέφονται κατά των βουλευτών του νομού Ηρακλείου 1380 (μέχρι στιγμής) πολίτες του Ηρακλείου. Μέσα από το εξώδικο, το οποίο επέδωσε δικαστικός κλητήρας στους οκτώ βουλευτές του νομού Ηρακλείου, οι πολίτες επιφυλάσσονται να ζητήσουν την ποινική δίωξη των αιρετών για οποιαδήποτε ζημία διαπιστωθεί σε βάρος των Ελλήνων πολιτών, τα δικαιώματα των οποίων (καθώς και του ελληνικού κράτους) οι βουλευτές έχουν ορκιστεί με προστατεύουν.
          ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΞΩΔΙΚΗΣ
                    ΔΗΛΩΣΗΣ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Των χιλίων τριακοσίων ογδόντα πολιτών του Ηρακλείου που την υπογράφουν (η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται)
ΠΡΟΣ Τους Βουλευτές του Νομού Ηρακλείου
1) Βασίλειο Κεγκέρογλου, 2) Γιάννη Μιχελογιαννάκη, 3) Φραγκίσκο Παρασύρη, 4) Μαρία Σκραφνάκη, 5) Μανόλη Στρατάκη, 6) Μανόλη Κεφαλογιάννη, 7) Λευτέρη Αυγενάκη & 8) Μιχάλη Κριτσωτάκη
ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ: Στον Πρόεδρο της Βουλής
"Κύριε Βουλευτά
Εχει περάσει ήδη ένας χρόνος από την ψήφιση από τη Βουλή του περίφημου μνημονίου και εμείς μόλις πρίν από λίγους μήνες μάθαμε -δυστυχώς όχι από εσάς- τι ακριβώς ψηφίστηκε τότε.
Σε γενικές γραμμές μάθαμε ότι με το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση:
α) Το σύνολο της δημόσιας περιουσίας και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας είναι δεσμευμένα και ελέγχονται από τους δανειστές μας.
β) Κάθε αξιοποίηση εθνικών περιουσιακών στοιχείων (ακινήτων, ακτών, υπόγειων και υποθαλάσσιων πηγών εθνικού πλούτου, αρχαιολογικών χώρων κ.λ.π.), μετοχών, ομολόγων και άλλων αξιογράφων και δικαιωμάτων θα μπορεί να γίνεται εις όφελος του δανείου και επομένως μόνο με συγκατάθεση της Τρόϊκα.
γ)Η Ελληνική Κυβέρνηση δεν μπορεί, χωρίς τη συναίνεση των δανειστών της να συνάψει οποιαδήποτε οικονομικού περιεχομένου σύμβαση με τρίτη χώρα ή οργανισμό.
δ) Η μορφή της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας θα εξαρτάται από την συναίνεση των δανειστών και το προϊόν της αξιοποίησης θα είναι δεσμευμένη περιουσία,
ε) Έχομε παραιτηθεί «άνευ όρων και αμετακλήτως» από κάθε ένσταση εθνικής κυριαρχίας και από κάθε άλλη ένσταση που περιέχει ως όρο η σύμβαση. Με όλα αυτά εμείς καταλαβαίνομε ότι η διακυβέρνηση της χώρας έχει εκχωρηθεί στους δανειστές οι οποίοι και δύνανται να τη μεταβιβάσουν σε τρίτους.
Εσείς κ. Βουλευτά ΤΑ ΞΕΡΑΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Το Μαρούσι ξύπνησε !

  Λαϊκή Συνέλευση Αμαρουσίου  
Ο λαός του Αμαρουσίου χαιρετίζει τη Λαϊκή Συνέλευση του Συντάγματος και τις Λαϊκές Συνελεύσεις σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη.Το Μνημόνιο που είναι το επιστέγασμα της πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων του Πασοκ και της ΝΔ έχει τσακίσει το λαϊκό εισόδημα και έχει οδηγήσει σε ύφεση μακράς διαρκείας την χώρα.Εμείς ξεσηκωνόμαστε για να τσακίσουμε αυτούς.
 Εμείς που αποκαλούμαστε «αγανακτισμένοι», μέσα από τις Λαϊκές Συνελεύσεις και δράσεις μας θα γίνουμε συνειδητοποιημένοι και αποφασισμένοι.
 Στο πλαίσιο αυτό η Συνέλευση του λαού του Αμαρουσίου παλεύει για να διαδώσει το μήνυμα ξεσηκωμού και στις γειτονιές.
Στον κόσμο που παραπληροφορείται από τα κυρίαρχα ΜΜΕ, αντιτείνουμε την λαϊκή αντιπληροφόρηση μέσω των νέων τεχνολογιών. Σκοπός μας είναι να ακουστεί σε αυτή τη Συνέλευση η φωνή των εργαζομένων, των νέων, των ανέργων ντόπιων και μεταναστών και με ψηφίσματα που θα διαμορφώνονται αμεσοδημοκρατικά θα παλεύουμε τα αιτήματά μας μέσα στην κοινωνία.

Μεσόκοπη "ΒΙΑ" !

Γράφει στο site του Θερσίτη ο πρώην αρθρογράφος της εφημερίδας "ΤΟ ΒΗΜΑ", Βασίλης Λαμπρόπουλος:
"Γι αυτό θέλω να καλέσω την νέα γενιά και τους δημοκράτες πολίτες, να καταδικάσουν άμεσα και να απομονώσουν όσους επιμένουν με συστηματικό τρόπο να δημιουργούν επεισόδια και να προκαλούν βίαιες αντιδράσεις εις βάρος της αξιοπιστίας των θεσμών και της αξιοπρέπειας των προσώπων»(Aπόσπασμα από τις δηλώσεις Παπουτσή για τον αποκλεισμό της βουλής και τη διαφυγή βουλευτών μέσα από τον Εθνικό Κήπο).

H μεσόκοπη κυρία  - που με δυσκολία
 συγκρατεί ο ειρηνικός ΜΑΤατζής -
ανήκει στο χώρο των λυσσασμένων,
των ανεγκέφαλων οπαδών της βίας...


 
Ο υπουργός όχι μόνο έχει δίκιο αλλά για άλλη μια φορά έπεσε διάνα. Είναι δεδομένο πως η μεσόκοπη κυρία -που με δυσκολία συγκρατεί ο ειρηνικός ΜΑΤατζής - ανήκει στο χώρο των λυσσασμένων, των ανεγκέφαλων οπαδών της βίας. Συγκεκριμένα μάλιστα η κυρία αυτή έχει... πρωτοστατήσει συστηματικά στη δημιουργία επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας εις βάρος της περιουσίας Eλλήνων καταστηματαρχών και τραπεζιτών και ανήκει στον σκληρό πυρήνα των λεγόμενων "μπαχαλάκηδων".
Σύμφωνα με πληροφορίες της Αντιτρομοκρατικής "η φιγούρα της, εμφανίζεται συχνά στις κάμερες ασφαλείας τραπεζών που δέχονται επίθεση, αλλά λόγω κακής ανάλυσης της εικόνας είναι δύσκολο να ταυτοποιηθεί με ακρίβεια". Η έρευνα πάντως συνεχίζεται και "σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα", διευκρίνισε ανώτερος αξιωματικός της υπηρεσίας.: "Κοιτάμε προς όλες τις κατευθύνσεις και δεν αποκλείουμε κανένα ενδεχόμενο". Δήλωσε δε με νόημα πως ίσως "το ψάρι να είναι μεγαλύτερο απ' ότι υπολογίζαμε", αφού αρκετοί αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής είναι πεπεισμένοι πως η μεσόκοπη κυρία ανήκει στο σκληρό πυρήνα ασύληπτων μελών ένοπλων οργανώσεων.

Κατέλαβαν τα Γραφεία Διοίκησης του Σισμανογλείου

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες  λειτουργούν κανονικά
Σε κατάληψη των διοικητικών υπηρεσίων του Σισμανογλείου νοσοκομείου προχώρησαν χθες οι εργαζόμενοι, οι οποίοι νωρίτερα  πραγματοποίησαν πορεία από το νοσοκομείο προς την Λεωφόρο Πεντέλης, κλεινοντας συμβολικά και για λίγη ώρα την οδό Σισμανογλείου.
Οι εργαζόμενοι προτίθενται να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους σε συνεργασία με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου "Ερυθρός Σταυρός".

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού   Περιφερειακού Νοσοκομείου Αττικής  Σισμανόγλειο
Στις 7/06/2011 συγκαλέστηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση των Εργαζόμενων του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου με θέμα την απόφαση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου να προχωρήσει σε εφέσεις στις θετικές αποφάσεις των δικαστηρίων για την καταβολή των 176 ευρώ στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, μετά το «εντέλεστε» του Διοικητή της 1ης Υ.ΠΕ.
Η Γενική Συνέλευση ομόφωνα αποφάσισε να προχωρήσει σε κατάληψη των γραφείων της Διοίκησης ώστε να καταβληθούν στους εργαζόμενους τα 176 ευρώ με βάση τις θετικές αποφάσεις των δικαστηρίων.

EΛΕΟΣ !!!

                                                     Κ. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ - ΤΑ ΝΕΑ

Kομπλέ το Υπουργικό Συμβούλιο !

ΕΔΕ για υπάλληλο της Πολεοδομίας

Καταγγελία για χρηματισμό υπαλλήλου της Πολεοδομίας Αμαρουσίου έκανε, ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Στάθης Ραγκούσης, ζητώντας να πληροφορηθεί από τη διοίκηση αν αληθεύει η πληροφορία και τι ενέργειες έχουν γίνει.
Το περιστατικό επιβεβαίωσε ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Νίκος Πέππας, ενημερώνοντας το Σώμα ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος συνελήφθη να βάζει πλαστή υπογραφή, με αποτέλεσμα να αποκρυφτούν τα σχέδια στατικότητας από φάκελο υπό κατασκευή κτηρίου στην πόλη. Όπως τόνισε, μάλιστα, ο υπάλληλος τέθηκε σε διαθεσιμότητα, η πολεοδομική άδεια ανακλήθηκε και διενεργείται ΕΔΕ, τα αποτελέσματα της οποίας θα διαβιβαστούν

Ανοικτός διαγωνισμός στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «Σισμανόγλειο»

To  Αττικής « Σισμανόγλειο» προκηρύσσει ανοικτό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου: Εργασίες αποκατάστασης ανελκυστήρων του γενικού Νοσοκομείου Αττικής «Σισμανόγλειο» με προϋπολογισμό 284.449,73 ΕΥΡΩ με τον Φ.Π.Α.
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την Τρίτη 21/06/2011 και ώρα 10.00 π.μ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού (Διακήρυξη, Συγγραφή Υποχρεώσεων κ.λ.π) από την έδρα της Υπηρεσίας Σισμανογλείου 1, Μαρούσι, μέχρι και την Πέμπτη 16/06/2011.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 8039350-429, FAX επικοινωνίας 2108039611
 Aρμόδιοι υπάλληλοι για επικοινωνία κα Μαρκάκη & κος Αγγελής.

Συγκέντρωση ενάντια στη ζωοτομία


Δευτέρα 13 Ιούνη συγκέντρωση ενάντια στη ζωοτομία και τα πειράματα έξω από τα γραφεία της AstraZeneca (Θεοτοκοπούλου 4, Μαρούσι) καλείται από τη Συνέλευση για την Αντισπισιστική Δράση.


Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

«Ηλιοτρόπιο»: Ας ανθίσει η διαφορετικότητα!

Γενική Συνέλευση Κοι.Σ.Π.Ε «Ηλιοτρόπιο»

Η Ενημέρωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας του Κοι.Σ.Π.Ε (συνεργασία με σχολικές επιτροπές Μελισσίων και καθαρισμός 2 διευθύνσεων του Υπουργείου Εργασίας), η Έγκριση του Ισολογισμού 2ης εταιρικής χρήσης 2010 και προϋπολογισμού 2011, η Εκλογή δύο (2) αντιπροσώπων για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Κοι.Σ.Π.Ε και η Εκλογή νέου Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου, απασχόλησαν τη Γενική Συνέλευση του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης (Κοι.Σ.Π.Ε) «Ηλιοτρόπιο», του 5ου Το.Ψ, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Ιουνίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Μελισσίων.
Ο Κοι.Σ.Π.Ε «Ηλιοτρόπιο» λειτουργεί από το 2008, στη Βορειοανατολική Αττική, με στόχο την κοινωνικοοικονομική ενσωμάτωση και εργασιακή επανένταξη ατόμων τα οποία έχουν νοσήσει από ψυχικές ασθένειες.
Στη Συνέλευση παρευρέθησαν και συμμετείχαν 67 άτομα (62 άτομα είχαν δικαίωμα ψήφου), μεταξύ των οποίων στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι της πανελλήνιας ομοσπονδίας των Κοι.Σ.Π.Ε, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κοι.Σ.Π.Ε «Ηλιοτρόπιο», επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας, άτομα με ψυχοκοινωνικά προβλήματα και οι οικογένειές τους.

 Κοινωνικός Συνεταιρισμός «Ηλιοτρόπιο»:

Προς συγχώνευση οι ΔΟΥ Αμαρουσίου,Κηφισιάς & Αγ. Στεφάνου!

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς: Υπουργό Οικονομικών
Θέμα: Πλήθος διαμαρτυριών προκαλεί η διαφαινόμενη πρόθεση συνένωσης των ΔΟΥ Κηφισιάς, Αγ. Στέφανου και Αμαρουσίου σε μια ΔΟΥ με έδρα την Κηφισιά
              Κύριε Υπουργέ,
 Στα πλαίσια της δήθεν εξοικονόμησης πόρων και συρρίκνωσης του δημοσίου διαφαίνεται η πρόθεση συγχώνευσης των ΔΟΥ Κηφισίας, Αγ. Στεφάνου και Αμαρουσίου. Μάλλον όμως δεν γνωρίζετε ή δεν υπολογίζετε ότι μια τέτοια συνένωση θα προκαλέσει απίστευτη ταλαιπωρία στους πολίτες και τους επαγγελματίες της Βόρειας Αττικής που εξυπηρετούνται σήμερα από τις υπό κατάργηση ΔΟΥ καθώς το πλήθος των ανθρώπων που θα πρέπει να παρουσιαστούν αυτοπροσώπως στην Κηφισιά θα είναι κατά πολύ αυξημένο, ενώ και οι χιλιομετρικές αποστάσεις που θα πρέπει να διανύουν οι πολίτες θα είναι κατά πολύ πολλαπλάσιες. Ως αντεπιχείρημα παρουσιάζετε την δυνατότητα ηλεκτρονικής διεκπεραίωσης πλήθους συναλλαγών και την δυνατότητα εξυπηρέτησης των πολιτών μέσω των ΚΕΠ για συγκεκριμένες μόνο υπηρεσίες που σήμερα πραγματοποιούνται στις εφορίες.
Δεν ξεκαθαρίζετε όμως για ποιες υπηρεσίες θα πρέπει οι πολίτες να παρουσιάζονται στις εφορίες, δεν ξέρουμε ακόμα πόσοι υπάλληλοι θα υπάρχουν για την εξυπηρέτηση των πολιτών και με βάση ποιο οργανόγραμμα λειτουργίας θα εργάζονται, δεν λέτε το πόσες εργατοώρες θα πρέπει να χάνουν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι για να εξυπηρετούνται. Πληροφορούμαστε μάλιστα ότι σκοπεύετε να δημιουργήσετε και ξεχωριστή εφορία για την οικονομική ελίτ της χώρας, προφανώς σκεπτόμενος ότι δεν μπορεί να μπερδεύονται οι πλούσιοι με τον λαό και να ταλαιπωρούνται ως απλοί και ισότιμοι πολίτες.
Κατόπιν όλων αυτών, Ερωτάστε:

Ούτε υπέρ ούτε κατά, οι "Εκτός των Τειχών"!!!


Δημιουργία μονάδας ΟΚΑΝΑ στο Νοσοκομείο ΚΑΤ
Η παρούσα οικονομική και κοινωνική κρίση, που εξαθλιώνει μεγάλες μάζες εργαζομένων/ανέργων και τους πετάει στο κοινωνικό περιθώριο, τροφοδοτεί τις στρατιές των εξαρτημένων από τις ναρκωτικές ουσίες συνανθρώπων μας.
Οι έμποροι των ναρκωτικών ουσιών υποδέχονται με «ανοιχτές αγκαλιές» τους νέους που δε βλέπουν προοπτική σχετικά με την οικονομική και κοινωνική τους ένταξη και προκοπή και καταφεύγουν στην «απόδραση» από τη σκληρή και άδικη κοινωνική πραγματικότητα μέσω της χρήσης των ναρκωτικών ουσιών.
Μοναδική λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος της εξάπλωσης των ναρκωτικών ουσιών είναι η συστράτευση όλων μας στη δημιουργία ενός νέου κοινωνικού ιστού, ο οποίος θα στρέφεται ενάντια στην κοινωνική βαρβαρότητα και δεν θα την αποδέχεται ως δεδομένη.
Μέσα σ' αυτόν τον κοινωνικό ιστό, ο εξαρτημένος βρίσκει ένταξη, λόγο και δύναμη να απεξαρτηθεί.
Το ζήτημα της δημιουργίας νέων μονάδων του ΟΚΑΝΑ είναι ένα σοβαρό ζήτημα, το οποίο αφορά όχι μόνο τους «εξαρτημένους» - ασθενείς συνανθρώπους μας, οι οποίοι χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του, αλλά και χιλιάδες άλλους ανθρώπους που ζουν στο ίδιο κοινωνικό περιβάλλον με τους εξαρτημένους – ασθενείς και τις μονάδες του ΟΚΑΝΑ.
Θεωρούμε ότι δεν δικαιούμαστε να τοποθετηθούμε υπέρ ή κατά της δημιουργίας δομής του ΟΚΑΝΑ, οπουδήποτε, από τη στιγμή που οι συγκεκριμένοι σχεδιασμοί γίνονται με βάση συγκεκριμένες αιτήσεις εξαρτημένων – ασθενών ανά περιοχή.

"Στέγη Μεταναστών", εγκαταλελειμμένα μαρμαράδικα της πόλης !

Σε πόλο έλξης για τους "Οικονομικούς" μετανάστες - όπως δείχνουν τα πράγματα - φαίνεται ότι εξελίσσεται τελευταία το Μαρούσι, σύμφωνα με καταγγελία αναγνώστη της ιστοσελίδας "journalismonline.gr".  
Εάν πράγματι ισχύει, είναι μεγάλη τιμή για την πόλη μας που οι πονεμένοι, κατατρεγμένοι από το Αφγανισταν, το Πακισταν, το Μπαγκλαντες αλλά και άλλες  χώρες από την Αφρική όπως Σομαλία, Αλγερία, Mαρόκο, που δυσκολεύονταν να επιβιώσουν στις πατρίδες τους, επέλεξαν(εννοείται εξ ανάγκης), να επενδύσουν ενα τεράστιο χρηματικό ποσό (3-5 χιλ. δολάρια !!!) για να έρθουν με κίνδυνο της ζωής τους στη "ΓΗ της ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ" και να συγκατοικήσουν μαζί μας.
Εξ άλλου μετά την "Τζανίκεια" αισθητική παρέμβαση που άλλαξε την μορφή της πόλης με την καλλιτεχνική  τσιμεντοποίηση που επιτεύχθηκε λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων, όλοι διαπιστώναμε ότι από το σύγχρονο Μαρουσι, κάτι έλλειπε! Τι; Μα η πολυπολιτισμική του αναβάθμιση.
Αυτό το κενό έρχονται να καλύψουν οι "ταπεινωμένοι και καταφρονεμένοι" προς μεγάλη θλίψη των ρατσιστών, που αποστρέφονται τα πολυεθνικά χρώματα και αρώματα!
Η εξέλιξη αυτή αποτελεί αναμφισβήτητα μία δικαίωση για την Ανθρωπιστική Αριστερά, που  βιώνει μοναδικές στιγμές ευτυχίας, γιατί βλέπει να ευδοκιμούν  οι αγωνες και οι πόθοι της. Και με το δίκιο της. Θα ήταν τρομακτικό σκάνδαλο  το Μαρούσι να παραμένει εκτός των πλάνων αυτης της μοναδικής εμπειρίας που με τόση απόλαυση γεύονται και απολαμβάνουν επι σειρά ετών οι κάτοικοι του Κέντρου των Αθηνών.
Η επιστολή του αναγνώστη

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΟΧΙ ΠΑΤΟΥΛΗ, στην απομάκρυνση του 2ου Γραφείου Δ.Ε

Τη συνέχιση της λειτουργίας του 2ου Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Μαρούσι ζητά ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με επιστολή του προς την Υπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου.
Στο κείμενο της επιστολής του ο κ. Πατούλης, σημειώνει ότι το συγκεκριμένο γραφείο καλύπτει μια μεγάλη περιοχή ευθύνης 30 σχολείων στους Δήμους Αμαρουσίου, Κηφισιάς-Ερυθραίας-Εκάλης, συμβάλλοντας καθοριστικά στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της ευρύτερης περιοχής και στην αναβάθμιση της ποιότητας της κοινωνικής, οικονομικής ζωής του Αμαρουσίου.
Κλείνοντας, επισημαίνει ότι η απομάκρυνση θα έχει ως επακόλουθα την επιβάρυνση των σχολικών μονάδων με διοικητικές εργασίες, τη συγκέντρωση των αρμοδιοτήτων σε μεγάλες περιφερειακές υπηρεσίες, καθώς και τη συνολική υποβάθμιση της εξυπηρέτησης του πολίτη.

2η Λαική Συνέλευση στο Μαρούσι

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣI
Είμαστε εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι, που έχουμε βρεθεί στις τελευταίες συγκεντρώσεις στο σύνταγμα για να παλέψουμε και να αγωνιστούμε για τις ζωές μας και το μέλλον μας.
Επειδή γνωρίζουμε ότι οι λύσεις στα προβλήματά μας μπορούν να προέλθουν μόνο από εμάς...
την Τετάρτη στις 17:00 όλοι οι Μαρουσιώτες εργαζόμενοι, ανεργοι και νέοι γεμίζουμε την πλατεία του ΗΣΑΠ στο ΜΑΡΟΥΣΙ και παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας. Δεν θα φύγουμε από τις πλατείες, μέχρι να φύγουνε αυτοί που μας οδήγησαν εδώ: Κυβερνήσεις, Τρόικα, Τράπεζες, Μνημόνια και όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται. Το χρέος δεν είναι δικό μας. από την ομάδα στο facebook