Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Το Μαρούσι ξύπνησε !

  Λαϊκή Συνέλευση Αμαρουσίου  
Ο λαός του Αμαρουσίου χαιρετίζει τη Λαϊκή Συνέλευση του Συντάγματος και τις Λαϊκές Συνελεύσεις σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη.Το Μνημόνιο που είναι το επιστέγασμα της πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων του Πασοκ και της ΝΔ έχει τσακίσει το λαϊκό εισόδημα και έχει οδηγήσει σε ύφεση μακράς διαρκείας την χώρα.Εμείς ξεσηκωνόμαστε για να τσακίσουμε αυτούς.
 Εμείς που αποκαλούμαστε «αγανακτισμένοι», μέσα από τις Λαϊκές Συνελεύσεις και δράσεις μας θα γίνουμε συνειδητοποιημένοι και αποφασισμένοι.
 Στο πλαίσιο αυτό η Συνέλευση του λαού του Αμαρουσίου παλεύει για να διαδώσει το μήνυμα ξεσηκωμού και στις γειτονιές.
Στον κόσμο που παραπληροφορείται από τα κυρίαρχα ΜΜΕ, αντιτείνουμε την λαϊκή αντιπληροφόρηση μέσω των νέων τεχνολογιών. Σκοπός μας είναι να ακουστεί σε αυτή τη Συνέλευση η φωνή των εργαζομένων, των νέων, των ανέργων ντόπιων και μεταναστών και με ψηφίσματα που θα διαμορφώνονται αμεσοδημοκρατικά θα παλεύουμε τα αιτήματά μας μέσα στην κοινωνία.

Μεσόκοπη "ΒΙΑ" !

Γράφει στο site του Θερσίτη ο πρώην αρθρογράφος της εφημερίδας "ΤΟ ΒΗΜΑ", Βασίλης Λαμπρόπουλος:
"Γι αυτό θέλω να καλέσω την νέα γενιά και τους δημοκράτες πολίτες, να καταδικάσουν άμεσα και να απομονώσουν όσους επιμένουν με συστηματικό τρόπο να δημιουργούν επεισόδια και να προκαλούν βίαιες αντιδράσεις εις βάρος της αξιοπιστίας των θεσμών και της αξιοπρέπειας των προσώπων»(Aπόσπασμα από τις δηλώσεις Παπουτσή για τον αποκλεισμό της βουλής και τη διαφυγή βουλευτών μέσα από τον Εθνικό Κήπο).

H μεσόκοπη κυρία  - που με δυσκολία
 συγκρατεί ο ειρηνικός ΜΑΤατζής -
ανήκει στο χώρο των λυσσασμένων,
των ανεγκέφαλων οπαδών της βίας...


 
Ο υπουργός όχι μόνο έχει δίκιο αλλά για άλλη μια φορά έπεσε διάνα. Είναι δεδομένο πως η μεσόκοπη κυρία -που με δυσκολία συγκρατεί ο ειρηνικός ΜΑΤατζής - ανήκει στο χώρο των λυσσασμένων, των ανεγκέφαλων οπαδών της βίας. Συγκεκριμένα μάλιστα η κυρία αυτή έχει... πρωτοστατήσει συστηματικά στη δημιουργία επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας εις βάρος της περιουσίας Eλλήνων καταστηματαρχών και τραπεζιτών και ανήκει στον σκληρό πυρήνα των λεγόμενων "μπαχαλάκηδων".
Σύμφωνα με πληροφορίες της Αντιτρομοκρατικής "η φιγούρα της, εμφανίζεται συχνά στις κάμερες ασφαλείας τραπεζών που δέχονται επίθεση, αλλά λόγω κακής ανάλυσης της εικόνας είναι δύσκολο να ταυτοποιηθεί με ακρίβεια". Η έρευνα πάντως συνεχίζεται και "σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα", διευκρίνισε ανώτερος αξιωματικός της υπηρεσίας.: "Κοιτάμε προς όλες τις κατευθύνσεις και δεν αποκλείουμε κανένα ενδεχόμενο". Δήλωσε δε με νόημα πως ίσως "το ψάρι να είναι μεγαλύτερο απ' ότι υπολογίζαμε", αφού αρκετοί αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής είναι πεπεισμένοι πως η μεσόκοπη κυρία ανήκει στο σκληρό πυρήνα ασύληπτων μελών ένοπλων οργανώσεων.

Κατέλαβαν τα Γραφεία Διοίκησης του Σισμανογλείου

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες  λειτουργούν κανονικά
Σε κατάληψη των διοικητικών υπηρεσίων του Σισμανογλείου νοσοκομείου προχώρησαν χθες οι εργαζόμενοι, οι οποίοι νωρίτερα  πραγματοποίησαν πορεία από το νοσοκομείο προς την Λεωφόρο Πεντέλης, κλεινοντας συμβολικά και για λίγη ώρα την οδό Σισμανογλείου.
Οι εργαζόμενοι προτίθενται να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους σε συνεργασία με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου "Ερυθρός Σταυρός".

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού   Περιφερειακού Νοσοκομείου Αττικής  Σισμανόγλειο
Στις 7/06/2011 συγκαλέστηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση των Εργαζόμενων του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου με θέμα την απόφαση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου να προχωρήσει σε εφέσεις στις θετικές αποφάσεις των δικαστηρίων για την καταβολή των 176 ευρώ στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, μετά το «εντέλεστε» του Διοικητή της 1ης Υ.ΠΕ.
Η Γενική Συνέλευση ομόφωνα αποφάσισε να προχωρήσει σε κατάληψη των γραφείων της Διοίκησης ώστε να καταβληθούν στους εργαζόμενους τα 176 ευρώ με βάση τις θετικές αποφάσεις των δικαστηρίων.

EΛΕΟΣ !!!

                                                     Κ. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ - ΤΑ ΝΕΑ

Kομπλέ το Υπουργικό Συμβούλιο !

ΕΔΕ για υπάλληλο της Πολεοδομίας

Καταγγελία για χρηματισμό υπαλλήλου της Πολεοδομίας Αμαρουσίου έκανε, ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Στάθης Ραγκούσης, ζητώντας να πληροφορηθεί από τη διοίκηση αν αληθεύει η πληροφορία και τι ενέργειες έχουν γίνει.
Το περιστατικό επιβεβαίωσε ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Νίκος Πέππας, ενημερώνοντας το Σώμα ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος συνελήφθη να βάζει πλαστή υπογραφή, με αποτέλεσμα να αποκρυφτούν τα σχέδια στατικότητας από φάκελο υπό κατασκευή κτηρίου στην πόλη. Όπως τόνισε, μάλιστα, ο υπάλληλος τέθηκε σε διαθεσιμότητα, η πολεοδομική άδεια ανακλήθηκε και διενεργείται ΕΔΕ, τα αποτελέσματα της οποίας θα διαβιβαστούν

Ανοικτός διαγωνισμός στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «Σισμανόγλειο»

To  Αττικής « Σισμανόγλειο» προκηρύσσει ανοικτό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου: Εργασίες αποκατάστασης ανελκυστήρων του γενικού Νοσοκομείου Αττικής «Σισμανόγλειο» με προϋπολογισμό 284.449,73 ΕΥΡΩ με τον Φ.Π.Α.
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την Τρίτη 21/06/2011 και ώρα 10.00 π.μ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού (Διακήρυξη, Συγγραφή Υποχρεώσεων κ.λ.π) από την έδρα της Υπηρεσίας Σισμανογλείου 1, Μαρούσι, μέχρι και την Πέμπτη 16/06/2011.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 8039350-429, FAX επικοινωνίας 2108039611
 Aρμόδιοι υπάλληλοι για επικοινωνία κα Μαρκάκη & κος Αγγελής.

Συγκέντρωση ενάντια στη ζωοτομία


Δευτέρα 13 Ιούνη συγκέντρωση ενάντια στη ζωοτομία και τα πειράματα έξω από τα γραφεία της AstraZeneca (Θεοτοκοπούλου 4, Μαρούσι) καλείται από τη Συνέλευση για την Αντισπισιστική Δράση.


Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

«Ηλιοτρόπιο»: Ας ανθίσει η διαφορετικότητα!

Γενική Συνέλευση Κοι.Σ.Π.Ε «Ηλιοτρόπιο»

Η Ενημέρωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας του Κοι.Σ.Π.Ε (συνεργασία με σχολικές επιτροπές Μελισσίων και καθαρισμός 2 διευθύνσεων του Υπουργείου Εργασίας), η Έγκριση του Ισολογισμού 2ης εταιρικής χρήσης 2010 και προϋπολογισμού 2011, η Εκλογή δύο (2) αντιπροσώπων για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Κοι.Σ.Π.Ε και η Εκλογή νέου Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου, απασχόλησαν τη Γενική Συνέλευση του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης (Κοι.Σ.Π.Ε) «Ηλιοτρόπιο», του 5ου Το.Ψ, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Ιουνίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Μελισσίων.
Ο Κοι.Σ.Π.Ε «Ηλιοτρόπιο» λειτουργεί από το 2008, στη Βορειοανατολική Αττική, με στόχο την κοινωνικοοικονομική ενσωμάτωση και εργασιακή επανένταξη ατόμων τα οποία έχουν νοσήσει από ψυχικές ασθένειες.
Στη Συνέλευση παρευρέθησαν και συμμετείχαν 67 άτομα (62 άτομα είχαν δικαίωμα ψήφου), μεταξύ των οποίων στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι της πανελλήνιας ομοσπονδίας των Κοι.Σ.Π.Ε, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κοι.Σ.Π.Ε «Ηλιοτρόπιο», επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας, άτομα με ψυχοκοινωνικά προβλήματα και οι οικογένειές τους.

 Κοινωνικός Συνεταιρισμός «Ηλιοτρόπιο»:

Προς συγχώνευση οι ΔΟΥ Αμαρουσίου,Κηφισιάς & Αγ. Στεφάνου!

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς: Υπουργό Οικονομικών
Θέμα: Πλήθος διαμαρτυριών προκαλεί η διαφαινόμενη πρόθεση συνένωσης των ΔΟΥ Κηφισιάς, Αγ. Στέφανου και Αμαρουσίου σε μια ΔΟΥ με έδρα την Κηφισιά
              Κύριε Υπουργέ,
 Στα πλαίσια της δήθεν εξοικονόμησης πόρων και συρρίκνωσης του δημοσίου διαφαίνεται η πρόθεση συγχώνευσης των ΔΟΥ Κηφισίας, Αγ. Στεφάνου και Αμαρουσίου. Μάλλον όμως δεν γνωρίζετε ή δεν υπολογίζετε ότι μια τέτοια συνένωση θα προκαλέσει απίστευτη ταλαιπωρία στους πολίτες και τους επαγγελματίες της Βόρειας Αττικής που εξυπηρετούνται σήμερα από τις υπό κατάργηση ΔΟΥ καθώς το πλήθος των ανθρώπων που θα πρέπει να παρουσιαστούν αυτοπροσώπως στην Κηφισιά θα είναι κατά πολύ αυξημένο, ενώ και οι χιλιομετρικές αποστάσεις που θα πρέπει να διανύουν οι πολίτες θα είναι κατά πολύ πολλαπλάσιες. Ως αντεπιχείρημα παρουσιάζετε την δυνατότητα ηλεκτρονικής διεκπεραίωσης πλήθους συναλλαγών και την δυνατότητα εξυπηρέτησης των πολιτών μέσω των ΚΕΠ για συγκεκριμένες μόνο υπηρεσίες που σήμερα πραγματοποιούνται στις εφορίες.
Δεν ξεκαθαρίζετε όμως για ποιες υπηρεσίες θα πρέπει οι πολίτες να παρουσιάζονται στις εφορίες, δεν ξέρουμε ακόμα πόσοι υπάλληλοι θα υπάρχουν για την εξυπηρέτηση των πολιτών και με βάση ποιο οργανόγραμμα λειτουργίας θα εργάζονται, δεν λέτε το πόσες εργατοώρες θα πρέπει να χάνουν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι για να εξυπηρετούνται. Πληροφορούμαστε μάλιστα ότι σκοπεύετε να δημιουργήσετε και ξεχωριστή εφορία για την οικονομική ελίτ της χώρας, προφανώς σκεπτόμενος ότι δεν μπορεί να μπερδεύονται οι πλούσιοι με τον λαό και να ταλαιπωρούνται ως απλοί και ισότιμοι πολίτες.
Κατόπιν όλων αυτών, Ερωτάστε:

Ούτε υπέρ ούτε κατά, οι "Εκτός των Τειχών"!!!


Δημιουργία μονάδας ΟΚΑΝΑ στο Νοσοκομείο ΚΑΤ
Η παρούσα οικονομική και κοινωνική κρίση, που εξαθλιώνει μεγάλες μάζες εργαζομένων/ανέργων και τους πετάει στο κοινωνικό περιθώριο, τροφοδοτεί τις στρατιές των εξαρτημένων από τις ναρκωτικές ουσίες συνανθρώπων μας.
Οι έμποροι των ναρκωτικών ουσιών υποδέχονται με «ανοιχτές αγκαλιές» τους νέους που δε βλέπουν προοπτική σχετικά με την οικονομική και κοινωνική τους ένταξη και προκοπή και καταφεύγουν στην «απόδραση» από τη σκληρή και άδικη κοινωνική πραγματικότητα μέσω της χρήσης των ναρκωτικών ουσιών.
Μοναδική λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος της εξάπλωσης των ναρκωτικών ουσιών είναι η συστράτευση όλων μας στη δημιουργία ενός νέου κοινωνικού ιστού, ο οποίος θα στρέφεται ενάντια στην κοινωνική βαρβαρότητα και δεν θα την αποδέχεται ως δεδομένη.
Μέσα σ' αυτόν τον κοινωνικό ιστό, ο εξαρτημένος βρίσκει ένταξη, λόγο και δύναμη να απεξαρτηθεί.
Το ζήτημα της δημιουργίας νέων μονάδων του ΟΚΑΝΑ είναι ένα σοβαρό ζήτημα, το οποίο αφορά όχι μόνο τους «εξαρτημένους» - ασθενείς συνανθρώπους μας, οι οποίοι χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του, αλλά και χιλιάδες άλλους ανθρώπους που ζουν στο ίδιο κοινωνικό περιβάλλον με τους εξαρτημένους – ασθενείς και τις μονάδες του ΟΚΑΝΑ.
Θεωρούμε ότι δεν δικαιούμαστε να τοποθετηθούμε υπέρ ή κατά της δημιουργίας δομής του ΟΚΑΝΑ, οπουδήποτε, από τη στιγμή που οι συγκεκριμένοι σχεδιασμοί γίνονται με βάση συγκεκριμένες αιτήσεις εξαρτημένων – ασθενών ανά περιοχή.

"Στέγη Μεταναστών", εγκαταλελειμμένα μαρμαράδικα της πόλης !

Σε πόλο έλξης για τους "Οικονομικούς" μετανάστες - όπως δείχνουν τα πράγματα - φαίνεται ότι εξελίσσεται τελευταία το Μαρούσι, σύμφωνα με καταγγελία αναγνώστη της ιστοσελίδας "journalismonline.gr".  
Εάν πράγματι ισχύει, είναι μεγάλη τιμή για την πόλη μας που οι πονεμένοι, κατατρεγμένοι από το Αφγανισταν, το Πακισταν, το Μπαγκλαντες αλλά και άλλες  χώρες από την Αφρική όπως Σομαλία, Αλγερία, Mαρόκο, που δυσκολεύονταν να επιβιώσουν στις πατρίδες τους, επέλεξαν(εννοείται εξ ανάγκης), να επενδύσουν ενα τεράστιο χρηματικό ποσό (3-5 χιλ. δολάρια !!!) για να έρθουν με κίνδυνο της ζωής τους στη "ΓΗ της ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ" και να συγκατοικήσουν μαζί μας.
Εξ άλλου μετά την "Τζανίκεια" αισθητική παρέμβαση που άλλαξε την μορφή της πόλης με την καλλιτεχνική  τσιμεντοποίηση που επιτεύχθηκε λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων, όλοι διαπιστώναμε ότι από το σύγχρονο Μαρουσι, κάτι έλλειπε! Τι; Μα η πολυπολιτισμική του αναβάθμιση.
Αυτό το κενό έρχονται να καλύψουν οι "ταπεινωμένοι και καταφρονεμένοι" προς μεγάλη θλίψη των ρατσιστών, που αποστρέφονται τα πολυεθνικά χρώματα και αρώματα!
Η εξέλιξη αυτή αποτελεί αναμφισβήτητα μία δικαίωση για την Ανθρωπιστική Αριστερά, που  βιώνει μοναδικές στιγμές ευτυχίας, γιατί βλέπει να ευδοκιμούν  οι αγωνες και οι πόθοι της. Και με το δίκιο της. Θα ήταν τρομακτικό σκάνδαλο  το Μαρούσι να παραμένει εκτός των πλάνων αυτης της μοναδικής εμπειρίας που με τόση απόλαυση γεύονται και απολαμβάνουν επι σειρά ετών οι κάτοικοι του Κέντρου των Αθηνών.
Η επιστολή του αναγνώστη

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΟΧΙ ΠΑΤΟΥΛΗ, στην απομάκρυνση του 2ου Γραφείου Δ.Ε

Τη συνέχιση της λειτουργίας του 2ου Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Μαρούσι ζητά ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με επιστολή του προς την Υπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου.
Στο κείμενο της επιστολής του ο κ. Πατούλης, σημειώνει ότι το συγκεκριμένο γραφείο καλύπτει μια μεγάλη περιοχή ευθύνης 30 σχολείων στους Δήμους Αμαρουσίου, Κηφισιάς-Ερυθραίας-Εκάλης, συμβάλλοντας καθοριστικά στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της ευρύτερης περιοχής και στην αναβάθμιση της ποιότητας της κοινωνικής, οικονομικής ζωής του Αμαρουσίου.
Κλείνοντας, επισημαίνει ότι η απομάκρυνση θα έχει ως επακόλουθα την επιβάρυνση των σχολικών μονάδων με διοικητικές εργασίες, τη συγκέντρωση των αρμοδιοτήτων σε μεγάλες περιφερειακές υπηρεσίες, καθώς και τη συνολική υποβάθμιση της εξυπηρέτησης του πολίτη.

2η Λαική Συνέλευση στο Μαρούσι

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣI
Είμαστε εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι, που έχουμε βρεθεί στις τελευταίες συγκεντρώσεις στο σύνταγμα για να παλέψουμε και να αγωνιστούμε για τις ζωές μας και το μέλλον μας.
Επειδή γνωρίζουμε ότι οι λύσεις στα προβλήματά μας μπορούν να προέλθουν μόνο από εμάς...
την Τετάρτη στις 17:00 όλοι οι Μαρουσιώτες εργαζόμενοι, ανεργοι και νέοι γεμίζουμε την πλατεία του ΗΣΑΠ στο ΜΑΡΟΥΣΙ και παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας. Δεν θα φύγουμε από τις πλατείες, μέχρι να φύγουνε αυτοί που μας οδήγησαν εδώ: Κυβερνήσεις, Τρόικα, Τράπεζες, Μνημόνια και όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται. Το χρέος δεν είναι δικό μας. από την ομάδα στο facebook

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα Τρίτη στις 6:00 μ.μ.

Δεκαεπτά θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 7 Ιουνίου στις 6:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα):
1. Συζήτηση και λήψη απόφασης για ενέργειες του Δήμου Αμαρουσίου σχετικά με την ανακοίνωση του Υπ. Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την εγκατάσταση κέντρου αποκατάστασης ΟΚΑΝΑ στο Νοσοκομείο ΚΑΤ
2. Γνωμοδότηση για την "μελέτη οριοθέτησης" και "προμελέτη έργων διευθέτησης" του ρέματος Σαπφούς στα διοικητικά όρια του Δήμου Αμαρουσίου στα πλαίσια του έργου "ΥΔΡΑΥΛΙΚΕΣ - ΓΕΩΛΟΓΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΓΡΑΦΗΣΗ ΡΕΜΑΤΟΣ ΣΑΠΦΟΥΣ" κατ'εφαρμογή του άρθρου 5, παραγ.3α του Ν.3010/02
3. Έγκριση ή μη του αναθεωρημένου χρονοδιαγράμματος για την μελέτη: "ΥΔΡΑΥΛΙΚΕΣ -ΓΕΩΛΟΓΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΓΡΑΦΗΣΗ ΡΕΜΑΤΟΣ ΣΑΠΦΟΥΣ"
4. Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου οικονομικού έτους 2011

Ο Κλαπάκης η "αιτία" της καθυστέρησης πληρωμών στο Δήμο !


"Τιμωρεί" την πόλη με τις ενέργειές του ο Δ. Κλαπάκης
Στον δημοτικο συμβουλο της μειοψηφίας Δορύλαο Κλαπάκη, αποδίδει την καθυστέρηση στην διαδικασία καταβολής της μισθοδοσίας σημαντικού αριθμού εργαζομένων, ο Δήμος Αμαρουσίου
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε  αφού επισημαίνει ότι  αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά τα τελευταία 4,5 χρόνια, η Διοίκηση του Δήμου ζητά την κατανόηση των εργαζομένων, καθιστώντας παράλληλα σαφές σαφές πως η ίδια δεν φέρει ουδεμία ευθύνη.
"Δεκάδες εργαζόμενοι, τονίζει, σε αυτή τη δύσκολη χρονική συγκυρία δεν μπορούν να πληρωθούν και να ανταποκριθούν στις οικογενειακές τους υποχρεώσεις και αιτία για την εξέλιξη αυτή είναι η απόφαση του Δορύλαου Κλαπάκη να υποβάλει ένσταση στην Περιφέρεια σε βάρος της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του Δήμου, πετυχαίνοντας έτσι την καθυστέρηση της υπογραφής των ενταλμάτων από την Επίτροπο. Κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να αποδεσμευτούν έγκαιρα τα χρήματα που ήδη βρίσκονται στο ταμείο του Δήμου, για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.
Η ένσταση του Δ. Κλαπάκη ήταν νομικά αστήρικτη και ήδη απορρίφθηκε από την Περιφέρεια, ύστερα και από τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης.
Μετά την απόρριψη της ένστασης υπήρξε επικοινωνία του Δημάρχου με την Επίτροπο προκειμένου να επισπευστούν οι σχετικές διαδικασίες, ώστε άμεσα, μέσα στις επόμενες 24 ώρες, να ολοκληρωθεί η εκταμίευση των χρημάτων και η καταβολή τους στους εργαζομένους.
Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δ. Κλαπάκης, «τιμωρεί» με τις ενέργειές του την πόλη.

Επιστολές του Δήμου για Καθαρισμό οικοπέδων από ξερόχορτα

 Περισσότεροι από 850 ιδιοκτήτες οικοπέδων,  καλούνται με επιστολές που τους απέστειλε ο Δήμος Αμαρουσίου, να προβούν στον καθαρισμό των οικοπέδων τους είτε με ίδια μέσα, είτε αναθέτοντας τις σχετικές εργασίες στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αμαρουσίου, με τη σχετική επιβάρυνση όπως αυτή αναφέρεται στην υπ’αρ. 165/3-04-2008 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο καθαρισμός είναι υποχρεωτικός και απορρέει από το νόμο 3852/2010 άρθρο 94(ΦΕΚ 87Α /07 – 06-2010) Πυροσβεστικής Διάταξης που αφορά «Μέτρα πρόληψης πυρκαγιών σε οικόπεδα και λοιπούς χώρους που βρίσκονται μέσα ή κοντά σε κατοικημένες περιοχές», σύμφωνα με την οποία «οι ιδιοκτήτες (και με οποιοδήποτε τρόπο εκμεταλλευτές) οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται μέσα σε κατοικημένες περιοχές και μέχρι απόσταση 100 μέτρων από αυτές, υποχρεούνται στην αποψίλωση αυτών από τα ξηρά χόρτα και την απομάκρυνση τυχόν άλλων εύφλεκτων υλικών, που βρίσκονται μέσα σ’ αυτά προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς

Βροντερό «ΟΧΙ» σε μονάδα του ΟΚΑΝΑ στο ΚΑΤ

«Όχι» στη μεταφορά μονάδας του ΟΚΑΝΑ σε χώρο του νοσοκομείου ΚΑΤ, είπαν για ακόμα μια φορά  σύλλογοι του Αμαρουσίου και της Κηφισιάς  και κάτοικοι που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη διασταύρωση της λεωφόρου Κηφισίας με την οδό Αθηνάς, αποκλείοντας το σημείο για περισσότερο από μια ώρα και επιτρέποντας τη διέλευση μόνο σε ασθενοφόρα και ασθενείς.
Ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης εξέφρασε την αντίθεση του δήμου και εκτίμησε ότι η μεταφορά της μονάδας του ΟΚΑΝΑ στην περιοχή θα δημιουργήσει προβλήματα στην τοπική κοινωνία καθώς όπως είπε κοντά στο νοσοκομείο βρίσκονται σχολεία, παιδικές χαρές και άλλοι χώροι που επισκέπτονται καθημερινά κάτοικοι με τα παιδιά τους.
Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί, σήμερα Τρίτη και στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αμαρουσίου καθώς και εκεί εγείρονται αντιδράσεις για τη μεταφορά της μονάδας του ΟΚΑΝΑ.

Ενίσχυση της ΔΟΥ Αμαρουσίου προβλέπει ο φορολογικός «Καλλικράτης»

ΠANΩ από 200 εφορίες από τις 287 που λειτουργούν σε όλη τη χώρα θα συγχωνευθούν, με τις μεγαλύτερες αλλαγές να δρομολογούνται στην περιφέρεια. Hδη έχει καταρτιστεί η πρώτη λίστα με τις υπό απορρόφηση 85 ΔΟΥ, με βάση την απόδοση στην είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών.
 Το σχέδιο του Yπουργείου Οικονομικών θα υλοποιηθεί σε ορίζοντα διετίας και οι παρεμβάσεις θα δρομολογηθούν στις μισές εφορίες της χώρας μέσα στο 2011 και στις υπόλοιπες μέσα στο 2012.
 Πρόκειται για τον φορολογικό «Καλλικράτη», που δρομολογεί τις συγχωνεύσεις με κριτήριο την αποδοτικότητα στην είσπραξη των εσόδων. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Yπουργείου Οικονομικών, σε λειτουργία θα παραμείνει τουλάχιστον μία εφορία σε κάθε πρωτεύουσα των 52 νομών και περίπου 30 από τις σχεδόν 80 που υπάρχουν στο λεκανοπέδιο της Αττικής...
Συνολικά 30 εφορίες που έχουν την ευθύνη για την είσπραξη του 80% των φορολογικών εσόδων θα παραμείνουν ανέπαφες, ενώ ενδέχεται και να ενισχυθούν. Πρόκειται για ΔΟΥ σε Αθήνα (Α΄, Δ΄, ΙΑ΄, ΙΒ΄, ΚΑ΄, ΚΒ΄, ΦΑΕΕ, ΦΑΒΕ), Μαρούσι, Κηφισιά, Χαλάνδρι, Ψυχικό, Γλυφάδα, Μενίδι, Ελευσίνα, Παλαιό Φάληρο, Παλλήνη και Κορωπί...
Πηγή: Express.gr 05/06/11-07:00

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Μια χρήσιμη φανταστική ιστορία

             "ΠΑΝΔΩΡΙΚΩΣ"
  Συντάκτης: Κώστας Βαξεβάνης
Μια φορά και έναν καιρό, τα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου, υπήρχε ένας έλληνας πράκτορας της Στάζι. Έξυπνος άνθρωπος και διορατικός. Η αποστολή του ήταν να μαζεύει πληροφορίες στο πεδίο της βιομηχανικής κατασκοπίας. Στην Ελλάδα έγινε μεγάλος και τρανός. Με τα λεφτά της Στάζι έστησε επιχειρήσεις, λάδωσε πολιτικούς, κατάφερε να ελέγχει πολιτικά κόμματα.
 Έξυπνος όπως ήταν κατάλαβε γρήγορα πως πρέπει να δουλέψει για τον εαυτό του.
Άπλωσε τα πλοκάμια του στον κρατικό μηχανισμό, όχι μόνο για να μαζεύει πληροφορίες, αλλά για να μαζεύει λεφτά. Το κράτος δούλευε γι αυτόν και αυτός για το κράτος. Έγινε ο επίσημος κρατικός προμηθευτής. Ζούσε αυτός καλά και αυτοί καλύτερα, αλλά το Τείχος του Βερολίνου έπεσε. Ο έξυπνος αυτός άνθρωπος βρέθηκε στην μέση του τυφώνα. Προσπαθούσε να μην αποκαλυφθεί, γιατί θα σήμαινε την καταστροφή
Και τότε άρχισαν οι εκβιασμοί. Οι πρώην σοβιετικοί σύντροφοι ήξεραν ποιος είναι. Το ίδιο και οι αμερικάνοι. Άρχισαν λοιπόν να του παίρνουν την περιουσία για να μην τον αποκαλύψουν. Οι Ρώσοι του πήραν τις επιχειρήσεις και οι αμερικάνοι μετρητά και τα μυστικά του.
Οι αμερικανοί για να είναι σίγουροι πως θα δουλεύει γι αυτούς, έριξαν δίπλα του μια κυρία, εκπαιδευμένο και έμπιστο άνθρωπο, που το έπαιζε τεχνοκράτης. Την είχαν βάλει παλιότερα δίπλα σε πολιτικούς και επιχειρηματίες και είχε αποδειχθεί πολύ αποτελεσματική
Συνέχισε λοιπόν αυτός να περνά καλά αλλά αυτοί ήθελαν να περνούν καλύτερα. Έτσι την κυρία αυτή την έκαναν πολιτικό. Όχι σε κάποιο μεγάλο κόμμα όπου θα μπορούσε άνετα, αλλά σε ένα μικρό ακραίο,που θα έπαιζε σημαντικό ρόλο στις μετέπειτα εξελίξεις.
Τα χρόνια περνούσαν. Ο πράκτορας της Στάζι ξεκίνησε να κάνει άλλες δουλειές και πήγαινε καλά. Δεν πήγαινε όμως η χώρα. Την είχαν ξεζουμίσει επιχειρηματίες και πολιτικοί σαν αυτόν. Έτσι ήρθε η κρίση.

Ελλάς Ελλήνων Εργολάβων ή ...

Ελλάς Εγκλωβισμένων Ελλήνων !!!
Στο πλευρό του Κινήματος των «Αγανακτισμένων», τάχθηκε "τρομοκρατημένος" από τις λαοθάλασσες που κατακλύζουν το τελευταίο διάστημα τις κεντρικές πλατείες της χώρας, ο Μίμης Ανδρουλάκης.
Ο θεωρητικός της Ανανεωτικής Αριστεράς του "Νεοφιλελευθερισμού", γνωρίζει καλά πότε να την κοπανάει από το πλοίο ... Εχει πείρα! Τόχει ξανακάνει εξ άλλου το 1973! Στα γεγονότα του Πολυτεχνείου ντε, όπου αυτός και οι ομοιοί του αποχωρησαν πανηγυρικά από τη Νομική Σχολή ... αλλά ξαναγύρισαν (όταν είδαν το λαό να σπεύδει μαζικά για συμπαράσταση), για να αρπάξουν μαζί με τη Δαμανάκη, το Χριστοδουλάκη κ.α, τα μαρκούτσια του Ραδιοφωνικού Σταθμού και νας μας καθήσουν στο σβέρκο, σαν ηγέτες στης αρχή της παραδοσιακής και μετά της Ανανεωτικής Αριστεράς !!!
Το που αποσκοπεί το "τσιράκι" του Κόκκαλη, σύντομα θα αποκαλυφθεί. Προς το παρόν ενεθυμήθη το αριστερό παρελθόν του, την αναλυτική του δεινότητα για να καταγγείλει τον ηγετικό πυρήνα της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ για "επιδεικτική αλαζονεία", λέγοντας ότι "ξόδεψε πολύτιμο κεφάλαιο εμπιστοσύνης ..."!
Σε ασυνήθιστα αυστηρό τόνο και λίγο πριν τις αποφάσεις για τα νέα μέτρα που επιβάλλει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, ο  κ. Ανδρουλάκης, κατηγορεί την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ότι θέτει εκβιαστικά διλλήματα στην Ελλάδα, και καταγγέλλει ισχυρές ομάδες συμφερόντων στο εσωτερικό, που όπως λέει, επιδιώκουν να διατηρήσουν τα προνόμια που είχαν την εποχή της «φούσκας» των δανεικών.
Αναφερόμενος στο κίνημα των «Αγανακτισμένων» ο κ. Ανδρουλάκης, αναφέρει ότι «σύντομα θα γνωρίζουμε αν οι πλατείες της Ελλάδας που τις χαιρετίζουμε ολόψυχα θα είναι η μαγιά για μια ριζική ανανέωση του πολιτικού σκηνικού ή απλώς προαναγγέλλουν την τελική πράξη του δράματος μέσα από μια χαρούμενη διονυσιακή γιορτή αυτοκαταστροφής και συλλογικής αυτοκτονίας».
Αναλυτικά, η επιστολή του Μίμη Ανδρουλάκη έχει ως εξής:

Γιόρτασαν δεντροφυτεύοντας στο Πολύδροσο

Περισσότερα από 50 δενδρύλλια φυτεύτηκαν από την Εθελοντική Συμμαχία Πολιτών Αμαρουσίου, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, στην παραρεμάτια περιοχή επί της οδού Κορυτσάς στο Πολύδροσο.Την δεντροφύτευση, που πραγματοποιήθηκε  με πρωτοβουλία του Δήμου Αμαρουσίου, χαιρέτησε με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος κατοίκων Πολυδρόσου, ο οποίος ευχαριστεί θερμά,  όλους όσοι εργάστηκαν σε δύσκολες συνθήκες για την επιτυχία της δεντροφύτευσης και ειδικότερα τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Εξωραϊσμού της πόλης Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη, τον υπεύθυνο δράσης Παναγιώτη Τσιτσιμπάση και τον υπεύθυνο πρασίνου
 κ. Ιωάννου.
Ο Σύλλογος κατοίκων Πολυδρόσου κάνει λόγο ωστόσο για τη μη εφαρμογή του Π.Δ. 659/95 που εντάσσει τη ρεματιά στη Α’ Ζώνη προστασίας (απαγορεύει οποιαδήποτε παρέμβαση χαρακτηρίζοντας το τοπία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους), αλλά και στις εγκληματικές παρεμβάσεις που έχουν συμβεί κατά το παρελθόν.

Μαζί με το Περιβάλλον, γιόρτασαν & οι ΡΥΠΟΙ !!!

Αιωρούμενα σωματίδια και όζον συνεχίζουν να κάνουν... πάρτι στο Λεκανοπέδιο, σύμφωνα με την έκθεση για την ποιότητα της ατμόσφαιρας για το 2010, που συντάσσει κάθε χρόνο η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Περιβάλλοντος και κατατέθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Κομισιόν.
Φέτος όμως οι συνήθεις υπερβάσεις στους δύο ρύπους απέκτησαν και συγκάτοικο, αφού οι μετρήσεις έδειξαν ότι την περασμένη χρονιά έκανε την επανεμφάνισή του και το διοξείδιο του αζώτου, με τις μέσες ετήσιες τιμές να ξεπερνούν τα θεσμοθετημένα όρια σε κεντρικές περιοχές, όπως η Πατησίων.
 Αέριο με καφεκίτρινο χρώμα και ιδιάζουσα οσμή, το διοξείδιο του αζώτου προέρχεται κυρίως από την κυκλοφορία και δευτερευόντως από τις βιομηχανικές καύσεις και την κεντρική θέρμανση. Βλάβες στην υγεία μπορεί να προκαλέσει μόνον σε υψηλές συγκεντρώσεις, πλήττοντας τα παιδιά και τα άτομα με αναπνευστικά προβλήματα.
Τα αιωρούμενα σωματίδια με διάμετρο 10 χιλιοστά, που οφείλουν την παρουσία τους στην έλλειψη χώρων πρασίνου στο Λεκανοπέδιο, αποδίδονται σε μεγάλο βαθμό στη μεταφορά σκόνης από τη Σαχάρα αλλά και στην αυξημένη ηλιοφάνεια.
Στην οδό Αριστοτέλους για 99 ημέρες καταγράφηκαν υπερβάσεις, όταν οι κοινοτικές οδηγίες θέτουν ως ανώτερο όριο τις 35. Ακολουθούν το Μαρούσι, με 63 ημέρες,

Yποβαθμίζεται συνεχώς το περιβάλλον στην πόλη μας

             Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

Άλλη μια χρονιά «εορτάστηκε» η 5η Ιουνίου ως παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος.
Παρά τις προσπάθειες των πολιτών, οργανώσεων, επιστημόνων, το περιβαλλοντικό ζήτημα παραμένει άλυτο και αποτελεί και αυτό μέρος της παγκόσμιας κρίσης, δίπλα στην οικονομική, την ανθρωπιστική και βέβαια την πολιτική.
Γίνεται ολοένα και περισσότερο σαφές στους πολίτες, πως οι φιλότιμες προσπάθειές τους για την προστασία του περιβάλλοντος, όσο και αν είναι χρήσιμες και αποτελεσματικές δεν αρκούν. Όσο το ισχύον οικονομικό σύστημα κυριαρχεί, θα αναθρέφει νέες Φουκοσίμα και νέους πολέμους και θα αποτύχει να διασφαλίσει ακόμα και την ίδια τη βιωσιμότητα της ανθρωπότητας, θα αδυνατεί να ελέγχει την κλιματική αλλαγή.
Το περιβάλλον στην πόλη μας και στην ευρύτερη περιοχή συνεχώς υποβαθμίζεται.
Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τη λειτουργία των υπερτοπικών εμπορικών κέντρων, τις πυρκαγιές στην Πάρνηθα και την Πεντέλη, τις αλλαγές στις χρήσεις γης, επιχειρούν στο Μαρούσι να :
• τσιμεντοποιήσουν άλλα 60 στρέμματα, ελεύθερων αυτή τη στιγμή χώρων, που ανήκουν στην Κ.Ε.Δ. (Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου), με την «αξιοποίηση» της Δημόσιας περιουσίας
• εντάξουν την περιοχή του Κάτω Σωρού στο σχέδιο πόλης επιτρέποντας και άλλες υπερτοπικές χρήσεις στη Λ. Αμαρουσίου Χαλανδρίου και στους παραδρόμους της Αττικής Οδού

Ενημέρωση Δ.Σ για οικονομικά θέματα των ΟΤΑ

...προσδόκημο μεσοπρόθεσμου προγράμματος

Οι κατά ΣΤ. Π. Ψυχάρη "Εκδοχές ΤΗΣ Εκτροπής"


Κινδυνολογίες ενός "Αγίου" της Νέας Κατοχής
Η προ ημερών απόπειρα εισβολής «διαδηλωτών» στο κτίριο της Βουλής δεν είναι η πρώτη επίθεση στο Κοινοβούλιο. Εχει προηγηθεί και μια «επιτυχημένη» εισβολή το 1964 από ομάδα ετερόκλητων ατόμων με την ευκαιρία προεκλογικής συγκεντρώσεως του δεξιού υποψήφιου δημάρχου Γ. Πλυτά.
 Η εισβολή αυτή όμως ήταν άνευ σημασίας. Στο κτίριο εισέβαλαν περίπου 30 άτομα, τα οποία έφυγαν τρέχοντας μόλις οι χωροφύλακες ανέσυραν τις γνωστές αστυνομικές ράβδους!
Εντυπωσιακή η εισβολή, αλλά ουδείς έδειξε να φοβάται ότι κινδύνευσε το Πολίτευμα· σήμερα δεν ισχύει προφανώς το ίδιο. Η προ ημερών απόπειρα στην Αθήνα, όπως και η εν συνεχεία επίθεση εναντίον βουλευτών στην Κέρκυρα φόβισαν τους πολίτες.
Τι συμβαίνει; Είναι οι κοινωνικές συνθήκες της εποχής μας που μεταβάλλουν τη διαμαρτυρία κοινωνικών ομάδων (που νιώθουν ότι αδικούνται) σε πυριτιδαποθήκη. Αν η ευημερούσα μερίδα της κοινωνίας ανησυχεί για τα προβλήματα δημόσιας τάξης, από την πλευρά τους οι ανήκοντες σε κοινωνικά στρώματα που κινούνται στα όρια της φτώχειας πιστεύουν ότι πρέπει και μπορούν να εξεγερθούν.
Και να ανατρέψουν «την κοινωνία της αδικίας και της διαφθοράς». Και μετά;
Τι θα συμβεί αν ξεκινήσει η επανάσταση; Ανάκτορα θερινά ή έστω και χειμερινά δεν υπάρχουν πλέον. Μια ουσιαστική διασάλευση της δημόσιας τάξης θα οδηγήσει αφεύκτως στη βίαιη ανατροπή ή σε ένοπλη καταστολή.
Στην κοινωνία υπάρχουν και άτομα που θέλουν τη γενική ανατροπή.
 Δεν μπορούν προφανώς να την επιβάλουν διότι η συντριπτική πλειοψηφία του λαού ΔΕΝ θέλει. Ωστόσο υπό ορισμένες προϋποθέσεις μπορεί να προκληθεί τέτοια διασάλευση της τάξης που θα δικαιολογούσε έκτακτα μέτρα.

ΦΥΛΑ ΜΕ ΠΑΝΤΟΥ !!!

Μαρουσιώτικη "Ελληνοφρένεια"



Την πρώτη τους ραδιοφωνική εμφάνιση στη συχνότητα του Real θα κάνουν σήμερα στις 11.00
το πρωί στο Νίκο Χατζηνικολάου, ο Θύμιος Καλαμούκης και ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης, μετά και από την ολοκλήρωση της συμφωνίας για τη "φιλοξενία" της "Ελληνοφρένειας", τα επόμενα 2 χρόνια στο σταθμό του Αμαρουσίου.

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Το "καθεστωτικό ανάχωμα" της λαϊκής οργής

AΛEKA ΠΑΠΑΡΗΓΑ: "...Ακούσαμε για τις τραπεζικές «φούσκες», για τις τράπεζες. Οτι φταίνε οι τράπεζες που δάνειζαν έτσι, που δάνειζαν αλλιώς.  Και αποκορύφωμα ότι... φταίει το σπάταλο κράτος. Ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι εμείς με αυτό το κράτος, το αστικό, είμαστε ριζικά αντίθετοι. Απορρίπτουμε την ανασυγκρότηση, τη μεταρρύθμιση, την αναγέννησή του, την αναδόμησή του. Αυτό το κράτος θα έρθει η στιγμή που πρέπει να τσακιστεί, να μην υπάρχει αυτό το κράτος"
         
              Τις πταίει, τελικά για το ΚΚΕ;
Η ηγεσία του ΚΚΕ ενεργεί ανοικτά και ανενδοίαστα υπέρ του καθεστώτος και εναντίον της έκρηξης της λαϊκής αγανάκτησης: Λειτουργεί σαν κυματοθραύστης της λαϊκής αγανάκτησης, σαν ανάχωμα στο ποτάμι της λαϊκής έκρηξης που έχει κατακλύσει ολόκληρη την Ελλάδα.
Ούτε τα προσχήματα πλέον δεν κρατάει. Δεν παίρνει μόνο καθαρές και ανοικτές ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ από το λαό που κατεβαίνει, σαν χείμαρρος, στο δρόμο, δεν στέκεται απλώς σαν θεατής, αλλά και ανοικτά αφορίζει αυτό το κίνημα επειδή είναι (όπως μας λένε οι γραφειοκράτες μανδαρίνοι) «αυθόρμητο» και «απολίτικο»!!!!
Δηλαδή επειδή η ΟΡΓΗ του λαού είναι «αυθόρμητη» ή «απολίτικη», το «κόμμα του λαού», το κόμμα που λέει ότι είναι της εργατικής τάξης ΓΥΡΙΖΕΙ τις πλάτες στο «αυθόρμητο», καταδικάζει και αφορίζει την έκρηξη της λαϊκής αγανάκτησης σαν «απολίτικη»!!!
Αλήθεια σε πιο κομμουνιστικό εγχειρίδιο έχουν διαβάσει ότι η συνειδητή πρωτοπορία της εργατικής τάξης και ένα αυθεντικό κόμμα του λαού (η συνειδητή οργάνωση του λαού), γυρίζει τις πλάτες και ΑΦΟΡΙΖΕΙ ή στέλνει τελεσίγραφα εναντίον του ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΥ ή των «απολίτικων» λαϊκών εκρήξεων;
Από πού αντλούν οι μανδαρίνοι γραφειοκράτες του ΚΚΕ τέτοιες «θεωρίες», οι οποίες αποτελούν το διαλεκτικό συμπλήρωμα της καθεστωτικής εξουσίας και μάλιστα στην πλέον άθλια και ύπουλη μορφή της;
Να θυμίσουμε την πρακτική των μεγάλων επαναστατών;

Οβιδία: Η κουλτούρα της αυτό-μαστίγωσης

Η κυβέρνηση των Βολεμένων & των Τραπεζιτών
    «γιορτάζει» τους 20 μήνες στην εξουσία !!!
Δείτε το βίντεο ...
Το κυβερνητικό βίντεο "20 μήνες αγώνας" by fon1972
Οι Αγανακτισμένοι

Στις «Aόρατες πόλεις» του Ιταλού Καλβίνο, η χώρα μας θα μπορούσε να είναι μια πόλη φάντασμα. Θα την ονομάσω Οβιδία. Οι κάτοικοι της, πρώην αιμοδότες, πρώην ζωντανοί, έχουν μεταμορφωθεί σε φαντάσματα και πουλάνε τον αέρα που αναπνέουν, το νερό που πίνουν, την παιδεία τους, για να ξεπληρώσουν τους επιτήδειους δανειστές τους που εδώ και καιρό τους υφάρπαζαν το αίμα τους.
Το ζήτημα είναι αν θα τα καταφέρουν.
Η μόνη περίπτωση να τα καταφέρουν είναι να πιστέψουν ότι είναι ακόμα ζωντανοί.
 Η μόνη περίπτωση να τα καταφέρουν είναι να μην ταυτιστούν με την απαξιωτική εικόνα των ξένων δανειστών τους και όσων από τα μέσα έχουν συμπράξει μαζί τους.
«Ενοχοποιηθείτε! Ενοχοποιηθείτε!» Όλο και κάτι θα μείνει ή δεν θα μείνει.
-Να κοιτάξουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη
-Να αναλογισθούμε τις ευθύνες μας
-Να ανασκουμπωθούμε, να σηκώσουμε τα μανίκια μας και να εργασθούμε σκληρά (εξαιρούνται βέβαια εδώ οι ένα εκατομμύρια άνεργοι)
-Να συνεννοηθούμε με τους εταίρους μας
-Να επιδείξουμε ωριμότητα, σύνεση, και ομοψυχία.
Οι παραπάνω ηθικο-πλαστικές και πολιτικά ορθές παροτρύνσεις βρίσκονται σε αγαστή σύμπνοια με το «όλοι μαζί τα φάγαμε» και βρίσκουν πολλούς κρυφούς και φανερούς υποστηρικτές διαμορφώνοντας μια ιδιότυπη κουλτούρα «αυτό-μαστίγωσης»
Στηριγμένη σε ένα εκρηκτικό μείγμα αλήθειας και ψεύδους, από την ίδια ύλη που τροφοδοτείται η κατά Γκαιμπελς συκοφάντηση, το μείγμα αυτό έχει αποδέκτη έναν ολόκληρο δοκιμαζόμενο λαό.

Αντάρτες του "γλυκού νερού"

Αφιερωμένο στους 16 "αντάρτες" του ΠΑΣΟΚ !

Οι πρώην 1000 "πρόθυμοι" Διανοούμενοι, που έγιναν τώρα 32 !!!

Oι "ΚΩΛΟΕΛΛΗΝΕΣ" που αγανακτούν & οι 32 "ΕΛΛΗΝΕΣ" που "τολμούν" !

 Ή πως η "ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ ΛΕΞΙΣ" γίνεται επευφημία στην ΤΡΟΪΚΑ,
η "Ωδή προς τον Γ. Καραϊσκάκη", ΩΔΗ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ,  &
το "Ζήτω το Ελληνικό τραγούδι", "Ζήτω η Ελληνική Υποτέλεια"!!!

"... Οι δρόμοι ειναι αδειανοί, η πολιτεία μου πιο ξένη, τα καφενεία όλα κλειστά, οι φίλοι μου ξενιτεμένοι, αέρας (ΔΝΤ & ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ) με παρασέρνει...
Ο Ηλιος (του ΠΑΣΟΚ) εχει αποκοιμηθεί μες στα ερείπια της Ολύνθου(Ελλάδος)
Ομοιάζουν πράγματα του μύθου οι φίλοι μου και οι εχθροί
Μαρμαρωμένοι  στέκονται ρήτορες, λωποδύτες, ζητιάνοι εταίρες και προφήτες ...
Χωρίς "ΒΟΥΛΗ", χωρίς Θεό, σαν βασιλιάς σ' αρχαίο δράμα θα πω τη λέξη και το γράμμα
...".
Αφού ζητήσω προκαταβολικά συγγνώμη από τον Διονύση Σαββόπουλο για τις αλλαγίτσες στους εκπληκτικούς του στίχους, θέλω να τονίσω ότι το ΝΙΟΝΙΟ τον εκτιμώ αφάνταστα ως καλλιτέχνη και τραγουδοποιό και δεν διστάζω να πώ ότι διαμόρφωσε σε σημαντικό βαθμό την όποια προσωπικότητα εχω δομήσει ως άτομο ! Κατα καιρούς όμως έχει κανει περίεργες και ανεξήγητες στροφές στην καλλιτεχνική του πορεία και όχι μόνο! Ενδεικτικά αναφέρω ότι ενώ δεν υπηρέτησε στον Ελληνικό Στρατό(προφανώς από  άποψη), στη συνέχεια συνεργάστηκε άψογα επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη με τον τότε υπ. Αμυνας Γ. Βαρβιτσιώτη, δίδοντας συναυλίες σε στρατόπεδα. Εκεί δεν δίστασε να "επιτεθει" φραστικά στα στρατευμένα νιάτα(που υποχρεωτικά πηγαιναν να τον δουν), γιατί κατέφθαναν στους συναυλιακούς χώρους- λέει - "σαν ρεμπέτ ασκέρ" και όχι με βηματισμό!!!
Υπήρξε ΧριστιανοΜαρξιστής(μαζί με τον αείμνηστο Κωστή Μοσκώφ, τον Ζουράρι κ.α) ενώ λίγο πριν το "ΒΡΩΜΙΚΟ" 1989" ταρακούνησε τα "πολιτικά λασπόνερα" απευθυνόμενος σε όλους τους "ΚΩΛΟΕΛΛΗΝΕΣ"(Εμας δηλαδή) με μία "ποιητική γροθιά" που ώθησε αρκετούς μας στην αυτοκριτική και την εμβάθυνση για το ποιοι είμαστε, τι κάνουμε, που οδεύουμε ... ως χώρα, ως κράτος , ως ΕΛΛΗΝΕΣ...
"Μελαμψές φυλές κοντοπόδαρες, Σειληνοί του κράτους που ξερνάει και να 'τους, τσιφτετέλληνες με γονείς ληστές, των συντρόφων τους θύτες
για ανμηστία οι αλήτες, τώρα διοικητές.
Κράτος ασυστόλων και πεσμένων κώλων κωλοέλληνες.
Κωλοέλληνες μασκαρλίκια δες στο Άλφα της Αξίας της Αρχής της Μίας λουτροκαμπινές.
Τιμωρός καιρός πέντε αιώνες δύσης εθνικής θα ζήσεις από δω και μπρος
με αγγλικές αλφαβήτες μαλλιαροί μου Ελλαδίτες θλιβερές μου πορδές".


 Ρωτάω καλοπροαίρετα το ΝΙΟΝΙΟ: Τι σχέση έχουν οι στίχοι αυτοί, με την άποψη που διατύπωσε πρόσφατα για την "αναζωογόνηση" των ακριτικών μας νησιών με μετανάστες και γιατί συνυπογράφει
αυτήν την επιστολή - διακήρυξη των 32 καλλιτεχνων &  ακαδημαϊκων υπό την "υψηλή εποπτεία" του "ακκορντεονίστα" Συνταγματολόγου και "προστάτη" των Μεταναστών Νίκου Αλιβιζάτου(της γνωστής Ιουδαϊκής φυλής των Τραπεζιτών), του Νίκου Μουζέλη(συζύγου της "πανεπιστημιακού" Θάλειας Δραγώνα), του Χαράλαμπου Μ. Μουτσόπουλου, του Προέδρου του ΙΟΒΕ Γιάννη Στουρνάρα κ.α.;  
Υποστηρίζει δηλαδή κι εκείνος ότι «Υπάρχει ακόμη καιρός να σωθούμε», προτρέποντάς μας να τολμήσουμε, τι; "ΝΑ  ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ" &  ΝΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥΜΕ όπως συμβιβάστηκαν οι συνυπογράφοντες τη διακήρυξη γιατί "απειλούνται" σήμερα σοβαρά, "η ισότιμη" ένταξή μας στην Ευρώπη, αναγκαία για την επιβίωση της Ελλάδας ως σύγχρονης προηγμένης χώρας, αλλά και οι σημαντικές πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές κατακτήσεις που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της";
 Δεν διαφωνώ κ. Σαββόπουλε για την γνώμη που εκφράζετε όποια κι αν είναι αυτή, αν και θα προτιμούσα να την διατυπώσετε μέσα από την τέχνη που επί 10ετίες με αριστουργηματικό τρόπο την υπηρετήσατε άξια. Με ενοχλεί γιατί εγώ άλλα καταλάβαινα από τους στίχους σας σε τέτοιες καθοριστικές για το Ελληνικό ΕΘΝΟΣ στιγμές, που :"ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΠΑΣ & ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙΣ"!!!
Δυστυχώς ΝΙΟΝΙΟ εσύ επέλεξες να ταυτιστείς με τα συγχρονα "περιττωματα" της Διανόησης"!!!
Ο Ιστορικός Λεφτέρης Σταβριανός από το 1979 μας προϊδέαζε για την "υπόσχεση του επερχόμενου μεσαίωνα"... Ο ΛΑΟΣ τη βιώνει αυτήν την "υπόσχεση"...
 Εσείς αλήθεια οι 32 "τι συνυπόσχεστε" για όλους εμάς τους αδαείς "ΚΩΛΟΕΛΛΗΝΕΣ";
ΜΕΤΑΝΟΗΣΑΤΕ για τον πρότερο βίο σας;
Ζητάτε από εμένα(και πολλούς άλλους), να πετάξω στον κάλαθο των αχρήστων, τα λόγια με τα οποία με γαλουχήσατε:

"... Πηδώ χοροπηδώ κι έχω ένα τσίρκο ηλεκτρικό μες στο μυαλό μου,
μες στο μυαλό μου που έχει όρια και μια ελευθερία ζόρικια αλίμονο μου!!!
Ελευθερία ή θάνατος, ο κόσμος είν' αδιάβατος
κι ο χορός μου κάνει κύκλο και με κλείνει από παντού.
Ήρθαν απ τη Νέα  Κρήνη,  ένα τσούρμο θεατρίνοι πήγα να τους δω κι εγώ
κι είδα μόν τον αρχηγό τους  ματωμένο ξαπλωμένο μες στο έρημο χωριό..."!
"...Γιατί όλο τούτο τον καιρό με είχαν για πεθαμενο
και πίνανε γλυκό κρασί ψωμάκι σιταρένιο
Κι αφού με καλοσώρισαν κι αφού με βαρεθήκαν
κατάλαβαν την φάρσα μου και μ' αρνηθήκαν
Ασε τα θαύματα την μάσκα πέταξε,
Εδώ είναι Βαλκάνια δεν είναι παίξε-γέλασε ...
ΜΗΠΩΣ: Συνειδητά,  όλον αυτόν τον καιρό,φορούσατε μάσκα και συνειδητά τώρα την πετάτε και συντάσσεσθαι με το "νέκταρ της Ελληνικής διανόησης", καλλιτεχνικής και Ακαδημαϊκής.
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟ αν συνυπέγραφαν και οι κ.κ. Νίκος Δήμου, Αννα Φραγκουδάκη, Θάλεια Δραγώνα, Θάνος Βερέμης, Πέτρος Τατσόπουλος & άλλες "Δημοκρατικές" Δυνάμεις...