Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

"Δι@ύγεια" στο Δήμο Αμαρουσίου

Με επιτυχία ξεκίνησε η εφαρμογή του προγράμματος "Δι@ύγεια" στο Δήμο Αμαρουσίου και στους εποπτευόμενους φορείς του, σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της διαφάνειας των διοικητικών και αυτοδιοικητικών πράξεων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.Το Μαρούσι είναι από τους πρώτους Δήμους που εντάχθηκε στο πρόγραμμα "Δι@ύγεια", αναρτώντας στο διαδίκτυο κάθε απόφαση ή πράξη, τηρώντας το χρονοδιάγραμμα που προβλέπεται (Νόμος 3852/2010).
Το πρόγραμμα http://et.diavgeia.gov.gr/f/dimos_amaroussiou εφαρμόζεται σε όλους τους ΟΤΑ, στο πλαίσιο του προγράμματος "Καλλικράτης" και προϋποθέτει υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και αποδοτικότητας των υπηρεσιών, καθώς επίσης και εξοικείωση του στελεχιακού δυναμικού στις σύγχρονες τεχνολογίες.
Το Μαρούσι ήταν απόλυτα προετοιμασμένο και σε αυτό τον τομέα, καθώς η Δημοτική Αρχή από την προηγούμενη θητεία της πρωτοπορώντας συνέδεσε τη λειτουργία του Δήμου και των υπηρεσιών του με το διαδραστικό ιστοχώρο (portal) του, θεσπίζοντας διαδικασίες διαφάνειας στις συναλλαγές του Δήμου και έχοντας παράλληλα εργαζόμενους άριστα καταρτισμένους στις νέες τεχνολογίες.

Εθιμοτυπική επίσκεψη EΣΑΜ, στον κ. Γ. Πατούλη

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη πραγματοποίησε τον νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.
Ο κ. Πατούλης συνεχάρη το νέο Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου και ευχήθηκε καλή επιτυχία στην προσπάθειά τους σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για όλους. Παράλληλα ο κ. Δήμαρχος υποσχέθηκε στα μέλη του Συλλόγου ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου θα επιμεληθούν για το θέμα που ετέθη από την πλευρά τους και αφορά στη βελτίωση της εικόνας του εμπορικού κέντρου.
Τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου επανέλαβαν στον κ. Δήμαρχο ότι θα είναι συμπαραστάτες και θα στηρίζουν την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στο Μαρούσι.
Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου επανεξελέγη ο κ. Γιώργος Παπαχρυσάνθου.

Ολοταχώς προς τη δημιουργία διαδημοτικού κοιμητηρίου

Ρεαλιστική χαρακτηρίζει την προοπτική δημιουργίας διαδημοτικού κοιμητηρίου από το Σύνδεσμο των 21 ΟΤΑ η μελέτη που εκπονήθηκε για το σκοπό αυτό, σε συνέχεια της πρωτοβουλίας που είχε αναληφθεί από το Δ.Σ. του Συνδέσμου.
Η σχετική μελέτη παρουσιάστηκε την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011, σε ειδική σύσκεψη στα γραφεία του Συνδέσμου από τον Πρόεδρο Μανώλη Γραφάκο σε Δημάρχους και εκπροσώπους των Δήμων μελών του Συνδέσμου 21 ΟΤΑ, κατά τη διάρκεια της οποίας συμφωνήθηκε να προχωρήσει περαιτέρω η διαδικασία για την υλοποίηση του σχεδίου αυτού που θα δώσει λύση στο ασφυκτικό πρόβλημα της ταφής των νεκρών που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι.
Η πρόταση περιλαμβάνει σχεδιασμό για τη δημιουργία σύγχρονου κοιμητηρίου δυναμικότητας 5.000 τάφων, κτριακών εγκαταστάσεων, ψυγείου, αποθηκευτικών χώρων, κέντρου αποτέφρωσης, μαρμάρινων και απλών οστεοφυλακίων, κυλικείου, καταστημάτων προς ενοικίαση και 250 περίπου θέσεων στάθμευσης.

Μνημόνιο Συναντίληψης & Συνεργασίας

Δήμου με  Ο. Ε. των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics

Δεν μετακομίζει στο Ολυμπιακό Μουσείο, ο ΟΠΑΠ


Δεν αποδέχθηκε η διοίκηση του ΟΠΑΠ την ιδέα του Παύλου Γερουλάνου για μεταφορά των γραφείων της από το Περιστέρι στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Μουσείου στο Μαρούσι, μιας και το τελευταίο τελικά δεν θα υλοποιηθεί.
Ήδη ο κ. Γερουλάνος έκοψε τη φόρα όσων ήθελαν να γίνει ένα τέτοιο μουσείο λόγω του μεγάλου κόστους κατασκευής (άνω των 20 εκατ. ευρώ) κι έτσι έψαχνε τρόπο για να μην πάνε οι εγκαταστάσεις χαμένες.

"Ψαλιδι" ... στο Δήμαρχο

Τη διαβεβαίωση του Δημάρχου ότι θα δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου σε εύλογο χρονικό διάστημα να έχουν διευθετηθεί τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή τους, έλαβαν εκπρόσωποι  του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ψαλιδίου κατά τη συνάντηση που είχαν στο γραφείο του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη.
Συγκεκριμμένα ο Δήμος δεσμεύτηκε να κλείσει τις εκκρεμότητες που υπάρχουν με τη διάνοιξη και ασφαλτόστρωση συγκεκριμένων οδών στην περιοχή, θα προχωρήσει σε εργασίες καλλωπισμού, ενώ θα αναλάβει πρωτοβουλίες για να υπάρξει ηλεκτροφωτισμός στον παράπλευρο δρόμο της Αττικής Οδού. Τη θετική απάντηση της διοίκησης του Δήμου έλαβαν το ΔΣ και όσον αφορά στο να γίνουν εργασίες επισκευής στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία του συλλόγου αλλά και να περιφραχθεί ο προαύλιος χώρος του.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

το 1920 γεννήθηκε ο λαϊκός συνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Μανώλης Χιώτης 





Συζήτηση για την ελεγχόμενη στάθμευση

Συζήτηση για την ελεγχόμενη στάθμευση διοργανώνει στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ την Δευτέρα 21 Μαρτίου στις 7:00 μ.μ. η Δημοτική Κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ».
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Κίνηση, καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στην εκδήλωση, προκειμένου όπως σημειώνει, να συζητήσουν και να σχεδιάσουν μαζί την εναλλακτική πρόταση για να βελτιωθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα και η δυνατότητα στάθμευσης στο Κέντρο χωρίς νέα χαράτσια.

Η ανακοίνωση-πρόσκληση έχει ως εξής:

Κοντά σε οριστική λύση η στέγαση


των 2 σχολείων στην Αγία Φιλοθέη

Περισσότερα από 150 άτομα, μαθητές, καθηγητές, γονείς, με επικεφαλής αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου, αποτελούμενη από τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δημήτρη Καρλαύτη, τον αντιδήμαρχο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Διαβούλευσης Στέφανο Τσιπουράκη, και τους δημοτικούς συμβούλους Γεώργιο Ζήκο και Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο, εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, συγκεντρώθηκαν για δεύτερη φορά μπροστά από το υπουργείο Παιδείας με αιτήματα την άμεση υπογραφή από την ΚΕΔ της παραχώρησης του οικοπέδου για την ανέγερση κτιριακού συγκροτήματος που θα στεγάσει το 8ο Γυμνάσιο και το 9ου Λύκειο Αγίας Φιλοθέης, αλλά και την παρέμβαση του υπουργείου προς τον Οργανισμό Σχολικού Κτιρίου για την προώθηση των διαδικασιών για την κατασκευή του.
Η αντιπροσωπεία των συγκεντρωθέντων, στη συνάντηση της με το σύμβουλο της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, επί θεμάτων σχολικών κτιρίων Δημήτρη Λουκά, η οποία πραγματοποιήθηκε έπειτα από επίμονες προσπάθειες του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, ενημερώθηκε ότι το υπουργείο ήδη βρίσκεται σε επικοινωνία με την ΚΕΔ και τον Ο.Σ.Κ, και το προσεχές διάστημα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η παραχώρηση.

Λάθος ή σκοπιμότητα;


Μορφωτικός & Εξωραιστικός Σύλλογος Αγίου Θωμά Αμαρουσίου
Υπόψιν Δημάρχου Αμαρουσίου
Κοιν.Πρόεδρο και Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου
Περιφερειά Αττικής
Ανακοίνωση συλλόγου:

Την Πέμπτη 17 Μαρτίου και ώρα 19.00 οι εκπρόσωποι του συλλόγου μας παρευρέθησαν στην πρώτη τακτική συνεδρίασή της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Αμαρουσίου
Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η ενημέρωση και συζήτηση επί των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής και η διαβούλευση επί του Τεχνικού Προγράμματος για το έτος 2011.
Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης Αμαρουσίου με πρόεδρο τον Αντιδήμαρχο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Διαφάνειας Στέφανο Τσιπουράκη, αποτελείται από 50 μέλη, εκπροσώπους τοπικών φορέων, σωματείων, συλλόγων και δημότες, με ρόλο συμβουλευτικό – γνωμοδοτικό σε σημαντικά θέματα του Δήμου. Με επίσημη ανακοίνωσή του την 1η Μαρτίου ο Δήμος Αμαρουσίου http://www.maroussi.gr/frontoffice/portal.aspcpage=RESOURCE&cresrc=3994&cnode=391 ή http://agiosthomasnews.blogspot.com/2011/03/blog-post_01.html ανακοίνωσε και την συμμετοχή του συλλόγου μας στην εν λόγω επιτροπή γεγονός που επιβεβαιώθηκε και με τηλεφωνική συνομιλία του κ. Τσιπουράκη με τον πρόεδρο του συλλόγου μας κ. Καραμέρο στις 4 Μαρτίου και ώρα 14.30.
Προσερχόμενοι στην συνεδρίαση διαπιστώσαμε με έκπληξη πως κατα την ανάγνωση των ονομάτων των φορέων από τον κύριο Τσιπουράκη όχι μόνο δεν υπήρχε το όνομα του συλλόγου μας (Μορφωτικός & Εξωραιστικός Σύλλογος Αγίου Θωμά Αμαρουσίου) αλλά στη θέση του είχε μπει το όνομα ανύπαρκτου συλλόγου που περιείχε στον τίτλο τις λέξεις (Άγιος Θωμάς) αλλά δεν υπάρχει νομικά και εκπροσωπείτο στην αίθουσα από ένα άτομο- συνεργάτη του Δημάρχου κ. Πατούλη (υποψήφιος στις τελευταίες εκλογές με τον συνδυασμό του και διορισμένο μέλος επιτροπής του Δήμου) τον κ. Παυλο Ρουσσιάκη.
Διαμαρτυρόμαστε έντονα και καλούμε τον πρόεδρο της επιτροπής Αντιδήμαρχο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Διαφάνειας Στέφανο Τσιπουράκη να διορθώσει άμεσα το λάθος ή καθώς είναι θέμα επιλογής του Δήμου οι σύλλογοι που θα εκπροσωπούνται , να μας προσκομίσει το καταστατικό του συλλόγου (;!) που ανέφερε στη συνεδρίαση μέχρι τις 17 Μαρτίου που αυτή έλαβε χώρα.
Σε κάθε άλλη περίπτωση θεωρούμε το "λάθος" σκόπιμη μεθόδευση και επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου διακιώματος
Το Δ.Σ του συλλόγου

Tο τεχνικό πρόγραμμα στην Επιτρ. Διαβούλευσης

Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη και στελεχών της Διοίκησης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη  η πρώτη συνεδρίαση της "Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης", που απαρτίζεται από φορείς αλλά και κατοίκους της πόλης.  Θέμα συζήτησης το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αμαρουσίου για το 2011. Ακούστηκαν οι απόψεις αλλά και οι προτάσεις των συμμετεχόντων φορέων αλλά και των λοιπών παρευρισκομένων συλλόγων.
Ανοίγοντας τη συνεδρίαση, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης και αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαβούλευσης Στέφανος Τσιπουράκης, μίλησε με θετικά σχόλια για το νέο αυτό θεσμό που εισάγει ο "Καλλικράτης". Το θεσμό χειροκρότησε και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, χαρακτηρίζοντας τη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης ως ένα καλό βήμα για την προώθηση των θεμάτων της πόλης, που τον βρίσκει σύμφωνο παρά τη διαφωνία του, όπως σημείωσε, σε πολλά άλλα από τα σημεία του καλλικρατικού σχεδίου.
Σχολιάζοντας δε το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου ο Γιώργος Πατούλης, το χαρακτήρισε "ισορροπημένο και προσαρμοσμένο, δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας, με όσο το δυνατόν πληρέστερη κάλυψη όλων των περιοχών του Αμαρουσίου".

Αφιέρωμα σε δύο μεγάλους ποιητές

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

«Ο Υγειονομικός Χάρτης της Ελλάδας»

Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011 και ώρα
11:00 - 13:00 θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση
«Ο Υγειονομικός Χάρτης της Ελλάδας» από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
 Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου, Λ. Κηφισίας 39, στο Μαρούσι (ΕΚΕΠΥ).
Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους διοικητές των Νοσοκομείων της χώρας και τους διοικητές των επτά Υγειονομικών Περιφερειών στη 13:00 και στις 16:00, αντίστοιχα.

Ιερό Προσκύνημα Τίμιου Ξύλου

στον Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΑΙΤΩΛΟΥ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
Στον Ι.Ν.
ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΩΠΟΥ
ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ
ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΑΙΤΩΛΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Μαραθωνομάχων καί Βυζαντίου14
Μαρούσι Τηλ. 210 6199116
Ι Ε Ρ Ο Π Ρ Ο Σ Κ Υ Ν Η Μ Α Τ Ο Υ Τ Ι Μ Ι Ο Υ Ξ Υ Λ Ο Υ
ΑΠΟ 21 – ΕΩΣ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
Τήν Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011 ὣρα 6 μ.μ. ὑποδοχή τοῦ Τιμίου Ξύλου ἀπό τόν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κκ. Κύριλλο, τίς Τοπικές Ἀρχές, τόν ἱερό Κλῆρο καί τόν εὐσεβῆ Λαό, στό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Νεραντζιωτίσσης Ἀμαρουσίου. Μετάβαση στόν ἱ. Ναό ἁγίου Κοσμᾶ καί τέλεση τοῦ Μεγάλου Ἀποδείπνου μετά χαιρετισμῶν στόν Τίμιο Σταυρό.
Τήν Τρίτη 22 Μαρτίου 2011 ὣρα 7 π.μ. Τέλεση τῶν ἱ. Ἀκολουθιῶν Μεσονυκτικοῦ, Ὂρθρου, Ὡρῶν καί Ἑσπερινοῦ.
Ἀπόγευμα ὣρα 5 μ.μ. Μεγάλο Ἀπόδειπνο μέ χαιρετισμούς στόν Τίμιο Σταυρό.

6 Απριλίου η συνεδρίαση της Ολομέλειας του Σ.Π.Α.Π

Τα ζητήματα που κατά προτεραιότητα πρέπει να δρομολογηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα και τις διαδικασίες που εκκρεμούν και πρέπει να ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες, έθεσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, υπόψη των μελών της εκτελεστικής επιτροπής και εκλεκτόρων του Συνδέσμου κατά τη συνεδρίασή τους στο Δημαρχείο της πόλης.
Αφού ευχαρίστησε άπαντες για τη συνεργασία και την οργανωτική προσπάθεια συμβάλλοντας στην επιτυχία της μεγάλης αναδάσωσης στην Πεντέλη την περασμένη Κυριακή, ο πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π επικεντρώθηκε στις άμεσες προτεραιότητες του Συνδέσμου.
Η ολοκλήρωση της διαδικασίας παράδοσης – παραλαβής από την προηγούμενη στη νέα διοίκηση του Σ.Π.Α.Π, παρουσία, όπως νομίμως ορίζεται, νομικού, μηχανικού και αρμόδιου υπαλλήλου ήταν ανάμεσα στα κατά προτεραιότητα προς επίλυση ζητήματα που έθεσε ο κ. Πατούλης.
Το ζήτημα της οικονομικής διαφάνειας ήταν ένα δεύτερο, προτείνοντας την εκκίνηση της διαδικασίας διαχειριστικού ελέγχου προκειμένου «να μην υπάρχει καμία σκιά αλλά και πιστοποιημένα να γνωρίσει το νέο ΔΣ την αφετηρία του» όπως επεσήμανε ο κ. Πατούλης, βρίσκοντας σύμφωνους όλους τους συμμετέχοντες.
Στην πρώτη γραμμή της συζήτησης έθεσε και την έγκαιρη προετοιμασία του Σ.Π.Α.Π για το επόμενο στάδιο της δεντροφύτευσης, τα ποτίσματα, αλλά και το θέμα της πυρασφάλειας ενόψει του καλοκαιριού.

"H παραχάραξη της Ιστορίας:


Στρατηγική επιλογή της Νέας Τάξης"

Εορταστική εκδήλωση για την "25η Μαρτίου" πραγματοποιείται σήμερα Κυριακή
στις 6:30 μ.μ στο Δημαρχείο Αμαρουσίου. 
Βασικός ομιλητής  ο εκδότης του περιοδικού "Ρεσάλτο" Θύμιος Παπανικολάου.

1821

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Aφιέρωμα στον Άγγελο Σικελιανό & στον Οδυσσέα Ελύτη

Εκδήλωση αφιερωμένη στους δύο μεγάλους μας ποιητές τον Άγγελο Σικελιανό και τον Οδυσσέα Ελύτη με τα έργα «Πνευματικό Εμβατήριο» και «Άξιον Εστί» μελοποιημένα από τον Μίκη Θεοδωράκη διοργανώνει το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011 και ώρα 20:00, στο Θέατρο ΔΑΪΣ ( Μεσογείων 151, Μαρούσι).
Την εμπνευσμένη μελοποίηση των έργων θα ερμηνεύσει η Μικτή Χορωδία Ενηλίκων του Δήμου Αμαρουσίου, υπό τη διεύθυνση της Τερψιχόρης Παπαστεφάνου. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.
Για την εξυπηρέτηση των πολιτών, λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας Αμαρουσίου θα αναχωρήσουν από το σταθμό ΗΣΑΠ από 19:20 έως 19:50, με επιστροφή από το Θέατρο ΔΑΪΣ στις 22:00 – 22:20.

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Σινεμά Με Το Ποδήλατο


Αυτό τοΠαρασκευο-ΣαββατοΚύριακο 18 - 20 Μαρτίου οι ποδηλάτες που θα βρεθούν στον κινηματογράφο «Διάνα» στο Μαρούσι θα έχουν μειωμένο εισιτήριο εισόδου στις προβολές της ταινίας «Μπιλόμπα» της Σοφίας Παπαχρήστου. Ενα ασήμαντο νησάκι με σημαντική ιστορία, ένας ουρανοκατέβατος ξένος, ένα φορτίο τοξικά, μιά πρωτότυπη μορφή εναλλακτικής ενέργειας και πολύ χιούμορ παρουσιάζονται στην ταινία προς τέρψιν των απανταχού ποδηλατών και όχι μόνο.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

το 1939 γεννήθηκε ο μουσικοσυνθέτης  Γιάννης Μαρκόπουλος &
το 1996 έφυγε από τη ζωή, ο νομπελίστας ποιητής Οδυσσέας Ελύτης




"Χωρίς Ταυτότητα" ... στο ΣΤΕΚΙ + !!!

Η Ελένη Νταλαμπέκη ξεχωρίζει- αυτή τη φορά - από την ταινιοθήκη της, μία κατασκοπική ταινία .
ΣΗΜΕΡΑ Παρασκευή στις 20:00 στο ΣΤΕΚΙ + θα προβληθεί η ταινία "ΤΗΕ ΒOURNE IDENTITY" (Χωρίς Ταυτότητα) του Paul Greengass με τον Matt Damon και την Franca Potente.
O Βourne έχει χάσει τελείως τη μνήμη του μετά από βαρύ τραυματισμό του από σφαίρες στην πλάτη. Προσπαθεί να θυμηθεί ποιος είναι και συγχρόνως να κρυφτεί από αυτούς που τον κυνηγούν... η ανακάλυψη τής "ταυτότητάς του" είναι τόσο επώδυνη όσο και ο τραυματισμός του.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ -ΣΤΕΚΙ +
ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ 32 & ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ .ΜΑΡΟΥΣΙ
τηλέφωνο: 210 61 27 874

" Όποιος αγαπάει (εκ) παιδεύει"

Τη στιγμή που η Παιδεία και τα σχολεία βυθίζονται σε κρίση , μια συζήτηση για το Παιδί και το Σχολείο είναι ιδιαίτερα επίκαιρη. Το Σάββατο στο βιβλιοπωλείο Φλωράς στο Μαρούσι (κοντά στο σταθμό του Ηλεκτρικού και με αφορμή το βιβλίο " Όποιος αγαπάει (εκ) παιδεύει", θα διεξαχθεί συζήτηση για το πως μπορούμε να εκπαιδεύουμε χωρίς να παιδεύουμε και να… παιδευόμαστε, αλλά και πώς να βοηθήσουμε τα παιδιά στο σχολείο. Μαζί με τον υπογράφοντα θα είναι η Σχολική ψυχολόγος Θεοδοσία Καραγιάννη, και η εκπαιδευτικός Κατερίνα Παγουρτζή.
Μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν:

Ειδήσεις στα Αρχαία Ελληνικά

                                  http://ethnologic.blogspot.com/2011/03/47.html

«ΡΟΚ – Α – Μπίλυ ο ζουμερός!»

Το Σάββατο 19 Μαρτίου στις 12:00 μ.μ - 2:00 μ.μ θα γίνει στο MEDIA MARKT  (Κηφισίας 49 - Μαρούσι) η παρουσίαση του "Παιδικού Βιβλίου ΡΟΚ - Α - Μπίλυ ο ζουμερός!"
Της Αργυρώς Αγγελοπούλου
Ένα παραμύθι μιούζικαλ (μουσική Τόλη Κετσελίδη) για μικρούς μικρούς, λίγο μικρούς και… μεγάλους μικρούς!
Ολοι όσοι θέλετε να γνωρίσετε τον Μπίλυ και την Νέλλη, τους μικρούς πρωταγωνιστές της ιστορίας, να τους δείτε και να τους ακούσετε να σας αφηγούνται την μεγάλη τους περιπ...έτεια ζωντανά, να μιλήσετε μαζί τους, αλλά και να χορέψετε στους ρυθμούς των τραγουδιών τους, μέσα από ένα θεατρικό παιχνίδι με κούκλες, σπεύσατε!
Τις κούκλες εμψυχώνει η συγγραφέας

Της κοροϊδίας και της αντεργατικότητας το .. ανάγνωσμα.

Ή αλλιώς, εδώ ο κόσμος χάνεται και αυτοί... τους καλούνε σε γεύμα.
Η Δημοτική αρχή , η δημοτική παράταξη της ΝΔ στο Μαρούσι συνεχίζει το θεάρεστο έργο της. Αφού απέλυσε μαζί με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ 300 εργαζόμενους απο τον Δήμο, αφού περικόπτουν τις κοινωνικές "δαπάνες" οι μέν δεξιοί σοσιαλιστές κόβοντας το επίδομα ανεργίας απο το 1/3 τον ανέργων που ακόμα το δικαιούνται, οι δε δεξιοί φιλελεύθεροι, ενώ συμφωνούνε στα υλικά και στο αποτέλεσμα, διαφωνούν στην συνταγή.
Έχουν φυσικά Συν παραστάτες και μερικούς Αντι καπιταλιστές, που σημαία τους έχουν κάνει την αθώωση αυτής της πολιτικής και των αιτιών που γεννάνε τα αντιλαϊκά μέτρα, καλώντας είτε σε αντι ΔΝΤ μέτωπο ή σε αποχώρηση της κυβέρνησης, με ελικόπτερο ή χωρίς, είτε σε αριστερή στροφή και επικράτηση του" καλού" ΠΑΣΟΚ.
Αλλά κάνουν οτι μπορούν για να έχουν εξασφαλισμένοι μια καλή θέση στους ουρανούς. Έτσι ενώ δεν ενδιαφέρονται για τους "λαθραίους"ανθρώπους και ούτε το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης για να πιέσουμε για λύση δεν δέχτηκαν στο Δ.Σ , απο την άλλη καλούνε τους αγιοτάτους , καλοσειτευτάτους ιεράρχες της πόλης μας, σε γεύμα στο Δημοτικό μέγαρο, με τα έξοδα δικά μας. Βοήθειά τους...

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Τρισδιάστατη έκθεση φωτογραφιών γλυπτών του Παρθενώνα

                                         Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη
Μία μοναδική έκθεση τρισδιάστατης φωτογραφίας, με θέμα: «Τα γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο» του δημοσιογράφου Κώστα Κρικέλη, διοργανώνει το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή
 18 Μαρτίου 2011 και ώρα 19:00, στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη «Σπύρος Λούης» (έναντι Βασ. Σοφίας 85, πλατεία Ηρώων).

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

το 1988΄"έφυγε" - αλλά είναι πάντα ΕΔΩ - ο Νικόλας Άσιμος


Η στρατηγική ελπίδας της Ν. Δ. για έξοδο από την κρίση

"Μνημόνιο - Δ.Ν.Τ - Η στρατηγική ελπίδας της Νέας Δημοκρατίας για έξοδο από την κρίση", ήταν το θέμα της εκδήλωσης που διοργάνωσαν το ΔΣ της Β4 ΝΟΔΕ, το Τμήμα Γυναικών και η ΟΝΝΕΔ, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.
Βασικός ομιλητής ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της Ν. Δ. Νότης Μηταράκης ο οποίος ανέλυσε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με το καθεστώς κηδεμονίας που έχει επιβάλει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αλλά και το χειρισμό της κρίσης από μέρους της κυβέρνησης προτού τεθεί η χώρα υπό διεθνή επιτήρηση. Παρουσίασε επίσης διεξοδικά τις προοπτικές αλλά και τη στρατηγική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την έξοδο της χώρας από την κρίση.
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, επικέντρωσε την ομιλία του στα οφέλη που θα προκύψουν από την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας μέσα από τη συνεργασία κράτους και οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Β4 ΝΟΔΕ Δημήτρης Καρλαύτης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Παπαχρυσάνθου, ο πρώην διοικητής του Ι.Κ.Α κ. Αμπατζόγλου, ο Αντιδήμαρχος Αμαρουσίου Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, η Αντιδήμαρχος Κηφισιάς Νίνα Βλάχου, η πρ. του Αθλητικού Οργανισμού Αμαρουσίου Ρένα Χαλιώτη, κ.α. 

Εξάρθρωση σπείρας διαρρηκτών

Στην εξάρθρωση σπείρας διαρρηκτών οικιών, η οποία αποτελούνταν από τρεις γυναίκες ηλικίας, 32, 39 και 45 ετών, στις περιοχέςτου Αμαρουσίου, της Πεύκης & της Κηφισιάς,  προχώρησε η αστυνομία.
Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν τις τρεις γυναίκες μετά από απόπειρα διάρρηξης διαμερίσματος στην Πεύκη.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθείσες είχαν συστήσει ομάδα η οποία αφού εντόπιζε διαμερίσματα στις περιοχές της Κηφισιάς, της Πεύκης και του Αμαρουσίου, εισέρχονταν σε αυτά και αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα.
Από την έρευνα-προανάκριση, που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οι τρεις γυναίκες κατά το τελευταίο τετράμηνο διέπραξαν 12 διαρρήξεις διαμερισμάτων στη περιοχή της Πεύκης, δύο διαρρήξεις διαμερισμάτων στη περιοχή του Αμαρουσίου και μία διάρρηξη διαμερίσματος στη περιοχή της Κηφισιάς.
Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Μέτωπο αντίστασης κατά της συγχώνευσης σχολείων

Οξύνονται οι αντιδράσεις απέναντι στις συγχωνεύσεις σχολείων. Τη σκυτάλη πήραν χθες μαθητές, γονείς και δημοτική αρχή στον Κουβαρά και τα Καλύβια...
Στην πόλη μας, όπου καταργήθηκε το 12ο δημοτικό και  συνενώθηκαν το 9ο και το 17ο δημοτικό (περιοχή Νέο Τέρμα) και υποβιβάστηκε (από 10θέσιο σε 9θέσιο) το 3ο δημοτικό (περιοχή Κοκκινιά), αύριο Παρασκευή στις 9:00 το πρωί, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί του 8ου Γυμνασίου & 9ου Λυκείου Αγ. Φιλοθέης - τα οποία συγχωνεύονται - πραγματοποιούν (με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου), συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας.
Γονείς, μαθητές και δημοτική αρχή αρνούνται τη συγχώνευση και αντιθέτως διεκδικούν την παραχώρηση από την ΚΕΔ του οικοπέδου των 7,8 στρεμμάτων για την ανέγερση του νέου σχολικού συγκροτήματος που θα στεγάσει τα δύο σχολεία.
Να σημειώσουμε ότι στο Μαρούσι, η δημοτική παράταξη "Κόντρα στον Καιρό" έχει ζητήσει από τη Δημοτική Αρχή να συγκαλέσει ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τις συγχωνεύσεις των σχολείων, με συμμετοχή όλων των φορέων της Εκπαίδευσης, δασκάλων, καθηγητών, γονέων και μαθητών.
Αξίζει ακόμα να υπογραμμιστεί ότι την περασμένη Τρίτη, κατα τη συνεδρίαση του Σώματος, ελήφθη απόφαση η οποία καθιστά σαφές ότι το δημοτικό συμβούλιο Αμαρουσίου αντιτίθεται στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων. Η  μόνη παράταξη παράταξη  που καταψήφισε την απόφαση και επιχειρηματολόγησε υπέρ της συγχώνευσης, ήταν ο Συνδυασμός του κ. Ηλία Γιαννακάκου "Επιστροφή στο Μέλλον", που στις πρόσφατες εκλογέςυποστηρίχθηκε από το ΠΑ.ΣΟ.Κ !
Αύριο Παρασκευή επίσης, στο 3ο δημοτικό σχολείο στις 19:00 η παράταξη των εκπαιδευτικών των δημοτικών της περιοχής, "ΔΙΕΞΟΔΟΣ", πραγματοποιεί συγκέντρωση - συζήτηση με τη συμμετοχή της Ο.Λ.Μ.Ε, των γονέων  και των μαθητών.
Για περισσότερες πληροφορίες στον Πέτρο Κούκουζα 6940779453

Της Συγχώνευσης το Κάγκελο !!!

"Η λογική του ΥΠΔΒΜΘ σχετικά με τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων δεν είναι τίποτα άλλο από τη μετάφραση των όρων του μνημονίου και των επιταγών της τρόικα στο χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης", τονίζει σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση "ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ". Και προσθέτει:
 "Με την πολιτική των συγχωνεύσεων επιχειρείται να οικοδομηθεί το νέο φτηνό, ευέλικτο σχολείο της αγοράς της μετά Δ. Ν. Τ. εποχής, που θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ρίχνοντας ακόμα περισσότερα βάρη στις πλάτες των εργαζόμενων γονιών, απογειώνοντας τους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση".
Η Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση "ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ" βάλλει και κατά της Δημοτικής αρχής, γιατί όπως επισημαίνει, "περίμενε τις επίσημες αναγγελίες του ΥΠΔΒΜΘ για να κινηθεί, οδήγησε μέσω της ολιγωρίας αυτής στο χάσιμο αρκετού χρόνου αναφορικά με το ζήτημα της αντιμετώπισης και της ανατροπής των αποφάσεων αυτών του ΥΠΔΒΜΘ και της κυβέρνησης των εντολοδόχων του Δ. Ν. Τ. – Ε. Ε. – Ε. Κ. Τ".
Σε ότι αφορά την πόλη μας, υπογραμμίζει πως " οι όποιες προτάσεις για συγχωνεύσεις – υποβιβασμούς σχολικών μονάδων (που αφορούν κυρίως την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση) στοχεύουν ουσιαστικά στην αύξηση των μαθητών ανά τμήμα και την εξοικονόμηση θέσεων δασκάλων, παραγράφοντας το γεγονός ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία των υπηρεσιών του ΥΠΔΒΜΘ για το σχολικό έτος 2010 – 2011 στο Δήμο Αμαρουσίου η αναλογία μαθητών (μέσος όρος) ανά δάσκαλο στην Π. Ε. είναι 19 μαθητές προς 1 δάσκαλο, δηλ. η ιδανική αναλογία παιδαγωγικά και επιστημονικά, κατάκτηση της τελευταίας μεγάλης απεργίας των εκπαιδευτικών της Π. Ε. (2006) και των αγώνων του λαού μας για Δημόσια – Δωρεάν Παιδεία".

Ανοιχτή συνέλευση στις 7:00 μ.μ, στο Καφέ ΘΕΩΡΕΙΟ

 Ανοιχτή συνέλευση στο Καφέ ΘΕΩΡΕΙΟ (Κονδύλη 3), πραγματοποιούν σήμερα Πέμπτη 17 Μαρτίου  στις 7:30 μ.μ τα μέλη και οι φίλοι της ομάδας "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"

1η τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης


Την πρώτη τακτική συνεδρίασή της πραγματοποιεί στο Δημαρχείο Αμαρουσίου σήμερα Πέμπτη 17 Μαρτίου στις 7:00 μμ, η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης Αμαρουσίου.
Αντικείμενο της συνεδρίασης θα είναι η ενημέρωη η και συζήτηση επί των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής και η διαβούλευση επί του Τεχνικού Προγράμματος για το έτος 2011.
Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης Αμαρουσίου με πρόεδρο τον Αντιδήμαρχο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Διαφάνειας Στέφανο Τσιπουράκη, αποτελείται από 50 μέλη, εκπροσώπους τοπικών φορέων, σωματείων, συλλόγων και δημότες, με ρόλο συμβουλευτικό – γνωμοδοτικό σε σημαντικά θέματα του Δήμου.

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

«Κομποστοποίηση σε Γεωργικό και Αστικό περιβάλλον».

Μια νέα τριήμερη εκπαίδευση θα πραγματοποιήσει στο Μαρούσι ο Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ» στις 1,2 και 3 Απριλίου 2011 με θέμα «Κομποστοποίηση σε Γεωργικό και Αστικό περιβάλλον». Τα σεμινάρια που θα διαρκέσουν δεκαέξι ώρες θα υλοποιηθούν στην ΕΠΑ.Σ Συγγρού (Λ. Κηφισίας 182) και εισηγητής θα είναι ο Γεωπόνος – Εδαφολόγος Σταμάτης Καβασίλης.
Η αποδόμηση (κομποστοποίηση, χουμοποίηση κ.α.) της οργανικής ουσίας είναι η φυσική διαδικασία κατά την οποία οργανικά απόβλητα (φύλλα, κλαδέματα, λαχανικά, κ.α.) μετατρέπονται σε ένα πλούσιο βελτιωτικό εδάφους. Η εφαρμογή της σε αγροτικές και αστικές περιοχές μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της παραγωγής, μείωση του όγκου των απορριμμάτων, περιορισμό των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου.
Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης οι συμμετέχοντες στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης θα επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις μονάδας κομποστοποίησης στο Πικέρμι Αττικής.
Η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Διαμαρτυρία "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" έξω από το ΚΑΤ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΚΑΤ πραγματοποίησαν  το απόγευμα Τρίτης 15 Μαρτίου, μέλη των Επιτροπών Αγώνα στα Βόρεια Προάστια και από άλλες περιοχές.
Οι συγκεντρωμένοι πολίτες βροντοφώναξαν πως δεν ειναι διατεθειμένοι να πληρώνουν το 5ευρω χαράτσι που επιβλήθηκε, "για να θησαυρίζουν- οπως ισχυρίστηκαν- οι λίγοι που τρώνε τα λεφτά των ασφαλισμένων δεκαετίες τώρα".
Στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν στα διόδια της Αττικής οδού (στον κόμβο της Κηφισίας γύρω από το δαχτυλίδι του ΟΤΕ), τα οποία άνοιξαν  περίπου επί  τρία τέταρτα,  συναντώντας την θερμή αποδοχή των περισσότερων οδηγών.

Στο ύψος της Αναβρύτων, η 2η πεζογέφυρα

Με επιτυχία τοποθετήθηκε η δεύτερη πεζογέφυρα επί της Λεωφ. Κηφισίας στο Μαρούσι, στο ύψος της οδού Αναβρύτων, έπειτα από συντονισμένες εργασίες που διήρκεσαν από τις 11 μ.μ. της Τρίτης 14 Μαρτίου 2011 μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 15 Μαρτίου.
Η πεζογέφυρα θα συνδέει το ανατολικό Μαρούσι με το κέντρο της πόλης και θα διευκολύνει την ελεύθερη και ασφαλή μετακίνηση των πολιτών αλλά και των μαθητών από τα γύρω σχολεία. Η πεζογέφυρα θα παραδοθεί προς χρήση στους κατοίκους μέσα στις επόμενες μέρες, αφού ολοκληρωθούν οι ηλεκτρολογικές εργασίες και τοποθετηθούν οι ανελκυστήρες.

MieleHome στη Λ. Κηφισίας ...

Ανοιξε τις πόρτες του την Πέμπτη 10 Μαρτίου για να υποδεχθεί φίλους και συνεργάτες, το νέο κατάστημα της Miele  (MieleHome) στη Λεωφόρο Κηφισίας στο Μαρούσι.
Σε ένα χώρο που θυμίζει σπίτι, οι καλεσμένοι είχαν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν και να δοκιμάσουν τον καφέ ... από τη νέα καφετιέρα της Miele, CM5100. Εναν καφέ που παρήχθη με τους "εκλεκτούς κόκκους της Illy", και συνοδεύτηκε με τις ξεχωριστές γλυκιές δημιουργίες που ετοίμαζαν ζωντανά, ο Στέλιος Παρλιάρος μαζί με το Γιάννη Αποστολάκη από το MasterChef.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΛΕΝΕ ότι το 1992 "έφυγε" από τη ζωή, ο μοναδικός, αξεπέραστος δεξιοτέχνης του μπουζουκιού  & βάρδος του λαϊκού τραγουδιού Γιώργος Ζαμπέτας

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Για το "νέο σχολείο"...

Σε αντίσταση στις γειτονιές, σε κάθε σχολείο, με πικετοφορίες, συμβολικό κλείσιμο σχολείων και δρόμων, καλεί η Λαϊκή Συσπείρωση το λαό του Αμαρουσίου, προκειμένου να μην υλοποιηθεί η απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, περί «Αναδιοργάνωσης της διοικητικής δομής του εκπαιδευτικού συστήματος"...
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε προτείνει  στο Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει  απόφαση ενάντια στο εκπαιδευτικό μνημόνιο και τις συγχωνεύσεις ενω γνωστοποιεί πως
η Λαϊκή Συσπείρωση  Αμαρουσίου "ανοίγει κύκλο γενικών συνελεύσεων σ’ όλα τα σχολεία και όχι μόνο σ’ αυτά που συγχωνεύονται, γιατί η μοίρα όλων των παιδιών από τις λαϊκές οικογένειες είναι κοινή".

Επί ποδός δάσκαλοι και καθηγητές

Την αντίδραση της εκπαιδευτικής κοινότητας, των δημάρχων, αλλά και των κομμάτων προκάλεσε η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για εκατοντάδες συγχωνεύσεις σχολείων. Ηδη, εκπαιδευτικοί και τοπικοί σύλλογοι καθηγητών προγραμματίζουν σειρά κινητοποιήσεων. Η ΟΛΜΕ στη διάρκεια στη συνεδρίασή της  πρότεινε να προκηρυχθεί 24ωρη απεργία στις 30 Μαρτίου (η τελική απόφαση θα ληφθεί το Σάββατο), ενώ για την Παρασκευή αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν παραστάσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.
Η ομοσπονδία υποστηρίζει ότι θα χαθούν εκατοντάδες θέσεις καθηγητών, θα υπάρξουν μαζικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών, θα «παγώσουν» οι προσλήψεις, ενώ τα πολυπληθή σχολεία που δημιουργούνται θα χειροτερεύσουν τις συνθήκες μάθησης.
Το υπουργείο Παιδείας, ωστόσο, συνεχίζει να δηλώνει πως τα κριτήρια για τις συγχωνεύσεις ήταν παιδαγωγικά και αναφέρει ότι με τη σωστή αξιοποίηση του εκπαιδευτικού δυναμικού θα μπορέσουν να εφαρμοστούν τα προγράμματα που θα ενταχθούν στο νέο σχολείο.
Αντίθετοι με τις συγχωνεύσεις σχολείων είναι στην πλειονότητά τους οι περισσότεροι δήμαρχοι της Αττικής, υποστηρίζοντας ότι οι πόλεις τους έχουν ανάγκη από ιδρύσεις σχολικών μονάδων και όχι από συνενώσεις ή καταργήσεις...
Στο Μαρούσι, όπου συγχωνεύονται δύο δημοτικά και δύο ειδικά σχολεία, ο δήμαρχος Γ. Πατούλης εκφράζει την αγανάκτησή του, καθώς όπως τονίζει η περιοχή είναι αναπτυσσόμενη πληθυσμιακά και σε λίγα χρόνια δεν θα επαρκούν ούτε τα υπάρχοντα σχολικά κτίρια.

335 εκ. € ο τζίρος του Τhe Μall Athens

& 171 εκατ. ευρώ του Golden Hall !!!

Η Lamda Development, εταιρεία συμμετοχών που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, επένδυση και διαχείριση ακινήτων στην Ελλάδα και στη Νοτιανατολική Ευρώπη και μέλος του oμίλου Λάτση, ανακοίνωσε έσοδα από μισθώσεις, ύψους 700 εκατ. ευρώ, για το 2010, ενώ η πληρότητα των εμπορικών κέντρων της, ανήλθε σε 100%.
Αναλυτικά, ο τζίρος του Τhe Μall Athens διαμορφώθηκε σε 335 εκατ. ευρώ με μείωση 10,5% σε σχέση με 2009, του Golden Hall σε 171 εκατ. ευρώ με αύξηση 2,5% και του Mediterranean Cosmos σε 205 εκατ. ευρώ με μείωση 9%.

Εν κρυπτώ το Mall στο εδώλιο...


Υπό την απαστράπτουσα απουσία των δημοσιογραφικών προβολέων αναβλήθηκε εκ νέου και πολύ προ της εκδίκασής της στις 8 του Μάη από την ολομέλεια (τελευταίος βαθμός) του Συμβουλίου Επικρατείας, η υπόθεση του Mall. Οι αιτίες προφανείς. Η εμπλοκή στο ομώνυμο σκάνδαλο πρώην πρωθυπουργού αλλά και μελών της σημερινής κυβέρνησης και του σημερινού κοινοβουλίου. Για να αποδειχτεί ότι αν το φως τους (των προβολέων) εξασθένησε, συνέβη από την έλλειψη πολιτικού ήθους δημοκρατικής υποχρέωσης και κοινωνικής ευαισθησίας που ως τα πριν της εργολαβικής εισβολής στα Μέσα Ενημέρωσης αποτελούσαν τον φωταγωγό της δημοσιογραφικής ψυχής. Κατέληξαν έτσι οι απροστάτευτοι του Συνδικαλιστικού τους οργάνου συνάδελφοί μου, υποτελείς στην ολιγαρχία.
Για να είναι ό,τι ο κύριός τους θα ήθελε να είναι. Τα αντ’ αυτού κακέκτυπά του. Ποιου; Του γενικώς κρατικοδίαιτου κατ’ επίφαση επιχειρηματία που φούσκωσε το Ελληνικό χρέος δια μέσου των εγγυοδοσιών του δημοσίου και τις τσέπες των καναλαρχών δια του χρυσοφόρου αντιτίμου της διαφημιστικής του προβολής. Συγκοινωνούντα δοχεία είναι. Απλώς στην υπόθεση Mall τυχαίνει τα δοχεία αυτά να είχαν και να έχουν ... όνομα: Σημίτης, Καραμανλής, Βάσω Παπανδρέου, Βενιζέλος από κοινού στον έναν “κουβά” και η εταιρία Λάμδα (Λάτσης) στον άλλον.. Ο τέσσερις πρώτοι σύμφωνα με τους κατηγορούντες μετέχουν της φωτογραφικής ψήφισης νόμων οι οποίοι κατά την εφαρμογή τους θα ευεργετούσαν την δεύτερη. Ανατριχιάσαμε. Το ότι η Βουλή έχει καταντήσει πιάτσα προσοδοφόρου συναλλαγής πολυτελών προϊόντων δεν αποτελεί αποκάλυψη. Αυτό που καταπλήσσει, είναι πως οι πωλητές από καιρού δεν ορρωδούν προ ουδενός. Κι αυτό το «ουδενός» είναι το πολιτικό κόστος. Ό,τι δηλαδή, ο πανταχόθεν ελαφρύς πρωθυπουργός διαβάζοντάς το ανάποδα, προπαγανδίζει ως πλεονέκτημά του! Και ποιο είναι αυτό;
 Η ψήφος.. «Εμείς»! Ναι Εμείς!!!

Σήμερα Τρίτη, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Είκοσιτρία θέματα περιλαμβάνει η Η.Δ της  σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου στις 07:00μ.μ, 2010 στο Δημοτικό Κατάστημα (Βασ. Σοφίας 9 - Δημ. Μόσχα)
Θα συζητηθούν & θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα :
1 Δ΄ ανάρτηση Πολεοδομικής μελέτης επέκτασης της περιοχής "Κάτω Σωρός - Τύμβος - Μαρμαράδικα"
2 Διαγραφή οφειλής από παράβαση Κ.Ο.Κ. (υποθ. Best Leasing A.E.)
3 Διαγραφή και επαναβεβαίωση οφειλών για δικαίωμα χρήσης κτιστής ατομικής οστεοθήκης
4 Έγκριση ή μη δαπάνης για τη μετατόπιση τσιμεντένιου ιστού στην οδό Τούντα 15
5 Διαγραφές οφειλών Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.)
6 Έγκριση για την υποβολή πρότασης στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής 2007 - 2013
7 Ορισμός μελών επιτροπής εκτίμησης για την αγορά, εκμίσθωση, μίσθωση και εκποίηση ακινήτων
8 Έγκριση ή μη τροποποίησης της υπ'αριθ.90/08 προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του ΟΣΚ ΑΕ και του Δήμου Αμαρουσίου για το έργο "Κατασκευή ΑΠΧ - κλειστού γυμναστηρίου στο 2ο Γυμνάσιο - 2ο Λύκειο" και υποβολής ή μη πρότασης ένταξης του έργου στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Αττικής 2007 - 2013