Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Για το "νέο σχολείο"...

Σε αντίσταση στις γειτονιές, σε κάθε σχολείο, με πικετοφορίες, συμβολικό κλείσιμο σχολείων και δρόμων, καλεί η Λαϊκή Συσπείρωση το λαό του Αμαρουσίου, προκειμένου να μην υλοποιηθεί η απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, περί «Αναδιοργάνωσης της διοικητικής δομής του εκπαιδευτικού συστήματος"...
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε προτείνει  στο Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει  απόφαση ενάντια στο εκπαιδευτικό μνημόνιο και τις συγχωνεύσεις ενω γνωστοποιεί πως
η Λαϊκή Συσπείρωση  Αμαρουσίου "ανοίγει κύκλο γενικών συνελεύσεων σ’ όλα τα σχολεία και όχι μόνο σ’ αυτά που συγχωνεύονται, γιατί η μοίρα όλων των παιδιών από τις λαϊκές οικογένειες είναι κοινή".

Επί ποδός δάσκαλοι και καθηγητές

Την αντίδραση της εκπαιδευτικής κοινότητας, των δημάρχων, αλλά και των κομμάτων προκάλεσε η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για εκατοντάδες συγχωνεύσεις σχολείων. Ηδη, εκπαιδευτικοί και τοπικοί σύλλογοι καθηγητών προγραμματίζουν σειρά κινητοποιήσεων. Η ΟΛΜΕ στη διάρκεια στη συνεδρίασή της  πρότεινε να προκηρυχθεί 24ωρη απεργία στις 30 Μαρτίου (η τελική απόφαση θα ληφθεί το Σάββατο), ενώ για την Παρασκευή αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν παραστάσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.
Η ομοσπονδία υποστηρίζει ότι θα χαθούν εκατοντάδες θέσεις καθηγητών, θα υπάρξουν μαζικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών, θα «παγώσουν» οι προσλήψεις, ενώ τα πολυπληθή σχολεία που δημιουργούνται θα χειροτερεύσουν τις συνθήκες μάθησης.
Το υπουργείο Παιδείας, ωστόσο, συνεχίζει να δηλώνει πως τα κριτήρια για τις συγχωνεύσεις ήταν παιδαγωγικά και αναφέρει ότι με τη σωστή αξιοποίηση του εκπαιδευτικού δυναμικού θα μπορέσουν να εφαρμοστούν τα προγράμματα που θα ενταχθούν στο νέο σχολείο.
Αντίθετοι με τις συγχωνεύσεις σχολείων είναι στην πλειονότητά τους οι περισσότεροι δήμαρχοι της Αττικής, υποστηρίζοντας ότι οι πόλεις τους έχουν ανάγκη από ιδρύσεις σχολικών μονάδων και όχι από συνενώσεις ή καταργήσεις...
Στο Μαρούσι, όπου συγχωνεύονται δύο δημοτικά και δύο ειδικά σχολεία, ο δήμαρχος Γ. Πατούλης εκφράζει την αγανάκτησή του, καθώς όπως τονίζει η περιοχή είναι αναπτυσσόμενη πληθυσμιακά και σε λίγα χρόνια δεν θα επαρκούν ούτε τα υπάρχοντα σχολικά κτίρια.

335 εκ. € ο τζίρος του Τhe Μall Athens

& 171 εκατ. ευρώ του Golden Hall !!!

Η Lamda Development, εταιρεία συμμετοχών που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, επένδυση και διαχείριση ακινήτων στην Ελλάδα και στη Νοτιανατολική Ευρώπη και μέλος του oμίλου Λάτση, ανακοίνωσε έσοδα από μισθώσεις, ύψους 700 εκατ. ευρώ, για το 2010, ενώ η πληρότητα των εμπορικών κέντρων της, ανήλθε σε 100%.
Αναλυτικά, ο τζίρος του Τhe Μall Athens διαμορφώθηκε σε 335 εκατ. ευρώ με μείωση 10,5% σε σχέση με 2009, του Golden Hall σε 171 εκατ. ευρώ με αύξηση 2,5% και του Mediterranean Cosmos σε 205 εκατ. ευρώ με μείωση 9%.

Εν κρυπτώ το Mall στο εδώλιο...


Υπό την απαστράπτουσα απουσία των δημοσιογραφικών προβολέων αναβλήθηκε εκ νέου και πολύ προ της εκδίκασής της στις 8 του Μάη από την ολομέλεια (τελευταίος βαθμός) του Συμβουλίου Επικρατείας, η υπόθεση του Mall. Οι αιτίες προφανείς. Η εμπλοκή στο ομώνυμο σκάνδαλο πρώην πρωθυπουργού αλλά και μελών της σημερινής κυβέρνησης και του σημερινού κοινοβουλίου. Για να αποδειχτεί ότι αν το φως τους (των προβολέων) εξασθένησε, συνέβη από την έλλειψη πολιτικού ήθους δημοκρατικής υποχρέωσης και κοινωνικής ευαισθησίας που ως τα πριν της εργολαβικής εισβολής στα Μέσα Ενημέρωσης αποτελούσαν τον φωταγωγό της δημοσιογραφικής ψυχής. Κατέληξαν έτσι οι απροστάτευτοι του Συνδικαλιστικού τους οργάνου συνάδελφοί μου, υποτελείς στην ολιγαρχία.
Για να είναι ό,τι ο κύριός τους θα ήθελε να είναι. Τα αντ’ αυτού κακέκτυπά του. Ποιου; Του γενικώς κρατικοδίαιτου κατ’ επίφαση επιχειρηματία που φούσκωσε το Ελληνικό χρέος δια μέσου των εγγυοδοσιών του δημοσίου και τις τσέπες των καναλαρχών δια του χρυσοφόρου αντιτίμου της διαφημιστικής του προβολής. Συγκοινωνούντα δοχεία είναι. Απλώς στην υπόθεση Mall τυχαίνει τα δοχεία αυτά να είχαν και να έχουν ... όνομα: Σημίτης, Καραμανλής, Βάσω Παπανδρέου, Βενιζέλος από κοινού στον έναν “κουβά” και η εταιρία Λάμδα (Λάτσης) στον άλλον.. Ο τέσσερις πρώτοι σύμφωνα με τους κατηγορούντες μετέχουν της φωτογραφικής ψήφισης νόμων οι οποίοι κατά την εφαρμογή τους θα ευεργετούσαν την δεύτερη. Ανατριχιάσαμε. Το ότι η Βουλή έχει καταντήσει πιάτσα προσοδοφόρου συναλλαγής πολυτελών προϊόντων δεν αποτελεί αποκάλυψη. Αυτό που καταπλήσσει, είναι πως οι πωλητές από καιρού δεν ορρωδούν προ ουδενός. Κι αυτό το «ουδενός» είναι το πολιτικό κόστος. Ό,τι δηλαδή, ο πανταχόθεν ελαφρύς πρωθυπουργός διαβάζοντάς το ανάποδα, προπαγανδίζει ως πλεονέκτημά του! Και ποιο είναι αυτό;
 Η ψήφος.. «Εμείς»! Ναι Εμείς!!!

Σήμερα Τρίτη, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Είκοσιτρία θέματα περιλαμβάνει η Η.Δ της  σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου στις 07:00μ.μ, 2010 στο Δημοτικό Κατάστημα (Βασ. Σοφίας 9 - Δημ. Μόσχα)
Θα συζητηθούν & θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα :
1 Δ΄ ανάρτηση Πολεοδομικής μελέτης επέκτασης της περιοχής "Κάτω Σωρός - Τύμβος - Μαρμαράδικα"
2 Διαγραφή οφειλής από παράβαση Κ.Ο.Κ. (υποθ. Best Leasing A.E.)
3 Διαγραφή και επαναβεβαίωση οφειλών για δικαίωμα χρήσης κτιστής ατομικής οστεοθήκης
4 Έγκριση ή μη δαπάνης για τη μετατόπιση τσιμεντένιου ιστού στην οδό Τούντα 15
5 Διαγραφές οφειλών Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.)
6 Έγκριση για την υποβολή πρότασης στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής 2007 - 2013
7 Ορισμός μελών επιτροπής εκτίμησης για την αγορά, εκμίσθωση, μίσθωση και εκποίηση ακινήτων
8 Έγκριση ή μη τροποποίησης της υπ'αριθ.90/08 προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του ΟΣΚ ΑΕ και του Δήμου Αμαρουσίου για το έργο "Κατασκευή ΑΠΧ - κλειστού γυμναστηρίου στο 2ο Γυμνάσιο - 2ο Λύκειο" και υποβολής ή μη πρότασης ένταξης του έργου στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Αττικής 2007 - 2013

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

«Έφυγε» από τη ζωή ο Ρασούλης !

«Έφυγε» από τη ζωή σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη ο Μανώλης Ρασούλης !!! Ο καλλιτέχνης βρέθηκε νεκρός από φίλους του και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του ιατροδικαστή, ο θάνατός του είχε προέλθει πριν από τέσσερις ημέρες
Θεωρήθηκε «αιρετικός» και «εκκεντρικός» και τα τελευταία χρόνια σχεδόν αποσύρθηκε από τα καλλιτεχνικά δρώμενα. Ο Μανώλης Ρασούλης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης στις 28 Σεπτεμβρίου 1945.

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

το 1984 έφυγε ο φημισμένος τραγουδιστής, εκτελεστής σαντουριού και τραγουδοποιός του ρεμπέτικου, γνωστός και ως «Σαμιωτάκι» Κώστας Ρούκουνας. Γεννήθηκε το 1903 στο Καρλόβασι της Σάμου. Η οικογένειά του ήταν φτωχή κι έτσι άρχισε να εργάζεται από την τρυφερή ηλικία των 8 ετών, αρχικά σε μια καπνοβιομηχανία και αργότερα ως ξυλουργός.

Το 1934, στην κορύφωση της οικονομικής δυσπραγίας εξαιτίας της κρίσης στην Ελλάδα, ο Ρούκουνας κυκλοφόρησε ένα τραγούδι σε συρτό ρυθμό με τίτλο "η κρίσις" :

Δωρεάν οφθαλμολογικός έλεγχος για όλους

Το Ιατρικό Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας "Athens Vision" για 3η συνεχή χρονιά συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα Γλαυκώματος (12η Μαρτίου) και προσφέρει έναν ΔΩΡΕΑΝ Πλήρη Οφθαλμολογικό Έλεγχο σε όλους τους νέους ασθενείς στις 15 και 16 Μαρτίου.
Σκοπός του κέντρου είναι να συμβάλλει στην έγκαιρη διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση τυχόν υπάρχοντος Γλαυκώματος.
Για ραντεβού καλέστε στο 210 95.95.215.
Πηγή: Ιατρικό Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας Athens Vision
Κεντρικό: Λεωφ. Συγγρού 328-330, Καλλιθέα 17673
Τηλ: 210 95.95.215, Fax: 210 95.15.120
Μαρούσι: Λεωφ. Κηφισίας 76 & Πάρνωνος (είσοδος από Πάρνωνος), 15125
Τηλ: 210 61.25.325, Fax: 210 61.22.570
http://www.athensvision.gr/ , info@athensvision.gr
ΓΛΑΥΚΩΜΑ, Όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε…

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη 2η πεζογέφυρα

                 Από Δευτέρα 14 Μαρτίου, 11:00 μ.μ. – Τρίτη 15 Μαρτίου, 07:00 π.μ.

Διακοπή της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα της Λ. Κηφισίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011 από τις 11:00 μ.μ. περίπου, έως τις 07:00 το πρωί της επόμενης ημέρας (Τρίτη 15 Μαρτίου), λόγω τοποθέτησης της δεύτερης πεζογέφυρας επί της Λ. Κηφισίας στο Μαρούσι, στο ύψος της οδού Αναβρύτων.
Οι οδηγοί με κατεύθυνση την Κηφισιά θα διέρχονται μέσω της Βασ. Σοφίας (διασταύρωση με Λ. Κηφισίας), ενώ οι οδηγοί με κατεύθυνση την Αθήνα θα στρίβουν δεξιά στην οδό Αριστοτέλους ( στο ύψος μετά το νοσοκομείο ΚΑΤ).
Άντρες της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας Αμαρουσίου θα διευκολύνουν τους οδηγούς, ενώ για το σκοπό αυτό θα υπάρχει κατάλληλη σήμανση μέχρι το πέρας των εργασιών.

Ορκωμοσία αποφοίτων της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε


Στην τελετή ορκωμοσίας των αποφοίτων των προπτυχιακών τμημάτων της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής & Τεχνολογίας Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) παραβρέθηκε εκ μέρους του Δήμου Αμαρουσίου, ο Αναπληρωτής Δημάρχου, Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαβούλευσης Στέφανος Τσιπουράκης, την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011.
Από το βήμα της εκδήλωσης ο κ. Τσιπουράκης μετέφερε τον θερμό χαιρετισμό του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη και το αμέριστο ενδιαφέρον του για την ιστορική Σχολή που εδρεύει στην πόλη του Αμαρουσίου.

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Ενημερωτική συνάντηση Πατούλη-ΙΣΑ Αττικής

Ενημερωτική συνάντηση είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αττικής Γιώργος Πατούλης με τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Ανατολικής Αττικής, μετά από εισήγηση του Προέδρου κ. Βαγγέλη Μέξη.
Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ανατολικής Αττικής προσκάλεσε τον κ. Πατούλη, προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη του Συλλόγου για τις εξελίξεις που επιφέρει στις εργασιακές σχέσεις των φορέων της υγείας το νέο Πολυνομοσχέδιο, καθώς και για το μέλλον των ασφαλιστικών ταμείων. Επίσης για τη περαιτέρω στάση του ιατρικού κόσμου, προκειμένου να προστατεύσει το δημόσιο χαρακτήρα της υγείας και την αξιοπρέπεια του Έλληνα γιατρού.

2ο ΧΑΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ

ΣΤΑΘΜΟΣ ΗΣΑΠ ΜΑΡΟΥΣΙ Σάββατο 19 Μάρτη 2011 11 πμ
τηλ. επικοινωνίας 210 6127874
Εκπαιδευτικοί, γιατροί, δικηγόροι, κοινωνικοί λειτουργοί και πολίτες άλλων ειδικοτήτων προσφέρουν ουσιαστική και πρακτική δωρεάν βοήθεια σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.
Δήλωσε τη δική σου συμμετοχή.
Το παζάρι μας δεν είναι φιλανθρωπικό.
Είναι ένα παζάρι αλληλέγγυο, αλληλοχαριστικό και αντικαταναλωτικό που απευθύνεται σε όλους μας.
Που αμφισβητεί το δόγμα «καταναλώνω άρα υπάρχω».
Αντισταθείτε σʼ ένα πολιτισμό που δίνει αξία στο περιτύλιγμα αλλά χάνει την ουσία.
Φέρτε μας ό,τι δεν χρησιμοποιείτε. Μπορεί να χρειάζεται σε κάποιον άλλο.
Κανείς πολίτης μόνος του στην κρίση


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ -ΣΤΕΚΙ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ & ΣΥ.ΡΙΖ.Α
ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ 32 & ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ .ΜΑΡΟΥΣΙ
τηλ.2106127874

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Δευτέρα 14 Μαρτίου η Γ. Σ.του Συλλόγου «Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ»

«Μένουμε Ελλάδα.. και Ζωγραφίζουμε»


Με την υποστήριξη του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου, διοργανώνεται Έκθεση Έργων Ζωγραφικής με ξυλομπογιά, με τίτλο: «Μένουμε Ελλάδα…& Ζωγραφίζουμε»
 της ‘Αντας Παπαντωνίου – Σολομώκου.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011 και ώρα 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα).
Η έκθεση θα διαρκέσει έως 23 Μαρτίου 2011 και θα λειτουργεί καθημερινά από 10:30 – 13:30 και 17:30- 21:00. Τα Σαββατοκύριακα από τις 10:30 – 13:30 και 17:30 -19:00.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ

                                      Β4 ΝΟΔΕ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Το Δ.Σ της Β4 ΝΟΔΕ και οι οργανώσεις της περιοχής επιρροής της, στα πλαίσια της ευαισθησίας του κόμματος για τον εθελοντισμό, το πράσινο και γενικότερα για το περιβάλλον καλούν τα μέλη τους να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία αναδάσωσης που οργανώνουν, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής Δ/νση Αναδασώσεων, ο Σύνδεσμός Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) και ο ΣΚΑΙ.
Η μεγάλη δεντροφύτευση θα πραγματοποιηθεί στις εκτάσεις που κάηκαν το 2009, κάτω από το Νοσοκομείο Πεντέλης της Κυριακής 13 Μαρτίου 2011 και ώρα 9.30 π.μ.
                                    
                                                       Ο Πρόεδρος
                                                   Δημ. Καρλαύτης

Πρόσκληση Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
 ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Αγ. Αθανασίου 31 Μαρούσι
Τηλ.-Fax 210-6142381
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 7/3/2011

Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου αξιολογώντας και την κρισιμότητα της κατάστασης σας προσκαλούν να παρευρεθείτε στη συνάντηση-συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί με εκπροσώπους των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
 με Φορείς και Παρατάξεις τη Παρασκευή 11/3/2011 και ώρα 18:00 στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Σοφίας 9 @Δ. Μόσχα ) στο Μαρούσι.
Το Θέμα που θα συζητηθεί είναι η μη αποδοχή αναγνώριση της Προϋπηρεσίας για Βαθμολογική Εξέλιξη και για προαγωγή ,του Προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου αορίστου χρόνου που μεταφέρθηκε στους Ο.Τ.Α. με τις διατάξεις του άρθρου 269 του 3463/06 Κ.Δ.Κ

                                                    Για το Δ.Σ του Σωματείου

          Ο Πρόεδρος                                                                                Ο Γραμματέας
Καλλιμάνης Νικόλαος                                                                     Κωνσταντάς Σπύρος
                                            Τηλέφωνα επικοινωνίας
                                       6979 960 088 Καλλιμάνης Νικόλαος
                                       6948 308 016 Κωνσταντάς Σπύρος
                                       6944 441 617 Μπόγδανος Σπύρος

Eκδήλωση τιμής στις γυναίκες αγωνίστριες

    

                                                      ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ 8 ΜΑΡΤΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
ΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ,ΤΩΝ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ, ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΣΣΩΝ, ΤΩΝ ΝΕΩΝ,ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ.

Συνδιοργανώνουμε εκδήλωση τιμής, στις γυναίκες αγωνίστριες, που έδρασαν διαχρονικά από την Εθνική Αντίσταση ως και σήμερα.
Γυναίκες που έγραψαν φωτεινές σελίδες στην ιστορία του εργατικού-γυναικείου κινήματος.
Τιμούμε τούς αγώνες του χθες και συνεχίζουμε.
Οι αγώνες του αύριο οι δικοί μας αγώνες να είναι πιο δυνατοί πιο αποτελεσματικοί. Να ανοίξουν το δρόμο που ανήκει σε μάς και τα παιδιά μας.
AΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΓΚΙΝΗ-ΗΛΕΚΤΡΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ-ΣΩΤΗΡΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΤΙΣ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 ΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΩΡΑ 7.00ΜΜ
ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
ΒΑΣ.ΣΟΦΙΑΣ 85, ΜΑΡΟΥΣΙ
Χωρίς σπόνσορες, καλλιτεχνικούς διευθυντές και εφέ, με μεγάλο χορηγό την αισιοδοξία, την αντίσταση, τον αγώνα, την ταξική πάλη και την πίστη πώς αυτός ο κόσμος μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει.
                                                ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ
                                              Τα Διοικητικά Συμβούλια

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Σεμινάρια διατροφής για γονείς

Tα Βιβλιοπωλεία Φλωράς και οι εκδόσεις Κριτική διοργανώνουν μια σειρά συζητήσεων με θέματα γύρω από την παιδική διατροφή βασισμένα στα βιβλία του Κώστα Στοφόρου. Ο Κυριάκος Μελάς, Executive Chef και Ιδρυτής της 1ης Μαγειρικής Σχολής για παιδιά –Kids Cooking Club Κώστας Στοφόρος, δημοσιογράφος –συγγραφέας και η Τίνα Αντωνίου, Διαιτολόγος Διατροφολόγος θα μιλήσουν στους γονείς πάνω σε πολύ επίκαιρα θέματα διατροφής.
Η είσοδος είναι ελεύθερη
Κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες
για τα βιβλιοπωλεία Φλωράς στο Μαρούσι τηλ 210 8066377
 (Μιλτιάδου 16 & Ρόδου, 3 λεπτά από το σταθμό ΗΣΑΠ).

Αναβλήθηκε η τοποθέτηση της πεζογέφυρας

Αναβλήθηκε τελικά, λόγω αδυναμίας μεταφοράς της πεζογέφυρας από το χώρο παρασκευής (;) της, η προγραμματισμένη για σήμερα τοποθέτηση της δεύτερης πεζογέφυρας επί της Λεωφ. Κηφισίας στο Μαρούσι, στο ύψος της οδού Αναβρύτων. Η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της λεωφόρου διεξάγεται κανονικά.

Αποτελεσματική η ανταπόκριση του Δήμου στην κακοκαιρία

Με απόλυτη επιτυχία ανταποκρίθηκε ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών, λόγω της χιονόπτωσης αλλά και κυρίως λόγω των σφοδρών ανέμων που τη συνόδευαν.
Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου, ανταποκρινόμενο άμεσα στις κλήσεις των κατοίκων, σε συνεργασία με την υπηρεσία Πρασίνου και τα εξωτερικά συνεργεία του Δήμου, παρενέβη άμεσα σε περίπου 65 περιπτώσεις όπου χρειάστηκε η κοπή και απομάκρυνση δέντρων και κλαδιών από δρόμους, σπίτια, αυλές, ενώ υπήρξαν και περιστατικά με δέντρα που είχαν καταπλακώσει αυτοκίνητα ή είχαν παρασύρει καλώδια της Δ.Ε.Η. Μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης, οπότε και ολοκληρώθηκε η επιχείρηση του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, είχαν απελευθερωθεί όλοι οι δρόμοι και είχαν αποκατασταθεί πλήρως τα όποια προβλήματα είχαν προκληθεί.
Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονταν ο Δήμος Αμαρουσίου και για την αντιμετώπιση των δυσχερειών από τη χιονόπτωση.

Kλειστά και σήμερα τα σχολεία

Στα λευκά ξύπνησε σήμερα ολόκληρη η Αττική, καθώς ο δυνατός αέρας έχει σταματήσει από χθες το βράδυ και τα πάντα έχει καλύψει ένα λευκό στρώμα χιονιού. Στη διάρκεια της νύχτας έριχνε χιόνι ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.
Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα Τετάρτη όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις περιοχές Μαρούσι, Παλιά και Νέα Πεντέλη, τα Μελίσσια, την Εκάλη, την Πολιτεία, το Χαλάνδρι, τους Θρακομακεδόνες, την Κηφισιά, τη Νέα Ερυθραία, τον Διόνυσο, τον Άγιο Στέφανο, τη Ροδόπολη, το Κρυονέρι, τη Σταμάτα, τη Λυκόβρυση, του Παπάγου, το Χολαργό, την Αγία Παρασκευή, το Βύρωνα, το Γαλάτσι, την Παλήνη, το Μαραθώνα, τη Νέα Μάκρη, το Λάυριο, τη Χασιά, τη Φυλή, το 4ο και 2ο Δημοτικό αλλά και το 2ο γυμνάσιο Αρτέμιδας, και όλα τα σχολεία στον Ωρωπό για λόγους ασφαλείας των μαθητών μετά την χιονόπτωση που έπληξε την Αττική.
Προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι οδηγοί που κινούνται στους δρόμους της Αθήνας, κυρίως στα βόρεια προάστια, καθώς λόγω του παγετού και του χιονιού οι δρόμοι είναι ιδιαίτερα ολισθηροί.
Αυτήν την ώρα οι δρόμοι που παραμένουν κλειστοί λόγω του χιονιού είναι:
Η λεωφόρος Πεντέλης προς Νέα Μάκρη από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο
Η Λεωφόρος Διονύσου από τον Διόνυσο προς τον 'Αγιο Πέτρο
Η λεωφόρος Πάρνηθος έχει κλείσει από το τελεφερίκ
Η Πρωτοπαπαδάκη στο Γαλάτσι προς το Αττικό Άλσος
Η λεωφόρος Φυλής από Μονή Κλειστών προς Δερβενοχώρια
Η Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή, από τη Θέση Καλοπούλα προς τον Υμηττό