Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Προετοιμασίες του ΣΠΑΠ για την κακοκαιρία

Η έγκαιρη προετοιμασία και οργάνωση για την  αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων, ήταν το αντικείμενο της πρώτης συνεδρίασης της νέας Διοίκησης του ΣΠΑΠ, που έγινε υπό την Προεδρία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο νέος Αντιπροέδρος του ΣΠΑΠ, Δήμαρχος Βριλησσίων κ. Κώστας Ιωαννίδης, τα μέλη της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής κ.κ. Ν. Παναγιώτου Αντιδήμαρχος Κηφισιάς, Π. Μακρής Αντιδήμαρχος Βριλησσίων, Π. Μπόλλας Δημ. Σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Βλ. Σιώμος Δημ. Σύμβουλος Πεντέλης, Κ. Κοντάκης Δημ. Σύμβουλος Διονύσου.
Εκ μέρους του Δήμου Αμαρουσίου παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Στ. Τσιπουράκης, Επ. Κατσιγιάννης, ο Δημ. Σύμβουλος Β. Κόκκαλης, ο Γ. Γ. Μ. Χρηστάκης και ο Νομικός Σύμβουλος Π. Γρέγος.

Παραιτήθηκε… χορτάτος ο Ι. Ραχωβίτσας!

Στη γνωστή ψαροταβέρνα «Ψάριστον» πίσω από το Ολυμπιακό Στάδιο στο Μαρούσι, αποφάσισαν(σύμφωνα με τοtroktiko.eu) το να «πνίξουν» την οδύνη τους για το θάνατο … των δύο αστυνομικών ο υπαρχηγός της ΕΛΑΣ και ο προϊστάμενος της ομάδας ΔΙΑΣ.
Ο Ι. Ραχωβίτσας με τη σύζυγό του, τη συνοδεία του και τον Γ. Σταυράκη, γεύτηκαν τα εκλεκτά εδέσματα της γνωστής ψαροταβέρνας και απ’ ό,τι φαίνεται ξεχάστηκαν για λίγο.

Πρόστιμo από τον ΕΦΕΤ στο "CHINA HOME"

Πρόστιμα συνολικού ύψους 558.500 ευρώ επέβαλε ο ΕΦΕΤ σε 94 επιχειρήσεις τροφίμων, οι οποίες κατείχαν τρόφιμα μη κανονικά, νοθευμένα, μη ασφαλή και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, ενώ σε άλλες παρατηρήθηκαν αποκλίσεις από τις υγειονομικές διατάξεις.
Στο Μαρούσι, ο ΕΦΕΤ επέβαλε πρόστιμο € 12.000 στην επιχείρηση παρασκευής - διανομής έτοιμου φαγητού κατ' οίκον "CHINA HOME" που βρίσκεται στην οδό Αγίας Ελεούσης 106 και Μαραθωνοδρόμων
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Εστέφθη "Αυτοκράτωρ" στο Πεντελικό!

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης είναι από χθες ο νέος  "Αυτοκράτορας" στο Πεντελικό.
 Κατα την εκλογική διαδικασία(στην οποία ψήφισαν εκλέκτορες από τους Δήμους μέλη του Συνδέσμου), κατόρθωσε να υπερισχύσει  του αντιπάλου του και επί σειρά ετων προέδρου του ΣΠΑΠ κ. Δημήτρη Στεργίου - Καψάλη, με ψήφους 31 εναντι 12 !!! Αυτό σημαινει απλά ότι για την επόμενη διετία Πρόεδρος του Συνδέσμου για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), θα είναι ο Δήμαρχος της πόλης μας. Αμέσως μετά την ανάδειξή του στο Προεδρικό αξίωμα, ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε το Εκλεκτορικό Σώμα για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο του και υπογράμμισε: «Να είστε σίγουροι ότι θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μπορέσει ο ΣΠΑΠ να αποκτήσει μία νέα δυναμική, ώστε η προστασία και ανάδειξη του Πεντελικού, αλλά και των άλλων «πράσινων» χώρων στους Δήμους μέλη μας, να γίνει υπόθεση όλων μας. Σε αυτό το νέο ξεκίνημα του ΣΠΑΠ πάμε όλοι μαζί. Το περιβάλλον είναι η ζωή μας. Για τον Δημήτρη Στεργίου πάντα υπάρχει μια θέση σε αυτή την προσπάθεια. Όχι μόνο δεν περισσεύει, αλλά είναι απαραίτητος και ζητώ να είναι κοντά μας.»
Ο σχεδιασμός του νέου Προέδρου για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

Μετέωρο το Mall στο Μαρούσι

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΣτΕ

Στον αέρα βρίσκεται το εμπορικό κέντρο The Mall στο Μαρούσι, σύμφωνα με εισήγηση ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία ζητείται να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο νόμος του 2003 που επέτρεψε την ανέγερσή του.
Η πρόταση του συμβούλου Επικρατείας Ν. Ρόζου ανοίγει τον δρόμο για μεγάλες ανατροπές, καθώς βάζει φραγμό στη μεθόδευση να περνάνε πολεοδομικές ρυθμίσεις με νόμο στη Βουλή προκειμένου να αποφεύγεται ο δικαστικός έλεγχος. Σε αντίθεση με την πάγια νομολογία που επιτρέπει την προσβολή στο ΣτΕ μόνο διοικητικών πράξεων, ο κ. Ρόζος προτείνει να μπορεί να ελέγχεται ευθέως ένας νόμος για το αν είναι αντισυνταγματικός ή όχι, ώστε να μη φαλκιδεύεται το δικαίωμα του πολίτη για δικαστική προστασία.

Α΄ βραβείο για το Media Markt Αμαρουσίου

Το Α’ Βραβείο στην Εξυπηρέτηση Πελατών, στην κατηγορία Αλυσίδες, έλαβε το κατάστημα της αλυσίδας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών Media Markt στο Μαρούσι, από το Σύνδεσμο Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων Ηλεκτρικών Συσκευών (ΣΒΕΗΣ). Η απονομή των συγκεκριμένων βραβείων, που πραγματοποιήθηκε για τρίτη χρονιά, έχει ως στόχο την ανάδειξη των καταστημάτων λιανικού εμπορίου με την καλύτερη οργάνωση και την αρτιότερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών. Εκ μέρους της αλυσίδας Media Markt, το βραβείο παρέλαβε ο κ. Χρήστος Χριστόπουλος, ο οποίος έχει διατελέσει διευθυντής του καταστήματος.

Λούκα & Μ.Κ.Ο εναντίον της Παιδικής Φτώχειας !

Πρόσκληση σε επιχειρήσεις, ΜΚΟ για κοινή δράση

Πρόσκληση - κάλεσμα προς όλα τα μέλη του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη προκειμένου να αντιμετωπιστούν το διαρκώς οξυνόμενο πρόβλημα της παιδικής φτώχιας τα προβλήματα των ανέργων και των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, απηύθυνε την 28η Φεβρουαρίου η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Τ. Κατσέλη, μιλώντας στο συνέδριο με τίτλο «Κοινωνικώς Επιχειρείν 2011: Υπευθυνότητα, Συνεργασία, Προοπτική», που διοργάνωσε το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, στο πολιτιστικό κέντρο ΔΑΪΣ, στο Μαρούσι.
Η κ. Κατσέλη τόνισε ότι «η σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, η συνέργεια της Πολιτείας και της Κοινωνίας αποτελεί αναγκαιότητα» και πρόσθεσε ότι «οι σαφείς δεσμοί της αμοιβαιότητας και της εμπιστοσύνης, οι κοινά αποδεκτές αξίες, οι κοινοί κοινωνικοί κώδικες που έχουν τα μέλη ενός κοινωνικού δικτύου είναι η βάση πάνω στην οποία μπορούμε να στηρίξουμε τις κοινές προσπάθειες για τη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων».

Συνάντηση Γ. Πατούλη - Γ. Μανιάτη για τα έργα στο Μαρούσι

 Σε θετικό και εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη με τον Αντιπεριφερειάρχη Β. Τομέα Γιώργου Μανιάτη, παρουσία του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας και Τεχνικών Έργων Ν. Πέππα και στενών συνεργατών, στο Δημαρχείο, την Τρίτη 1 Μαρτίου 2011.
Στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Μανιάτης ενημερώθηκε από τον κ. Πατούλη για τα έργα που υλοποιούνται στην πόλη του Αμαρουσίου, καθώς και για εκείνα που βρίσκονται σε τελικό στάδιο ωρίμανσης για τη διεκδίκηση χρηματοδότησης.
Ο Αντιπεριφερειάρχης άκουσε με ενδιαφέρον όσα του εξέθεσε ο κ. Δήμαρχος και δεσμεύτηκε να εξετάσει τις προτάσεις της Δημοτικής Αρχής, υπογραμμίζοντας ότι προσβλέπει στη καλή συνεργασία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν στην πόλη και είναι προς όφελος των κατοίκων.

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

το 1929 γεννήθηκε ο μουσικοσυνθέτης Νίκος Μαμαγκάκης.

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Η «Εικονική Επιχείρηση» της Άννας Δ. "Bilderberg"

Στα περίπτερα εικονικών μαθητικών επιχειρήσεων
                η  Άννα Διαμαντοπούλου
 Την έκθεση των μαθητών, που παρουσιάζουν τις καινοτόμες προτάσεις τους, για προϊόντα και υπηρεσίες, επισκέφθηκε σήμερα η υπουργός Παιδείας Άν. Διαμαντοπούλου στα περίπτερα 35 εικονικών μαθητικών επιχειρήσεων, που στήθηκαν στο Athens Mall στο Μαρούσι.
Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση», που είναι ένα από τα προγράμματα του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων, στο οποίο συμμετέχουν λύκεια απ΄όλη τη χώρα.
Το υπουργείο, μάλιστα, υπέγραψε πρόσφατα σύμφωνο συνεργασίας με το Σωματείο σκοπός του οποίου είναι η ενημέρωση των νέων για τις αρχές της καινοτομίας.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

το 1900
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
Στίχοι : Μπέρτολτ Μπρέχτ - Μουσική : Κουρτ Βάιλ
Απόδοση στα ελληνικά : Μάριος Πλωρίτης
 Τραγούδι : Μαρία Φαραντούρη


  γεννήθηκε ο Γερμανός συνθέτης Κουρτ Βάιλ, γνωστός από τη συνεργασία του με τον Μπέρτολτ Μπρεχτ. [θαν. 3/4/1950]

Δικάζεται για φρικαστικές πράξεις

Στο σκαμνί κάθεται σήμερα ο «δράκος της κατασκήνωσης», ο παιδοψυχολόγος που, αντί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στα παιδιά, εκμεταλλευόταν την ιδιότητά του και ασελγούσε εις βάρος τους, βιντεοσκοπώντας μάλιστα όλες τις φρικιαστικές πράξεις του!
Κάτω από το προσωπείο του υπαρχηγού της κατασκήνωσης και πίσω από την ιδιότητα του παιδοψυχολόγου του Ιδρύματος-Ορφανοτροφείου Χατζηκώνστα, ο 40χρονος κατηγορούμενος κάλυπτε με άριστο τρόπο τη διαστροφή του. Αυτή που αποκάλυψε σε τουλάχιστον οκτώ ανήλικα, ανάμεσά τους παιδιά δεμένων οικογενειών, αλλά και παιδιά ορφανά, φιλοξενούμενα του ιδρύματος. Σήμερα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας θα αναβιώσει και πάλι η ιστορία.
Η δίκη σε πρώτο βαθμό, που έγινε κεκλεισμένων των θυρών για την προστασία των ανηλίκων και για να μην τραυματιστούν ψυχικά από τη διαδικασία του ακροατηρίου, του επιφύλαξε συνολική ποινή κάθειρξης 70 ετών, ποινή που συγχωνεύθηκε στο ανώτατο όριο πρόσκαιρης κάθειρξης των 25 ετών.
Μάλιστα, το πρωτόδικο δικαστήριο τον Δεκέμβριο του 2007 είχε απορρίψει κατά πλειοψηφία (6 έναντι 1) τον αυτοτελή ισχυρισμό του κατηγορουμένου περί ελαττωμένου καταλογισμού κατά τη διάρκεια των πράξεών του.
Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, την οποία ο κατηγορούμενος ευελπιστεί να μειώσει σε δεύτερο βαθμό, ο 40χρονος σάτυρος κρίθηκε ένοχος για ασέλγεια με κατάχρηση εξουσίας από πρόσωπο διορισμένο σε παιδαγωγικό ίδρυμα κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, καθώς και για ασέλγεια σε ανηλίκους κάτω των δέκα ετών, έναντι αμοιβής, τελεσθείσα κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση από δράστη που ενεργεί τέτοιες πράξεις κατά συνήθεια. Οδηγήθηκε στις φυλακές και παραμένει κλεισμένος στο σωφρονιστικό κατάστημα των Γρεβενών...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μητσικώστας–Καλυβάτσης, ετοιμάζουν μαζί σάτιρα!

Την επαναφορά τους στην tv  καταστρώνουν με μαεστρία ο Γιώργος Μητσικώστας και ο Σωτήρης Καλυβάτσης. Σύμφωνα με το  gossip-tv, οι δυο άντρες συναντήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα σε γνωστή καφετέρια της πόλης μας και ανέλυσαν τα πάντα για το επόμενο τηλεοπτικό τους βήμα. Συζήτησαν για το concept της σατιρικής εκπομπής τους αλλά και το ραντεβού που πρόκειται να έχουν με μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό σύμφωνα με δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας.
Είναι σίγουρο όχι μόνο ότι το εκρηκτικό δίδυμο θα καταφέρει να βρει τηλεοπτική στέγη αλλά και ότι δεν θα γλιτώσει κανείς από την σάτιρα και τις μιμήσεις.

Ο λαχανόκηπος στο 10ο Δημοτικό Σχολείο


Πρόγραμμα πρόληψης παιδικής παχυσαρκίας, Παιδειατροφή, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας σε δημοτικά σχολεία σε 12 δήμους της χώρας.
Η σχολική ζωή για τους μαθητές του δημοτικού γίνεται όλο και πιο κουραστική. Ειδικά αν πηγαίνουν σε σχολεία όπου εφαρμόζονται πιλοτικά προγράμματα και στη διδακτέα ύλη περιλαμβάνονται -ήδη από τις πρώτες τάξεις- αγγλικά, μαθήματα υπολογιστών αλλά και θεατρική αγωγή.
Οι μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου, τα κάνουν όλα αυτά. Επιπλέον έχουν να φροντίσουν και τα…χωράφια τους.
Το σχολείο, τους όπως και όλα τα δημοτικά σχολεία του δήμου, αλλά και 12 άλλων δήμων σε όλη τη χώρα συμμετέχει στο πρόγραμμα πρόληψης παιδικής παχυσαρκίας, Παιδειατροφή υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας. Το πρόγραμμα περιελάμβανε ενημέρωση για τη σημασία του πρωινού, την διατροφική αξία των φρούτων και των λαχανικών, ενώ εδώ και ένα μήνα οι μαθητές του 10 δημοτικού Αμαρουσίου φυτεύουν και περιποιούνται το δικό τους λαχανόκηπο με λαχανικά εποχής.
«Σε 2 μήνες θα μπορούμε να τρώμε σαλάτα από το δικό μας κήπο», λέει ενθουσιασμένη η Λυδία, μαθήτρια της Β’ δημοτικού.

2η η Ειρήνη Κοκκιναρίου του "ΑΟ Δρομέας"

       Πανελλήνιο πρωτάθλημα δρόμου σε ανώμαλο έδαφος
Με τη συμμετοχή περισσοτέρων των χιλίων αθλητών από 130 σωματεία της χώρας σε διάφορες ηλικιακές κατηγορίες, διεξήχθη στο Μαρκόπουλο της Αττικής και πιο συγκεκριμένα στο Ολυμπιακό κέντρο ιππασίας, το Πανελλήνιο πρωτάθλημα δρόμου σε ανώμαλο έδαφος.

Στις γυναίκες πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Κωνσταντίνα Κεφαλά της ΑΕΚ με χρόνο 28.25, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Ειρήνη Κοκκιναρίου (ΑΟ Δρομέας Αμαρουσίου) που τερμάτισε σε 28.31, ενώ τρίτη ήταν η Ντενίζ Δημάκη (ΓΑΣ Ιλισός) με 29.09
Στους άνδρες (10.000μ.) πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Δήμος Μαγγίνας του Ολυμπιακού ΣΦΠ με χρόνο 31.21. Στη δευτερη θάση τερμάτισε ο Μιχάλης Παρμάκης του Πανελληνίου ΓΣ με 31.27 και στη τρίτη θέση ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος επίσης του Ολυμπιακού ΣΦΠ με 31.29.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σπουδαία εμφάνιση του Οδυσσέα

 Μετά από ντέρμπι δύο και πλέον ωρών  σ'ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, ο Παμβοχαϊκός νίκησε 3-2 (25-17, 23-25, 25-18, 22-25, 17-15) τον Οδυσσέα αλλά η ομάδα μας είναι η μόνη που έχει πάρει μέχρι τώρα βαθμό στο Βραχάτι. "Αντέξαμε και πιέσαμε μια από τις ομάδες που πάνε για άνοδο" δήλωσε μεταξύ άλλων στο volleynews ο Μάρκος Κωβαίος.
Αποτελέσματα 15ης αγωνιστικής Σάββατο 26/2/2011
Παμβοχαικός - Οδυσσέας Αμαρουσίου 3-2
 (25-17, 23-25, 25-18, 22-25, 17-15)
Γαλαξίας - Φοίνικας Σύρου 1-3
(17-25, 17-25, 25-22, 17-25)
Νίκη Αιγινίου - Παναχαϊκή 1-3
(19-25, 27-25, 14-25, 17-25)
ΑΟΝΣ Μίλων - Νέα Μουδανιά 3-0
(25-17, 25-15, 25-19)
Μεταμόρφωση - ΣΠΑ Καρδίτσας 2-3
(19-25, 25-14, 22-25, 26-24, 11-15)
Κόροιβος - ΑΕΚ 3-0 (25-20, 25-23, 25-21)
Α2 ΑΝΔΡΩΝ
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ σε 15 αγώνες
1.Φοίνικας Σ. 43 (44-10)
2.Παμβοχαϊκός 41 (43-12)
3.Παναχαϊκή 29 (36-24)
4.Μίλωνας 28 (33-24)
5.Οδυσσέας Αμαρουσίου 25 (32-26)

Όλα σου τά ’μαθα μα ξέχασα μια λέξη»

        Εκδήλωση με ομιλητή

             τον καθηγητή
         Δημήτρη Μπουραντά
  διοργανώνουν σήμερα Τετάρτη
    2 Μαρτίου (6.30 μ.μ.),
       9 τοπικοί σύλλογοι
  στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.
   Θα παρουσιαστούν τα δύο τελευταία βιβλία του συγγραφέα
 «Όλα σου τά ’μαθα μα ξέχασα μια λέξη» και
 «Επί σκηνής χωρίς πρόβα»,
Θα ακολουθήσει συζήτηση.

         















Προς μονοδρόμηση η Κυπρίων Αγωνιστών

Ενημερωτική συνάντηση με τους κατοίκους της περιοχής Νέο Μαρούσι είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, στη διάρκεια της οποίας έγινε η παρουσίαση της κυκλοφοριακής μελέτης από τον καθηγητή του Παν/μίου Πατρών, Συγκοινωνιολόγο Ευάγγελο Ματσούκη και τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Συγκοινωνίας και Κυκλοφορίας Γ. Ζήκο. Στην ενημέρωση των κατοίκων για τις σχεδιαζόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επ. Γαρδέλης, οι Αντιδήμαρχοι Στ. Τσιπουράκης, Επ. Κατσιγιάννης, Ευ. Κάβαλλος και η Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Ρ. Χαλιώτη.
Η πρόταση του Δημάρχου κ. Γ. Πατούλη για μονοδρόμηση της οδού Κυπρίων Αγωνιστών έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τους κατοίκους και ο μελετητής δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει στην αλλαγή της κυκλοφοριακής μελέτης, σύμφωνα με τις υποδείξεις του κ. Δημάρχου.
Η κυκλοφοριακή μελέτη στην περιοχή Νέο Μαρούσι εντάσσεται στο πλαίσιο των ρυθμίσεων που προωθεί η Δημοτική Αρχή για τη βελτίωση του κυκλοφοριακού στην πόλη για καλύτερη ποιότητα στη ζωή των πολιτών.

Το "γεφύρι" της ... οδού Πρωταγόρα

Του Μιχάλη Τσαμπρόπουλου


Χωματόδρομος Πρωταγόρα - έχουν περάσει 2 χρόνια με αλλεπάλληλες υποσχέσεις ότι θα φτιαχτεί ο δρόμος αλλά το αποτέλεσμα φαίνεται στην φωτογραφία.
Παραρεμάτια ζώνη και πεζογέφυρα - σας στέλνω φωτογραφία που μπορεί να βοηθήσει στην περαιτέρω προβολή του θέματος.
Στην είσοδο του ΟΤ5 λειτουργεί καντίνα η οποία χρησιμοποιεί γεννήτρια που προκαλεί "τεράστια" (δεν υπερβάλω) ηχορρύπανση - έχει άδεια λειτουργίας; και αν ναι, τηρεί τους κανονισμούς περί μη διατάραξης της κοινής ησυχίας, ρύπανσης κλπ;

http://agiosthomasnews.blogspot.com/2011/03/blog-post.html

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Της "κόλασης" το εισιτήριο !!!

                 Αλλαγές στη Δημοτική Συγκοινωνία
Από σήμερα 1η Μαρτίου 2011 αλλάζει η λειτουργία της Δημοτικής Συγκοινωνίας Αμαρουσίου. Με το νέο πλαίσιο λειτουργίας:
• Μετακινούνται δωρεάν με τα «κόκκινα λεωφορεία» οι κάτοικοι και δημότες του Αμαρουσίου, οι οποίοι είναι κάτοχοι της κάρτας της πόλης (ARTEMIS CARD)
• Για τους υπόλοιπους επιβάτες καθιερώνεται εισιτήριο ύψους 0,50 € , με ισχύ διάρκειας 2 ωρών και 1,00 € για εισιτήριο ημερήσιας διάρκειας.
• Επίσης καθιερώνεται εισιτήριο εβδομαδιαίας διάρκειας αξίας 5 €, αλλά και κάρτες μηνιαίας και ετήσιας διάρκειας.
• Τροποποιούνται ορισμένα δρομολόγια.
• Αλλάζει το ωράριο λειτουργίας της Δημοτικής Συγκοινωνίας το Σαββατοκύριακο.
Ο στόχος των αλλαγών
Η εφαρμογή του νέου πλαισίου λειτουργίας της δημοτικής συγκοινωνίας Αμαρουσίου κρίθηκε επιβεβλημένη για τη βιωσιμότητα της υπηρεσίας μακροπρόθεσμα.
Οι αλλαγές υπαγορεύτηκαν από την ανάγκη για εξοικονόμηση πόρων που θα επιτρέψουν αφενός την ανανέωση του στόλου των οχημάτων. Και αφετέρου, την οικονομική ελάφρυνση των νοικοκυριών της πόλης που επιβαρύνονται μέχρι σήμερα εξ’ ολοκλήρου με το κόστος λειτουργίας της δημοτικής συγκοινωνίας, που σε ετήσια βάση ανέρχεται στα 5.500.000 ευρώ.

Ημερίδα για την ενδοσχολική βία

Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το πολύ σοβαρό ζήτημα της ενδοσχολικής βίας διοργάνωσε το 2ο Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Β’ Δ/σης Αθηνών, με την υποστήριξη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Β’ Αθήνας, υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο οποίος μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι «ο Δήμος Αμαρουσίου υποστηρίζει και είναι πάντα πρόθυμος να βοηθήσει στην ανάδειξη ζητημάτων, όπως το πολύ σοβαρό θέμα της βίας μέσα στο σχολείο, ώστε μέσα από την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση τόσο της εκπαιδευτικής κοινότητας όσο και της οικογένειας να βρεθούν λύσεις για την αντιμετώπισή τους".
Τις εργασίες της ημερίδας παρακολούθησαν οι δ/ντές των σχολείων της πόλης, καθηγητές και γονείς. Ιδιαίτερη αίσθηση στους παρευρισκόμενους προκάλεσε το βιωματικό δρώμενο, στο οποίο υπό μορφή παιχνιδιού παρουσιάστηκαν οι συγκρούσεις μεταξύ μαθητών στο χώρο του σχολείου και οι τρόποι που μπορεί να αντιμετωπισθούν.
Ο Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ηρακλής Ιακώβου, υπεύθυνος για τη διοργάνωση της εκδήλωσης ευχαρίστησε θερμά το Δήμαρχο κ. Γιώργο Πατούλη για την υποστήριξή του και σημείωσε ότι το βιωματικό δρώμενο μπορεί να υλοποιηθεί σε όσα σχολεία θα το επιθυμούσαν.

Πατούλης :προβληματικό το εγχείρημα συγχώνευσης σχολείων

Στην ημερίδα ενημέρωσης και διαλόγου του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών, φορέων και οργανισμών, συμμετείχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011.
Στη συνάντηση με θέμα: « η νέα εκπαιδευτική πολιτική και ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο του προγράμματος «Καλλικράτης» δόθηκε έμφαση στις νέες αρμοδιότητες της Παιδείας που μεταφέρονται πλέον στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «στο ζήτημα των συγχωνεύσεων των σχολείων θα πρέπει κάθε περίπτωση να αντιμετωπισθεί με διαφορετικά κριτήρια. Το Μαρούσι, λόγω των ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζει, καθώς διακόπτεται από μεγάλους οδικούς άξονες, καθιστά το εγχείρημα προβληματικό. Οι μαθητές θα αναγκάζονται να διασχίζουν κεντρικές λεωφόρους, θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική ασφάλεια τους".

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα στις 7:00 μ.μ.

                     Θέματα ημερήσιας διάταξης

1. Διαγραφή οφειλών για δικαίωμα χρήσης κτιστής ατομικής οστεοθήκης και οικογενειακού τάφου.
2. Διαγραφή οφειλής από παράβαση ΚΟΚ (υπόθ. Μορφωνιού Ελ. κλπ)
3. Διαγραφές οφειλών Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) (υπόθ. Φιλιππίδης Θ.).
4. Αποζημίωση λόγω μετακίνησης για εκτέλεση υπηρεσίας σε εισπράκτορες του Δήμου.
5. Σύσταση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης.
6. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Αμαρουσίου, ΝΠΔΔ «Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Αμαρουσίου και Αναπτυξιακή Δήμου Αμαρουσίου - Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ που αφορά στην εκτέλεση εργασιών για την λειτουργία, οργάνωση, υποστήριξη και βελτίωση δράσεων και προγραμμάτων των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Αμαρουσίου.
7. Διατήρηση χρήσης χώρων κατ’ εφαρμογή του Ν. 3843/2010 σε κτίρια ιδιοκτησίας του Δήμου Αμαρουσίου.
8. Έγκριση ή μη παράτασης της ημερομηνίας περαίωσης του έργου «Σύνδεση του Ανατολικού Αμαρουσίου με το Διοικητικό Κέντρο του Δήμου».
9. Έγκριση ή μη του 4ου ΑΠΕ του έργου «Ανακατασκευή Τμήματος Δρόμου στη περιοχή Ιστορικού Κέντρου του Αμαρουσίου».
10. Έγκριση ή μη παράτασης της ημερομηνίας του έργου «Ανακατασκευή Διασταύρωσης στο Οδικό Δίκτυο (Ανάβρυτα - Νέα Λέσβος - Κοκκινιά - Αγ. Φιλοθέη)».

H Γελοιογραφία της Επικαιρότητας


"Party" θράσους από παρκαδόρους στο DEKKO

Επειδη καποια πραγματα σε τουτον εδω το ρημαδι τον τοπο, πρεπει να μπουν στη θεση τους κάποτε και επειδη βαρεθηκαμε να βιαζουν τη νοημοσύνη μας οι ιδιοι και οι ιδιοι. Σας παραθετω το περιστατικό που μας συνεβη (οικογενειακώς) χθες και βγαλτε τα συμπεραματα σας:
Προσκεκλημενοι σε παιδικό αποκριατικό παρτυ, στο χωρο του DEΚΚO Λεωφ. Κηφισίας 7 Μαρούσι(πρώην Αυτοκίνηση), και με τηνα αναχώρησή μας κατευθυνθηκαμε μεσημεριανές ωρες στο parking(?) του καταστηματος.... για να παραλαβουμε το αμαξι μας. Προσπαθωντας να παραλαβω το κλειδι από τον υπαλληλο(?) και δινοντας του γυρω στα 3 ευρω, αυτος μου τα επεστρεψε, λεγοντάς μου πως είναι 5 ευρω η «ταριφα» και πως πρεπει τοσα να του δωσουμε. Εγω με τη σειρά μου, του ειπα που προβλεπεται αυτό (αφου δεν είναι ιδιωτικός χωρος parking) αλλά και εφοσον του τα δωσω, να μου κοφει και την οικεία αποδειξη.
Ο εν λογω κυριος, αφου πρωτα τραβηξε το χερι του που κρατουσε τα κλειδια, μου ειπε πως αποδειξεις δε δινει και πως αν θελω τα κλειδια , πρεπει να του δωσω τα 5 ευρω…
Μετα βεβαια από μια εντονη στιχομυθία και επειδη η οικογενεια δεν ειχε και την υπομονη να φωναξουμε διωκτικές(?) αρχες (Κυριακάτικα), δωσαμε το 5ευρω (και φυσικά δεν γινεται λογος για το …ποσο΄αυτό καθαυτό) και αναχωρησαμε (βεβαια αν υπολογισουμε πως το μαγαζι ηταν ασφυκτικά γεματο, καντε και τους συνειρμους-υπολογισμους σας..)
Τα συμπεράσματα φυσικά δικά σας (όταν καποιοι φοροδιαφευγουν με τοση θρασυτητα και καποιοι άλλοι εχυν αναγκαστει να μειωσουν βασικές δαπανες διαβιωσης…). 
Ο  ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ J.A. της ιστοσελίδας 

ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ...

                Το νέο Μαρούσι είναι εδώ
Μετά την ανακοινωση για τα εισητηρια στην δημοτικη συγκοινωνια σε όσους δεν είναι Μαρουσιώτες (και φυσικα δεν έχουν την κάρτα του Δήμου) η διοικηση θα προχωρησει και σε αλλα αντιστοιχα μετρα. Με βάση τα παραπανω οσοι χρησιμοποιουν την πεζογεφυρα της οδου Γουναρη και δεν εχουν την Artemis Card θα πληρωνουν 0.30 € ενώ το ποσο αυτό θα είναι 0.50 εάν γινετε χρηση του ανελκυστηρα.
Για την χρηση των διαβασεων πεζων θα υπαρχει χρεωση 0.10. Η χρηση των κοινοχρηστων χωρων όπως οι παιδικες χαρες θα εχουν χρεωση 1.50 ευρω για κάθε ατομο. Σε περιπτωση που οι γονεις είναι κατοχοι της καρτας θα πρεπει να υπογραψουν υπευθυνη δηλωση ότι τα παιδια που παιζουν στις κουνιες θα αποκτησουν την καρτα Artemis Kids που θα κυκλοφορησει τους επομενους μηνες.
 Λογω του ότι κακοβουλοι συμπολιτες κανουν αναφορα στην χρεωση της χρησης των διαβασεων ως καταχρηστικη ο εκπροσωπος τυπου του Δημου μας ενημερωσε ότι θα δημιουργηθουν ειδικες υπογειες διαβασεις για οσους θελουν να είναι τζαμπατζήδες, τονιζοντας ότι η συνθηκες σε αυτές θα είναι αθλιες. Όπως τονισε ο ιδιος ο Δημαρχος μοναδικος σκοπος της κινησης αυτης είναι όχι τοσο το οικονομικο οφελος που θα εχει ο δημος αλλα να μπορεσουν να τακτοποιηθουν μερικοι συμπολιτες μας χτυπωντας την ανεργεια στην πολη μας καθως και να επιτευχθει ο στοχος για 250.000 μελη της καρτας του δημου μεχρι το τελος του 2012.
Το παραπανω μπορει να μην είναι πραγματικο γεγονος αλλα μπορει καλιστα να παρουσιασει μια κατασταση που δημιουργειται στην πολη μας …
http://www.maroussi-guide.gr/news/?p=410

Με μισόλογα "επιβεβαιώνουν" τις ακάλυπτες επιταγές

Στην επιβεβαίωση ότι ο Δήμος Αμαρουσίου έχει εκδώσει ακάλυπτες επιταγές , όπως αποκάλυψε η aftodioikisi.gr*, προχώρησε στην ουσία ο αρμόδιος αντιδήμαρχος οικονομικών Σπύρος Σταθούλης. Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης Αλέξανδρου Μπρέγιαννη ο οποίος έθεσε το θέμα με αφορμή το δημοσίευμα της aftodioikisi.gr, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Σταθούλης, (σύμφωνα με πληροφορίες έχει υπογράψει τις ακάλυπτες επιταγές και άρα φέρει και προσωπική ευθύνη), ενώ αρχικά υποστήριξε ότι «δεν ισχύει κάτι τέτοιο» στη συνέχεια παραδέχθηκε ότι ήταν στο πλαίσιο δικαστικής διαμάχης που είχε με έναν προμηθευτή (;)
Ωστόσο, η aftodioikisi.gr είναι σε θέση να γνωρίζει ότι οι ακάλυπτες επιταγές δεν αφορούν ούτε μόνον ένα προμηθευτή ούτε κάποια δικαστική διαμάχη (αν και όπως είχε αναφερθεί και στο προηγούμενο ρεπορτάζ, ήδη οι προμηθευτές προχωρούν τις διαδικασίες για έκδοση διαταγών πληρωμής και κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του δήμου) αλλά πολύ περισσότερους προμηθευτές στους οποίους ο δήμος έδωσε επιταγές για να εξοφλήσει τα οφειλόμενα...
O διορισμένος (από τον Υπ. Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας & τον  Υπ. Οικονομικών) Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας "ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ Α.Ε" & Δημοτικός Σύμβουλος του Συνδυασμού "ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ στο ΜΕΛΛΟΝ" κ. Αλέξανδρος Μπρέγιαννης, ζητά στο μεταξύ να πληροφορηθεί "ποιο είναι το σχέδιο για την οικονομική εξυγίανση του δήμου, ο οποίος οδεύει με γεωμετρική πρόοδο σε χρεοκοπία;" (όπως είχε γράψει στο προηγούμενο ρεπορτάζ της η aftodioikisi.gr, "σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών ο Δήμος Αμαρουσίου είναι ο τέταρτος πιο χρεωμένος δήμος σε όλη τη χώρα, με χρέος που φτάνει τα 52,22 εκ. ευρώ"), ενώ κατηγορεί τον κ. Πατούλη ότι την ώρα που "η πόλη βρίσκεται στην «εντατική» αντί να ασχοληθεί με τα καθήκοντα του και την εξεύρεση των λύσεων που θα βγάλουν την πόλη από το αδιέξοδο τη μία παριστάνει τον κομματικό συνδικαλιστή της ΝΔ και την άλλη τον τηλεοπτικό καταληψία".

ΜΕΤΡΟ: Συνδεση Αμαρουσίου - Κολωνακίου !!!

       Ένα δισ. για να πάει το μετρό στο Κολωνάκι...

 Τα πάνω κάτω στο κέντρο της πόλης θα φέρει η κατασκευή της Γραμμής 4 του μετρό, στην οποία σχεδιάζεται ακόμη και σταθμός στην πλατεία Κολωνακίου!
Εδώ και μερικούς μήνες στην Αττικό Μετρό, μελετούν το τμήμα της γραμμής 4 του μετρό από το Γαλάτσι ως τον Ευαγγελισμό που θεωρείται το πιο ώριμο και προβλέπεται να προκηρυχθεί μέχρι το τέλος του 2012. Έχουν εξεταστεί όλα τα πιθανά σενάρια και με βάση την προμελέτη, η χωροθέτηση του σταθμού στο κέντρο θα είναι η πολυσύχναστη πλατεία Κολωνακίου.
Πρόκειται για το τμήμα της πιο φιλόδοξης επέκτασης του μετρό από το Άλσος Βεϊκου έως το Μαρούσι, 29 σταθμών συνολικά, το οποίο η Αττικό Μετρό για λόγους πολυπλοκότητας στο τεχνικό σκέλος και αδυναμιών χρηματοδότησης θα σπάσει σε έξι κομμάτια.
Οι νέες επεκτάσεις συνολικού μήκους 33 χλμ έχουν κοστολογηθεί στα 3,5 δισ. ευρώ και θα αλλάξουν όλο το συγκοινωνιακό χάρτη στην Αθήνα ανακουφίζοντας τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αττικής ...
 
                     Ο σχεδιασμός της Γραμμής 4