Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

το 1907 γεννήθηκε ο συγγραφέας Άγγελος ΤερζάκηςΠριγκίπισσα Ιζαμπώ», «Μενεξεδένια Πολιτεία», «Το μυθιστόρημα των Τεσσάρων» κ.α) [θαν. 3/8/1979]
 ΙΖΑΜΠΩ
ΤΟ ΜΕΛΙ ΤΩΝ ΓΚΡΕΜΩΝ - 1994

Στίχοι: Θοδωρής Γκόνης ~ Μουσική: Νίκος Ξυδάκης


Το 1985 έφυγε από τη ζωή ο  λογοτέχνης Γιώργος ΙωάννουΤο δικό μας αίμα», «Πολλαπλά Κατάγματα» κ.α) [γεν. 20/11/1927]

"ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΩΝ"
ΝΙΚΟΣ ΜΑΜΑΓΚΑΚΗΣ-ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ

  
  ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
                               ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ 32 & ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
                                      ΜΑΡΟΥΣΙ - τηλ.2106127874




Σε άριστο κλίμα η συνάντηση Δημάρχου-κατοίκων Αγ. Θωμά

 Στις 28 Φεβρουαρίου αναμένονται οι απαντήσεις

Σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μας έγινε δεκτό την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και τους επικεφαλής των υπηρεσιών κυκλοφορίας, τεχνικών έργων κ.λ.π .
Έχοντας λάβει υπόψιν τους τα βασικά θέματα που έχουμε θέσει δημόσια και από τον ιστότοπό μας δεσμεύτηκαν να σκύψουν πάνω από τα προβλήματα του Αγίου Θωμά και θα μας απαντήσουν γραπτώς και λεπτομερώς στις 28 Φεβρουαρίου για το τί προτίθεται να κάνει άμεσα ο Δήμος με την συνεργασία των κατοίκων.
Την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου το απόγευμα θα έχουμε νέο ραντεβού στον Δήμο με τον συγκοινωνιολόγο από το πανεπιστήμιο Πάτρας που εκπονεί την κυκλοφοριακή μελέτη για τον Άγιο Θωμά. Παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε λεπτομερείς υποδείξεις-προτάσεις που θα θέλατε να θέσουμε υπόψιν του για το κυκλοφοριακό της περιοχής μας

"Εκλεψε" την παράσταση ο Γ. Πατούλης!

              Μετά τα "ΝΕΑ" & το "ΕΘΝΟΣ"
                   βάλλει κατά του Δημάρχου

Χρήσιμη για το μέλλον του «Καλλικράτη» βρήκαν οι δήμαρχοι της Αθήνας και του Πειραιά τη συνάντηση που είχαν, χθες, με τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση. Θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις αυτού του τύπου, αφού η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών σκοπεύει να δει και τους 325 νέους δήμαρχους...
Την παράσταση πάντως σε αυτήν την πρώτη σύσκεψη έκλεψε ο δήμαρχος Αμαρουσίου και... απεργός γιατρός Γ. Πατούλης. Εκεί που όλοι έθεταν ζητήματα για τα οικονομικά των δήμων και τη συγχώνευση των νομικών προσώπων, ο κ. Πατούλης ζήτησε να καταργηθεί το... επαγγελματικό ασυμβίβαστο των δημάρχων!
Το αίτημά του είναι εύλογο, γιατί με τα σημερινά δεδομένα ο δήμαρχος Αμαρουσίου πρέπει να σταματήσει την άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος για τα επόμενα 3,5 χρόνια. Οπότε, τέλος το σόου - οι απεργίες δηλαδή και οι κινητοποιήσεις στο υπουργείο Υγείας. Εκτός και αν παραιτηθεί από δήμαρχος!
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11420&subid=2&pubid=55090976

To ΥΠΕΧΩΔΕ αρμόδιο για τον ηλεκτροφωτισμό της Σπ. Λούη

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΣE ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ
Με αφορμή ανάρτηση της ιστοσελίδας σας, που αφορά καταγγελία πολίτη για τον ηλεκτροφωτισμό της συμβολής Σ. Λούη και Κύμης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω:
Με την υπ’ αρ. Δ17α/06/52/ΦΝ 443/2007 (ΦΕΚ 398/Β’/21-03-2007) απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας & Δημοσίων Έργων ορίζεται ότι η συντήρηση της Λεωφόρου Κύμης (από την οδός Σπ. Λούη μέχρι την οδό Πλαπούτα) ανήκει στην αρμοδιότητα του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. Στη συντήρηση περιλαμβάνεται ρητά η αποκατάσταση φθορών και βλαβών του ηλεκτροφωτισμού.....
Επιπλέον, όπως προκύπτει και από την υπ’ αρ. 95/2009 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, η οδός Σπ. Λούη δεν είναι δημοτική οδός και, ως εκ τούτου, ο Δήμος Αμαρουσίου δεν έχει αρμοδιότητα για τη συντήρησή της ( άρα και για τον ηλεκτροφωτισμό της) , η οποία και στην περίπτωση αυτήν ανήκει στο Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.
Κατόπιν των ανωτέρω, είναι σαφές ότι η αρμοδιότητα της αποκατάστασης του ηλεκτροφωτισμού στο συγκεκριμένο σημείο πρέπει να αναζητηθεί στο Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., το οποίο είναι μόνο αρμόδιο για τη συντήρηση και αποκατάσταση βλαβών ηλεκτροφωτισμού, οδοστρώματος, κλπ. στο συγκεκριμένο οδικό άξονα.
Αυτή είναι η επίσημη θέση του Δήμου Αμαρουσίου κι όχι οι δήθεν τηλεφωνικές απαντήσεις αρμοδίων που επικαλείται ο ανώνυμος πολίτης.
                  ΠΑΤΟΥΛΗΣ & ΓΚΟΤΖΗΣΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ
     ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΟΥΣ!!!
                  

Ένας πολίτης εδώ και δύο μήνες προσπαθεί να βρει σε ποιον από τους δύο δήμου ανήκει η διασταύρωση που είναι στην οδός Κύμης & Σπύρου Λούη στη Καλογρέζα….
Ο λόγος είναι πως τα φώτα στο συγκεκριμένο σημείο έχουν καεί εδώ και 8 μήνες και κανείς δεν ενδυαφέρετε να τα φτιάξει…

http://dimotikosafari.blogspot.com/2011/02/blog-post_4813.html



                             ... Για την οδό Eυκαλύπτων


Με αφορμή σχόλιο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα σας και αφορά τη διαμόρφωση της οδού Ευκαλύπτων, θα θέλαμε για την αποκατάσταση της αλήθειας να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω:
Πράγματι στην οδό Ευκαλύπτων βρίσκονταν σε εξέλιξη έργα, στο πλαίσιο της εφαρμογής των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην πολεοδομική ενότητα των Αναβρύτων. Στόχος των έργων αυτών ήταν η κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της γειτονιάς, η μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και η ασφαλής μετακίνηση πεζών.
Δυστυχώς, όπως συνέβη και σε μια σειρά άλλων παρεμβάσεων της Δημοτικής Αρχής στην πόλη, τα έργα σταμάτησαν προσωρινά εξαιτίας καταγγελιών που προήλθαν τόσο από δημοτικό σύμβουλο της Αντιπολίτευσης, όσο και από πολίτη που έχει αναγάγει την κατάθεση προσφυγών και ενστάσεων σε καθημερινή του πρακτική.
Οι καταγγελίες αυτές δημιούργησαν νομικές και πολεοδομικές εμπλοκές στην ομαλή εξέλιξη των εργασιών. Με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες του Δήμου να αναζητούν τρόπους οριστικής διευθέτησης και αντιμετώπισης των εμποδίων, ώστε σύντομα να έργα να επαναξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα.
Άρα, για την προσωρινή διακοπή των εργασιών στην οδό Ευκαλύπτων που πράγματι υπάρχει, δεν είναι υπεύθυνη η σημερινή Διοίκηση του Δήμου, αλλά αυτοί που προκαλούν με τις καταγγελίες τους την καθυστέρηση σε ένα έργο που θα αντιμετωπίσει οριστικά ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της γειτονιάς των Αναβρύτων.
               Γραφείο Τύπου Δήμου Αμαρουσίου
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/02/e_14.html

Ο Καραγκιόζης στα Λαικά Λαχεία του 2011

Όνειρο ετών η παρουσίαση φιγούρων του Καραγκιόζη μας στα Κρατικά Λαχεία.
Η ιδέα είναι αρκετά παλαιά και πραγματοποιείται φέτος χάρη στην αγάπη μελών του προσωπικού
των κρατικών λαχείων για τον Καραγκιόζη, του ίδιου τους του Διευθυντή, του προσωπικού
του Νομισματοκοπείου της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς και χάρη στη συνεργασία των
φορέων που πρόσφεραν αφιλοκερδώς το υλικό.
Το αφιέρωμα εκτείνεται στα λαχεία των 52 κληρώσεων του Λαϊκού Λαχείου του 2011 παρουσιάζοντας 26 φιγούρες του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών με εναλλαγή ανά δύο βδομάδες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
http://syllektiko-pazari.blogspot.com/2011/02/2011.html

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ LATIN PARTY

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011


                                        Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ
             “ΜΑΡΟΥΣΙ, ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ”
       σας προσκαλεί στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας
             την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00μμ
                     στη «ΓΑΡΔΕΝΙΑ» (Πλατεία Ηρώων).

Είναι και μάνατζερ

και... δημοσιογράφος
Στα εντός έδρας... δηλώνεται δημοσιογράφος και στα εκτός έδρας, παράγοντας! Ο λόγος για τον μάνατζερ της ομάδας μπάσκετ του Αμαρουσίου, Σταύρο Ελληνιάδη, ο οποίος εναλλάσσει τη θέση του (και τον... ρόλο του) στα παιχνίδια της ομάδας.
 Στον Αγιο Θωμά συνήθως κάθεται σε ένα συγκεκριμένο σημείο στα δημοσιογραφικά θεωρεία και ουδέποτε θα τον δείτε να βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας. Μακριά από το Μαρούσι ακολουθεί πιστά τους «κιτρινόμαυρους» και εκτελεί κανονικά τα καθήκοντα του μάνατζερ. Και να 'ταν μόνο αυτό;
Μην απορήσετε αν τον δείτε στον Αγιο Θωμά με τα... ίδια ρούχα. Ο Ελληνιάδης φοράει συγκεκριμένο πουλόβερ στα εντός έδρας ματς, αφού αποδεικνύεται ιδιαίτερα... γούρικο για το Μαρούσι. Ομως, υπήρξε στιγμή που το «καλό πουλόβερ» ήταν στα άπλυτα και εκείνος έτρεμε και μόνο στην ιδέα πως το κοντομάνικο μπλουζάκι που επέλεξε δεν θα ήταν το ίδιο γούρικο. Ωστόσο, οι φόβοι δεν επιβεβαιώθηκαν και έτσι ο Ελληνιάδης θα έχει και ένα ρούχο για το καλοκαίρι, γιατί το πουλόβερ δεν αντέχεται με τίποτα τους θερμούς μήνες.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ 6/2/2011 - Γ. Κ.
http://www.ethnos.gr/ethnosport/article.asp?catid=8336&subid=2&pubid=110348690

ΚΑΜΠΑΝΙΑ "ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ"

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


Νίκησε η ΝΙΚΗ με 69 - 58!

Την 13η νίκη της πέτυχε η ΝΙΚΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ στο κλειστό του "Σπύρος Λούης" με αντίπαλο την Ηλιούπολη και σκορ 69-58! Ο αγώνας δεν ξεκίνησε καλά για τη ΝΙΚΗ με τους φιλοξενούμενους να αιφνιδιάζουν με την απόδοσή τους και να διεκδικούν την νίκη στα ίσια! Σκορ πρώτου δεκαλέπτου 22-19. Στον ίδιο ρυθμό με σαφώς καλύτερες άμυνες αλλά την διαφορά να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα κύλησε το δεύτερο δεκάλεπτο με το ημίχρονο να κλείνει με σκορ 34-29.
 Στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα από την Ηλιούπολη μπήκε αποφασισμένη να κυνηγήσει το παιχνίδι και προηγήθηκε στο 25΄με 37-38! Κάπου εκεί όμως οι αθλητές της Νίκης Αμαρουσίου αφυπνίστηκαν και με ένα σερί 14-2 ανέβασαν την διαφορά στους 11 πόντους και έκλεισαν το δεκάλεπτο με σκορ 51-40. Με συνέπεια και προσοχή έλεγξαν τον ρυθμό του αγώνα και διατηρήθηκε η διαφορά των 11 πόντων και στο τέταρτο δεκάλεπτο με τελικό σκορ 69-58!
Ξεχώρισαν για την ομάδα του Αμαρουσίου οι Κοντογιάννης (18π., 3ass.), Κοκαλιάς (8π., 10reb., 4ass.) και Γιαουρτόγλου (10π., 5ass.) ενώ εξαιρετικός ήταν ο Αντωνόπουλος στα αμυντικά του καθήκοντα!
Με τη ΝΙΚΙΗ δεν αγωνίστηκε ο Γιαννάκης ο οποίος ταλαιπωρείται από τραυματισμό στο πέλμα.
Επόμενος αντίπαλος ο πρωτοπόρος Αετός την ερχόμενη Δευτάρα 21/2 στις 21:30 στο Κλειστό του Στρέφη!
Δεκάλεπτα: 22-19, 34-29, 51-40, 69-58.
Νίκη Αμαρουσίου (Χατζής-Ραχωβίτσας): Αντωνόπουλος 3(1), Μπίτσικας 7(1), Κοκαλιάς 8(1), Κοντογιάννης 18(2), Αντωνιάδης 2, Γιαουρτόγλου 3, Τάσιος 4, Ευαγγελίτσης 10, Τσέκενης, Γιατράκος Α. 4, Λαμπρόπουλος 3.

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

το 1884 γεννήθηκε ο λογοτέχνης Κώστας Βάρναλης  [θαν. 16/12/1974]


ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ!

      ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ
 ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

Του Δημήτρη Πολυχρονιάδη*

Ένα βήμα πριν από τη συγχώνευση και το κλείσιμο Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων – Λυκείων και στο Μαρούσι βρίσκεται ο διοικητικός μηχανισμός του Υπουργείου Παιδείας. Η εποχή του Δ.Ν.Τ. έφτασε και στα σχολεία της περιοχής μας. Το Υπουργείο Παιδείας και οι μηχανισμοί του μετατρέπονται σε λογιστές. Δεν βλέπουν μαθητές, γονείς και δασκάλους αλλά νούμερα και ευρώ. Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από τις μέχρι τώρα ενέργειες του ΥΠΔΒΜΘ και τις εξαγγελίες του σχετικά με τον εκπαιδευτικό «Καλλικράτη», που επιχειρείται να περάσει σε όλη τη χώρα με στόχο τη μείωση του λειτουργικού κόστους και των δαπανών για τη δημόσια εκπαίδευση. Ελπίζουμε να κάνουμε λάθος, αλλά δεν το πιστεύουμε πια.
Πίσω από αστήρικτα επιχειρήματα η πολιτική ηγεσία του ΥΠΔΒΜΘ αφήνει να εννοηθεί ότι θα προτείνει το κλείσιμο σχολείων της περιοχής μας. Τα επιχειρήματα του ΥΠΔΒΜΘ εξαντλούνται στον αριθμό των μαθητών των σχολείων αυτών και στην ακαταλληλότητα των διδακτηρίων τους.
Έτσι κινδυνεύουν να συγχωνευθούν – καταργηθούν τα συστεγαζόμενα Δημοτικά Σχολεία (3ο & 11ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου, 9ο &17ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου) αλλά και μικρότερα Δημοτικά Σχολεία (5ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου – 6ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου τα οποία είναι εξαθέσια). Μάλιστα για τα εξαθέσια Δημοτικά Σχολεία φημολογείται ότι κριτήριο για τη συγχώνευση – κατάργησή τους θα είναι ο αριθμός των εγγεγραμμένων σ’ αυτά μαθητών (δεν πρέπει να είναι μικρότερος των 130 μαθητών) αλλά και η καταλληλότητα των κτηριακών τους εγκαταστάσεων, όπως ήδη αναφέρθηκε.
Ανάλογες προτάσεις υπάρχουν και για τις σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής μας.
Με βάση τα επιχειρήματα του ΥΠΔΒΜΘ εξισώνονται τα σχολεία με οποιαδήποτε εμπορική επιχείρηση, μετατρέποντας τους μαθητές σε πελάτες, χωρίς να αναγνωρίζεται ότι κάποια σχολεία λειτουργούν καλά, ακριβώς επειδή είναι μικρά και επιτρέπουν την οικειότητα, τη φιλική σχέση, τη βαθιά γνώση των προβλημάτων των μαθητών και τη δυνατότητα αποτελεσματικής αντιμετώπισης τους. Θα ήταν πιο ειλικρινείς οι εκπρόσωποι του ΥΠΔΒΜΘ αν μας έλεγαν πως το κάνουν για τα λεφτά. Η επίκληση παιδαγωγικών λόγων είναι εξοργιστική.
Το ίδιο εξοργιστική είναι και η επίκληση του επιχειρήματος εκείνου, σχετικά με την ακαταλληλότητα των διδακτηρίων. Και είναι εξοργιστικό, γιατί τα σχολεία αυτά, οι μαθητές τους, οι γονείς τους και οι δάσκαλοι τους, αφού πρώτα εγκαταλείφθηκαν σε άθλια κτήρια, αφού έγιναν αντικείμενο εμπαιγμού και τα απαλλοτριωθέντα οικόπεδα για τη στέγαση τους παρέμειναν αναξιοποίητα επί δεκαετίες, σήμερα τιμωρούνται γιατί δεν έχουν κατάλληλα διδακτήρια.
Το αποτέλεσμα που επιδιώκει να έχει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΔΒΜΘ είναι η παραπέρα μείωση των δαπανών για την Παιδεία από τον Γ. Κ. Π. (σήμερα δίνεται το 2,5% του ΑΕΠ για την Παιδεία, από τα χαμηλότερα ποσοστά των τελευταίων 40 χρόνων), η μείωση των μόνιμων διορισμών των εκπαιδευτικών (με την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη), η υποχρεωτική μετακίνηση μαθητών από σχολείο σε σχολείο (με στόχο τον οικονομικό «εξορθολογισμό» των δημοσίων δαπανών για την Παιδεία με την αύξηση του αριθμού των μαθητών στην τάξη και την εξοικονόμηση θέσεων εκπαιδευτικών), αλλά και το πέρασμα των λειτουργικών εξόδων των σχολείων στους γονείς και στους ιδιώτες – χορηγούς μέσω της λειτουργίας των Δήμων και του ν. 3852/2010 (του γνωστού Καλλικράτη).
Τα πράγματα έχουν πια ξεκαθαρίσει. Αν δε θέλουμε να κλείσουν τα δημόσια σχολεία μας πρέπει να ξεσηκωθούμε όλοι (μαθητές – γονείς – εκπαιδευτικοί – δημοτικές παρατάξεις – Δημοτικά Συμβούλια κ. λ. π.). Αν δε θέλουμε τα παιδιά μας να αντιμετωπίζονται ως αριθμοί σε λογιστικές καταστάσεις πρέπει να δώσουμε στην κυβέρνηση να καταλάβει ότι η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.
Ήδη τοπικοί σύλλογοι του Αμαρουσίου, προσπαθώντας ν’ αντιμετωπίσουν τη λαίλαπα της αντιεκεπαιδευτικής – αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης των εντολοδόχων του Δ. Ν. Τ., ανακοίνωσαν ότι θα κάνουν προσπάθειες παρέμβασης στο ΥΠΔΒΜΘ, ώστε να αποφευχθεί η συγχώνευση – κλείσιμο μικρών σχολικών μονάδων της Π. Ε. στο Μαρούσι (5ο Δημοτικό Σχολείο – Άγιος Θωμάς).
Τώρα είναι η στιγμή που και ο Δήμος Αμαρουσίου, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πρέπει να πάρει θέση για το ζήτημα των συγχωνεύσεων – καταργήσεων σχολείων που επιχειρείται από το ΥΠΔΒΜΘ, στοχεύοντας στην ανατροπή της απόφασης του αυτής.
Εμείς το λέμε καθαρά: Όποιος συναινέσει με εισήγησή του στην επιχειρούμενη αντιεκπαιδευτική πολιτική της Κυβέρνησης θα έχει διαλέξει όχθη. Και αυτή δεν είναι με τους εργαζόμενους - Δημότες και το εκπαιδευτικό - λαϊκό κίνημα. Θα είναι συνυπεύθυνος για την κατάργηση σχολείων, για την υποχρεωτική μετακίνηση μαθητών από σχολείο σε σχολείο και για την εκχώρηση των οικοπέδων, που προορίζονται για την ανέγερση των κτιρίων των σχολείων που συγχωνεύονται, ως «φιλέτα» στους ιδιώτες, όπως και για τους εκπαιδευτικούς που θα χάσουν την οργανική τους θέση.
Η Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ έθεσε ήδη το θέμα με τοποθέτηση του εκπροσώπου της στο Δ. Σ. Αμαρουσίου (9 – 1 – 2011) και δεσμεύεται ότι μόλις συνεδριάσει (σε τακτική συνεδρίαση) το Δ. Σ. Αμαρουσίου (ελπίζουμε ότι σύντομα θα σταματήσουν τα παιχνίδια σχετικά με τη συγκρότηση του Προεδρείου του Δ. Σ.) θα καταθέσουμε σχετική πρόταση, ώστε να αποφευχθούν οι συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολικών μονάδων στην περιοχή μας, ελπίζοντας ότι θα στηριχθεί και από τις άλλες Δημοτικές Παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους με τη Δημόσια Παιδεία φορείς (στο Δήμο μας) δηλ. γονείς – μαθητές – εκπαιδευτικούς – τοπικά εκπαιδευτικά συνδικάτα - δημοτικές παρατάξεις κ. λ. π. να συστρατευθούμε στον κοινό παλλαϊκό – πανεκπαιδευτικό αγώνα για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής – αντιλαϊκής πολιτικής που μας επιβάλλει η κυβέρνηση του μνημονίου του Δ. Ν. Τ. – Ε.Ε. – Ε. Κ. Τ. (ήδη σχετική απόφαση ενάντια στις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολικών μονάδων έλαβε το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου – μέλος της Δ. Ο. Ε.).
Ο αγώνας για ΔΗΜΟΣΙΑ – ΔΩΡΕΑΝ – ΠΑΙΔΕΙΑ είναι μπροστά μας και μας αφορά όλους.
Μαρούσι 13 – 2 – 2011
*Ο Δημήτρης Πολυχρονιάδης είναι δάσκαλος και αιρετός και ανακλητός εκπρόσωπος της Αριστερής Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου.

Συγχωνεύσεις - καταργήσεις Σχολείων


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. 2ΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Μαρούσι 7 –2 – 2011
Προς: Τα μέλη του Συλλόγου μας
Συνάδελφοι,
Το τελευταίο διάστημα, μέσα από «άτυπες» συνεννοήσεις μεταξύ των Περιφερειακών Δ/ντών Εκπαίδευσης και των Δ/ντών Εκπαίδευσης, προωθείται σχέδιο εκτεταμένων συγχωνεύσεων - καταργήσεων σχολικών μονάδων, με μοναδικό στόχο τη δήθεν εξοικονόμηση πόρων από τις λειτουργικές δαπάνες των μικρών και των μεσαίων σχολικών μονάδων.
Θέλουμε να τονίσουμε ότι:...
.... είμαστε αντίθετοι με κάθε πολιτική, που επιχειρεί να αποφασίσει για τις τοπικές κοινωνίες και την εκπαίδευση, χωρίς να ερωτηθούν οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των εκπαιδευτικών
 διαφωνoύμε με την απουσία συγκεκριμένου νομοθετικού πλαισίου, μετά τις αλλαγές στο χάρτη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που δίνει τη δυνατότητα στις Περιφερειακές Διευθύνσεις, να αποφασίζουν με αποκλειστικό γνώμονα τη μείωση του κόστους λειτουργίας των σχολείων.
Εαν πρόκειται oι συγχωνεύσεις- καταργήσεις σχολείων, στην περιφέρεια και τις πόλεις, να οδηγήσουν:
 σε αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα,
 στη γκετοποίηση των μαθητών μέσα σε δυσλειτουργικά Πολυδύναμα Σχολικά Κέντρα τύπου Γκράβας και τη δημιουργία τεράστιων σχολικών συγκροτημάτων που δεν θα πληρούν τις προϋποθέσεις ενός σύγχρονου εκπαιδευτηρίου , τόσο από άποψη υποδομών, όσο και από άποψη εργασιακών σχέσεων και συνθηκών εκπαίδευσης,
 εκατοντάδες χωριά, κωμοπόλεις αλλά και γειτονιές των αστικών κέντρων να χάσουν τα σχολεία τους και χιλιάδες μαθητές να μεταφέρονται καθημερινά σε επικίνδυνους δρόμους για να προσεγγίσουν το Πολυδύναμο Σχολικό Κέντρο,
 σε αύξηση του κινδύνου της σχολικής διαρροής, ειδικά στη περιφέρεια, λόγω της δυσκολίας μετακίνησης και την ελαχιστοποίηση ακόμα και αυτού του προσδόκιμου οικονομικού οφέλους, λόγω του υψηλού κόστους μετακίνησης των μαθητών,
 σε μείωση των θέσεων εργασίας, σε συνδυασμό με την δραστική μείωση των προσλήψεων στην εκπαίδευση (καταργήθηκε η εξαίρεση της παιδείας από την αναλογία 1 προς 5 των διορισμών) και την αύξηση των ελαστικών μορφών της,
 σε μαζικές, υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών και μάλιστα σε άλλες περιφέρειες
Τότε, αυτή η πρακτική μας βρίσκει εντελώς αντίθετους
Σε μια εποχή που βλέπουμε να προχωρούμε
 στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, με τη σύνδεση του μισθού των εκπαιδευτικών με την «παραγωγικότητα» και τις επιδόσεις των μαθητών,
 στον «εξορθολογισμό» του ωραρίου των εκπαιδευτικών, δηλαδή την αύξησή του,
 στη θεσμοθέτηση διευθυντή- οικονομικού «μάνατζερ» για να βγάζει το σχολείο «το ψωμί του» αναζητώντας «χορηγούς»,
 στη συνολική αναδιοργάνωση της ως τώρα πυραμίδας διοίκησης-εποπτείας και ελέγχου της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών και προσαρμογής της στη νέα «καλλικρατική» δομή της δημόσιας διοίκησης,
 στη χρηματοδότηση των σχολείων με βάση τα αποτελέσματα της αξιολόγησής τους και την σταδιακή «απόσυρση» του κράτους,
Δεν μπορεί η συγχώνευση σχολείων να είναι η προτεραιότητα
Αντιθέτως, θα έπρεπε να τίθενται ως ζητήματα αιχμής
 η πολύπλευρη στήριξη των εκπαιδευτικών προκειμένου να ασκήσουν το εκπαιδευτικό τους έργο,
 η ενίσχυση των μαθητών,
 η επίλυση σοβαρών προβλημάτων υλικοτεχνικής και κτηριακής υποδομής των σχολείων
 η αύξηση των δαπανών για την παιδεία
Το ΔΣ του συλλόγου μας σας καλεί σε ανυποχώρητους αγώνες για την υπεράσπιση της δημόσιας, δωρεάν εκπαίδευσης για όλους

                                                   ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΛΥΣΙΚΑΤΟΣ Ν.


                             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:ΜΠΑΣΑΚΑΡΟΥ Δ.

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

ΤΑ "ΝΕΑ" επιτίθενται στον Γ. Πατούλη !!!

Ο «Κολοσσός του Μαρουσιού»
Δήµαρχος - Γιατρός συνδυάζει το συνδικαλιστικό ροκ µε το Αβραµοπούλειο µπαρόκ !!!

«Οσοι ξέρουν το Μαρούσι θα καταλάβουν ότι δεν υπάρχει τίποτε το µεγαλειώδες σ’ αυτό. (...) Ούτε στο κάτω κάτω υπάρχει τίποτε το µεγαλειώδες σε ολόκληρη την ιστορία της Ελλάδας. Αλλά υπάρχει κάτι το κολοσσιαίο σε οποιονδήποτε άνθρωπο όταν αυτός γίνεται αληθινά και ολοσχερώς ανθρώπινος. Ποτέ δεν γνώρισα πιο ανθρώπινο άτοµο από τον Κατσίµπαλη...»
 Ο αµερικανός συγγραφέας που περιγράφει τα παραπάνω, ο Χένρι Μίλερ, γνώρισε το Μαρούσι και τον Γιώργο Κατσίµπαλη, φίλο του Σεφέρη και µανιακό των βιβλίων, πριν από τον Πόλεµο. Εντυπωσιάστηκε απ’ αυτόν – και τον έχρισε κεντρικό πρόσωπο ενός σηµαντικού βιβλίου του, του «Κολοσσού του Μαρουσιού». Επειτα, ο Κατσίµπαλης πέθανε, αλλά το Μαρούσι απέκτησε νέο κολοσσό στο πρόσωπο του Γιώργου Πατούλη. Ο κ. Πατούλης είναι δήµαρχος Αµαρουσίου, µε τη στήριξη της Ν.∆. Είναι γιατρός (σπούδασε στην Ιατρική Αθηνών και πήρε ειδίκευση ορθοπεδικού στο Λαϊκό), αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και εκ των πρωτεργατώντης κατάληψης στο υπουργείο Υγείας.

Περιφέρθηκε, µάλιστα, συστηµατικά στα ΜΜΕ υποστηρίζοντας ζωηρά την πράξη, συχνά παραµελώντας τα καθήκοντά του στον ∆ήµο – όπως τις προάλλες που ενώ τον περίµεναν στο δηµοτικό συµβούλιο εκείνος ξεσπάθωνε στο Alter.
Το οξύμωρο. Για οποιονδήποτε κανονικό άνθρωπο, συµπεριφορές όπως αυτή του (πενηντάρη, πια, γεννήθηκε το 1961) κ. Πατούλη θα θεωρούνταν οξύµωρες. ∆εν είναι λογικό ένας εκλεγµένος εκπρόσωπος του λαού να παριστάνει τον εξεγερµένο, έστω εκτός της επικράτειας του δήµου του αλλά εντός της ελληνικής επικράτειας, το Σύνταγµα και τους νόµους της οποίας έχει ορκιστεί να προασπίζει. Για τη γαλάζια µας χώρα όµως, τέτοιου τύπου συµπεριφορές θεωρούνται κανονικές. Συνδικαλισµός και τσαµπουκάς είναι ο µοναδικός συνδυασµός ώστε ένας τοπικός άρχων να προσπελάσει τα στεγανά της µεγάλης δηµοσιότητας. Με άλλα λόγια, είναι ο µοναδικός τρόπος ακόµη και ο νέος «κολοσσός του Μαρουσιού» να γίνει γνωστός σε ολόκληρη την Ελλάδα – στους ψηφοφόρους του µέλλοντος.
Πριν ένας πολιτικός Αµαρουσίου διεκδικήσει το πανελλαδικό ακροατήριο, είχε κατακτήσει την τοπική κοινωνία του. Για να τα καταφέρει, χρειάστηκαν πολλή λαϊκή ρητορική, η βοήθεια του Θεού και η στυλιστική πινελιά της κυρίας του, της εκπαιδευτικού Μαρίνας Πατούλη, υπεύθυνης του τµήµατος χορού και µέλους του ∆.Σ. της ∆ηµοτικής Επιχείρησης Πολιτισµού.
Η αλήθεια είναι ότι πριν γίνει «κολοσσός», ο Γιώργος Πατούλης αυτοχρίσθηκε «Αβραµόπουλος του Μαρουσιού» – και έτσι συνέθλιψε τον αντίπαλό του, Παν. Γιαννίκο(!!!).
 Ο συνδυασµός πολιτικού λόγου και στυλ ήταν το προανάκρουσµα της µεγαλοσύνης του. Μπήκε στον στίβο ορµητικά, φορώντας ροζ γραβάτες, ριγωτά πουκάµισα µε τα χρώµατα του ουράνιου τόξου, λευκά παντελόνια και µπλέιζερ µε χρυσά µανικετόκουµπα. Τον πρώτο εκείνο καιρό, η ξανθή αγαπηµένη Παναγιά και ταυτοχρόνως δασκάλα µε τα χρυσά µαλλιά - σύζυγός του ήταν η σκιά του. Είναι βέβαιο ότι ο χείµαρρος των µαλλιών της ενέπνευσε και την ιδιότυπη έκφραση της θρησκευτικότητας του συζύγου της, ο οποίος διακόσµησε έναν τοίχο του γραφείου του µε χρυσές και ασηµένιες παναγίτσες – µε το χρυσό να υπερτερεί.
Το στυλ είναι η προσωπικότητα του καλλιτέχνη έλεγε ο Πολ Βαλερί. Αν αποδεχθούµε ότι ο Γιώργος Πατούλης είναι καλλιτέχνης της πολιτικής, θα εννοήσουµε το ιδιοφυές των (µπαρόκ) επιλογών του. Μία από τις πρώτες εξ αυτών ήταν, το καλοκαίρι του 2008, τα αποκαλυπτήρια ανδριάντα του Σπύρου Λούη, προκειµένου να εµπνεύσει, όπως είπε, «στη νέα γενιά τα µεγάλα ιδανικά που συµβολίζει ο Ολυµπισµός». Για το µεγαλείο του δήµου χρειάστηκε να διοργανωθεί το Ευρωπαϊκό ∆ίκτυο Πόλεων «QCities», στο οποίο συµµετείχαν κυρίως ελληνικοί και κυπριακοί δήµοι (π.χ. Ιλίου, Ανοιξης, Νέας Ιωνίας Βόλου, Στροβόλου) µαζί µε πέντε έξι ξένους (Πλοέστι, Ουµέα Σουηδίας, Οϊστερβικ – ή κάτι τέτοιο – Ολλανδίας...).
Ηταν ωραία χρόνια τότε, οι Ελληνες απολάµβαναν τη ζωή µε δανεικά κι οι πολιτικοί ταγοί µπορούσαν να χειρίζονται µε άνεση τα υψιπετή οράµατα και τους συµβολισµούς. Οταν εξελέγη, έβγαλε πολύχρωµο, πανάκριβο ιλουστρασιόν λεύκωµα για να καταγγείλει τις διασπαθίσεις της προηγούµενης δηµοτικής αρχής. Εκτοτε, ο ∆ήµος Αµαρουσίου επισώρευσε κι άλλα χρέη, έχασε την πιστοληπτική του ικανότητα, αλλά ουδέποτε υπέστειλε τη σηµαία του πανηγυριού. Οι γιορτές πάντα είναι στην ηµερήσια διάταξη, τα καλοκαίρια πάντα διοργανώνονται συναυλίες (αγνώστων µεν, πλην συναυλίες), το περασµένο Πάσχα (το πρώτο της κρίσης) ο δήµος έψησε 100 αρνιά στην πλατεία.
μεγαλεία. Τα παραπάνω µεγαλεία ανάγκασαν τον δήµαρχο να λύσει τη σιωπή του και να µιλήσει σε µεγάλα έγκυρα ΜΜΕ: «Αµαρυσία», «Αθµόνιον Βήµα», «Τύπος Προαστίων», «Ερµής του Αµαρουσίου» φιλοξένησαν το απαύγασµα της σοφίας του.
Κι ύστερα ήρθε το Μνηµόνιο. Είχε προηγηθεί η εγκατάλειψη από τον δήµαρχο της πολυχρωµίας χάριν ενός στυλ πιο απλού αλλά και πιο αποτελεσµατικού. ∆ιορατικός, έβλεπε ότι η περίοδος όπου δοξάστηκε το στυλ Αβραµόπουλου τελείωνε, η «ντιντίδικη» στάση στα πράγµατα στη νέα Νέα ∆ηµοκρατία έπρεπε να γίνει παρελθόν. Στο µεγαλείο του, ο δήµαρχος που κατανοεί τις εξελίξεις όφειλε µια (στοχαστική, ασφαλώς) προσαρµογή.
Και κάπως έτσι άρχισε να συµπεριφέρεται σαν κοµµουνιστής (σύµφωνα µε την παλιά, αλλά εν ισχύι ανεπισήµως ρήση Ρουσσόπουλου «και κοµµουνιστές θα γίνουµε για το καλό του λαού»). Εχοντας αφήσει πίσω του το µπαρόκ και προσχωρήσει στο ροκ, µπροστάρης του ιατρικού κινήµατος, ο δήµαρχος Αµαρουσίου διεύρυνε τη µνηµειώδη δράση του στο πολιτικό προσκήνιο. Ελπίζοντας ότι από το Μαρούσι στην αιωνιότητα η απόσταση είναι πολύ µικρή για τις κολοσσιαίες προσωπικότητες.
Οπως καταλαβαίνει κανείς, τα πράγµατα από την εποχή που ο Μίλερ δόξαζε τον Κατσίµπαλη έχουν αλλάξει ριζικά. Την µετά Πατούλη εποχή, ο Χένρι Μίλερ είναι βέβαιο ότι θα αναγκαζόταν να ξαναγράψει τον «Κολοσσό του Μαρουσιού».
 Και το απόσπασµα της αρχής θα µπορούσε να έχει µεταποιηθεί ως εξής:
«Οσοι ξέρουν το Μαρούσι θα καταλάβουν το µεγαλείο του. (...) Οπως στο κάτω κάτω θα έχουν συνειδητοποιήσει το µεγαλείο της ιστορίας της Ελλάδας. Αλλά υπάρχει κάτι το κολοσσιαίο σε οποιονδήποτε άνθρωπο διαµορφώνει αυτό το µεγαλείο.
Ποτέ δεν γνώρισα πιο κολοσσιαίο άτοµο από τον Πατούλη».

ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΝΕΛΛΗ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

το 1950 γεννήθηκε ο Πίτερ Γκάμπριελ, ιδρυτικό μέλος των Genesis.






Oικολογική μετακίνηση

Με το σύνθημα « Οι μαθητές ερευνούν, οι Πόλεις ενημερώνονται, η Κοινωνία ευαισθητοποιείται», ομάδες μαθητών της Γ’ τάξης του 2ου Γυμνασίου Αμαρουσίου και της Γερμανικής Σχολής Αθηνών καταθέτουν τις προτάσεις τους για την οικολογική μετακίνηση στο Μαρούσι, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και την ελευθερία μετακίνησης των πολιτών.
Ο Δήμος Αμαρουσίου διοργανώνει ειδική εκδήλωση, τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 18:00, στο Δημαρχείο, όπου οι μαθητές θα παρουσιάσουν τα αποτέλεσμα της μελέτης τους για τη σωστή χρήση των Μέσων Μεταφοράς στην πόλη και παράλληλα τις συνέπειες και τα προβλήματα που δημιουργεί στη λειτουργία της, η αλόγιστη χρήση του ΙΧ. Παράλληλα, οι μαθητές θα απαντήσουν στις ερωτήσεις που θα θέσουν οι πολίτες.
Οι προτάσεις των μαθητών είναι το αποτέλεσμα μελέτης που διενήργησαν από το Νοέμβριο 2010 έως τον Ιανουάριο 2011 για τα προβλήματα που προκαλούν οι συνήθειες και οι συνθήκες μετακίνησης στην πόλη, στο πλαίσιο της εκστρατείας ECOMOBILITY που διοργανώνει το ECOCITY για όγδοη συνεχόμενη χρονιά με τη συστράτευση σημαντικών επιστημονικών ιδρυμάτων, οργανισμών και φορέων.
Στην εκστρατεία ECOMOBILITY συμμετέχουν ομάδες μαθητών από είκοσι έξι πόλεις της χώρας. Η ομάδα με την καλύτερη εργασία θα συμμετέχει στην αποστολή του ECOCITY στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις Βρυξέλλες τον Ιούνιο. Οι τέσσερις πιο δημιουργικές εργασίες θα φιλοξενηθούν στην Περιβαλλοντική Κατασκήνωση ECOCAMP.

SOS για βρεφονηπιακούς σταθμούς

Με... στάση πληρωμών προειδοποιούν τους δήμους εκατοντάδες γονείς που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στα τροφεία των βρεφονηπιακών σταθμών. Η οικονομική κρίση έχει φέρει τα πάνω κάτω στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, καθώς αρκετοί γονείς έχουν χάσει τις δουλειές τους ή στην καλύτερη περίπτωση βλέπουν τους μισθούς τους να συρρικνώνονται.
Χιλιάδες οικογένειες στράφηκαν φέτος στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς λόγω της οικονομικής κρίσης ενώ πολλές οικογένειες αδυνατούν να πληρώσουν τα τροφεία.
Σε κατάσταση απόγνωσης ζητούν από τις δημοτικές αρχές ευνοϊκότερες ρυθμίσεις, αφού αδυνατούν να πληρώσουν τα τροφεία, ακόμα και εκείνα ?τα λιγοστά- που παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα. Εκατοντάδες γονείς κάθε μέρα εκφράζουν την αδυναμία τους να ανταποκριθούν στο έξοδο αυτό, δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο με «θύματα» χιλιάδες νήπια και βρέφη που φυλάσσονται σε παιδικούς σταθμούς.
Ενδεικτική περίπτωση ο Δήμος Χαϊδαρίου, ο οποίος στα μέσα της χρονιάς καλεί τους γονείς να βάλουν «βαθιά το χέρι στην τσέπη» για να ανταποκριθούν -όπως υποστηρίζει- οι παιδικοί σταθμοί στις αυξημένες ανάγκες. Οι γονείς διαμαρτυρόμενοι για τα «τσουχτερά» τροφεία, τα οποία φτάνουν μέχρι τα 250 ευρώ, έχουν βγει στους δρόμους, ενώ προετοιμάζουν νέες δυναμικές κινητοποιήσεις. Η αγανάκτηση ξεχειλίζει, ωστόσο, όπως αναφέρουν, δεν το βάζουν κάτω. Πρόσφατα πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης και παράσταση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο. Παράλληλα, πρόκειται να καταθέσουν αγωγή κατά της απόφασης, ενώ αρνούνται να δεχθούν το «σκληρό» -όπως χαρακτηρίζουν- μέτρο του δήμου.
Υπενθυμίζεται ότι οι παιδικοί σταθμοί αντιμετωπίζουν συσσωρευμένα προβλήματα. Το προσωπικό δεν επαρκεί, οι συμβάσεις εργαζομένων λήγουν, ενώ την ίδια στιγμή οι απαιτήσεις αυξάνονται, καθώς χιλιάδες οικογένειες, τη φετινή σεζόν, εγκατέλειψαν τους ιδιωτικούς σταθμούς στρέφοντας το ενδιαφέρον τους στους δημοτικούς. Αρκετοί δήμοι έχουν προχωρήσει σε αύξηση των τροφείων με το επιχείρημα της ελλιπούς χρηματοδότησης. Η οικονομική δυσπραγία που πλήττει τους δημότες φέρνει το θέμα στην επιφάνεια, όμως οι τοπικοί άρχοντες δηλώνουν αδυναμία να ανταποκριθούν στις νέα κατάσταση που διαμορφώνεται...
.........................................................................................................................................................
ΤΡΟΦΕΙΑ
Εκκλήσεις για μείωση των ποσών
Μορφή επιδημίας παίρνουν οι διαμαρτυρίες και οι εκκλήσεις γονέων προς τους δήμους να μειώσουν τα τροφεία. Προς το παρόν η κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τους δημάρχους, εξετάζεται ξεχωριστά, χωρίς να διώχνουν τα παιδιά από τους σταθμούς.
Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στο Περιστέρι, όπου, σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Αν. Παχατουρίδη, αρκετές οικογένειες εκφράζουν τη δυσκολία τους να πληρώσουν τροφεία, ενώ ο δήμος δεν αντέχει για μεγάλο χρονικό διάστημα να λειτουργεί τους παιδικούς σταθμούς χωρίς την αντίστοιχη χρηματοδότηση.
Στο Μαρούσι ολοένα και περισσότεροι γονείς δηλώνουν αδυναμία να αντεπεξέλθουν στο οικονομικό αυτό έξοδο. «Θα πρέπει να επανεκτιμήσουμε τη στάση μας, γιατί αρκετοί δημότες δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν και οι δήμοι δεν έχουν λεφτά για να λειτουργήσουν τους σταθμούς», αναφέρει ο δήμαρχος Γ. Πατούλης. Ο Δήμος Αμαρουσίου διαθέτει 13 σταθμούς που φιλοξενούν 1.000 παιδιά, ενώ τα τροφεία κυμαίνονται από 70-90 ευρώ ανάλογα το εισόδημα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΡΙΜΑΛΗ

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&PubID=54240952&word=%CC%C1%D1%CF%D5%D3%C9

Προγράμματα ανακύκλωσης

Μόλις 28 εκατ. ευρώ ξοδεύτηκαν το 2010 σε όλη την Ελλάδα
Συνέχεια της εκστρατείας τους για βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων έδωσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι. Όπως τονίζουν, «οι προτάσεις τους για βιώσιμη διαχείριση στην Αττική, βασισμένη στο διαχωρισμό στην πηγή και στην ανακύκλωση-κομποστοποίηση, χωρίς νέους χώρους ταφής και χωρίς άμεση ή έμμεση προσφυγή σε καύση, κερδίζουν διαρκώς σε επικαιρότητα, ενόψει και της κοινωνικής έντασης και της αστυνομικής βίας σε περιοχές όπως η Κερατέα».
Στο πλαίσιο αυτό είχαν συναντήσεις με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση και την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.
 Στη συνάντηση με τον κ. Ραζή, διευθύνοντα σύμβουλο της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), στα γραφεία της εταιρίας στο Μαρούσι, η αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων έθεσε το θέμα καθιέρωσης χωριστού κάδου για τη συλλογή και ανακύκλωση του χαρτιού, καθώς και της επέκτασης των προγραμμάτων ανακύκλωσης με ιδιαίτερη έμφαση στους τρεις μεγάλους δήμους. Το 2010 ξοδεύτηκαν για τα προγράμματα ανακύκλωσης σε όλη την Ελλάδα μόλις 28 εκατ. ευρώ.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι θα εντείνουν το επόμενο διάστημα τις πρωτοβουλίες τους για ένα διαφορετικό και βιώσιμο μέλλον στη διαχείριση των απορριμμάτων, στο πλαίσιο της αναλυτικής πρότασης που έχουν καταθέσει από τις 12 Ιανουαρίου. Ήδη έχει συμφωνηθεί ειδική συνάντηση με την υπουργό Περιβάλλοντος κ. Μπιρμπίλη, ενώ θα επιδιωχθεί και κοινή συνάντηση με την αποκεντρωμένη κρατική διοίκηση, την αιρετή Περιφέρεια Αττικής και τους εμπλεκόμενους φορείς.
Στη συνάντηση με την ΠΟΕ ΟΤΑ, που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία των Οικολόγων Πράσινων, συμμετείχαν ο πρόεδρος Θ. Μπαλασόπουλος και τα μέλη της Ε.Ε. Θ. Καραγιαννάκης και Σ. Πολυζώης, ενώ τους Οικολόγους Πράσινους εκπροσώπησαν οι Ν. Χρυσόγελος και Τ. Κρομμύδας. Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ ΟΤΑ χαρακτήρισαν πολύ θετικές τις προτάσεις και τις πρωτοβουλίες των Οικολόγων Πράσινων για τα απορρίμματα και ζήτησαν τη συμπαράστασή τους προκειμένου να ανατραπούν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης με κοινή δράση όλων των φορέων πέρα από το συνδικαλιστικό επίπεδο
http://www.sepik.net/nea/?p=17631

Η ΠΙΤΑ ΤΗΣ "ΚΑΣΤΑΛΙΑΣ"


Το βράδυ της Παρασκευής 4 Φεβρουρίου 2011 πραγματοποιήθηκε, στο Κέντρο του Αμαρουσίου, στη γνωστό χώρο διασκέδασης «Λοκάντα» η εκδήλωση της Κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας μας . Η συμμετοχή των μελών και φίλων, κατοίκων και εμπόρων της πόλης μας, ήταν μεγάλη. Εκτός των άλλων εκλεκτών Μαρουσιωτών, μας τίμησαν, με τη φιλική παρουσία τους, οι δημοτικοί σύμβουλοι κύριοι Αλέξανδρος Μπρέγιαννης, Λευτέρης Μαγιάκης, Δορύλαος Κλαπάκης, Δημήτρης Πολυχρονιάδης και Πέτρος Κούκουζας, καθώς και εκπρόσωποι άλλων συλλόγων της πόλης μας, όπως ο κ. Αθαν. Νησιώτης, πρόεδρος του Συλλόγου Σωρού και Λάκκας Κόττου, οι κύριοι Ιωάννης Αρίδας και Αναστάσιος Τσολακίδης, Πρόεδρος και Γραμματέας αντίστοιχα του συλλόγου του Ανατ. Αμαρουσίου, ο κ. Ε. Κουτρουμπής, Πρόεδρος των συλλόγων Πνοή και «ΚΑΤ – Το Μαρούσι που θέλουμε», η κ. Χρυσάνθη Θεοδωρακοπούλου, Πρόεδρος του συλλόγου «Φίλοι του Δάσους Συγγρού», ο κ. Θανάσης Σκαλωμένος, Γραμματέας του συλλόγου των Αναβρύτων, ο κ. Τάκης Μηλιός. Επικεφαλής της Εθελοντικής Πρωτοβουλίας για το Δάσος Συγγρού, και η κ. Φωτεινή Κατή, εκπρόσωπος του συλλόγου Αγ. Φιλοθέης. Παρέστη επίσης και η αναπληρώτρια Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Αμαρουσίου κ. Ευαγ. Χανιώτη.
Στην αρχή της εκδήλωσης αναφερθήκαμε συνοπτικά στις κυριότερες, πάγιες και σημερινές, προσπάθειες του Συλλόγου μας, που, αυτό το μήνα, κλείνει τέσσερα χρόνια ουσιαστικής, πιστεύουμε, παρέμβασης, στα θέματα που σχετίζονται με το περιβάλλον της πόλης μας. Αναφερθήκαμε κυρίως στις προσπάθειές μας για το κυκλοφοριακό και τη συνακόλουθη ρύπανση, για τις πλατείες μας, για την αύξηση του πρασίνου και για την αποτροπή δημιουργίας υπεραγορών στο Κέντρο του Αμαρουσίου. Γνωστοποιήσαμε τέλος τη θέση μας για τους χώρους στάθμευσης και τη μελέτη «περί ελεγχόμενης στάθμευσης» που, με την ψήφο τεσσάρων δημοτικών συμβούλων, εγκρίθηκε τελευταία.
Ακολούθησαν σύντομες παρεμβάσεις και ευχές των παρισταμένων δημοτικών συμβούλων που υποσχέθηκαν ότι θα συμπαρασταθούν στις προσπάθειες του Συλλόγου μας.
Η βραδιά όμως αυτή ήταν, κατά κύριο λόγο, αφιερωμένη στην ψυχαγωγία. Άλλωστε, όπως τονίσαμε και εμείς από την αρχή της εκδήλωσης, «στους δύσκολους καιρούς που περνάμε το έχουμε ανάγκη να διασκεδάζουμε, όλοι μαζί, ποιοτικά και προπάντων σε ζεστή, φιλική ατμόσφαιρα».
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ «Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ»
Χατζηαντωνίου 13, Μαρούσι 151 24, Τηλ. 2108064848, e-mail: pl_kastalia@yahoo.gr



Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ


Μουσικομαγειρέματα αυτή την Κυριακή στο Μαρούσι

Eλάτε να γιορτάσουμε μαζί τα πρώτα μας γενέθλια
 με την Λούση την καμηλοπάρδαλη
 σε ένα τρελό πάρτυ γεμάτο εκπλήξεις
στο παραμυθένιο παλάτι του www.pamebolta.gr

                                                              στο "Life" στο Μαρούσι
                               ( Κηφισίας 10-14, Agora Center, απέναντι απο το Avenue)
                                       Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011 10:30-15:00
                                             ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Το παραμυθένιο παλάτι του www.pamebolta.gr, θα ανοίξει εκείνη την μέρα τις πόρτες του και μαζί με τη Λούση την Καμηλοπάρδαλη, τους άρχοντες και τους αυλικούς,θα καλωσορίσει όλα τα παιδιά, να παίξουν και να διασκεδάσουν με εργαστήρια, κατασκευές, χορό, facepainting, μπαλονοκατασκευές και πολλές άλλες εκπλήξεις.
http://www.pamebolta.gr

Έφυγε ο Παναγιώτης Κοσκινάς

Κηδεύτηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Μαρούσι ο συνάδελφος, πρώην Διευθυντής του 1ου Δ.Σ Μελισσίων, Παναγιώτης Κοσκινάς.
Η ανακοίνωση των συντρόφων του της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ αναφέρει τα εξής:
"Έφυγε  πρόωρα, από τη ζωή ο δάσκαλος, αγωνιστής και στέλεχος της Αριστεράς και του συνδικαλιστικού κινήματος Παναγιώτης Κοσκινάς.
Ο Παναγιώτης Κοσκινάς από τα φοιτητικά του χρόνια μπήκε στην αριστερά οργανώθηκε στην ΚΝΕ και στο ΚΚΕ και στη συνέχεια στον Συνασπισμό και στις γραμμές της Αυτόνομης Παρέμβασης.
Για 35 και πλέον χρόνια, ...
...δεν έλλειψε ούτε στιγμή από την πρώτη γραμμή του αγώνα για τις ιδέες του και την προώθηση της ενότητας της αριστεράς και ως εκπαιδευτικός για την αναβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας.
Υπηρέτησε τη Δημόσια εκπαίδευση, την αριστερά και το συνδικαλιστικό κίνημα, από όλες τις θέσεις που τάχθηκε με ανιδιοτέλεια ενώ τον διέκρινε πάντα η μαχητικότητα και η γεμάτη αυταπάρνηση δράση.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τον αιφνιδιαστικό χαμό του συντρόφου Παναγιώτη και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του."

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ



Στα πλαίσια του Αγωνιστικού Προγράμματος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας, τον Φεβρουάριο του 2011, οι αθλητές του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου θα συμμετάσχουν στους παρακάτω αγώνες υπερπήδησης εμποδίων και ιππικής δεξιοτεχνίας:
•2οι Αγώνες Ανάπτυξης Υπερπήδησης Εμποδίων Βόρειας Αττικής στις 12 Φεβρουαρίου στον Ιππικό Όμιλο MegaSports
•1η Ημερίδα Περιφεριών Αττικής 2011 στις 13 Φεβρουαρίου στον Αττικό Όμιλο Ιππασίας
•1ος Αγώνας Πρωταθλήματος Υπερπήδησης Εμποδίων στις 18-20 Φεβρουαρίου στον Ιππικό Όμιλο Μεσογείων
•3οι Αγώνες Ανάπτυξης Υπερπήδησης Εμποδίων Βόρειας Αττικής στις 26 Φεβρουαρίου στον Αθλητικό Ιππικό Όμιλο Β. Αττικής
•2η Ημερίδα Περιφεριών Αττικής 201στις 27 Φεβρουαρίου στον Αθλητικό Ιππικό Όμιλο Β. Αττικής
Ο Ελληνικός Ιππικός Όμιλος προσκαλεί τους φίλους της ιππασίας να παρακολουθήσουν και να υποστηρίξουν τις προσπάθειες των αθλητών του!
http://www.eio.org.gr/invitation.htm
 ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
 το 1898 γεννήθηκε ο γερμανός δραματουργός Μπέρτολτ Μπρεχτ («Όπερα της Πεντάρας», «Ο κύκλος με την κιμωλία», «Μάνα Κουράγιο», «Η ζωή του Γαλιλαίου») [θαν. 14/8/1956]
Γερμανικό εγχειρίδιο πολέμου
Στίχοι: Bertolt Brecht
Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος
Πρώτη εκτέλεση: Γιάννης Κούτρας & Θάνος Μικρούτσικος
Αυτοί που βρίσκονται ψηλά
Θεωρούνε ταπεινό
Να μιλάς για το φαΐ
Ο λόγος; Έχουνε κι όλας φάει...
www.stixoi.info

To 1975  έφυγε από τη ζωή ο  ποιητής Νίκος Καββαδίας,  [γεν. 11/1/1910]




Η "εθελοντική πρωτοβουλία για το δάσος Συγγρού"

                                την Κυριακή 13.02.2011
καλεί για συμμετοχή στο κλάδεμα δέντρων και στην αποκατάσταση ενός χωματόδρομου.
                        Ώρα συνάντησης : 10:00 π.μ.

            Τόπος συνάντησης : αποθήκη εθελοντών
                            τηλ. επικοινωνίας : Ρούλα Σουλτάτη 6979552143
                                       Πέτρος Κούκουζας : 6940774953