Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ



Στα πλαίσια του Αγωνιστικού Προγράμματος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας, τον Φεβρουάριο του 2011, οι αθλητές του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου θα συμμετάσχουν στους παρακάτω αγώνες υπερπήδησης εμποδίων και ιππικής δεξιοτεχνίας:
•2οι Αγώνες Ανάπτυξης Υπερπήδησης Εμποδίων Βόρειας Αττικής στις 12 Φεβρουαρίου στον Ιππικό Όμιλο MegaSports
•1η Ημερίδα Περιφεριών Αττικής 2011 στις 13 Φεβρουαρίου στον Αττικό Όμιλο Ιππασίας
•1ος Αγώνας Πρωταθλήματος Υπερπήδησης Εμποδίων στις 18-20 Φεβρουαρίου στον Ιππικό Όμιλο Μεσογείων
•3οι Αγώνες Ανάπτυξης Υπερπήδησης Εμποδίων Βόρειας Αττικής στις 26 Φεβρουαρίου στον Αθλητικό Ιππικό Όμιλο Β. Αττικής
•2η Ημερίδα Περιφεριών Αττικής 201στις 27 Φεβρουαρίου στον Αθλητικό Ιππικό Όμιλο Β. Αττικής
Ο Ελληνικός Ιππικός Όμιλος προσκαλεί τους φίλους της ιππασίας να παρακολουθήσουν και να υποστηρίξουν τις προσπάθειες των αθλητών του!
http://www.eio.org.gr/invitation.htm
 ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
 το 1898 γεννήθηκε ο γερμανός δραματουργός Μπέρτολτ Μπρεχτ («Όπερα της Πεντάρας», «Ο κύκλος με την κιμωλία», «Μάνα Κουράγιο», «Η ζωή του Γαλιλαίου») [θαν. 14/8/1956]
Γερμανικό εγχειρίδιο πολέμου
Στίχοι: Bertolt Brecht
Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος
Πρώτη εκτέλεση: Γιάννης Κούτρας & Θάνος Μικρούτσικος
Αυτοί που βρίσκονται ψηλά
Θεωρούνε ταπεινό
Να μιλάς για το φαΐ
Ο λόγος; Έχουνε κι όλας φάει...
www.stixoi.info

To 1975  έφυγε από τη ζωή ο  ποιητής Νίκος Καββαδίας,  [γεν. 11/1/1910]




Η "εθελοντική πρωτοβουλία για το δάσος Συγγρού"

                                την Κυριακή 13.02.2011
καλεί για συμμετοχή στο κλάδεμα δέντρων και στην αποκατάσταση ενός χωματόδρομου.
                        Ώρα συνάντησης : 10:00 π.μ.

            Τόπος συνάντησης : αποθήκη εθελοντών
                            τηλ. επικοινωνίας : Ρούλα Σουλτάτη 6979552143
                                       Πέτρος Κούκουζας : 6940774953

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Δωρεά ηλεκτρικών συσκευών

 στο 5ο Δημοτικό σχολείο Αγίου Θωμά
Οι πίτες και οι μαζώξεις μπορούν να περιμένουν.
Όχι όμως και οι βασικές ανάγκες του 5ου Δημοτικού σχολείου της περιοχής μας που είναι πολύ μεγάλες. Και σε επίπεδο υποδομών αλλά και καθημερινών υλικών.
Το Δ.Σ του συλλόγου μας αποφάσισε σύσσωμο την αγορά και παράδοση απαραίτητων ηλεκτρικών συσκευών στη διεύθυνση του σχολείου ώς ένα μικρό πρώτο δείγμα του ενδιαφέροντος μας για το ζήτημα των σχολικών υποδομών στον Άγιο Θωμά. Η παραλαβή των συσκευών έγινε από τον ταμία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου κ. Νίκο Καλύβη
Παράλληλα ενεργοποιούμαστε με επαφές προς την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας και δια βίου Μάθησης για την εξαίρεση του σχολείου μας από τον ¨εκπαιδευτικό Καλλικράτη¨ ενώ άμεσα θα ανοίξει και πάλι το ζήτημα της ανέγερσης Γυμνασίου και Λυκείου στα, για αυτήν την χρήση, οικόπεδα που υπάρχουν στην οδό Αρτέμιδος.
http://agiosthomasnews.blogspot.com/

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
το 1857 πέθανε ο Διονύσιος Σολωμός




Οι Υπέυθυνοι στους Τομείς Δράσης

 του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Αμαρουσίου

Σύμφωνα με απόφαση της συνέλευσης του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Αμαρουσίου για την καλύτερη λειτουργία του Συμβουλίου ορίστηκαν τα παρακάτω μέλη του ΤΟ.ΣΥ.Ν σε Τομείς Δράσης σύμφωνα με τα γνωστικά τους αντικείμενα, τις δυνατότητες τους και την διάθεση προσφοράς τους.
ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΜΕΩΝ ΔΡΑΣΗΣ:
Υπεύθυνοι Διεθνών / Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου:
Βασίλης Πλαγιάς / Δημήτρης Ιατρίδης
Υπεύθυνοι Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων:
Βάσω Μητρομάρα / Φάνης Μαλάμος
Υπεύθυνος για θέματα Περιβάλλοντος και Υποδομών:
Ηλίας Ζορμπαλάς
Υπεύθυνοι Νέων Τεχνολογιών:
Δημήτρης Σαμαράς / Χρήστος Τζέλης
Υπεύθυνοι για θέματα Παιδείας και Αθλητισμού:
Βασίλης Γεωργακάκος / Πέτρος Βλαντής
Υπεύθυνοι για θέματα Απασχόλησης και Επαγγελματικού Προσανατολισμού:
Στράτος Μπουμπούκης / Βαγγέλης Κομνηνάκης
Υπεύθυνοι για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας:
Πάνος Κουρούπης / Μαρκέλλα Κούρτη
Υπεύθυνοι Απορρόφησης Εθνικών Πόρων:
Δημήτρης Ιατρίδης / Σοφία Παδελοπούλου
Υπέυθυνοι Απορρόφησης Ευρωπαϊκών Πόρων:
Σοφία Παδελοπούλου / Νίκος Κουιμτζής
http://maroussitosyn.blogspot.com/2011/02/blog-post_09.html

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ


                             http://denplirono.wordpress.com/

30η ΕΚΘΕΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ΕΠΙΠΛΟ & ΣΠΙΤΙ

 (12-20 Φεβρουαρίου 2011, HELEXPO PALACE)

Η έκθεση θεσμός για το σπίτι έρχεται την άνοιξη με καινοτόμες προτάσεις και αέρα οικολογίας…Στην αρχή της άνοιξης, την εποχή της ανανέωσης και της δημιουργικότητας, η Έκθεση ΕΠΙΠΛΟ & ΣΠΙΤΙ 2011 ανοίγει για 30η φορά τις πύλες της από 12 έως 20 Φεβρουαρίου στο εκθεσιακό κέντρο HELEXPO PALACE (Λ. Κηφισίας 39 στο Μαρούσι). Τα μεγαλύτερα ονόματα, στο χώρο του επίπλου και του εξοπλισμού του σπιτιού, θα παρουσιάσουν, για εννέα συνεχείς ημέρες, τις πιο όμορφες δημιουργίες τους, προσφέροντας στο κοινό τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά μια μεγάλη ποικιλία επίπλων σπιτιού αλλά και είδη εξοπλισμού σπιτιού όπως είδη ψύξης και θέρμανσης, φωτιστικά, λευκά είδη, χαλιά και οτιδήποτε είναι απαραίτητο για μια μοντέρνα κατοικία.
Τα εκθέματα θα αφορούν προϊόντα από το χώρο του επίπλου και της διακόσμησης όπως έπιπλα για όλους τους χώρους του σπιτιού, στρώματα, υφάσματα, φωτιστικά, διακοσμητικά αντικείμενα, προϊόντα από τη δόμηση και τον οικιακό εξοπλισμό όπως πόρτες, κουφώματα, πέργκολες, ηλεκτρομηχανολογικά συστήματα, είδη οικιακής χρήσης, τζάκια, παροχή υπηρεσιών (διακοσμητές κλπ).

Ο mikrosanagnostis.gr κέρδισε το πρώτο του βραβείο


Ο «Μικρός Αναγνώστης», ο κόμβος του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) για παιδιά, κέρδισε το 2ο βραβείο του ευρωπαϊκού διαγωνισμού «Best Children’s Online Content» που διοργανώνεται φέτος για πρώτη φορά με στόχο να προβάλλει και να ενθαρρύνει ανάλογες πρωτοβουλίες για ποιοτικό και ασφαλές Online περιεχόμενο για παιδιά (6-12 ετών).
Πρόκειται για ένα νέο διαγωνισμό που αξιολογεί το διαδικτυακό περιεχόμενο για παιδιά με κριτήρια: την ωφέλεια για το κοινό στο οποίο απευθύνεται, την ελκυστικότητα, την αξιοπιστία και τη χρηστικότητα. Στην Ελλάδα τη διοργάνωση έχουν αναλάβει η Δράση Ενημέρωσης Saferinternet . gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Η βράβευση των Εθνικών νικητών του 1ου Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού «Best Children’s Online Content» πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, στις 2 το μεσημέρι, από τον Ειδικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μιχάλη Κοντογιάννη.
Τα τρία βραβεία απονεμηθηκαν σε ειδική εκδήλωση στο πλαίσιο της ημερίδας για τον εορτασμό της «Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2011» που διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας στην αίθουσα «Γαλάτεια Σαράντη» (Α. Παπανδρέου 37, 15180 Μαρούσι).
* Το 1ο βραβείο απονέμεται στην ιστοσελίδα: http://www.imeakia.gr/ (IME- Ινστιτούτο Μείζονος Ελληνισμού)
* Το 2ο βραβείο απονέμεται στην ιστοσελίδα: http://www.mikrosanagnostis.gr/ (ΕΚΕΒΙ-Εθνικό Κέντρο Βιβλίου)
* Το 3ο βραβείο απονέμεται στην ιστοσελίδα: http://www.oasp.gr (Ο.Α.Σ.Π.- Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας)

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

"ΟΧΙ στην Κάρτα του Πολίτη"


Ότι δεν έκανε ολόκληρη η Ιεραρχία της εκκλησίας μας, το τόλμησε ένας ταπεινός ιερέας από το Μαρούσι.
Την Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00 στην πλατεία Συντάγματος συγκεντρώθηκαν περίπου 10.000 συμπολίτες μας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν στην πρόθεση της κυβέρνησης να βάλει στη ζωή μας την Κάρτα του Πολίτη.
Ο Πατέρας Σαράντης Σαράντος ήταν ένας εκ των βασικών ομιλητών της συγκέντρωσης και ανέλυσε από θεολογικής απόψεως τις δυσάρεστες συνέπειες που θα προκληθούν από το νέο μέτρο.
Η νέα ηλεκτρονική ταυτότητα (Κάρτα του Πολίτη) θα έχει πολλαπλή χρήση, αφού θα είναι ταυτότητα που πέρα από τα βασικά μας στοιχεία θα περιέχει το δίπλωμα οδήγησης, την κάρτα ασθενείας, το φορολογικό μητρώο, το ποινικό μητρώο κ.α.
Πέρα από το όποια Θεολογικά ζητήματα που δημιουργούνται, γεννούνται πολλά ερωτήματα όσον αφορά την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αρκεί να υποθέσουμε τι θα γίνει αν ένας φορέας του Aids περάσει από έλεγχο στο αεροδρόμιο, ή πάει στο Α.Τ της περιοχής του. Πολύ απλά δεν θα μπορεί να κρύψει την ασθένεια του, αφού ο υπάλληλος του αεροδρομίου, ή ο αστυνομικός θα έχουν πρόσβαση στον ιατρικό του φάκελλο...
Τα προβλήματα που πρέπει να λύσουμε την σημερινή εποχή που δημιουργήθηκαν κυρίως εξ' αιτίας της οικονομικής κρίσης και του υψηλού χρέους της χώρας μας, δεν λύνονται με το φακέλωμα των πολιτών...

           Αντιρρησίες Ορθοδόξου Συνειδήσεως
«Ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι, δεν θέλουμε τον Κωδικό 666 γιατί είναι δυσώνυμος σύμφωνα με το θεόπνευστο Βιβλίο της Αποκαλύψεως, δηλαδή είναι ο Κωδικός του Αντιχρίστου», δηλώνει ο Αρχιμανδρίτης κ. Σαράντης Σαράντος  «Κίνημα» κατά της κάρτας του πολίτη οργανώνουν κληρικοί και πιστοί, οι οποίοι α συγκεντρωθηκαν το πρωί της Κυριακής έξω απο την Βουλή των Ελλήνων στην προσπάθεια τους να σταματήσουν την έκδοσή της.
Οι «Αντιρρησίες Ορθοδόξου Συνειδήσεως», όπως αυτοαποκαλούνται έχουν συγκεντρώσει, μέσω κυρίως του διαδικτύου, περίπου 50 χιλιάδες υπογραφές, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της κυβέρνησης να εκδώσει την κάρτα του πολίτη, την οποία όπως δηλώνουν δεν θα παραλάβουν.
Επικεφαλής της προσπάθειας έχει τεθεί ένας Αρχιμανδρίτης, ο κ. Σαράντης Σαράντος, ο οποίος υπηρετεί στο Μαρούσι και δηλώνει αισιόδοξος για την έκβαση του «αγώνα», που δίνουν οι πιστοί.
Στο διαδίκτυο πολλές και διαφορετικές εκκλησιαστικές ομάδες γράφουν σελίδες ολόκληρες με τα επιχειρήματά τους κατά της κάρτας. ..
Διαβάστε περισσότερα:


Εντυπωσιακή συγκέντρωση κατά της "Κάρτας του Πολίτη"
Σε μια εντυπωσιακή σε αριθμό διαδηλωτών συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος περισσότεροι από 2500 κληρικοί, μοναχοί και απλοί πολίτες από την Αθήνα, την ευρύτερη περιοχή της Αττικής, αλλά και από αρκετές περιοχές της επαρχίας συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στην πλατεία Συντάγματος διαδηλώνοντας κατά της Κάρτας του Πολίτη. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ήταν πρωτοφανής όγκο. Πολλές εκατοντάδες πιστών αποδέχθηκαν το κάλεσμα εκκλησιαστικών οργανώσεων του νέου αλλά και του παλαιού ημερολογίου και κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας, απέναντι από το κτίριο της Βουλής.
Πολίτες κάθε ηλικίας, κληρικοί, μοναχοί και μοναχές ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται από τις 11 το πρωί στα σκαλοπάτια της πλατείας Συντάγματος, αλλά και μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Αμαλίας και λίγη ώρα αργότερα και στην οδό Όθωνος.
Κρατώντας Ελληνικές σημαίες αλλά και σημαίες με τον Δικέφαλο αετό, το αστέρι τις Βεργίνας καθώς και με τον σταυρό και το σύνθημα «Ορθοδοξία ή Θάνατος», με πανώ και πλακάτ οι διαδηλωτές κάλεσαν την Κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφασή της για την καθιέρωση της νέας ηλεκτρονικής ταυτότητας.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=4811

Η Σοφία οργανώνεται και εκνευρίζει το Μαξίμου

Μετά το κίνημα «Δεν πληρώνω», ένα ακόμα νέο κίνημα φαίνεται να γεννιέται που θα επιχειρήσει να συσπειρώσει όσους αμφισβητούν ότι το χρέος δημιουργήθηκε από παροχές προς τον ελληνικό λαό, άρα αυτός πρέπει και να το πληρώσει. Επικεφαλής της πρωτοβουλίας αυτής, που σκοπεύει να ζητήσει από την κυβέρνηση να ανοίξει όλα τα βιβλία του χρέους και να ελεγχθούν όλες οι συμβάσεις που το δημιούργησαν, είναι η Σοφία Σακοράφα, η οποία προκαλεί συνεχή εκνευρισμό στο κυβερνητικό επιτελείο.
Η πρόταση έγινε για πρώτη φορά, τον περασμένο Δεκέμβριο, από τον καθηγητή του πανεπιστημίου του Λονδίνου, Κώστα Λαπαβίτσα, , (http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=230217), ο οποίος υποστηρίζει ότι «το δημόσιο χρέος της χώρας μας είναι αδύνατον να αποπληρωθεί στο σύνολό του», καθώς και ότι μεγάλο μέρος του είναι «παράνομο» (και κατά συνέπεια ο ελληνικός λαός μπορεί να αρνηθεί να το πληρώσει. Ζήτησε λοιπόν να δημιουργηθεί μία Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του χρέους, (ΕΛΕ την ονομάζει) από κοινά αποδεκτά πρόσωπα , επιστήμονες και φορείς, που θα ελέγξουν όλες τις συμβάσεις που φούσκωσαν το έλλειμμα (Siemens, εξοπλιστικά, Ολυμπιακοί αγώνες, swaps, Goldman Sachs κτλ).
Την ιδέα φαίνεται να υιοθέτησε η Σοφία Σακοράφα, η οποία λίγες μέρες μετά, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, πρότεινε σε ομιλία της στη Βουλή ( http://www.sakorafa.gr/pages/) να δημιουργηθεί ΕΛΕ.
«Σκοπός μας να “ξεσκονίσουμε” τους λογαριασμούς μας» δήλωσε. «Σκοπός η πολυσυζητημένη διαφάνεια. Να βρούμε ποιό κομμάτι αυτού του χρέους είναι προϊόν διαφθοράς. Επομένως παράνομο ή απεχθές. Και το αρνούμαστε» είπε τότε, αλλά λίγοι κατάλαβαν ότι θα υπήρχε και συνέχεια. Παρά τον έντονο εκνευρισμό που προκάλεσε στην κυβέρνηση η πρότασή της, όλοι πίστεψαν ότι θα μείνει εκεί, στα λόγια.
Εδώ και λίγες μέρες, όμως, η Σοφία Σακοράφα βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με συνδικαλιστές, διανοούμενους εντός κι εκτός Ελλάδας, προσωπικότητες από διάφορους χώρους, ενώ από την πρωτοβουλία αυτή δείχνει να γοητεύονται και αρκετά απογοητευμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Στο επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου είναι εξοργισμένοι με την πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ , ειδικά μετά τις πρόσφατες δηλώσεις της : «εάν δεν λεγόταν Παπανδρέου, θα είχε διαφύγει στο εξωτερικό» και «ένα μόνο επίθετο, το επίθετο Παπανδρέου, “κρατάει” μια ολόκληρη παράταξη δέσμια των επιλογών του» . Έχουν αρχίσει να ανησυχούν μήπως η κίνηση αυτή βρει απήχηση και ετοιμάζουν επικοινωνιακή αντεπίθεση, σε περίπτωση που δεν λειτουργήσει αποτελεσματικά το επικοινωνιακό εμπάργκο που υπάρχει για τη Σοφία Σακοράφα στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.
http://www.antinews.gr/2011/02/07/84269/#more-84269

ΣτΕ: Ολα νόμιμα με το Golden Hall !!!

Απέρριψε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας όλες τις προσφυγές που είχαν υποβληθεί κατά της μετατροπής του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης, που βρίσκεται στη λ. Κηφισίας στο Μαρούσι, σε εμπορικό συγκρότημα.
Υιοθετώντας την εισήγηση της συμβούλου Ειρήνης Σαρπ, οι δικαστές με τέσσερις αποφάσεις τους έκριναν ότι είναι νόμιμη η παραχώρηση για 40 χρόνια του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης στην εταιρεία «Lamda Development» (Golden Hall), που ανακηρύχθηκε ανάδοχη ύστερα από διαγωνισμό της εταιρείας «Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε.». Η Ολομέλεια του ανώτατου δικαστηρίου απέρριψε όλους τους λόγους ακυρώσεως που υποστήριζαν ότι παραβιάζονται το ρυθμιστικό σχέδιο Αθηνών καθώς και συνταγματικές διατάξεις (άρθρα 17 και 24) με το επιχείρημα ότι προκαλείται βλάβη στο περιβάλλον καθώς και κυκλοφοριακή συμφόρηση. Σύμφωνα με την κρίση των δικαστών, το κτίριο είχε ανεγερθεί με νόμιμη άδεια που δεν ανακλήθηκε ούτε ακυρώθηκε, ενώ είχαν προβλεφθεί οι μεταολυμπιακές χρήσεις του.
Κατά των πράξεων μετασκευής, οικοδομικής άδειας και αλλαγής χρήσεων είχαν προσφύγει το 2006 στο ΣτΕ ο Εμπορικός Σύλλογος, ο Επιμορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Παραδείσου Αμαρουσίου, καθώς και 28 κάτοικοι του Αμαρουσίου, ζητώντας να ακυρωθεί η μίσθωση του κέντρου ως αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην κοινοτική νομοθεσία.
Β.ΦΩΤ.
 http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=248484

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
            Με τη «βούλα» του ΣτΕ στους ιδιώτες

Με τη «βούλα» της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας κρίθηκε νόμιμη η παραχώρηση για 40 χρόνια (!) του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης επί της Λ. Κηφισίας στο Μαρούσι στα ιδιωτικά συμφέροντα. Το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο με τέσσερις αποφάσεις του έδωσε το ΟΚ για να παραχωρηθεί στην εταιρεία "LamdaDevelopment" το Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης που χρησιμοποιήθηκε κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Ετσι, μετά την παραχώρηση της ολυμπιακής εγκατάστασης Μπάντμιντον στο Γουδί και της Σλάλομ στο Ελληνικό, άλλο ένα Ολυμπιακό κέντρο περνάει στα χέρια των ιδιωτικών συμφερόντων, ενώ αρκετές άλλες Ολυμπιακές εγκαταστάσεις βρίσκονται στη διαδικασία για παραχώρηση σε ιδιώτες.
Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο του 2006 υπογράφτηκε σύμβαση μεταξύ της δημόσιας εταιρείας «Ολυμπιακά Ακίνητα» και της εταιρείας «Lamda - Δομή», ώστε τα 53.835 τ.μ. του κτιρίου να μετατραπούν σε εμπορικό και επιχειρηματικό συγκρότημα.
Η ετυμηγορία του δικαστηρίου «υιοθέτησε» τις απόψεις της «LamdaDevelopment» και απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς των κατοίκων και συλλόγων του Αμαρουσίου, κρίνοντας ότι το κτίριο είχε ανεγερθεί με νόμιμη άδεια που δεν ανακλήθηκε ούτε ακυρώθηκε.
http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6086228&textCriteriaClause=%2B%CE%9C%CE%91%CE%A1%CE%9F%CE%A5%CE%A3%CE%99

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
το 1969 οι Who ηχογραφούν τη μεγάλη επιτυχία τους «Pinball Wizard» στα στούντιο Μόργκαν του Λονδίνου.


ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΔΥΣΣΕΑ


Ο Μίλων άλωσε το Μαρούσι με 3-1 σετ επί του Οδυσσέα κατά την 12η αγωνιστική  της Α2 Βόλλεϋ
ανδρών 
Η νίκη μεν αλλά στο τάι μπρέικσε συνδυασμό με τις νίκες  και του Παμβοχαϊκού στην 12η αγωνιστική της Α2 ανδρών, το Σάββατο (05/02), έκανε τους δύο τελευταίες να νιώθουν πιο σταθερό το έδαφος κάτω από τα πόδια τους, όσον αφορά την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία.
Πιο αναλυτικά,   το συγκρότημα του Γιώργου Κουμουνδούρου η Μεταμόρφωση πέρασε με 3-2 σετ επί του Κοροίβου στην Αμαλιάδα, την ίδια ώρα που ο Φοίνικας Σύρου επέστρεφε στα θετικά αποτελέσματα, κάνοντας το διπλό στην Καρδίτσα με 3-1 σετ επί του ΣΠΑΚ. Επίσης, ο Παμβοχαϊκός επικράτησε εύκολα της Νίκης Αιγινίου στο κλειστό της Βόχας με 3-0 σετ. Έτσι οι νησιώτες παρέμειναν πρώτοι, ο Παμβοχαϊκός δεύτερος και η Μεταμόρφωση τρίτη αλλά πλέον με δέκα βαθμούς διαφορά από την ζώνη του προβιβασμού.
Την πρώτη της νίκη μετά από περίπου τρεισήμισι μήνες και δέκα σερί ήττες πέτυχε η ΑΕΚ. Επιβλήθηκε με 3-0 σετ των ουραγών Νέων Μουδανιών στο «Μπ. Χολίδης» και παρέμεινε «ζωντανή» για την αποφυγή του υποβιβασμού. Τέλος η Παναχαϊκή νίκησε στην Πάτρα τον Γαλαξία με 3-0 σετ. 
**Οδυσσέας Αμαρουσίου-Μίλων 1-3
Τα σετ: 21-25, 26-24, 22-25, 20-25.
Οδυσσέας: Παπαδόπουλος Χ., Κρέτσης, Κούνας, Χριστόπουλος, Μανιόπουλος, Δημητρίου, Αραμπατζής (λ), Χριστοφοράκης.
Μίλων: Κεχράς, Ιωακειμίδης, Πουλής, Γκιούρδας, Σαμαράς, Χατζηαντωνίου, Δαρίδης (λ) , Πανούσος, Δελιπρίμης

**ΣΠΑ Καρδίτσας-Φοίνικας Σύρου 1-3
Τα σετ: 24-26, 26-24, 23-25, 19-25.
**Παμβοχαϊκός-Νίκη Αιγινίου 3-0
Τα σετ: 25-17, 25-22, 25-14.
**Παναχαϊκή-Γαλαξίας 3-0
Τα σετ: 30-28, 25-15, 25-16.
**Κόροιβος Αμαλιάδας-Μεταμόρφωση 2-3
Τα σετ: 18-25, 25-21, 25-21, 21-25, 7-15.
. **ΑΕΚ-Νέα Μουδανιά 3-0
Τα σετ: 25-19, 26-24, 25-13.

  • Α2 Βόλλεϋ




  • 1 Φοίνικας Σύρου            34   12




  • 2 Παμβοχαϊκός                 33   12




  • 3 ΑΣΠ Μεταμόρφωσης     23   12




  • - Μίλωνας                          23   12




  • 5 Παναχαϊκή                       21   12




  • 6 Οδυσσέας Αμαρουσίου 18   12




  • 7 ΣΠΑ Καρδίτσας             17   12




  • 8 Νίκη Αιγινίου                 14   12




  • 9 Κόροιβος Αμαλιαδος     13   12




  • 10 Γαλαξίας                       11   12




  • 11 Α.Ε.Κ                             9    12




  • 12 Νέα Μουδανιά               0    12



  • http://www.contra.gr/Volleyball/Hellas/A2Volley/308554.html

    Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

    Εκλογή μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου

    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
    Δ/ΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
    Κ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
    ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ

    ΠΡΟΣ: 1. κο Δήμαρχο
    2.Τακτικά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου

    ΘΕΜΑ: Εκλογή μελών του Προεδρείου του Δημοτικού          Συμβουλίου (Αντιπροέδρου και Γραμματέα).

    Κατόπιν των υπ’ αρ. 1291/720/2010 και 1289/718/2010 αποφάσεων του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, με τις οποίες ακυρώθηκαν αντίστοιχα τα υπ’ αρ. 1/2011 και 2/2011 Πρακτικά Εκλογής μελών Προεδρείου ως προς την εκλογή Αντιπροέδρου και Γραμματέα, καλείσθε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρ. 64 παρ. 6 του Ν. 3852/2010, όπως προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα (Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Βασ. Σοφίας 9, Μαρούσι) στις 06-02-2011, ημέρα Κυριακή και ώρα 10:30’ π.μ., προκειμένου να διεξαχθεί η προβλεπόμενη από το άρθρο 64 του Ν. 3852/ 2010 εκλογή με μυστική ψηφοφορία των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου (Αντιπροέδρου και Γραμματέα).

                           Ο Προεδρεύων Σύμβουλος
                                Κόκκαλης Βασίλειος


    ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ το 1977
    Κυκλοφόρησε το άλμπουμ των Fleedwood Mac «Rumours»,
     ένα από τα πιο επιτυχημένα όλων των εποχών.


    Eλεγχος καπνίσματος σε δημόσιους χώρους

    Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Κατά του Καπνίσματος, καθηγητή Παναγιώτη Μπεχράκη και τη Γενική Δ/ντρια Δημόσιας Υγείας, μέλος της Επιτροπής Αναστασία Πανταζοπούλου είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.
    Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αντιδημάρχου Σπύρου Σταθούλη, του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλληλεγγύης και Πρόληψης κ. Ιωάννη Πουλόπουλου και του υπεύθυνου για το συντονισμό και τη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Βασίλη Κόκκαλη.
    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το θέμα της οργάνωσης για τον έλεγχο του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, στο πλαίσιο των δράσεων του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
    Τα μέλη της Επιτροπής αναμένεται να καταθέσουν τις προτάσεις τους στην επόμενη συνάντηση που θα έχουν με το Δήμαρχο κ. Γιώργο Πατούλη η οποία ορίστηκε τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι περαιτέρω ενέργειες για τον έλεγχο του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους.

    ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ

    ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
    Του Δημήτρη Πολυχρονιάδη*

    Ύστερα από την απόλυση των συμβασιούχων εργαζόμενων του Δήμου Αμαρουσίου, μετά τη λήξη των συμβάσεών τους, και την ουσιαστική απομάκρυνση από την εργασία του ¼ των εργαζομένων του Δήμου, με ότι αυτό σημαίνει για τις παρεχόμενες στους Δημότες υπηρεσίες (βρεφονηπιακοί σταθμοί, καθαριότητα κ. λ. π.) ήρθε η στιγμή να μιλήσουμε, για άλλη μια φορά τη γλώσσα της αλήθειας και της πραγματικότητας.
    Οι μέχρι τώρα κινητοποιήσεις και τα διαβήματα της Δημοτικής Αρχής για το θέμα της τύχης των απολυμένων - συμβασιούχων του Δήμου Αμαρουσίου, όχι μόνο απέβησαν άκαρπες αλλά οδήγησαν και τους ίδιους τους συμβασιούχους στην απογοήτευση και στην απώλεια κάθε διεκδικητικής διάθεσης, αναφορικά με το θέμα της επαναπρόσληψης και μονιμοποίησης τους στην εργασία τους.
    Γνωρίζαμε από την αρχή ότι οι μεθοδευμένες και υπολογισμένες κινήσεις της Δημοτικής Αρχής γύρω από το θέμα των συμβασιούχων δεν είχαν άλλο στόχο από το «ξεφούσκωμα» της όποιας αντίδρασης από την πλευρά των εργαζομένων, ιδιαίτερα από τη στιγμή που και οι αντιδράσεις των ίδιων των εργαζόμενων (συμβασιούχων και μονίμων) κινούνταν στα επιθυμητά πλαίσια που έθετε πάντα η Δημοτική Αρχή.
    Για το λόγο αυτό καταθέσαμε και διαφορετική πρόταση και πρόγραμμα αγωνιστικών κινητοποιήσεων (ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ) και στις δύο συνεδριάσεις του Δ. Σ. Αμαρουσίου για το ζήτημα των συμβασιούχων (18/1 και 25/1).
    Πιστεύουμε ότι, αν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δεν αποφασίσουν να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στην εργασία και δεν παλέψουν με όλα τα μέσα για να γυρίσουν πίσω στη δουλειά τους, κανένας αγώνας δε μπορεί να έχει αίσιο τέλος.
    Άλλωστε την επιστολή αυτή την απευθύνουμε κυρίως στους εργαζόμενους που γνωρίζουν πολύ καλά ότι είτε είναι μόνιμοι και εργάζονται είτε είναι συμβασιούχοι και περιμένουν τη λήξη της σύμβασής τους είτε είναι απολυμένοι και άνεργοι, αυτό που μπορεί να τους ενώσει δεν είναι άλλο από τον κοινό στόχο της ανατροπής της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής του μνημονίου και του Καλλικράτη, που θέτει στο στόχαστρο τον πυρήνα της σταθερής και μόνιμης εργασίας και των κοινωνικών δικαιωμάτων στη χώρα μας.
    Ήδη άρχισαν να ακούγονται από τα χείλη κάποιων δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας οι πρώτες φωνές δυσαρέσκειας για τη μη συμμετοχή των ίδιων των εργαζόμενων (απολυμένων – συμβασιούχων) στις κινητοποιήσεις, που από κοινού αποφάσισαν και πραγματοποίησαν τα σωματεία των εργαζομένων του Δήμου και το Δημοτικό Συμβούλιο.
    Από κοντά και οι φωνές κάποιων «ρεαλιστών» δημοσιογράφων, μέσα από τις στήλες του τοπικού τύπου που καταλογίζουν «φθηνό λαϊκισμό» στις προτάσεις όσων μιλούν για άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων συμβασιούχων και μονιμοποίησή τους, διακωμωδώντας τις πραγματικά ρεαλιστικές προτάσεις των αντισυναινετικών-ταξικών δυνάμεων που εκφράζονται μέσα στο Δ. Σ. Αμαρουσίου από τη φωνή των ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ.
    Φαίνεται ότι η ανακοίνωση του Σωματείου των Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου, η οποία ανοιχτά καλεί τη Δημοτική αρχή σε απειθαρχία και ανυπακοή για το ζήτημα της επαναπρόσληψης και μονιμοποίησης των συμβασιούχων, ενόχλησε πολλούς και ιδιαίτερα το Δήμαρχο, αφού έδειξε καθαρά(τουλάχιστο από την πλευρά των εργαζομένων) ποιος είναι ο σωστός δρόμος για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην εργασία και τις εργατικές – λαϊκές κατακτήσεις στη μετά ΔΝΤ εποχή που ζούμε.
    Αλήθεια αναρωτιόμαστε με πόση ευκολία ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γ. Πατούλης (ιατρός το επάγγελμα και Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών) μπορεί να συμμετέχει σε καταλήψεις του Υπουργείου Υγείας υπερασπιζόμενος τα επαγγελματικά δικαιώματα του σωματείου του απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, η οποία ξεθεμελιώνει και τη Δημόσια Υγεία κι από την άλλη αρνείται σθεναρά να προασπίσει με όποιο μέσο και τρόπο τη δουλειά εκατοντάδων ανθρώπων στο Μαρούσι που (και με δική του υπαιτιότητα) έμειναν άνεργοι;
    Κατά τα άλλα ο κος Δήμαρχος δηλώνει οπαδός της «νομιμότητας», αλλά μάλλον είναι με τη νομιμότητα όπου τον συμφέρει.
    Τελικά ποιος είναι με το μνημόνιο και τον Καλλικράτη και ποιους βολεύει η εφαρμογή του; Αυτούς που τα ψήφισαν μόνο ή και αυτούς που δεν τα ψήφισαν άλλα το έχουν «κρυφή χαρά» που εφαρμόζονται;
    Στις ημέρες που ζούμε όσοι δηλώνουν οπαδοί της νομιμότητας δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να χρησιμοποιούν τη νομιμότητα σαν άλλοθι για την αποδοχή των αντεργατικών – αντιλαϊκών ρυθμίσεων της κυβέρνησης δίνοντας της χέρι βοηθείας.
    Δε θα κουραστούμε να το λέμε και να το φωνάζουμε:
    Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΙ – ΠΑΛΛΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και τέτοιους αγώνες μπορούν να δώσουν μόνο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έξω από τις λογικές της ανάθεσης, συσπειρωμένοι μέσα από τα συνδικάτα τους με ξεκάθαρους στόχους και χωρίς άνωθεν παρεμβάσεις.
    Σ’ αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν και οι απολυμένοι συμβασιούχοι του Δήμου Αμαρουσίου διεκδικώντας την άμεση επαναπρόσληψή τους και τη μονιμοποίησή τους μαζί με τους χιλιάδες απολυμένους συμβασιούχους των ΟΤΑ που πετάει στην ανεργία ο Καλλικράτης και το μνημόνιο.
    Η μόνη αντιπολίτευση άλλωστε στην κυβέρνηση των εντολοδόχων του ΔΝΤ – ΕΕ – ΕΚΤ δεν είναι άλλη από τους ίδιους τους εργαζόμενους και τους ακηδεμόνευτους διεκδικητικούς αγώνες τους.
    Ας τολμήσουμε, δεν υπάρχει τίποτα πια να χάσουμε!

    * Ο Δημήτρης Πολυχρονιάδης είναι δάσκαλος και αιρετός και ανακλητός εκπρόσωπος της Αριστερής Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ στο Δ. Σ. Αμαρουσίου