Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Nέο Βατερλώ για τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης

Το Βατερλώ για τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στον Δήμο Αμαρουσίου συνεχίζεται και μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου, όπου κατάφεραν από την πρώτη Κυριακή να χάσουν «πανηγυρικά».
 Το ίδιο σκηνικό αποσύνθεσης αποτυπώθηκε και στην πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου, στις δημαιρεσίες για την ανάδειξη προεδρείου, όπου η μειοψηφία δεν κατάφερε να εκλέξει αντιπρόεδρο και γραμματέα, τους εκ του νόμου εκπροσώπους της στο όργανο!
Μάλιστα, οι προτάσεις που κατέθεσαν οι παρατάξεις δεν ψηφίστηκαν καν από τα μέλη τους για τις δύο θέσεις, παρά τις τρεις επαναληπτικές ψηφοφορίες, ούτε με σχετική πλειοψηφία! Έτσι οι εκλογές θα επαναληφθούν σήμερα.
Το μόνο που κατόρθωσε ήταν να εκλεγεί πρόεδρος στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο ο Νώντας Γαρδέλης έπειτα από πρόταση του κ. Πατούλη.

Σοφία Σακοράφα:«Ο Γιώργος έχει μονάχα το επώνυμο»…

Η Σοφία Σακοράφα ανήκει στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ελάχιστες φορές στην πολιτική διαδρομή τους επέλεξαν τη σιωπή από τη δημόσια παρέμβαση, αναλαμβάνοντας και το κόστος μιας τέτοιας δυνατής φωνής.
Την περασμένη άνοιξη, η Σοφία Σακοράφα αρνήθηκε να συμπράξει με τις οδηγίες της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, δεν καταψήφισε το μνημόνιο, δήλωσε ωστόσο «παρούσα», με αποτέλεσμα να προχωρήσει ο Γιώργος Παπανδρέου στη διαγραφή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος.
Έκτοτε, η Σοφία Σακοράφα ακολουθεί πολιτική αποστάσεων από το Μέγαρο Μαξίμου και την Ιπποκράτους, η σημερινή συνέντευξή της στη «Real News» όμως, συνιστά πολιτική κριτική… βαριάς μομφής κατά του Γιώργου Παπανδρέου προσωπικά.