Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΖΑΝΙΚΟΣ FOREVER !!!

ΟΥΔΕΙΣ "ΑΞΙΟΣ" ΑΝΔΡΑΣ ΧΑΝΕΤΑΙ. Εξαίρεση από αυτόν τον κανόνα δεν μπορούσε να αποτελέσει ο πρώην Δήμαρχος (4Χ4) Αμαρουσίου Παναγιώτης Τζανίκος, η προσφορά του οποίου είναι ως γνωστόν αναγνωρισμένη από μία ελίτ προσωπικοτήτων(διαχρονικής αξίας) όπως είναι οι κ.κ. Λάτσης, Βωβός, Μπόμπολας ... αλλά και Εταιρείες σαν την  ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ Α.Ε, lamda development κ.α.
Τα επιτεύγματά του είναι δύσκολο να παρατεθούν αλλά και να ξεχαστούν από τους Μαρουσιώτες που είδαν την πόλη τους να μεταμορφώνεται επί ημερών του σε ενα αρχιτεκτονικό αριστούργημα, μία "Γιάλινη Πόλη" με εντυπωσιακά κτίρια, "ελκυστικά" Εμπορικά Κέντρα, πολυσινεμά, υπέροχες πλατείες με υπόσκαφα κτίρια-κομψοτεχνήματα, αόρατους αθλητικούς χώρους αλλά και μία ΑΤΤΙΚΗ οδό (σε αντίθεση με τους όμορους Δήμους) ανοικτή, για να έχουν ορίζοντα ...οι οδηγοί !!! Manhattan πραγματικό!
Βέβαια κάποια από τα οράματά του για την πόλη - που εξακολουθεί να τον ευγνωμονεί - δεν μπόρεσε να τα υλοποιήσει.
Το σπουδαιότερο εξ αυτών, ήταν η δημιουργία ιδιωτικού πανεπιστημίου στο Μαρούσι σε αγαστή πάντοτε συνεργασία με τον γνωστό & μη εξαιρετέο Κρις Σπύρου - με νόμους ...της Πολιτείας του Νιου Χαμσάιρ!!!
Εξαιρετική ήταν επίσης η συμβολή του στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου χρέους που κατέκτησε πρόσφατα ο Δήμος Αμαρουσίου ώστε ...να τεθεί "υπό επιτήρηση"!
Είναι δυνατόν ένα τέτοιο ταλέντο να μείνει αναξιοποίητο;
Εθεάθη λοιπόν, που νομίζετε; Στο 1ο Βαλκανικό Συνέδριο για την «Βελτίωση της τοπικής αυτοδιοίκησης μέσω του εκσυγχρονισμού των δημόσιων υπηρεσιών και την ανάπτυξης της δημοσιο-ιδιωτικής συνεργασίας» που διοργανώθηκε από τις 25 έως 31 Αυγούστου στην Αλεξανδρούπολη!!!
Σε αυτό συμμετείχαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης από την Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Τουρκία και την Ελλάδα.
 Βασικός άξονας δε του συνεδρίου ήταν

η ανάπτυξη της εκπαιδευτικής δραστηριότητας των τοπικών φορέων, μέσω της δημιουργίας ενός Διαβαλκανικού Εκπαιδευτικού Κέντρου (Balkan Training Center) με έδρα την Αλεξανδρούπολη
Την Δευτέρα 29 Αυγούστου στις 10:30 π.μ. μάλιστα αντιπροσωπεία αιρετών από την Ρουμανία και την Βουλγαρία είχε συνάντηση στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελο Λαμπάκη.
Ποιοί λέτε να συνόδευαν την αντιπροσωπεία;
Μα ο δικός μας πρώην δήμαρχος κ. Παναγιώτης Τζανίκος &
 ο αντιπρόεδρος του Ξενοδοχείου - Συνεδριακού Κέντρου Thraki Palace, κ. Απόστολος Παλακίδης !
Το δελτίο Τύπου πάντως δεν αναφέρει με πια ιδιότητα ο κ. Παναγιώτης Τζανίκος συνόδευε την αντιπροσωπεία των αιρετών από την Ρουμανία και την Βουλγαρία, ούτε με ποιο αυτοκίνητο μετακινείτο. Γιατί αν χρησιμοποιεί ένα από εκείνα τα 15 ηλεκτρονικά αυτοκίνητα που είχε παρουσιάσει το Νοέμβριο του 2000  μαζί με τον άλλο "φωστήρα" της οικονομικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ Ν. Χριστοδουλάκη,  εμείς οι από κάτω λέμε στους από πάνω του Γεωγραφικού Χάρτη, ότι  το μέλλον του Διαβαλκανικού Εκπαιδευτικού Κέντρου (Balkan Training Center), μάλλον θα είναι ανάλογο της ευτυχούς πορείας του Δήμου μας που κατέληξε στην επιτήρηση ή αντίστοιχη της Ελλάδος που με τη μέγιστη συμβολή του Σημιτόπαιδου της "Ηρωικής" γεννιάς του Πολυτεχνείου(στην καλυτέρα των περιπτώσεων), θα ελέγχεται πλήρως από ΔΝΤ - ΕΚΤ & κάποιου τύπου ΤΡΟΪΚΑ!!!

2 σχόλια:

  1. ΟΤΑΝ ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ ΕΜΕΙς ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΕς ΜΑΣ ΕΓΡΑΦΑΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΜΕΛΑΝΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΙΡΑΖΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ Η ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΕ ΕΝΑ ΦΙΛΕΤΟ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΑΜΑ ΤΟΛΜΑΕΙ Ας ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΕΦΑΛΟΝΗΤΕς ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΕς..................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τζανίκος Ιταλικό όνομα, από Βενετία πρέπει να είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή