Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΘΑ ... ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ !!!

Δηµιουργία χώρων για εµπορικές χρήσεις και νέο επιχειρησιακό πλάνο για την τριετία 2011-2013 είναι οι στόχοι που έχει θέσει η Διοίκηση του ΟΑΚΑ προκειµένου να το καταστήσει βιώσιµο οικονοµικά.
Η δηµιουργία χώρων για εµπορικές χρήσεις αποτελεί αυτή την περίοδο τουπ’ αριθµόν ένα ζητούµενο για τη διοίκηση του ΟΑΚΑ,αφού αυτές οι εµπορικές χρήσεις θα µπορέσουν να υποστηρίξουν το επιχειρησιακό πλάνο 2011-2013, φέρνοντας έσοδα που χρειάζεται η διοίκηση του Σταδίου προκειµένου να ισοσκελίσει τα έσοδα και τα έξοδα στον προϋπολογισµό τουΟΑΚΑ.
Η πρώτη σκέψη που επεξεργάζεται η διοίκηση του Ολυµπιακού Σταδίου, µε τη σύµφωνη γνώµη της αθλητικής ηγεσίας, είναι οι χώροι αυτοί να βρίσκονται σταίδια σηµεία µε εκείνους που είχαν δηµιουργηθεί στην περίοδο των Ολυµπιακών Αγώνων του 2004.
 Τέτοιοι χώροι µπορούν να δηµιουργηθούν δίπλα από το «τείχος των Εθνών» και πίσω από το Στάδιο (στην παράλληλη µε τη Λεωφόρο Σπύρου Λούη πλευρά). Στο αµέσως προσεχές διάστηµα, η αθλητική ηγεσίασε συνεργασία µε τη διοίκηση του ΟΑΚΑ θαπαρουσιάσουν το επιχειρησιακό πλάνο για την τριετία 2011-2013.
Το εν λόγω πλάνο περιλαµβάνει 7 σηµεία, πάνωστα οποία θακινηθεί η διοίκηση του ΟΑΚΑ, έτσιώστε αφενός να διατηρήσει τις εγκαταστάσεις στουψηλό επίπεδο που βρίσκονταικαι αφετέρου να εξασφαλίσεινέους οικονοµικούς πόρους.
Τα επτά σηµεία του επιχειρησιακού πλάνου:
1 Διατήρηση των ολυµπιακών εγκαταστάσεων, στο υψηλό επίπεδο που βρέθηκαν µε τηδιοργάνωση των Ολυµπιακών Αγώνων του 2004. Για τον σκοπό αυτό τα επόµενα χρόνια θα πρέπει να γίνουν στοχευµένες εργασίες συντήρησης και βελτίωσης τόσο των εγκαταστάσεων όσοκαι του περιβάλλοντος χώρου.
2 Θα σταλεί προς όλεςτις αθλητικές οµοσπονδίες πρόσκληση ενδιαφέροντος προκειµένου νααναδειχθεί το ΟΑΚΑ εθνικό προπονητήριο για διάφορα αθλήµατα. Είναι φυσικό πως οι οµοσπονδίες που θα συνεργαστούν µε το ΟΑΚΑ θα καταβάλουν κάποιο οικονοµικό τίµηµα.
3 Σε σύντοµο διάστηµα θα ανακοινωθεί η οργανωτική ανασυγκρότηση του ΟΑΚΑ για τηνκαλύτερηλειτουργία του.
4 Θα καταβληθεί προσπάθεια ώστετο σύµπλεγµα του ΟΑΚΑ να αποτελέσει στο άµεσο µέλλον πόλο για συνεδριακές, πολιτιστικές, εκπαιδευτικές καικοινωνικές δράσεις. Η διοίκηση τουΟργανισµού θέλει να διοργανώνει από µεγάλασυνέδρια, µέχρι εταιρικά γεύµατα.
5 Ενας ακόµη στόχος είναι το ΟΑΚΑ να αποτελέσει τουριστικό προορισµό για όσους επισκέπτονται την Αθήνα, ξένους και Ελληνες.
6 Εκτός των υπαρχουσών αθλητικών εγκαταστάσεων, που ήδη έχουν θεσπίσει ώρες για την άθληση του κοινού (τένις, κολυµβητήριο, βοηθητικά γήπεδα κ.λπ.), στόχος είναι ο χώρος να χρησιµοποιηθεί για την άθληση όλων των κατοίκων του Λεκανοπεδίου.
7 Τέλος, για τα Σαββατοκύριακα, ο χώρος του ΟΑΚΑ θα µετατραπεί σε χώρο ελεύθερου χρόνου για την οικογένεια. Με τη δηµιουργία ποδηλατοδρόµων, διαδροµών για περπάτηµα και τρέξιµο, εγκατάσταση υπαίθριων οργάνων κ.λπ. Παράλληλα, όλες αυτές οι παρεµβάσεις θα µπορέσουν να υποστηρίξουν σχολικές εκδροµές, στιςοποίες οιµαθητές της Αττικής (και όχιµόνο) θα µπορούν πέρα από την ξενάγηση στις εγκαταστάσεις, να χαρούν αρκετές ώρες ελεύθερου χρόνου µε παιχνίδι.
ΤΟ ΠΛΑΝΟ
Στο προσεχές διάστηµα θα παρουσιαστεί το επιχειρησιακό πλάνο για την τριετία 2011-2013, ώστε να διατηρηθούν οι εγκαταστάσεις σε υψηλό επίπεδο και να εξασφαλιστούν νέοι οικονοµικοί πόροι.
ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ
Θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε το σύµπλεγµα του ΟΑΚΑ να αποτελέσει στο άµεσο µέλλον πόλο για συνεδριακές, πολιτιστικές, εκπαιδευτικές και κοινωνικές δράσεις.
Στόχος είναι να αποτελέσει τουριστικό προορισµό για όσους επισκέπτονται την Αθήνα
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=5&artid=4619024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου