Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Η ΚΡΙΣH

Οι φόροι και τα κόμματα
φέραν αυτή την κρίση
που κάνανε τον άνθρωπο
να μη μπορεί να ζήσει.

Κι όλο τη φτώχεια πολεμά
για να την ανικήσει
να βγάνει το ψωμάκι του
το σπίτι του να ζήσει.

Αλλά κι αυτό αδύνατο
για να το κονομήσει
και κάθε μέρα βλαστημά
την έρημη την κρίση.

Όλος ο κόσμος τά’χασε
κι όλοι παραμιλούνε
και κάθε μέρα βλαστημούν
την κρίση που περνούνε.


 
[Άντε να ζήσεις φτώχεια

και να πεθάνεις παλιοκρίση
Γεια σου Ογδοντάκη μου,
 παιδί μου γειά σου]

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

ΕΥΧΕΣ Δ.Δ.Υ


«Το ανάκτορο του Οδυσσέα»

Τις αρχαιολογικές έρευνες που έγιναν στην Ιθάκη και την ανακάλυψη του ανακτόρου του Οδυσσέα, θα παρουσιάσει η Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου στο πλαίσιο επιστημονικής εκδήλωσης που έχει προγραμματίσει την Τεταρτη 15 Δεκεμβρίου στις 7 η ώρα το απόγευμα, στο Δημαρχείο της πόλης.
Ομιλητές θα είναι οι ερευνητές, Αθανάσιος Παπαδόπουλος, τακτικός καθηγητής προϊστορικής αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και η Σπυριδούλα Κοντορλή – Παπαδοπούλου, αναπληρώτρια καθηγήτρια προϊστορικής αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Βορέειο Βιβλιοθήκη στο τηλ. 210-6147-181.

ΕΥΧΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ"

"ΠΡΑΣΙΝΗ" ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ !!!

           Διευκολύνει την εμπορική εκμετάλλευση       
                          του Δάσους Συγγρού
ο αποκλεισμός του Δήμου Αμαρουσίου από το Δ.Σ. του ΙΓΕ
Με αφορμή τη διοργάνωση αγώνα δρόμου στο Δάσος Συγγρού από εταιρεία αθλητικών ειδών, ύστερα από άδεια που της παραχώρησε το ΙΓΕ έναντι αντιτίμου και χωρίς προηγούμενη ενημέρωση του Δήμου Αμαρουσίου, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
Πρώτον, για τον Δήμο Αμαρουσίου και για τους συμπολίτες μας το Δάσος Συγγρού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας της πόλης μας. Για μας είναι δάσος και μόνο δάσος, το οποίο έχει δημόσιο χαρακτήρα. Η συμμετοχή μέχρι πρόσφατα του Δήμου Αμαρουσίου, αλλά και των άλλων όμορων Δήμων, στο Δ.Σ. του ΙΓΕ αυτό ακριβώς υπογράμμιζε. Το δημόσιο χαρακτήρα του. Ενώ αποτελούσε και έμμεση αναγνώριση της θετικής συμβολής και προσφοράς όλα αυτά τα χρόνια του Δήμου Αμαρουσίου στην προστασία του.
Υπενθυμίζουμε ότι τα τελευταία 4 χρόνια ο Δήμος Αμαρουσίου διαθέτει περισσότερους από 30 εργαζόμενους σε 24ώρη βάση για την πυροπροστασία και τον καθαρισμό του Δάσους. Επιπλέον, σε συνεργασία με τους εθελοντές του Συλλόγου «Φίλοι Δάσους Συγγρού», έχει κινητοποιήσει δεκάδες εθελοντές και έχει διαθέσει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό (πυροσβεστικά οχήματα, σκαπτικό, περιπολικά, κ.λπ., τα οποία απέκτησε μέσα από το πρόγραμμα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας) στην προσπάθεια αυτή. Αποδεικνύοντας ότι ουσιαστικά είναι ο πραγματικός θεματοφύλακας του Δάσους.
Δεύτερον, η πρόσφατη διοργάνωση αγώνα δρόμου στο Δάσος Συγγρού από εταιρεία αθλητικών ειδών έναντι αντιτίμου στο ΙΓΕ, είναι γεγονός ότι δεν συνάδει με τους όρους του κληροδοτήματος της Ιφιγένειας Συγγρού και έρχεται να επιβεβαιώσει με τον χειρότερο τρόπο όσα είχαμε από καιρό προβλέψει ό,τι θα συμβούν ως αποτέλεσμα της πολιτικά απαράδεκτης απόφασης του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να μην μετέχουν εκπρόσωποι του Δήμου Αμαρουσίου -στα όρια του οποίου βρίσκεται το 90% του Δάσους- στο Δ.Σ. του ΙΓΕ. Από τότε με επιστολές μας προς τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου και το αρμόδιο υπουργείο είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για όσα σήμερα -δυστυχώς ανεξέλεγκτα και χωρίς προηγούμενη ενημέρωσή μας- λαμβάνουν χώρα.
Τρίτον, θεωρούμε ως ένα βαθμό δικαιολογημένη την ανησυχία κάποιων συμπολιτών μας, σχετικά με την πιθανή εκπόνηση σχεδίων «εμπορικής εκμετάλλευσης του Δάσους».
Αλλά γι’ αυτό δεν ευθύνεται η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου. Εμείς ποτέ δεν μιλήσαμε για εμπορική αξιοποίηση του Δάσους Συγγρού, ούτε εκπονήσαμε master plan για αυτό. Αυτό το έκανε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή.
Εμείς είμαστε υπέρ της διαφύλαξης του δασικού χαρακτήρα και αντίθετοι σε οποιοδήποτε σχέδιο τέτοιου είδους αξιοποίησης. Εμείς δεν θέλουμε στο Δάσος «ούτε τρενάκια, ούτε διασκεδαστήρια».
Η δική μας Διοίκηση ήταν αυτή που μετέφερε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις από το Δάσος στο θέατρο του Αμαλιείου. Η δική μας Διοίκηση ήταν αυτή που αναζήτησε τρόπους εκμετάλλευσης των υπαρχόντων υδάτων και τη δημιουργία δεξαμενών νερού, για την ενίσχυση της πυροπροστασίας του Δάσους.
Η δική μας Διοίκηση είναι αυτή που στο στρατηγικό της σχέδιο για το Μαρούσι του μέλλοντος, δεσμεύεται ότι το Δάσος Συγγρού θα διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα του και θα μείνει Δάσος για πάντα, στη διάθεση όλων των πολιτών.
Τέταρτον, ανεξάρτητα από την απαράδεκτη απόφαση της κ. Μπατζελή να μας θέσει εκτός Δ.Σ. του ΙΓΕ αλλά και την απουσία ενημέρωσης στην προκειμένη περίπτωση από τη διοίκηση του ΙΓΕ, εμείς σε συνεργασία με τους συλλόγους και τους πολίτες θα βρισκόμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση του Δάσους Συγγρού και την ανάδειξή του σε πόλο αναψυχής και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.
Αυτό το ξεκαθαρίζουμε προς κάθε κατεύθυνση. Καλούμε, μάλιστα, την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τη Διοίκηση του ΙΓΕ να επιδείξουν τον απαιτούμενο σεβασμό στους πολίτες του Αμαρουσίου και να διαθέσουν άμεσα το απαραίτητο προσωπικό, χρήματα και μέσα για την προστασία και τον καθαρισμό του Δάσους. Να αναλάβουν, έστω την ύστατη ώρα, τις ευθύνες τους, που με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους γίνονται ολοένα και μεγαλύτερες.
Γραφείο Τύπου Δήμου Αμαρουσίου

Ελληνας "Σβαρτζενέγκερ" στο Μαρούσι

Ο Έλληνας «Σβαρτζενέγκερ», κατά κόσμον Θανάσης Κουράβελος έχει… διπλή ζωή. Και αυτό γιατί εκτός από body builder είναι και... οδοντίατρος. Το πρωί πηγαίνει στο εργαστήριό του στο Μαρούσι, μελετά νέες τεχνικές σχετικά με οδοντοστοιχίες -και όχι μόνο- και τις εφαρμόζει στους πελάτες του, και το βράδυ βγάζει την άσπρη μπλούζα και αποκαλύπτει το δυνατό, γραμμωμένο και ογκώδες κορμί του!
«Mε το bodybuilding ασχολούμαι εδώ και δεκαέξι χρόνια» λέει ο ίδιος και συνεχίζει: «Το 2007 βγήκα δεύτερος στους αγώνες WAEBA που είναι θεσμός στον χώρο και πραγματοποιούνται δύο φορές τον χρόνο». Ο Θανάσης έχει σπουδάσει οδοντοτεχνίτης στο ΤΕΙ Αιγάλεω και πλέον στο εργαστήριό του νιώθει σαν στο σπίτι του: «Η τέχνη μου με ενδιαφέρει πάρα πολύ, ήταν αυτό με το οποίο ήθελα πάντα να ασχοληθώ». Όσο για τις γυναίκες; «Μπορεί στους αγώνες να φωνάζουν διάφορα συνθήματα, ωστόσο άλλες βλέπουν θετικά και άλλες με περίεργο μάτι τις δύο ενασχολήσεις μου» απαντά.
 Πηγή: Espresso

15 Δεκεμβρίου ο τελικός του Miss Europe Face

Στις 15 Δεκεμβρίου θα γίνει ο τελικός διαγωνισμός του Miss Europe Face καθώς και η επίσημη παρουσίαση των νικητριών που θα πάρουν μέρος στους Διεθνείς Διαγωνισμούς. Πρόκειται για τις νικήτριες που κατέκτησαν τους τίτλους "Μodel of the World", "Model of The Universe", "Miss Tourism World", "Miss Bikini", και "Miss Tourism Europe" και θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους μεγάλους αυτούς διαγωνισμούς!
Ο διαγωνισμός θα γίνει στο Narkissos Hall στο Μαρούσι (Αγ. Κωνσταντίνου 52 και Λ. Κηφισίας Μαρούσι, τηλ. 210 2138366). Παράλληλα προετοιμάζονται και οι διαγωνισμοί "Model of the World" και "Mrs Globe Greece".
O φετινός διαγωνισμός θα συμβάλει στην ενημέρωση των νεαρών γυναικών για τον καρκίνο του στήθους με slogan "ΚΑΙ Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΧΤΥΠΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΣΤΗΘΟΥΣ".
Το "Μiss Εurope Face", είναι ο μοναδικός Πανελλήνιος διαγωνισμός για την ανάδειξη επαγγελματιών μοντέλων, που πραγματοποιείται για 24η συνεχή χρονιά, Είναι η ευκαιρία που δίνεται σε εκατοντάδες κορίτσια απ όλη την Ελλάδα, να σταδιοδρομήσουν σαν επαγγελματίες μοντέλα.
Στον διαγωνισμό θα πάρουν μέρος υποψήφιες απ όλη την Ελλάδα ανεξάρτητα από εθνικότητα και χρώμα. Συντονιστής και παρουσιαστής της βραδιάς ο Κώστας Βενετσάνος. Μαζί του η δημοσιογράφος Ιωάννα Δεμεντή.
Μεγάλος Χορηγός της βραδιάς το LASER Touch, ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ LASER και ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ, Πλαστικής ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ...

http://missemigre.blogspot.com/2010/12/15-miss-europe-face.html

Θύμα ληστείας ο ομοσπονδιακός της ποδηλασίας



Θύμα ληστείας έπεσε τα ξημερώματα ο ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής ποδηλασίας στην οικία του στο Μαρούσι.
Τρία άτομα σύμφωνα με την Αστυνομία εισέβαλαν στο σπίτι του, τον φίμωσαν μαζί με τη σύζυγό του και τους έδεσαν, παίρνοντας μαζί τους χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας.

http://sports.in.gr/short-news/?aid=1231071010

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Δίκτυο Αλληλεγγύης στο Μαρούσι

Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

XΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΨΑΛΙΔΙ

Ελληνικό Δικτύου Υγιών Πόλεων

Συνάντηση εργασίας των συντονιστών και στελεχών
        του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων
Συνάντηση εργασίας των συντονιστών και στελεχών των Δήμων -μελών του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, παρουσία του Προέδρου και Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη πραγματοποιήθηκε στο αίθουσα Δημοτικού Συμβούλιου, την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010.
Στόχος της συνάντησης ήταν να ενημερωθούν οι Δήμοι – μέλη για το θεωρητικό υπόβαθρο του προγράμματος Υγιείς Πόλεις, για τις πολιτικές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τα κριτήρια που έχει θέσει για τις πόλεις μέλη και το πώς θα υλοποιηθούν στην πράξη αυτές οι πολιτικές.
Ιδιαίτερα έμφαση δόθηκε στο γεγονός ότι κάθε Δήμος – μέλος θα πρέπει να φτιάξει το προφίλ της πόλης του ανάλογα με τις ανάγκες του πληθυσμού, το οποίο θα τον οδηγήσει στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση του προγράμματος.
Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης στον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων σημείωσε:
«Το Ελληνικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων έχει ενεργοποιηθεί πλήρως και έχει υλοποιήσει όλες τις δεσμεύσεις του Δ.Σ. Θεωρώ τη σημερινή συνάντηση των συντονιστών και στελεχών σημαντική, καθώς σε κάθε Δήμο μέλος δίνεται έμφαση στην λειτουργία του προγράμματος Υγιείς Πόλεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Το αποτέλεσμα από την υλοποίησή του θα είναι η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής τω πολιτών στους τομείς της πρόνοιας, της υγείας, του περιβάλλοντος
Στην ημερίδα χαιρετισμό απηύθυναν επίσης η Γ. Δ/ντρια του Δικτύου Ντ. Παπαθανασοπούλου, ο Δ/ντης του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας Σ. Παπασπυρόπουλος και η Η. Σχορτσιανίτη, εκπρόσωπος του Προέδρου της Επιστημονικής επιτροπής Εθνικού Δικτύου Δήμων Προαγωγής Υγείας Ι. Τούντα.
Σημαντικές ήταν οι τοποθετήσεις από τον Ιδρυτή και τέως συντονιστή του Ελληνικού Εθνικού Δικτύου, Καθηγητή Άρη Σίσσουρα και την πρώην Δ/ντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου για πολιτικές Υγείας της Π.Ο.Υ. και νυν επιστημονική συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Δικτύου Υγιών Πόλεων Α. Ριτσατάκη.
Θέματα σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος ανέπτυξαν ο Μ. Πρώϊος Αρχιτέκτων μηχανικός, Πολεοδόμος μηχανικός, Γενικός Γραμματέας Συλλόγου Πολεοδόμων & Χωροτακτών, μέλος Δ.Σ. Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος και ο Γ. Γρηγορίου συντονιστής του Προγράμματος Δ/ντής Δ.Ο.Υ.Κ. Βόλου.
Κατά τη συνάντηση έγινε παρουσίαση των πιστοποιημένων πόλεων στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, του Αμαρουσίου και της Πτολεμαϊδας.
http://www.maroussi.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=RESOURCE&cresrc=3790&cnode=323

Ανησυχητική παραβίαση

 του σκοπού του Κληροδοτήματος Συγγρού
επετράπη από την νέα Διοίκηση του ΙΓΕ
Το Δάσος Συγγρού είναι ιδιοκτησία Κληροδοτήματος με αμιγώς εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Διαφημιστικές εκδηλώσεις εταιρειών είναι εντελώς εκτός του σκοπού του Κληροδοτήματος και δεν επιτρέπονται. Πατήστε για να μεγεθύνετε.
Με απόφαση του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ), του φορέως του Υπουργείου Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που διαχειρίζεται το Κληροδότημα Συγγρού, παρεχωρήθη την Κυριακή, 4η Δεκεμβρίου 2010, το Δάσος Συγγρού στην γνωστή εταιρεία αθλητικών ειδών Nike προς διοργάνωσιν εκεί μαζικής εκδηλώσεως για την προώθηση του εμπορικού ονόματος και των προϊόντων της. Η χρήσις αυτή είναι προφανέστατα πλήρως αντίθετη με τον σκοπό του Κληροδοτήματος Συγγρού, που είναι αποκλειστικώς και μόνον η εκπαίδευση καλών γεωργών και κηπουρών.
Η εκδήλωση, με την ονομασία Nike Run, διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Nike σε συνεργασία με αθλητικό περιοδικό και διαφημίζεται ευρύτατα. Στο φετινό Nike Run συμμετέσχον περί τα 1.300 άτομα απ' όλην την Ελλάδα. Η κεντρική περιοχή του Δάσους μετετράπη σε είδος υπαιθρίου διασκεδαστηρίου με δυνατή μουσική, DJ, αυτοκίνητα, ικριώματα, σκηνές, τέντες, νοσοκομειακά κρεβάτια, τραπεζάκια, νερά, χημικές τουαλέττες, διαφημιστικά δώρα, μέχρι και κόκκινη φουσκωτή "πύλη" τερματισμού με τον λογότυπο της εταιρείας. Οι κεντρικοί δρόμοι του δάσους έκλεισαν με κόκκινες κορδέλες. Όποιος ήρθε στις 4 Δεκεμβρίου στο Δάσος Συγγρού για να απολαύσει την φύση και να ησυχάσει, έχασε.
Παρόμοια εκδήλωση έλαβε για πρώτη φορά χώρα στο Δάσος Συγγρού το 2007. Αντί της εταιρείας εζήτησε τότε και έλαβε άδεια ο Δήμος Αμαρουσίου. Μετά την σχετική καταγγελία των Φίλων του Δάσους Συγγρού, τέτοια εκδήλωση δεν ξανάγινε.
Φέτος η άδεια εδόθη στην ίδια την εταιρεία από το ίδιο το ΔΣ του ΙΓΕ.
Παραβλέφθηκε το γεγονός ότι η εμπορική και μαζική αυτήν εκδήλωση δεν συνάδει ούτε με το σκοπό του Κληροδοτήματος Συγγρού, αλλ΄ ούτε και με τον χαρακτήρα του Δασοκτήματος ως τοπίου ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους ευρισκομένου εντός του οικιστικού ιστού μιας μεγαλουπόλεως και ως εκ τούτου, χρήζοντος ιδιαιτέρας προστασίας.
Το ΔΣ του ΙΓΕ επεκαλέσθη ως λόγο της παραχωρήσεως τα οικονομικά προβλήματα του Ινστιτούτου. Επαληθεύονται έτσι οι φόβοι ότι η οικονομική κρίση θα χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα για την διεκδίκηση και των τελευταίων οάσεων του λεκανοπεδίου υπέρ του εμπορίου και των βιομηχανιών της διασκέδασης, αθλητισμού, κλπ.
Αλλά το Κληροδότημα και το Δάσος Συγγρού δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως απλά κέντρα κόστους. Είναι δημόσια αγαθά που μας παρέχουν υγεία, ηρεμία, ομορφιά, εκπαίδευση, γνώση και ως τέτοια οφείλομε να τα διατηρούμε αναλαμβάνοντας ως κράτος και το - πάντως όχι υπέρμετρο - κόστος της συντήρησής των.
Άλλωστε εδώ και μερικά χρονια το ΙΓΕ προσφέρει εξαιρετική γεωργική εκπαίδευση με ιδιαίτερη ζήτηση. Η εκπαίδευση αυτή μπορεί και πρέπει να επεκταθεί. Επαγγελματίες γεωργοί, κηπουροί, εκπαιδευτές γεωργών και κηπουρών, μεσήλικες άνεργοι, νοικοκυρές της πόλης, νέοι που ψάχνονται, όλοι αυτοί είναι ένα εν δυνάμει κοινό που ειδικά τώρα, λόγω της κρίσης, αναζητεί νέες ευκαιρίες απασχόλησης, συχνά σε συνδυασμό με επιστροφή στις ρίζες και σε εγκαταλελειμμένες περιουσίες. Αντί να εμπορευματοποιήσομε το Δάσος Συγγρού, να διευρύνομε τις υπηρεσίες του Κληροδοτήματος στους ενεργούς πολίτες της χώρας, όπως άλλωστε επιτάσσει και ο πάντοτε επίκαιρος σκοπός της διαθέτιδος. Ιδού η Ρόδος.
Οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού επεσήμαναν εγγράφως στην νέα Διοίκηση του ΙΓΕ το καθήκον της για την επιμελή τήρηση του σκοπού του Κληροδοτήματος Συγγρού. Το 2007 εισηκούσθησαν. Ελπίζομε να γίνει το ίδιο και τώρα.
Το Δάσος Συγγρού είναι τοπίο ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους. Επειδή μάλιστα βρίσκεται και μέσα στο οικοδομημένο ιστό της μεγαλούπολης χρήζει ιδιαιτέρας προστασίας. Στη φωτό τα μεγάφωνα της εκδηλωσης της Nike.
08-12-2010

 

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Συσπείρωση-αντεπίθεση στην πράξη

 Γιάννης Μπεθάνης

Να «επιβεβαιώσουν στην πράξη την ψήφο ρήξης και αντεπίθεσης, μετέχοντας ενεργά στους αγώνες μας εντός κι εκτός Δημοτικού Συμβουλίου», καλούν τους Μαρουσιώτες τα μέλη της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το βράδυ της Τετάρτης στο δημαρχείο Αμαρουσίου, οι εκλεγέντες Νίκος Μπουντούρογλου, Μαρία Καρλατήρα και Θανάσης Φωτόπουλος, ο γραμματέας της Αχτίδας Βορείων Συνοικιών του ΚΚΕ Δημήτρης Κωνσταντινίδης και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στις πρόσφατες εκλογές Μπάμπης Ζιώγας, ανέλυσαν την πολιτική άποψη με την οποία η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θα εισέλθει στο νέο διευρυμένο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ξεκινώντας από την παραδοχή ότι «η ενισχυμένη παρουσία μας, μετά από 8 χρόνια, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Αμαρουσίου μας γεμίζει περισσότερες ευθύνες», τα μέλη του συνδυασμού, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισαν τον Δήμο Αμαρουσίου ως «μικρογραφία του κεντρικού πολιτικού συστήματος και επίκεντρο του επιχειρηματικού κεφαλαίου, που με την εφαρμογή του "Καλλικράτη" μετατρέπεται σε πεδίο υπερκέρδους των πολυεθνικών, ενάντια στα συμφέροντα της εργατικής τάξης μέσω των αντιλαϊκών πολιτικών που αναμένεται να ενταθούν».
Όπως υποστήριξαν χαρακτηριστικά, απαντώντας σε ερώτηση της ΑΜΑΡΥΣΙΑΣ, «δεν μπήκαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα έδρανα, αλλά για να ελέγξουμε όσα γίνονται μέσα σε αυτό και, κυρίως, να αγωνιστούμε έξω από αυτό, μαζί με τους δημότες, τους εργαζομένους, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πλατεία, γιατί όσα λέμε δεν φτάνει απλώς να τα εξαγγέλλουμε, αλλά να τα κάνουμε πράξη».
Τα μέλη της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ κατήγγειλαν και «μεθοδεύσεις απαγόρευσης από τη διοίκηση της ενημέρωσης που επιχείρησαν να κάνουν μέλη του συνδυασμού προς το προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών του Αμαρουσίου», καθώς και για «κλίμα τρομοκρατίας και καθεστώς ομηρίας των συμβασιούχων του Δήμου, η μονιμοποίηση των οποίων, δίχως καμία απόλυση, θα αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα των αγώνων και κινητοποιήσεών μας εντός κι εκτός Δημοτικού Συμβουλίου».
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑhttp://www.amarisia.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=32318:2010-12-09-11-22-36&catid=146:new&Itemid=162

ΕΝΩΣΗ ΚΡΗΤΩΝ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Ποιητική βραδιά Γεωργίου Σεφέρη

Την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010 πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού η ποιητική βραδιά που οργανώσαμε – σε συνεργασία με το Δήμο Αμαρουσίου – και είχε θέμα: Ο Γιώργος Σεφέρης και η Ελλάδα : « Όπου και να ταξιδέψω, η Ελλάδα με πληγώνει»
Μεταξύ των πολλών συμπολιτών μας, που με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωσή μας, ήσαν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Ελένη Λέκκα και κ. Νικόλαος Πέππας, οι νεοεκλεγέντες Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Δημήτρης Σμυρνής και Πέτρος Κούκουζας, οι εκπρόσωποι του Τύπου κ. Σοφία Ζέρβα (εκδότρια της εφ. Αθμόνιον Βήμα), κ. Χαριτίνη Ρασσιά και κ. Άγγελος Πολύδωρος (εφ. Αμαρύσια), οι διακεκριμένοι φιλόλογοι – σχολικοί σύμβουλοι - συγγραφείς της πόλης μας κ. Αλεξάνδρα Λαμπράκη – Παγανού (Ομότιμη καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών - Τμήμα ΦΠΨ), και οι κ.κ. Ιωάννης Κοντόπουλος, Δημ. Μασούρης και Γιώργος Παγανός.
Στόχοι της ποιητικής αυτής βραδιάς, όπως αναφέραμε και στην αρχή της εκδήλωσης, ήταν η ουσιαστικότερη γνωριμία και η βαθύτερη επικοινωνία, όσο γίνεται περισσότερων συμπολιτών μας, με τους στίχους του Γιώργου Σεφέρη, του νομπελίστα ποιητή μας, που είναι σήμερα ιδιαίτερα επίκαιρος, κατά τη γνώμη μας, «γιατί ο πόνος του για το παρόν της πατρίδας μας είναι ίδιος με το δικό μας πόνο και η αγωνία του για το μέλλον είναι ίδια με τη δική μας αγωνία και γιατί μέσα από τον πόνο, μέσα από την αγωνία, πασχίζει να βρει διέξοδο, πράγμα που οφείλουμε να κάνουμε σήμερα και εμείς».
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συνετέλεσαν στην επιτυχία των στόχων αυτής της εκδήλωσης:
Το Δήμο Αμαρουσίου, το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού ιδιαίτερα, για την πρόθυμη και πολύτιμη βοήθεια που μας παρέσχε : Συγκεκριμένα τον Πρόεδρο, κ. Νικόλαο Πέππα, την αρμόδια για την εκδήλωσή μας κ. Ιφιγένεια Μπούτση, τον γραφίστα κ. Γιώργο Σοφίου, τον ηχολήπτη κ. Γιώργο Μπουρτζή και τους υπαλλήλους κ.κ. Γιώργο Σκαλιώτη και Αντώνη Μπαριαμάκη.
Τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων κ. Αναστάσιο Στέφο για την άκρως ενημερωτική ομιλία του.
Τους Μαρουσιώτες ηθοποιούς κα Έφη Νιχωρίτη (Θέατρο Διθύραμβος) και κ. Τάσο Ράπτη, που συγκίνησαν όλους τους παρισταμένους με την εκπληκτική απαγγελία τους.

Την Τάξη σύγχρονου τραγουδιού του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου, που απέδωσε, ιδιαίτερα αισθαντικά, υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας κ. Αγγελικής Κουνάκη, μελοποιημένα ποιήματα του Γιώργου Σεφέρη. Συγκεκριμένα τις κυρίες: Κατερίνα Δημητρίου, Μαρία Δοντάκη, Αιμιλία Ροκόμου, Ειρήνη Καλλία, Κατερίνα Μελισσαροπούλου και τον έξοχο πιανίστα κ. Γιάννη Μυγδάνη που συνόδευσε στα πλήκτρα.
Όλους τους συμπολίτες μας, Μαρουσιώτισσες και Μαρουσιώτες, που παρακολούθησαν την ποιητική μας βραδιά, με αδιάπτωτο ενδιαφέρον, γιατί - με την εντυπωσιακά μεγάλη συμμετογή και τα ιδιαίτερα θετικά σχόλιά τους - μας έδωσαν δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια για το περιβάλλον, το φυσικό και το πολιτιστικό παράλληλα, για την αναβάθμιση, στην πόλη μας, της ποιότητας ζωής, σε κάθε μορφή της.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος Δήμητρα Κρεκούκια

"ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ"

Άναψε το πιο λαμπερό και εντυπωσιακό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο

Στις 16 Δεκεμβρίου ανοίγει το πλούσιο ποιοτικό πρόγραμμα
                        για μικρούς και μεγάλους

Το πιο όμορφο, το πιο λαμπερό, το πιο εντυπωσιακό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο άναψε  στην πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού στο Μαρούσι, ανοίγοντας την εορταστική περίοδο, όπου με πρωταγωνιστές τα παιδιά ο Δήμος Αμαρουσίου ετοιμάζεται να υποδεχθεί τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.
Με τους εορταστικούς ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου να δίνουν το τόνο στη γιορτινή ατμόσφαιρα, παρουσία πολλών μικρών μας φίλων και των γονιών τους, ο Αλέξανδρος, ο γιος του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη πάτησε το κουμπί και το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο φωτίσθηκε από τα χιλιάδες λαμπιόνια, δίνοντας σε όλους μία νότα χαρά και αισιοδοξίας.
Στο χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης τόνισε ότι «και εφέτος τα Χριστούγεννα στο Μαρούσι θα είναι μοναδικά. Το κέντρο της πόλης θα μεταμορφωθεί σε μια υπαίθρια λαμπερή σκηνή που θα φιλοξενήσει μια φαντασμαγορική γιορτή γεμάτη εκπλήξεις και εκδηλώσεις για τα μικρά αλλά… και τα μεγάλα παιδιά. Για άλλη μια χρονιά, ο Δήμος Αμαρουσίου υποδέχεται τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά έχοντας ετοιμάσει ένα πλούσιο, ποιοτικό πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων για όλους τους κατοίκους της πόλης. Ένα πρόγραμμα που καταφέραμε να έχει σημαντικά μικρότερο κόστος σε σχέση με άλλες χρονιές εξασφαλίζοντας στο πλαίσιο της κοινωνικής επιχειρηματικότητας χορηγίες από επιχειρήσεις της πόλης μας, που στόχο έχει να δώσει χαρά στους συμπολίτες μας, αλλά και να τονώσει και να ενισχύσει την τοπική αγορά του Αμαρουσίου.
Οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις που θα ξεκινήσουν με μια μεγάλη συναυλία στις 16 Δεκεμβρίου θα έχουν απ’ όλα. Κατασκευή παραμυθένιων δημιουργιών, προσκοπικά και μουσικοκινητικά παιχνίδια, Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου, συναυλίες από το Δημοτικό Ωδείο, τη χορωδία και τα ΚΑΠΗ του Δήμου, παραδοσιακά κάλαντα, παγοδρόμιο και καρουζέλ που είναι βέβαιο ότι θα ενθουσιάσουν και θα δημιουργήσουν αισθήματα ξενοιασιάς και ανεμελιάς σε όλους. Ενώ στην πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού, ο Άγιος Βασίλης και η παρέα του θα υποδέχονται τους επισκέπτες στο όμορφο χωριό τους, όπου ξύλινα σπιτάκια θα κρύβουν μια φιλόξενη γωνιά και μια έκπληξη για μικρούς και μεγάλους.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

ΤΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ - Κωνσταντίνος Κόλμερ

Το Μνημόνιο των 135 δισ. ευρώ. που συνήψε η κυβέρνησις Γ. Α. Παπανδρέου με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τον Μάιον του 2010, έθεσεν ουσιαστικώς την Ελλάδα υπό πλήρη και αυστηρά αμερικανοευρωπαϊκή κηδεμονία. Δεν είναι η πρώτη φορά που χάνει η χώρα την εθνική της ανεξαρτησία. Τα μισά χρόνια της νεωτέρας ιστορίας του το ελληνικό κράτος ευρίσκετο εις κατάστασιν αμέσου ή εμμέσου στάσεως εξωτερικών πληρωμών. Ποτέ. όμως. εσωτερικής χρεοκοπίας. όπως την τελευταία ­οκταετία. Η χώρα χρεοκόπησε αφ ότου εγκατέλειψε το εθνικό της νόμισμα. την δραχμή. το 2002. και απεδέχθη το ευρώ (δηλαδή το γερμανικό μάρκο στην ισοτιμία των 170 δραχμών). Έκτοτε. ενώ έχασε το 35% της ­ανταγωνιστικότητος. η χώρα εδανείσθη άνω των 250 δισ. ευρώ. με ­αποτέλεσμα το συνολικό χρέος (ιδιωτικό και δημόσιο) να φθάσει τα 442 δισ. ευρώ. ήτοι το 192% του Ακαθαρίστου Εθνικού Προϊόντος του 2009. Ολόκληρο το ελληνικό χρέος οφείλεται τώρα προς το εξωτερικό. Στα ύψη που έχει φθάσει είναι αδιατήρητον. ακόμη κι εάν περικοπεί (haircut) κατά 50%. Υπό συνθήκας συρρικνώσεως του εθνικού εισοδήματος δεν παράγονται πόροι 75 δισ. ευρώ ετησίως. αναγκαίοι διά την εξυπηρέτησι του εξωτερικού χρέους. Συνεπώς. χρειάζεται η αναδιαπραγμάτευσις της εξοφλήσεως του χρέους με τους ξένους πιστωτές. εις βάθος μιας 35ετίας. με επαναφορά της δραχμής και ανάκτησι της ­εθνικής νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής. δηλαδή της χαμένης εθνικής κυριαρχίας. Μόνον έτσι θ αποφευχθούν η εκτεταμένη ανεργία. η εθνοφθόρος μετανάστευσις και η κοινωνική σύγκρουσις.

H EΒΔΟΜΗ ΑΙΣΘΗΣΗ

Παιχνίδια με το Δάσος

Με αφορμή το πανηγύρι που στήθηκε από την εταιρία αθλητικών ειδών μέσα στο κτήμα Συγγρού με τις ευλογίες του ΙΓΕ, βρήκα το Δελτίο Τύπου του Δήμου Αμαρουσίου για τη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος κύριος Πατούλης με τον Πρόεδρο του ΙΓΕ και δήλωσε ότι θα είναι πάντοτε «παρών» στην προστασία του κτήματος.
Για να μην υπάρχουν φωτογραφίες του Δημάρχου μας με αθλητική περιβολή, μάλλον δεν είχε πάει στην εκδήλωση και μακάρι να έχει διαφωνήσει κιόλας με την «προστατευτική» αυτή εκδήλωση.
Αλλά από εκείνο το Δελτίο Τύπου (26/11/10) έκανε εντύπωση η παρακάτω διατύπωση:
«Ο κ. Πατούλης επεσήμανε ότι ο Δήμος Αμαρουσίου, με αίσθημα ευθύνης θα είναι πάντα “παρών” και θα παραμείνει στην “πρώτη γραμμή” του αγώνα για την προστασία του Δάσους Συγγρού”, ενώ εξέφρασε την απορία του για το γεγονός ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, παρά το γεγονός ότι η Κεντρική εξουσία έχει μειώσει τα κονδύλια προς το ΙΓΕ, εξακολουθεί να αγνοεί τους Δήμους στα όρια των οποίων βρίσκεται το Δάσος Συγγρού».
Τι ήθελε να πει ο… ποιητής έτσι ξεκάρφωτα; Έχει σχέση η μείωση των κονδυλίων προς το ΙΓΕ με την άγνοια που δείχνει το Υπουργείο προς τους δήμους; Τι θα ήθελε ο κύριος Πατούλης τώρα που μειώθηκαν τα κονδύλια προς το ΙΓΕ; Να στραφεί το Υπουργείο προς τους δήμους για ενίσχυση του ΙΓΕ;



Το... αδιαχώρητο στο Άλσος Συγγρού!


Περισσότεροι από 1.000 δρομείς, άνδρες και γυναίκες πήραν μέρος στον 10ο ανώμαλο δρόμο "Nike Run", κάτι που είχε ως αποτελέσμα να δημιουργηθεί το... αδιαχώρητο στο Άλσος Συγγρού στην Κηφισιά! Ανάμεσα τους συμμετείχαν μερικοί από τους καλύτερους δρομείς στην Ελλάδα. Νικητής ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος, ο οποίος, μόλις μια εβδομάδα πριν, είχε τρέξει και νικήσει στον ημιμαραθώνιο της Πάφου, με χρόνο 32.17, ενώ ακολούθησε ο Μιχάλης Γελασάκης (33.02) και τρίτος τερμάτισε ο Γιάννης Ζερβάκης (33.13). Στις γυναίκες ξεχώρισαν οι συναθλήτριες στον ΓΑΣ Ιλισό, Ντενίζ Δημάκη (38.08) και Μάγδα Καρίμαλη (38.12), ενώ τρίτη τερμάτισε η Δήμητρα Ιορδανίδου (41.18).
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=586232