Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Συσπείρωση-αντεπίθεση στην πράξη

 Γιάννης Μπεθάνης

Να «επιβεβαιώσουν στην πράξη την ψήφο ρήξης και αντεπίθεσης, μετέχοντας ενεργά στους αγώνες μας εντός κι εκτός Δημοτικού Συμβουλίου», καλούν τους Μαρουσιώτες τα μέλη της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το βράδυ της Τετάρτης στο δημαρχείο Αμαρουσίου, οι εκλεγέντες Νίκος Μπουντούρογλου, Μαρία Καρλατήρα και Θανάσης Φωτόπουλος, ο γραμματέας της Αχτίδας Βορείων Συνοικιών του ΚΚΕ Δημήτρης Κωνσταντινίδης και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στις πρόσφατες εκλογές Μπάμπης Ζιώγας, ανέλυσαν την πολιτική άποψη με την οποία η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θα εισέλθει στο νέο διευρυμένο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ξεκινώντας από την παραδοχή ότι «η ενισχυμένη παρουσία μας, μετά από 8 χρόνια, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Αμαρουσίου μας γεμίζει περισσότερες ευθύνες», τα μέλη του συνδυασμού, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισαν τον Δήμο Αμαρουσίου ως «μικρογραφία του κεντρικού πολιτικού συστήματος και επίκεντρο του επιχειρηματικού κεφαλαίου, που με την εφαρμογή του "Καλλικράτη" μετατρέπεται σε πεδίο υπερκέρδους των πολυεθνικών, ενάντια στα συμφέροντα της εργατικής τάξης μέσω των αντιλαϊκών πολιτικών που αναμένεται να ενταθούν».
Όπως υποστήριξαν χαρακτηριστικά, απαντώντας σε ερώτηση της ΑΜΑΡΥΣΙΑΣ, «δεν μπήκαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα έδρανα, αλλά για να ελέγξουμε όσα γίνονται μέσα σε αυτό και, κυρίως, να αγωνιστούμε έξω από αυτό, μαζί με τους δημότες, τους εργαζομένους, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πλατεία, γιατί όσα λέμε δεν φτάνει απλώς να τα εξαγγέλλουμε, αλλά να τα κάνουμε πράξη».
Τα μέλη της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ κατήγγειλαν και «μεθοδεύσεις απαγόρευσης από τη διοίκηση της ενημέρωσης που επιχείρησαν να κάνουν μέλη του συνδυασμού προς το προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών του Αμαρουσίου», καθώς και για «κλίμα τρομοκρατίας και καθεστώς ομηρίας των συμβασιούχων του Δήμου, η μονιμοποίηση των οποίων, δίχως καμία απόλυση, θα αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα των αγώνων και κινητοποιήσεών μας εντός κι εκτός Δημοτικού Συμβουλίου».
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑhttp://www.amarisia.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=32318:2010-12-09-11-22-36&catid=146:new&Itemid=162

ΕΝΩΣΗ ΚΡΗΤΩΝ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Ποιητική βραδιά Γεωργίου Σεφέρη

Την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010 πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού η ποιητική βραδιά που οργανώσαμε – σε συνεργασία με το Δήμο Αμαρουσίου – και είχε θέμα: Ο Γιώργος Σεφέρης και η Ελλάδα : « Όπου και να ταξιδέψω, η Ελλάδα με πληγώνει»
Μεταξύ των πολλών συμπολιτών μας, που με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωσή μας, ήσαν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Ελένη Λέκκα και κ. Νικόλαος Πέππας, οι νεοεκλεγέντες Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Δημήτρης Σμυρνής και Πέτρος Κούκουζας, οι εκπρόσωποι του Τύπου κ. Σοφία Ζέρβα (εκδότρια της εφ. Αθμόνιον Βήμα), κ. Χαριτίνη Ρασσιά και κ. Άγγελος Πολύδωρος (εφ. Αμαρύσια), οι διακεκριμένοι φιλόλογοι – σχολικοί σύμβουλοι - συγγραφείς της πόλης μας κ. Αλεξάνδρα Λαμπράκη – Παγανού (Ομότιμη καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών - Τμήμα ΦΠΨ), και οι κ.κ. Ιωάννης Κοντόπουλος, Δημ. Μασούρης και Γιώργος Παγανός.
Στόχοι της ποιητικής αυτής βραδιάς, όπως αναφέραμε και στην αρχή της εκδήλωσης, ήταν η ουσιαστικότερη γνωριμία και η βαθύτερη επικοινωνία, όσο γίνεται περισσότερων συμπολιτών μας, με τους στίχους του Γιώργου Σεφέρη, του νομπελίστα ποιητή μας, που είναι σήμερα ιδιαίτερα επίκαιρος, κατά τη γνώμη μας, «γιατί ο πόνος του για το παρόν της πατρίδας μας είναι ίδιος με το δικό μας πόνο και η αγωνία του για το μέλλον είναι ίδια με τη δική μας αγωνία και γιατί μέσα από τον πόνο, μέσα από την αγωνία, πασχίζει να βρει διέξοδο, πράγμα που οφείλουμε να κάνουμε σήμερα και εμείς».
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συνετέλεσαν στην επιτυχία των στόχων αυτής της εκδήλωσης:
Το Δήμο Αμαρουσίου, το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού ιδιαίτερα, για την πρόθυμη και πολύτιμη βοήθεια που μας παρέσχε : Συγκεκριμένα τον Πρόεδρο, κ. Νικόλαο Πέππα, την αρμόδια για την εκδήλωσή μας κ. Ιφιγένεια Μπούτση, τον γραφίστα κ. Γιώργο Σοφίου, τον ηχολήπτη κ. Γιώργο Μπουρτζή και τους υπαλλήλους κ.κ. Γιώργο Σκαλιώτη και Αντώνη Μπαριαμάκη.
Τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων κ. Αναστάσιο Στέφο για την άκρως ενημερωτική ομιλία του.
Τους Μαρουσιώτες ηθοποιούς κα Έφη Νιχωρίτη (Θέατρο Διθύραμβος) και κ. Τάσο Ράπτη, που συγκίνησαν όλους τους παρισταμένους με την εκπληκτική απαγγελία τους.

Την Τάξη σύγχρονου τραγουδιού του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου, που απέδωσε, ιδιαίτερα αισθαντικά, υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας κ. Αγγελικής Κουνάκη, μελοποιημένα ποιήματα του Γιώργου Σεφέρη. Συγκεκριμένα τις κυρίες: Κατερίνα Δημητρίου, Μαρία Δοντάκη, Αιμιλία Ροκόμου, Ειρήνη Καλλία, Κατερίνα Μελισσαροπούλου και τον έξοχο πιανίστα κ. Γιάννη Μυγδάνη που συνόδευσε στα πλήκτρα.
Όλους τους συμπολίτες μας, Μαρουσιώτισσες και Μαρουσιώτες, που παρακολούθησαν την ποιητική μας βραδιά, με αδιάπτωτο ενδιαφέρον, γιατί - με την εντυπωσιακά μεγάλη συμμετογή και τα ιδιαίτερα θετικά σχόλιά τους - μας έδωσαν δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια για το περιβάλλον, το φυσικό και το πολιτιστικό παράλληλα, για την αναβάθμιση, στην πόλη μας, της ποιότητας ζωής, σε κάθε μορφή της.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος Δήμητρα Κρεκούκια

"ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ"

Άναψε το πιο λαμπερό και εντυπωσιακό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο

Στις 16 Δεκεμβρίου ανοίγει το πλούσιο ποιοτικό πρόγραμμα
                        για μικρούς και μεγάλους

Το πιο όμορφο, το πιο λαμπερό, το πιο εντυπωσιακό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο άναψε  στην πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού στο Μαρούσι, ανοίγοντας την εορταστική περίοδο, όπου με πρωταγωνιστές τα παιδιά ο Δήμος Αμαρουσίου ετοιμάζεται να υποδεχθεί τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.
Με τους εορταστικούς ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου να δίνουν το τόνο στη γιορτινή ατμόσφαιρα, παρουσία πολλών μικρών μας φίλων και των γονιών τους, ο Αλέξανδρος, ο γιος του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη πάτησε το κουμπί και το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο φωτίσθηκε από τα χιλιάδες λαμπιόνια, δίνοντας σε όλους μία νότα χαρά και αισιοδοξίας.
Στο χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης τόνισε ότι «και εφέτος τα Χριστούγεννα στο Μαρούσι θα είναι μοναδικά. Το κέντρο της πόλης θα μεταμορφωθεί σε μια υπαίθρια λαμπερή σκηνή που θα φιλοξενήσει μια φαντασμαγορική γιορτή γεμάτη εκπλήξεις και εκδηλώσεις για τα μικρά αλλά… και τα μεγάλα παιδιά. Για άλλη μια χρονιά, ο Δήμος Αμαρουσίου υποδέχεται τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά έχοντας ετοιμάσει ένα πλούσιο, ποιοτικό πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων για όλους τους κατοίκους της πόλης. Ένα πρόγραμμα που καταφέραμε να έχει σημαντικά μικρότερο κόστος σε σχέση με άλλες χρονιές εξασφαλίζοντας στο πλαίσιο της κοινωνικής επιχειρηματικότητας χορηγίες από επιχειρήσεις της πόλης μας, που στόχο έχει να δώσει χαρά στους συμπολίτες μας, αλλά και να τονώσει και να ενισχύσει την τοπική αγορά του Αμαρουσίου.
Οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις που θα ξεκινήσουν με μια μεγάλη συναυλία στις 16 Δεκεμβρίου θα έχουν απ’ όλα. Κατασκευή παραμυθένιων δημιουργιών, προσκοπικά και μουσικοκινητικά παιχνίδια, Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου, συναυλίες από το Δημοτικό Ωδείο, τη χορωδία και τα ΚΑΠΗ του Δήμου, παραδοσιακά κάλαντα, παγοδρόμιο και καρουζέλ που είναι βέβαιο ότι θα ενθουσιάσουν και θα δημιουργήσουν αισθήματα ξενοιασιάς και ανεμελιάς σε όλους. Ενώ στην πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού, ο Άγιος Βασίλης και η παρέα του θα υποδέχονται τους επισκέπτες στο όμορφο χωριό τους, όπου ξύλινα σπιτάκια θα κρύβουν μια φιλόξενη γωνιά και μια έκπληξη για μικρούς και μεγάλους.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

ΤΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ - Κωνσταντίνος Κόλμερ

Το Μνημόνιο των 135 δισ. ευρώ. που συνήψε η κυβέρνησις Γ. Α. Παπανδρέου με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τον Μάιον του 2010, έθεσεν ουσιαστικώς την Ελλάδα υπό πλήρη και αυστηρά αμερικανοευρωπαϊκή κηδεμονία. Δεν είναι η πρώτη φορά που χάνει η χώρα την εθνική της ανεξαρτησία. Τα μισά χρόνια της νεωτέρας ιστορίας του το ελληνικό κράτος ευρίσκετο εις κατάστασιν αμέσου ή εμμέσου στάσεως εξωτερικών πληρωμών. Ποτέ. όμως. εσωτερικής χρεοκοπίας. όπως την τελευταία ­οκταετία. Η χώρα χρεοκόπησε αφ ότου εγκατέλειψε το εθνικό της νόμισμα. την δραχμή. το 2002. και απεδέχθη το ευρώ (δηλαδή το γερμανικό μάρκο στην ισοτιμία των 170 δραχμών). Έκτοτε. ενώ έχασε το 35% της ­ανταγωνιστικότητος. η χώρα εδανείσθη άνω των 250 δισ. ευρώ. με ­αποτέλεσμα το συνολικό χρέος (ιδιωτικό και δημόσιο) να φθάσει τα 442 δισ. ευρώ. ήτοι το 192% του Ακαθαρίστου Εθνικού Προϊόντος του 2009. Ολόκληρο το ελληνικό χρέος οφείλεται τώρα προς το εξωτερικό. Στα ύψη που έχει φθάσει είναι αδιατήρητον. ακόμη κι εάν περικοπεί (haircut) κατά 50%. Υπό συνθήκας συρρικνώσεως του εθνικού εισοδήματος δεν παράγονται πόροι 75 δισ. ευρώ ετησίως. αναγκαίοι διά την εξυπηρέτησι του εξωτερικού χρέους. Συνεπώς. χρειάζεται η αναδιαπραγμάτευσις της εξοφλήσεως του χρέους με τους ξένους πιστωτές. εις βάθος μιας 35ετίας. με επαναφορά της δραχμής και ανάκτησι της ­εθνικής νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής. δηλαδή της χαμένης εθνικής κυριαρχίας. Μόνον έτσι θ αποφευχθούν η εκτεταμένη ανεργία. η εθνοφθόρος μετανάστευσις και η κοινωνική σύγκρουσις.

H EΒΔΟΜΗ ΑΙΣΘΗΣΗ

Παιχνίδια με το Δάσος

Με αφορμή το πανηγύρι που στήθηκε από την εταιρία αθλητικών ειδών μέσα στο κτήμα Συγγρού με τις ευλογίες του ΙΓΕ, βρήκα το Δελτίο Τύπου του Δήμου Αμαρουσίου για τη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος κύριος Πατούλης με τον Πρόεδρο του ΙΓΕ και δήλωσε ότι θα είναι πάντοτε «παρών» στην προστασία του κτήματος.
Για να μην υπάρχουν φωτογραφίες του Δημάρχου μας με αθλητική περιβολή, μάλλον δεν είχε πάει στην εκδήλωση και μακάρι να έχει διαφωνήσει κιόλας με την «προστατευτική» αυτή εκδήλωση.
Αλλά από εκείνο το Δελτίο Τύπου (26/11/10) έκανε εντύπωση η παρακάτω διατύπωση:
«Ο κ. Πατούλης επεσήμανε ότι ο Δήμος Αμαρουσίου, με αίσθημα ευθύνης θα είναι πάντα “παρών” και θα παραμείνει στην “πρώτη γραμμή” του αγώνα για την προστασία του Δάσους Συγγρού”, ενώ εξέφρασε την απορία του για το γεγονός ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, παρά το γεγονός ότι η Κεντρική εξουσία έχει μειώσει τα κονδύλια προς το ΙΓΕ, εξακολουθεί να αγνοεί τους Δήμους στα όρια των οποίων βρίσκεται το Δάσος Συγγρού».
Τι ήθελε να πει ο… ποιητής έτσι ξεκάρφωτα; Έχει σχέση η μείωση των κονδυλίων προς το ΙΓΕ με την άγνοια που δείχνει το Υπουργείο προς τους δήμους; Τι θα ήθελε ο κύριος Πατούλης τώρα που μειώθηκαν τα κονδύλια προς το ΙΓΕ; Να στραφεί το Υπουργείο προς τους δήμους για ενίσχυση του ΙΓΕ;



Το... αδιαχώρητο στο Άλσος Συγγρού!


Περισσότεροι από 1.000 δρομείς, άνδρες και γυναίκες πήραν μέρος στον 10ο ανώμαλο δρόμο "Nike Run", κάτι που είχε ως αποτελέσμα να δημιουργηθεί το... αδιαχώρητο στο Άλσος Συγγρού στην Κηφισιά! Ανάμεσα τους συμμετείχαν μερικοί από τους καλύτερους δρομείς στην Ελλάδα. Νικητής ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος, ο οποίος, μόλις μια εβδομάδα πριν, είχε τρέξει και νικήσει στον ημιμαραθώνιο της Πάφου, με χρόνο 32.17, ενώ ακολούθησε ο Μιχάλης Γελασάκης (33.02) και τρίτος τερμάτισε ο Γιάννης Ζερβάκης (33.13). Στις γυναίκες ξεχώρισαν οι συναθλήτριες στον ΓΑΣ Ιλισό, Ντενίζ Δημάκη (38.08) και Μάγδα Καρίμαλη (38.12), ενώ τρίτη τερμάτισε η Δήμητρα Ιορδανίδου (41.18).
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=586232

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Συνεδριαση Δ.Σ. Αμαρουσίου

Συνεδριάζει αυριο Τρίτη στις 19:30 το δημοτικό συμβούλιο Αμαρουσίου με ΗΜΕΡΑ ΔΗΜΟΤΗ και θέματα:
1.Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος του Δήμου οικονομικού έτους 2010
2.Τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου στο Ο.Τ. 188 (έγκριση οδού Καλαβρύτων) της περιοχής Κοκκινιά του Δήμου - Εκδίκαση Ενστάσεων
3.Έγκριση υψομετρικών μελετών που συνοδεύουν την μελέτη Πράξης Εφαρμογής περιοχής "Επέκταση Αγίου Θωμά"
4.Συζήτηση και λήψη απόφασης επί της επιστολής της δημότισσας Μαρίας Καραχάλιου
5.Απαλλαγή ή μη ποσού από δικαίωμα ενταφιασμού (υποθ. Παπαϊωάννου Μαρία)
6.Διαγραφή και επαναβεβαίωση οφειλών από παραβάσεις Κ.Ο.Κ.
7.Επιστροφή ποσού ως αχρεωστήτως καταβληθέντος από χρέωση δαπάνης κατασκευήςαγωγού αποχέτευσης και διαγραφή δόσεων από τους υπ'αριθ. 14-19-22/22-01-09 χρηματικούς καταλόγους (υποθ.Κούρτογλου Μιχαήλ - ακίνητο επί της οδού Δόλιανης 14)
8.Έγκριση συνδρομής στο περιοδικό "ΟΔΗΓΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ - Αγορανομικές & Υγειονομικές Διατάξεις"
9.Έγκριση συνδρομής στο ΔΕΛΤΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ "Μ.ΠΕΤΙΝΗ & ΣΙΑ Ε.Ε.Ε."
10.Διαγραφή οφειλής από παράβαση Κ.Ο.Κ. (υπόθ. Αρωνιάδης Λεωνίδας)
11.Έγκριση δαπάνης για παροχή στοιχείων από Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων
12.Απόδοση ποσού σε Σχολικές Επιτροπές από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.) για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών Γ΄Κατανομή έτους 2010 των Α΄/βάθμιων και Β΄/βάθμιων σχολείων Δήμου Αμαρουσίου
13.Αίτημα για έκτακτη οικονομική ενίσχυση
14.Τροποποίηση της με υπ' αριθμ. 252/2010 Α.Δ.Σ. ως προς την αντικατάσταση μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π.Δ.Δ. "Σχολική Επιτροπή 6ου Γυμνασίου, 5ου Λυκείου Δήμου Αμαρουσίου"
15.Τροποποίηση της με υπ' αριθμ. 250/2010 Α.Δ.Σ. ως προς την αντικατάσταση του Διευθυντή του 4ου Γυμνασίου Αμαρουσίου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π.Δ.Δ. "Σχολική Επιτροπή 4ου Γυμνασίου, 4ου Λυκείου Δήμου Αμαρουσίου"
16.Τροποποίηση της με υπ' αριθμ. 259/2010 Α.Δ.Σ. ως προς τον ορισμό νέου μέλους σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π.Δ.Δ., την εκλογή νέου Προέδρου και την αντικατάσταση του εκπρόσωπου γονέων του 13ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου
17.Τροποποίηση της με υπ' αριθμ. 264/2010 Α.Δ.Σ. ως προς την αντικατάσταση μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π.Δ.Δ. "Σχολική Επιτροπή Πειραματικού Γυμνασίου, Πειραματικού Λυκείου, ΕΠΑ.Λ. Αναβρύτων Δήμου Αμαρουσίου"
18.Διαγραφή προστίμου Γ.Ο.Κ.( υπόθ. Κόκκα Ευτ.)
19.Διαγραφή προστίμου Γ.Ο.Κ. (υπόθ. Σεϊτανίδης Βασίλειος)
20.Διαγραφή προστίμων Γ.Ο.Κ. (υπόθ. Σικιαρίδειο Ιδρυμα)
21.Διαγραφή προστίμου Γ.Ο.Κ. (υπόθ. Χαϊμαντάς Σωτήριος)
22.Διαγραφή προστίμου Γ.Ο.Κ. (υπόθ. Σπηλιόπουλος Κων.)
23.Εγκριση πρακτικών επιτροπής του άρθρου 32 του Ν. 1080/80
24.Ορθή επανάληψη συμπληρωματικής γνωμοδότησης των υπ' αρ. 30124-82880/09 και 40933-38502/09 εισηγήσεων - γνωμοδοτήσεων που αφορούν συμβιβαστικό καθορισμό τιμής μονάδος αποζημιώσεως επικειμένων ιδιοκτησίας ευρισκόμενης στην περιοχή "Στούντιο Α" και στο Ο.Τ. Γ 1052 (υπόθ. Φρεμεντίτης)
25.Συμβιβαστικός καθορισμός τιμής μονάδος αποζημιώσεως για την εδαφική έκταση στην περιοχή "Ανω Ψαλίδι" του Δήμου Αμαρουσίου , Ο.Τ. 587 (υπόθ. Αλεξίου Εμμ. και Μεταξά Αλεξάνδρα)
26.Έγκριση ή μη 1ου ΑΠΕ για το έργο «Κατασκευή και ανακατασκευές στο δευτερεύον και τριτεύον δίκτυο ακαθάρτων»
27.Τροποποίηση της υπ' αρ. 473/2010 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά τον Καθορισμό χώρων - πραγματοποίηση Λαϊκών Αγορών στις περιοχές : "Πολύδροσο, Κέντρο Αμαρουσίου και Ανατολικό Μαρούσι"

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΙΚΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ

Η Eπιτροπή Αγώνα Κηφισιάς ενάντια στα μέτρα Κυβέρνησης/ΔΝΤ
Σας καλεί την ΤΡΙΤΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΗ στις 7.30 π.μ. στο ΙΚΑ στο ΜΑΡΟΥΣΙ
Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στο ΙΚΑ
τόσο στον τομέα της υγείας όσο και στις συντάξεις
Η Κυβέρνηση υιοθετώντας τις εντολές της Τρόϊκας και του ΣΕΒ
 Διέλυσε τα ιατρεία του ΙΚΑ
 Περιόρισε την πρόσβαση των αρρώστων σε ακριβά αλλά απαραίτητα φάρμακα
Απέλυσε 2000 εργαζόμενους συμβασιούχους και οδήγησε στην σύνταξη 1000 μόνιμους εργαζόμενους μ΄ αποτέλεσμα να μην μπορούμε να κλείσουμε ένα ραντεβού και να χάνουμε ένα ή και περισσότερα μεροκάματα για να κάνουμε οποιαδήποτε συναλλαγή.
Έφτασε να λέει στους διαβητικούς να ακρωτηριάζουν τα πόδια τους γιατί ακρωτηριασμένοι τους κοστίζουν λιγότερο
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ
ΤΟ ΙΚΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΛΗΡΗ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ και ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ
ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ και ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΙΤΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΣΤΙΣ 7.30 π.μ. ΣΤΟ ΙΚΑ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ
ΤΟ ΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ
ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΕΝ ΤΟ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ και ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ

http://voria-tis-athinas.blogspot.com/

«Ο ζωγράφος και τα μοντέλα του»

Εκθεση με τίτλο «Ο ζωγράφος και τα μοντέλα του»,
 στο Ιδρυμα Γιάννη Τσαρούχη
 (Πλουτάρχου 28, Μαρούσι, τηλ.: 210-8062636).
Η έκθεση περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο ο Τσαρούχης προσεγγίζει την ανθρώπινη φιγούρα.
Περιλαμβάνει σχέδια, ολοκληρωμένα έργα και φωτογραφίες μοντέλων του, όπως ο Ντομινίκ και η Δέσποινα, καθώς επίσης σχέδια διάσημων προσώπων, όπως ο Βισκόντι, ο Μπολονίνι, η Ελλη Λαμπέτη.

http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=230567

Μαθητές απέκλεισαν την Κηφισίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας πραγματοποιούν μαθητές και μαθήτριες σχολείων του Αμαρουσίου και των γύρω περιοχών.
Από τις 10:00, οι νεαροί έχουν αποκλείσει το ρεύμα ανόδου της Λεωφόρο Κηφισίας, στο ύψος της Λεωφόρου Πεντέλης, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων.
Παρόμοιες συγκεντρώσεις έκαναν μαθητές και μαθήτριες σε όλη την Αθήνα, τις ημέρες μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
http://dunamitis.blogspot.com/2010/12/update.html