Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Ευχαριστήρια επιστολή Γ. Πατούλη

Μαρουσιώτισες & Μαρουσιώτες,

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη σας.
Στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου νίκησε το Μαρούσι. Ήταν μια νίκη αρχών και αξιών. Η πόλη γύρισε πλέον οριστικά σελίδα. Νίκησε η ενότητα και η προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον.
Η θετική ψήφος σας στο πρόσωπό μου δεν αποτελεί απλά επιβράβευση του έργου, της συνέπειας, της διεκδικητικότητας και της αποτελεσματικότητας που ως Διοίκηση παρουσιάσαμε την περίοδο 2007-2010.
Κυρίως, αποτελεί ένα ισχυρό και ξεκάθαρο μήνυμα ότι το Μαρούσι δεν γυρίζει πίσω.
 Είναι ένα μήνυμα στήριξης της δημοτικής παράταξης που απέδειξε στην πράξη ότι βάζει το Μαρούσι πάνω από όλα. Και παράλληλα, ένα μήνυμα αποδοκιμασίας σε αυτούς που επέλεξαν να διεκδικήσουν την ψήφο σας όχι προβάλλοντας τις θέσεις και το πρόγραμμά τους, αλλά χρησιμοποιώντας τη λάσπη και το ψέμα.
Ζήτησα από τους πολίτες του Αμαρουσίου μια καθαρή νίκη με μεγάλη διαφορά, για να έχω τη δύναμη να εφαρμόσω το πρόγραμμά μου την επόμενη τετραετία.
Και τη νίκη αυτή μου τη χαρίσατε, δίνοντάς μου το μεγαλύτερο ποσοστό που έλαβε ποτέ στο Μαρούσι δημοτικός συνδυασμός από τον Α’ γύρο.
Γι’ αυτό η νίκη ανήκει πρώτα και πάνω απ’ όλα σε όλες και όλους εσάς.
Με τη δύναμη που μου δίνει η ψήφος σας, με τη δύναμη της νέας εμπιστοσύνης σας, πάνω στις ισχυρές βάσεις του έργου μας από τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και του προγράμματος που έχουμε σχεδιάσει και απαντά στις μελλοντικές ανάγκες της πόλης, μπορούμε όλοι μαζί να πάμε το Μαρούσι μπροστά.
Μπορούμε να διασφαλίσουμε όλοι μαζί μια νέα προοπτική ανάπτυξης και προόδου για την πόλη μας.
Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας, χωρίς να χάσουμε ούτε μια μέρα.
Ενωμένοι συνεχίζουμε, όλοι μαζί, μια γροθιά, για να κάνουμε το Μαρούσι μας ξανά μια σύγχρονη πόλη, με ανθρώπινες γειτονιές.
           Φιλικά,
   Γιώργος Πατούλης
Δήμαρχος Αμαρουσίου

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Συγχαίρει τον Δήμαρχο ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ

Συγχαρητήρια επιστολή απέστειλε και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Εταιριών Ελλάδος κ. Δ.Φιλιώτης. Στην επιστολή του ο κ. Φιλιώτης αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η πανηγυρική επανεκλογή σας στο Δήμο Αμαρουσίου είναι ένα επίτευγμα που οφείλεται στο έργο, στο όραμα και στο ήθος σας, τα οποία εκτίμησαν και επιβράβευσα οι πολίτες. Έργο, όραμα και ήθος που χαρακτηρίζονται από μια δυναμική μέλλοντος. Ως Πρόεδρος του ΣΦΕΕ θα ήθελα να υπογραμμίσω την καινοτόμο και δημιουργική συνεργασία μας στο πλαίσιο του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και να σας διαβεβαιώσω ότι αυτή θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Μπορείτε να θεωρείτε τον ΣΦΕΕ αρωγό στο δύσκολο και σημαντικό έργο σας, για την επιτυχία του οποίου είμαι βέβαιος».

Δήλωση Γιαννακάκου για τα αποτελέσματα

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Eνισχυμένη σε ποσοστό η δ.κ. «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
Οι κάλπες της 7ης Νοεμβρίου ανέδειξαν τη Δημοτική Κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» ενισχυμένη σε ποσοστό και αριθμούς ψήφων και με δύο έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Το αποτέλεσμα αυτό δικαιώνει την παράταξή μας που για πολλά χρόνια αγωνίζεται για ένα Δήμο πλάι στους δημότες, την προστασία του περιβάλλοντος, την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του Δήμου, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και τη θεσμοθετημένη συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων.
Η μεγάλη εκλογική πτώση της παράταξης που στηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε εκτός των άλλων και την αποδοκιμασία των Μαρουσιωτών για τις πολιτικές που εφαρμόζονται από την Κυβέρνηση με το μνημόνιο.

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Θριαμβευτική υποδοχή επεφύλαξαν στον Γ. Πατούλη οι εργαζόμενοι

Θριαμβευτική υποδοχή στο Δήμαρχο Αμαρουσίου για την επανεκλογή του στις δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου επεφύλαξαν οι εργαζόμενοι.
Όρθιοι και με παρατεταμμένο χειροκρότημα οι εργαζόμενοι στο Δήμο Αμαρουσίου υποδέχτηκαν το νικητή των Δημοτικών Εκλογών της 7ης Νοεμβρίου, τον Δήμαρχο Γιώργο Πατούλη, ο οποίος επανεξελέγη με το μεγαλύτερο ποσοστό που πήρε ποτέ Δήμαρχος από τον πρώτο γύρο στο Μαρούσι.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου οι εργαζόμενοι συνεχάρησαν τον κ. Πατούλη για την πανηγυρική επανεκλογή του, δίνοντας τις θερμότατες ευχές τους για καλή επιτυχία στο έργο του και στα επόμενα χρόνια.
Ο κ. Πατούλης, εν μέσω δυνατού χειροκροτήματος, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους δήλωσε:
«Δεν είμαστε μόνο μία μεγάλη οικογένεια, είμαστε μία συμπαγής οικογένεια, που λέγεται Δήμος Αμαρουσίου. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από καρδιάς, όχι μόνο γιατί μας δώσατε τη δυνατότητα να είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, αλλά κυρίως, γιατί όλοι βάλατε «πλάτη» για την πόλη και αυτό εκτιμήθηκε από τους πολίτες. Και σας υπόσχομαι ότι αυτή την εκτίμηση που έχουν οι πολίτες στο Δήμο μας, σε εσάς, σε όλους μας, ποτέ δεν θα την προδώσω. Είμαστε ως μια γροθιά ενωμένοι.

Πανηγυρική επανεκλογή Γιώργου Πατούλη

Με το μεγαλύτερο ποσοστό που πήρε ποτέ υποψήφιος Δήμαρχος στο Μαρούσι, στον πρώτο γύρο, ο Γιώργος Πατούλης επανεξελέγη πανηγυρικά Δήμαρχος Αμαρουσίου, μετά τη σημερινή εκλογική διαδικασία.
Με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, κι επί 73 από 112 εκλογικών τμημάτων, ο Συνδυασμός του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη «Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη», λαμβάνει το 56,61% των ψήφων (10.191),
ο συνδυασμός «Μαρούσι Επιστροφή στο Μέλλον» του Ηλ. Γιαννακάκου λαμβάνει 22,70% των ψήφων (4.088),
ο συνδυασμός «Λαϊκή Συσπείρωση» του Ν.Μπουντούρογλου λαμβάνει 7,11% των ψήφων (1.281),
ο συνδυασμός «Κόντρα στον Καιρό» του Λ.Μαγιάκη 9,06% των ψήφων (1.091),
ο συνδυασμός «Για ένα νέο Μαρούσι» του Δ.Κλαπάκη 4,12% των ψήφων (741)
και ο συνδυασμός «Εκτός των Τοιχών» του Δ.Πολυχρονιάδη 3,40% των ψήφων (612).

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

12 μέτρα στήριξης για πολίτες που πλήττονται απ΄την κρίση, προτείνει Δημοτική Κιν. Αμαρουσίου η δ.κ. "Κόντρα στον Καιρό"

Η Δημοτική Κιν. Αμαρουσίου "Κόντρα στον Καιρό" προτείνει: 12 μέτρα στήριξης για πολίτες που πλήττονται απ΄την κρίση
Δώδεκα μέτρα στήριξης για τους κατοίκους του Δήμου Αμαρουσίου, που πλήττονται άμεσα απ' την κρίση, προτείνει η Δημοτική Κίνηση "Κόντρα στον Καιρό". Τα μέλη της Κίνησης προτείνουν στο Δημοτικό Συμβούλιο τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων αρωγής των δημοτών που θα αντιμετωπίσουν άμεσο οικονομικό πρόβλημα με τα νέα μέτρα.
Ειδικότερα, οι προτάσεις της Κίνησης περιλαμβάνουν: 1.Απαλλαγή των ανέργων από τα δημοτικά τέλη
2. α. Κατάργηση των τροφείων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και των συνδρομών στα προγράμματα των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, β. Διευκόλυνση των εργαζόμενων και ανέργων γυναικών με ανάπτυξη προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης τις απογευματινές ώρες, γ. Επιδότηση διδάκτρων για φροντιστήρια προετοιμασίας για εξετάσεις και ξένη γλώσσα για όσους δηλώνουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω από 30.000 ευρώ, τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες ανεξαρτήτου εισοδήματος και τα άτομα με αναπηρίες ανεξαρτήτου εισοδήματος.

«ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»: Μεθοδεύει απολύσεις με ωμούς εκβιασμούς καταγγέλει το ΠΑΜΕ!

Παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων μετά από καταγγελίες εργαζομένων
Την ανάκληση της απόλυσης της εργαζόμενης Μαρίας Αναστασάκη από το «Χαμόγελο του Παιδιού» απαίτησαν χτες συνδικαλιστές στον κλάδο της Υγείας που συσπειρώνονται στο .
Η Μ. Αναστασάκη, η οποία εργάζεται ως μαγείρισσα στον ξενώνα της ΜΚΟ στα Μελίσσια, καταγγέλλει πως η διοίκηση ζήτησε προχτές από την ίδια και άλλες δύο συναδέλφους της, να παραιτηθούν αλλιώς θα τις απολύσει και θα καταθέσει μήνυση εναντίον τους ότι έχουν κακοποιήσει παιδιά!
Οι εργαζόμενες αρνήθηκαν να παραιτηθούν, παρά τον ωμό εκβιασμό.
Xτες οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και η εργαζόμενη έκαναν παρέμβαση στα γραφεία της διοίκησης στο Μαρούσι, ζητώντας να γυρίσει η εργαζόμενη κανονικά στη δουλειά της, να μη γίνει καμία απόλυση. Συναντήθηκαν με την υπεύθυνη προσωπικού, η οποία διαμήνυσε εκ μέρους του εργοδότη, ότι εμμένει στα σχέδιά της.

Γιώργος Πατούλης:Μήνυμα νίκης

«Σας ζητώ μια καθαρή νίκη με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφορά. Μια μεγάλη και καθαρή νίκη που θα στείλει παντού
   το μήνυμα ότι το Μαρούσι δεν γυρίζει πίσω».
Παρουσία χιλιάδων συμπολιτών μας που κατέκλυσαν κυριολεκτικά τον χώρο μπροστά από το Δημαρχείο, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Συνδυασμού «Μαρούσι- Ανθρώπινη Πόλη, του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη.
Ο κ. Πατούλης ξεκινώντας την ομιλία του, ευχαρίστησε τους πολίτες που έδωσαν δυναμικό «παρών», στέλνοντας σε όλο το Μαρούσι το μήνυμα της νίκης.
«Της Νίκης για το συνδυασμό μας, της Νίκης για το Μαρούσι, το οποίο βάζουμε πρώτα και πάνω από όλα», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος αρχικά στη Δημοτική του Αρχή, ο κ. Πατούλης επισήμανε:
«Είμαστε μια Δημοτική Αρχή που έχει αποδείξει στην πράξη ότι μπορεί να οδηγήσει την πόλη μπροστά.
Έχουμε αποδείξει ότι βάζουμε το Μαρούσι πάνω από κόμματα. Έχουμε αποδείξει ότι εμείς τολμάμε να διεκδικήσουμε αυτά που η πόλη δικαιούται.
Εμείς ούτε παίξαμε, ούτε και θα παίξουμε ποτέ το ρόλο του κομματικού γλείφτη της εκάστοτε Κυβέρνησης».
Ο κ. Δήμαρχος όσον αφορά το διακύβευμα των εκλογών τόνισε: «Στις 7 Νοεμβρίου αποφασίζουμε αν θα πάει το Μαρούσι μπροστά...

Ηλίας Γιαννακάκος:Όχι στις μικροπολιτικές συναλλαγές

«Kατέρχονται στις εκλογές για να διεκδικήσουν την ψήφο των Μαρουσιωτών, με ασύδοτη κατασπατάληση των πόρων του Δήμου μας, προσπαθώντας να επιβιώσουν και να συνεχίσουν το καταστρεπτικό έργο τους».
Αυτό τόνισε για τη διοίκηση του κ. Πατούλη, σε μια αποστροφή της κεντρικής προεκλογικής ομιλίας του, ο υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου Ηλίας Γιαννακάκος, το βράδυ της Παρασκευής, παρουσία πλήθους κόσμου στην πλατεία Κασταλίας και σε αυτό το πνεύμα κινήθηκε όλη η ομιλία του.
Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννακάκος:
«Έχουμε επανειλημμένα τονίσει ότι ο Δήμος μας βρίσκεται σε καθεστώς χρεοκοπίας. Δεν διαθέτει πλέον πιστοληπτική ικανότητα. Δεν μπορεί να δανειστεί. Δεν μπορεί να εξασφαλίσει άμεσα πόρους. Τα κυριότερα περιουσιακά στοιχεία και τα σταθερά έσοδα έχουν υποθηκευτεί. Μόνο με λογιστικές μεθόδους, στάσεις και μεταθέσεις πληρωμών εξακολουθεί να λειτουργεί, πράγμα που η απερχόμενη διοίκηση του Δήμου προσπαθεί να κρύψει. Να κρύψει ενόψει των εκλογών της Κυριακής, με επικοινωνιακά τεχνάσματα και μικροπολιτικές πρακτικές, το πρόβλημα και τις τεράστιες πολιτικές , και όχι μόνο, ευθύνες της».

ΧΑΝΙΩΤΗ ΕΥΓΕΝΙΑ

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

ΡΕΝΑ ΧΑΛΙΩΤΗ


Δημότης Αμαρουσίου επί τριάντα χρόνια, γεννήθηκε στη Χίο και σπούδασε Δημόσιες Σχέσεις στην Μεγάλη Βρετανία. 
Είναι σύζυγος του Κεφαλλονίτη επιχειρηματία Χάρη Χαλιώτη, μητέρα δύο παιδιών επιστημόνων.
Από το 1986 δραστηριοποιείται εντόνως στον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Λέσβου Αμαρουσίου, στον οποίο την τελευταία εικοσαετία εκλέγεται ανελλιπώς Πρόεδρος, τυγχάνοντας καθολικής εμπιστοσύνης και εκτίμησης των μελών του Συλλόγου.
Εξελέγη πρώτη φορά Δημοτική Σύμβουλος στο Μαρούσι το 2002. 
Το 2006 εξελέγη Δημοτική Σύμβουλος με το συνδυασμό «Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη», τρίτη σε σταυρούς προτίμησης. 
Το 2007 ως Δημοτική Σύμβουλος της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου με Δήμαρχο τον Γιώργο Πατούλη, εξελέγη παμψηφεί από όλες τις δημοτικές παρατάξεις Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου για δύο έτη.

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ "ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ"

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΛΑΥΤΗΣ

«Κάρτα του Πολίτη»:Οι θέσεις του Π. Σαράντη Σαράντου

Το κείμενο της επιστολής του προς τον Μ. Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο
Πρόκειται για ένα κείμενο σοβαρώτατου πνευματικού προβληματισμού πάνω στο μείζονος σωτηριολογικής αλλά και κοινωνικής σημασίας ζήτημα της επιβολής κατοχής και χρήσης της λεγομένης «Κάρτας του Πολίτη».
Πριν δοθεί ως επιστολή προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, το κείμενο ετέθη στη κρίση πλείστων Αγιορειτών Πατέρων ώστε με τις παρατηρήσεις τους και τις συμβουλές τους να εμπλουτισθεί με τον απαιτούμενο για τις περιστάσεις συναινετικό τους και ωφέλιμο λόγο.

Δορύλαος Κλαπάκης:«Εκβιάζει όταν πορεύεται λάθος»

Ανακοίνωση κάθετης αντίθεσης στο «εκβιαστικό εκλογικό δίλημμα» του πρωθυπουργού, αλλά και με βολές κατά των Γ. Πατούλη και Ηλ. Γιαννακάκου εξέδωσε ο συνδυασμός ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΑΡΟΥΣΙ του Δορύλαου Κλαπάκη.
Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Ποιoς "συμβούλεψε" τον Πρωθυπουργό να απειλήσει τον Ελληνικό λαό, παρεμβαίνοντας τόσο εκβιαστικά στις τοπικές εκλογές; Πρωθυπουργός ο ίδιος και δεν γνωρίζει ότι Άσχετοι, Άχρηστοι, Κλέφτες, Λαμόγια, Διαπλεκόμενοι, Υπόδικοι, μέχρι και η γνωστή Συμμορία Δολοφόνων έχουν εκλεγεί με κομματικά χρίσματα και αρκετοί από αυτούς με το χρίσμα και του ΠΑΣΟΚ;
Δηλαδή, οι δημότες αποδεχόμενοι τον εκβιασμό αυτό, θα πρέπει να ψηφίσουν άτομα που, εκμεταλλευόμενα την ψήφο τους, καταχρέωσαν παράνομα το Δήμο, κατέστρεψαν πολεοδομικά την πόλη τους, έναν έμπορο λόγου χάρη που αισχροκερδεί, κάποιον γιατρό που παίρνει φακελάκια ή έναν καταπατητή δημόσιου χώρου, ώστε με τη προτροπή και σύμφωνη γνώμη του Πρωθυπουργού να συνεχίσουν το «θεάρεστο έργο» του, χρησιμοποιώντας πλέον αυτή τη φορά και τη στρογγυλή σφραγίδα του Κράτους;

Δορύλαος Κλαπάκης:«Εκβιάζει όταν πορεύεται λάθος»

Ανακοίνωση κάθετης αντίθεσης στο «εκβιαστικό εκλογικό δίλημμα» του πρωθυπουργού, αλλά και με βολές κατά των Γ. Πατούλη και Ηλ. Γιαννακάκου εξέδωσε ο συνδυασμός ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΑΡΟΥΣΙ του Δορύλαου Κλαπάκη.
Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Ποιoς "συμβούλεψε" τον Πρωθυπουργό να απειλήσει τον Ελληνικό λαό, παρεμβαίνοντας τόσο εκβιαστικά στις τοπικές εκλογές; Πρωθυπουργός ο ίδιος και δεν γνωρίζει ότι Άσχετοι, Άχρηστοι, Κλέφτες, Λαμόγια, Διαπλεκόμενοι, Υπόδικοι, μέχρι και η γνωστή Συμμορία Δολοφόνων έχουν εκλεγεί με κομματικά χρίσματα και αρκετοί από αυτούς με το χρίσμα και του ΠΑΣΟΚ;
Δηλαδή, οι δημότες αποδεχόμενοι τον εκβιασμό αυτό, θα πρέπει να ψηφίσουν άτομα που, εκμεταλλευόμενα την ψήφο τους, καταχρέωσαν παράνομα το Δήμο, κατέστρεψαν πολεοδομικά την πόλη τους, έναν έμπορο λόγου χάρη που αισχροκερδεί, κάποιον γιατρό που παίρνει φακελάκια ή έναν καταπατητή δημόσιου χώρου, ώστε με τη προτροπή και σύμφωνη γνώμη του Πρωθυπουργού να συνεχίσουν το «θεάρεστο έργο» του, χρησιμοποιώντας πλέον αυτή τη φορά και τη στρογγυλή σφραγίδα του Κράτους;