Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Αττική συνεργασία-όχι στο Μνημόνιο

Ψηφοδέλτιο "ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΑΡΟΥΣΙ"

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ "ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΑΡΟΥΣΙ"
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΛΑΠΑΚΗΣ ΔΟΡΥΛΑΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
1.ΑΝΔΡΙΤΣΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - 34 ετών Επιχειρηματίας (Κέντρο)
2.ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΝΔΡΕΑ - 25 ετών Λιθογράφος - Μουσικός ( Αγ. Φιλοθέη)
3.ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ του ΙΩΑΝΝΗ - 38 ετών Πολιτικός Μηχανικός (Ν. Τέρμα )
4.ΓΕΩΡΓΙΟΥ -ΜΑΝΤΖΑΡΗ ΕΛΕΝΗ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ - Οικονομολόγος (Κοκκινιά)
5.ΓΙΑΜΠΑΝΙΔΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - Οικιακά (Σωρός)
6.ΔΑΜΑΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ - 36 ετών Αρχιτέκτονας (Ν. Λέσβος)
7.ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΦΩΤΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΟΥ - 38 ετών Αρχιτέκτονας (Πολύδροσο)
8.ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ - 42 ετών Οικονομολόγος -Συγγραφέας (Αγ. Νικόλαος)

Επισκέψεις Γιαννακάκου σε Δημαρχείο & Λαϊκή

Εκδήλωση Γιάννη Δημαρά στο Μαρούσι


Ο Γιάννης Δημαράς, επικεφαλής του συνδυασμού «Άρμα Πολιτών» και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και η Έρη Κωνσταντάκου, υποψήφια αντιπεριφερειάρχης του Βόρειου Τομέα Αττικής, πραγματοποίησαν σε ειδική εκδήλωση, στον πολυχώρο Πολιτισμού, Τύπου και Τέχνης, «Αμαρυσία» στο Μαρούσι την παρουσίαση του ψηφοδελτίου στον εν λόγω τομέα, για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010.
Αναφερόμενος στο χαρακτηρισμό της υποψηφιότητάς του ως «Δούρειου Ίππου» , στα αυτοδιοικητικά τεκταινόμενα, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής είπε:
«είμαι Δούρειος Ίππος του εαυτού μου. Σε εκείνον της Τροίας χώρεσαν 70 πολεμιστές, στο δικό μας θα χωρέσουν 4 εκ. πολίτες».

Καταγγελία Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ Αμαρουσίου

Η Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. με κείμενο καταγγέλλει τον πρόεδρο του ΤΟ.ΣΥΝ. Αμαρουσίου
Αναλυτικά: 
Το Μάρτιο του 2008 διεξήχθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη τοπικών Συμβούλιων νέων, ενός θεσμικού οργάνου που προϋπήρχε σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη. Η Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ πρωτοστάτησε σε αυτή τη προσπάθεια καθώς το να δοθεί βήμα στους νέους αποτέλεσε και αποτελεί πάγιο αίτημά της.
Ωστόσο η πραγματικότητα που αντιμετωπίσαμε στο δήμο Αμαρουσίου δυστυχώς ήταν πολύ διαφορετική. Η συμπλήρωση του μητρώου μελών έγινε με έναν ταχυδακτυλουργικό τρόπο από την τοπική αρχή και η διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας έγινε με έναν καταφανώς αδιαφανή τρόπο. Τα παραπάνω οδήγησαν την Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ Αμαρουσίου στην μη αναγνώριση του δήθεν οργάνου.
Τα δύο χρόνια που μεσολάβησαν το όργανο αυτό λειτούργησε εμφανώς ως φερέφωνο της δημοτικής αρχής πράγμα που επιβεβαιώνεται περίτρανα το τελευταίο διάστημα καθώς ο πρόεδρος του το χρησιμοποιεί τόσο για την προσωπική του προεκλογική εκστρατεία όσο και για την προβολή του υποψηφίου δημάρχου κ. Πατούλη. Πρόσφατα απέστειλε πρόσκληση για εκδήλωση του συνδυασμού «Μαρούσι ανθρώπινη πόλη» στα μέλη του τοπικού συμβουλίου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το κεντρικό e-mail του συμβουλίου (tosyn.amaroussiou@gmail.comΑυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε ). Η Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ καταγγέλλει τις απαράδεκτες πρακτικές ενός οργάνου που ποτέ δεν αναγνώρισε.
Aς πάψουν κάποιοι να χρησιμοποιούν τους θεσμούς προς ίδιον όφελος. Η νέα γενιά θα τους κρίνει..
Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Συνέντευξη του Γ. Πατούλη στο neolaia.gr

Ελάχιστες μέρες έμειναν για τις δημοτικές εκλογές 2010. Μιας και η φυσική έδρα του neolaia.gr βρίσκεται στο Μαρούσι ζητήσαμε από το νυν και υποψήφιο δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη να μας αναλύσει το πρόγραμμά του.
Ερώτηση: Η τοπική αυτοδιοίκηση ως θεσμός πλησιέστερος στον πολίτη πιστεύετε πως είναι ο κατάλληλος φορέας για να εφαρμόσει άμεσα και αποτελεσματικά πολιτικές και προγράμματα στήριξης;
Απάντηση: Ο δήμος θέλησε να δείξει από την αρχή το κοινωνικό και ανθρώπινο πρόσωπό του. Εμείς ως δημοτική αρχή δεν αυξήσαμε καθόλου τα δημοτικά τέλη, μηδενίσαμε τα δημοτικά τέλη στις ευπαθείς ομάδες ενώ τα μειώσαμε στο 50% στους τρίτεκνους.
Συντηρούμε 14 βρεφονηπιακούς σταθμούς όπου μπορούμε να φιλοξενήσουμε περίπου 1.100 παιδιά για να εξυπηρετήσουμε τις εργαζόμενες μητέρες. Με το δημοτικό μας ασθενοφόρο έχουν μεταφερθεί πάνω από 1.500 συμπολίτες μας ενώ στο δημοτικό μας πολυιατρείο προσφέρουν υπηρεσίες πρόληψης εθελοντές γιατροί και διοικητικό προσωπικό στα σχολεία και στα ΚΑΠΗ. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή 45 παιδικές χαρές τις οποίες τις αναπλάσαμε και δύο νέα ΚΑΠΗ που μαζί με τα υπόλοιπα έχουν γίνει εστίες ένδειξης αγάπης για τους ηλικιωμένους μας με δημιουργική απασχόληση αλλά και επίλυσης ζητημάτων υγείας, συνταγογράφησης και ψυχοθεραπείας.

Εκτός των Τειχών: Σήμερα η παρουσίαση του ψηφοδελτίου

             ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
   “Εκτός των Τειχών”
     σήμερα  Πέμπτη 21 Οκτωβρίου θα παρουσιάσει
                σε εκδήλωση – συνέντευξη τύπου
     τις θέσεις και το ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού
                για τις εκλογές της 7ης Νοέμβρη.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του Δημαρχείου Αμαρουσίου

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Βράβευση επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Eργαζόμενοι ΔΕΑΔΑ:Υπεγράφη η απόφαση κατάταξής τους σε προσωποπαγείς θέσεις στα Ν.Π.Δ.Δ


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τους Προέδρους των έξι Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και τον Γ. Γραμματέα του Δήμου Μ. Χρηστάκη κατά την υπογραφή κατάταξης των εργαζομένων της ΔΕΑΔΑ σε προσωποπαγείς θέσεις στα Ν.Π.Δ.Δ.
Την απόφαση κατάταξης των πενήντα τριών (53) εργαζομένων στη Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης που μεταφέρονται σε προσωποπαγείς θέσεις αορίστου χρόνου στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) του Δήμου Αμαρουσίου υπέγραψαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης και οι Πρόεδροι των 6 Νομικών Προσώπων.

Παρουσίαση ψηφοδελτίου «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»

  Σήμερα Τετάρτη 20.10.2010
στις 20:00 στο καφέ «Γαρδένια»
           (Βασ. Σοφίας 75)
θα συναντηθούμε οι υποψήφιοι
δημοτικοί σύμβουλοι και οι φίλοι μας,
στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου μας,
από τον υποψήφιο δήμαρχο
 Λευτέρη Μαγιάκη.
                                   

Η. ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΟΣ: Με συνδυασμό ενότητας, μάχης & κοινής συστράτευσης

χαράσσουμε στο Μαρούσι μια νέα δημιουργική πορεία
Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του συυνδυασμού και της κατάθεσης των ονομάτων στο πρωτοδικείο, ο κ.Ηλίας Γιανναράκος έκανε την ακόλουθη δήλωση :
« Η δημοτική παράταξη «ΜΑΡΟΥΣΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» με ικανά στελέχη που συνδυάζουν εμπειρία και γνώση, ενότητα και συλλογικότητα, αντιπροσωπευτικότητα και εκπροσώπηση από κάθε πολιτικό και κοινωνικό χώρο, είναι - πάνω απ΄ όλα - ένας συνδυασμός ανεξάρτητων ανθρώπων που συμμετέχουν στην κοινή μας προσπάθεια οδηγούμενοι μόνο από την αγάπη τους για τον τόπο μας.
Είμαι πραγματικά περήφανος γιατί συγκροτήσαμε έναν συνδυασμό που είναι ικανός και άξιος να διοικήσει έναν μεγάλο Δήμο σαν το Μαρούσι, σε μια εποχή πραγματικά δύσκολη. Σε μια εποχή που χρειάζεται ανθρώπους που να ξέρουν, να θέλουν, αλλά και να μπορούν.
Τα δύσκολα προβλήματα της πόλης μας απαιτούν ξεκάθαρες θέσεις , αποφασιστικές ενέργειες, αποτελεσματικές λύσεις. Απαιτούν ισχυρή συστράτευση, δημιουργική σύνθεση, κοινό αγώνα. .
Απαιτούν ικανούς ανθρώπους με διάθεση ουσιαστικής προσφοράς.
Με συναίσθηση των δυσκολιών που φέρνει το καινούργιο, με επίγνωση των μεγάλων μας ευθυνών, με ισχυρή βούληση και αποφασιστικότητα, με επεξεργασμένες προγραμματικές θέσεις και προτάσεις για την οργάνωση, λειτουργία και ανάπτυξη του Δήμου μας

ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Εξόρμηση σε δημοτικές υπηρεσίες, γειτονιές και νοσοκομειακές μονάδες  πραγματοποιει ο στηριζόμενος από το ΚΚΕ συνδυασμός ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ με τον επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο Νίκο Μπουντούρογλου. Το πρόγραμμα της περιοδείας έχει ως εξής:
ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΗ
- Ο Νίκος Μπουντούρογλου υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου και ο Χρήστος Μέντζος υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος θα περιοδεύσουν στις 6:00 το πρωί στο αμαξοστάσιο του Δήμου Αμαρουσίου.
- Ο Νίκος Μπουντούρογλου υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου και ο Γιώργος Καταχανάς υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος θα μιλήσουν σε συγκέντρωση με τα σωματεία εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου στις 10:00 το πρωί.
- Ο Νίκος Μπουντούρογλου υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου θα μιλήσει σε εκδήλωση για την Υγεία στις 7:30 το απόγευμα στη Γωνιά Πολιτισμού (Μιλτιάδη 4 Μαρούσι).

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Ακλόνητο φαβορί ο Γ. Πατούλης

                 σε δημοσκόπηση της ΑΜΑΡΥΣΙΑΣ
Σε κούρσα για… έναν φαίνεται πως θα εξελιχθεί η αναμέτρηση για την εκλογή δημάρχου στο Μαρούσι, με βάση τα ευρήματα της δημοσκόπησης που διεξήγαγε για λογαριασμό της ΑΜΑΡΥΣΙΑΣ η εταιρεία PROGNOSIS.
Η υπεροχή του νυν δημάρχου Γιώργου Πατούλη αποτυπώνεται συντριπτικά, έναντι του συνδιεκδικητή του δημαρχικού θώκου και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, Ηλία Γιαννακάκου.
 Επισημαίνεται -για ακόμη μία φορά- πως οι δημοσκοπήσεις αποτελούν «φωτογραφία» των διαθέσεων της κοινής γνώμης κατά το χρονικό διάστημα στο οποίο διενεργούνται και αποτυπώνουν τάσεις.
Το χρονικό διάστημα διενέργειας της συγκεκριμένης δημοσκόπησης ορίζεται από τις 6 έως τις 10 Οκτωβρίου, με την πλέον ασφαλή μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων και της κάλπης.

Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο της Αριστερής Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης «ΕΚΤΌΣ των ΤΕΙΧΩΝ».

Αποτελείται από εργαζόμενους, φοιτητές, νέους, ανθρώπους των αγώνων του σήμερα. 
Ως Αριστερή Δημοτική Κίνηση, προσπαθούμε να απαντήσουμε με αριστερό ριζοσπαστικό τρόπο στα διλήμματα που εμφανίζει η αντιπαράθεση με την κυρίαρχη πολιτική στο δήμο. 
Στο πρόσφατο παρελθόν, επιδιώξαμε να έχουμε μια παρέμβαση με αντικαπιταλιστικά χαρακτηριστικά σε ένα σύνολο ζητημάτων: Εναντιωθήκαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Παλέψαμε για τα ζητήματα των ελεύθερων χώρων και της τσιμεντοποίησης της πόλης μας, της κατάργησης των διοδίων στην Αττική Οδό, τους αγώνες ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικού ΑΕΙ στη πόλη μας. 
Πρωτοστατήσαμε στο κίνημα κατά των δολοφονικών διαφημιστικών πινακίδων. Στηρίξαμε τους αγώνες των εργαζομένων στο Δήμο, τους εκπαιδευτικούς και τους φοιτητές απέναντι στα αντιεκπαιδευτικά εκτρώματα των εκάστοτε κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Η παρέμβασή μας ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης και το ΔΝΤ, αρθρώνει ένα διαφορετικό λόγο για την καθημερινότητά μας, για τη ζωή μας συνολικά.
Η συμμετοχή μας στις εκλογές έρχεται ως συνέχεια αυτής της δράσης. Την πρόταση για τους αγώνες και τη συμπόρευση στις δημοτικές εκλογές την απευθύνουμε και επιθυμούμε να βαδίσουμε μαζί:
ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

"Γραφείο τυπου Μaroussi-guide
Στις 14 Σεπτεμβριου ξεκινησαμε μια προσπαθεια.
Να βοηθησουμε τους Μαρουσιωτες στις επιλογεςτους στις Δημοτικες εκλογες
του Νοεμβριου. Καλυψαμε το κενο πληροφορησης που εχει επιβαλει ο κ.Πατουλης στην πολη μας διασπαθιζοντας τα λεφτα του Μαρουσιωτικου λαου.
Αποκαλυψαμε πραγματα που κατω απο αλλες συνθηκες θα οδηγουσαν σε παραιτησεις, απορουμε με την ξαδιαντροπια της Διοικησης,μενουμε καταπληκτοι με την σταση της αντιπολιτευσης και προβληματιζομαστε για τον ρολο του τυπου.
Φαινεται οτι ενα διχτυ συνδιαλλαγης καλυπτει την πολη και επιτρεπει στον κ.Πατουλη να καταστρεφει οτι ο Δημος μας καταφερε με δουλεια πολλων χρονων.
Μεσα σε αυτο το περιβαλον αρνουμεθα να νομιμοποιησουμε το παιχνιδι που καποιοι παιζουν σε βαρος της πολης μας με την συμμετοχη του συνδυασμου «Αποχη με προοπτικη» στις εκλογες.
Ευχαριστουμε τους 65 νεολαιους που ζητησαν να συμμετασχουν στον Συνδυασμο.
Ομως οι αρχες και αξιες μας θα εξυπηρετηθουν καλυτερα με την αποφαση αυτη.
Ολοι μαζι θα συνεχισουμε την προσπαθεια. Μεχρι τις εκλογες και μετα,ανεξαρτητως αποτελεσματος, θα συνεχισουμε την παρεμβαση μας. Καταγγελοντας αλλα και προτεινοντας.
Αποδειξαμε οτι εμεις οι νεοι και απειροι εχουμε πολυ περισσοτερες γνωσεις και δυνατοτητες απο ολους αυτους που μας κοροιδευουν χρονια.
Το κατεστημενο της πολης μας να μην κοιμαται πια ησυχα.
Τιποτα δεν ειναι οπως χθες.
http://www.maroussi-guide.gr/elections/?p=270

Μετά τον Κ. ΡΩΤΑ με Ηλία Γιαννακάκο & ο Τάσος Γιαννακόπουλος!

Τη συστράτευσή του στις δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου για τον Δήμο Αμαρουσίου με τη δημοτική παράταξη «ΜΑΡΟΥΣΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» και τον υποψήφιο δήμαρχο Ηλία Γιαννακάκο ανακοίνωσε μετά τον Στάθη Ραγκούση και τον Κώστα Ρώτα και ο δημοτικός σύμβουλος Τάσος Γιαννακόπουλος, μας ενημερώνει το Γραφείο Τύπου του συνδυασμού.
Σε συνάντηση που είχαν στα γραφεία της παράταξης «ΜΑΡΟΥΣΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»
οι δυο άνδρες ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους και απηύθυναν πρόσκληση συμμετοχής στην πρωτοβουλία για ένα άλλο Μαρούσι, σε όλους τούς Μαρουσιώτες, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης και αναφοράς.
Με αφορμή την ένταξή του στο συνδυασμό «ΜΑΡΟΥΣΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» ο Τάσος Γιαννακόπουλοςσημείωσε σχετικά με τη συνεργασία: