Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Την Τρίτη η σύσκεψη των “ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ”


Η εποχή του Μνημονίου, της τρόϊκας «κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ» δείχνει εδώ και καιρό τα αποτελέσματά της: τεράστια εκτίναξη της ανεργίας, εξανέμιση του εργατικού εισοδήματος, κατάρρευση και ιδιωτικοποίηση θεμελιωδών κοινωνικών αγαθών (παιδεία, υγεία, πρόνοια κλπ) και δικαιωμάτων (κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, ασφαλιστικών, σύμφωνο πρώτης απασχόλησης για τους νέους), εξάπλωση της φτώχειας σε όλο και μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού. Την ίδια στιγμή οι παροχές στο κεφάλαιο και τους τραπεζίτες συνεχίζονται ακάθεκτα με τελευταίο παράδειγμα τα 25 δισ. στις τράπεζες και το κεφάλαιο.
Η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της έχουν από καιρό επιλέξει την πιο βίαιη επίθεση σε εργαζόμενους και νεολαία και στήνουν ένα άνευ προηγουμένου σκηνικό «κοινωνικής και οικονομικής χούντας» με πρωταγωνιστές κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ. Με «όχημα» το Μνημόνιο προωθούνται μια σειρά από βαθιές διαρθρωτικές τομές.
Μεθοδεύουν το ξεπούλημα του ΟΣΕ, της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ, της Αγροτικής Τράπεζας, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, όλης της δημόσιας περιουσίας για να αυξήσουν τα κέρδη των εγχώριων και διεθνών κερδοσκόπων ή «δανειστών». Παράλληλα δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενων θα βρεθούν χωρίς δουλειά.
Ο Καλλικράτης δεν είναι απλά η συνένωση δήμων-περιφερειών.

Ο Ηλίας Γιαννακάκος επικεφαλής

 του συνδυασμού που θα αλλάξει το Μαρούσι.
Φίλες, φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι,
Η Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων στο χρονικό διάστημα που προηγήθηκε και μέσα από συνεχή διαδικασία αξιολόγησης και διαβούλευσης, ανακοίνωσε την στήριξη της υποψηφιότητας του Ηλία Γιαννακάκου για το Μαρούσι. Ο Ηλίας διαθέτει το ήθος να διαχειριστεί με δημοκρατικότητα, εντιμότητα και διαφάνεια τις τοπικές υποθέσεις και θα έχει την αμέριστη συμπαράστασή μας και ενεργή συμμετοχή όλων μας στην δύσκολη πορεία για την νίκη.
Φίλες, φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι,
Οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση τον ερχόμενο Νοέμβριο, αποτελούν το κρίσιμο ορόσημο της ανάδειξης του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας που θα συνδιαμορφώσει - με όχημα τον Καλλικράτη - τη νέα αρχιτεκτονική του κράτους. Επιδιώκουμε την επανεκκίνηση της χώρας μας. Να πετύχουμε τους μεγάλους στόχους της ελληνικής κοινωνίας. Αξιόπιστο και με διαφάνεια στη λειτουργία του κράτους, βιώσιμη ανάπτυξη, επαναθεμελίωση του κοινωνικού κράτους.
Οι επόμενες δημοτικές εκλογές είναι πολύ κρίσιμες για την πόλη μας και για το κίνημά μας. Τώρα που έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε ένα ενωτικό μέτωπο και μια ομοιογένεια στην Οργάνωση και στο ευρύτερο χώρο της, αισθανόμενοι το μεγάλος βάρος της ευθύνης μας, ζητάμε να συμβάλλετε και εσείς με τη σειρά σας στη διατήρηση αυτού του ενωτικού κλίματος ώστε να βγούμε αλώβητοι και νικητές και από αυτή τη μάχη.
Η ανασυγκρότηση του δήμου Αμαρουσίου απαιτεί τη συστράτευση όλων των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου μας, σε μια ευρεία συμμαχία με προοδευτική ταυτότητα.
Εμείς επιδιώκουμε την ευρύτερη δυνατή συμπαράταξη με όλες τις δημιουργικές και προοδευτικές δυνάμεις του τόπου μας για να διευρύνουμε τη συμμετοχή του πολίτη στις τοπικές αποφάσεις, να εμβαθύνουμε τη δημοκρατία, να αναδείξουμε το ρόλο της κοινωνίας των πολιτών, των κοινωνικών οργανώσεων και του εθελοντισμού.
Καλούμε όλα τα Μέλη και τους Φίλους μας, να συστρατευτούμε με τον Ηλία Γιαννακάκο σε μια συντεταγμένη και νικηφόρα πορεία, με συσπείρωση και ενότητα.

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Mε Ηλία Γιαννακάκο το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψήφιων για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές
Ημ. Δημοσίευσης : 20/09/2010 17:28
Η Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Νοεμβρίου 2010 προχώρησε στην ακόλουθη ανακοίνωση:
Οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση τον ερχόμενο Νοέμβριο, αποτελούν το κρίσιμο ορόσημο της ανάδειξης του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας που θα συνδιαμορφώσει - με όχημα τον Καλλικράτη - τη νέα αρχιτεκτονική του κράτους. Επιδιώκουμε την επανεκκίνηση της χώρας μας. Να πετύχουμε τους μεγάλους στόχους της ελληνικής κοινωνίας. Αξιόπιστο και με διαφάνεια στη λειτουργία του κράτους, βιώσιμη ανάπτυξη, επαναθεμελίωση του κοινωνικού κράτους.
Το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ ορίζει τις διαδικασίες μέσα από τις οποίες το Κίνημα δηλώνει τη στήριξή του σε υποψηφίους Δημάρχους και αυτοδιοικητικές παρατάξεις.
Η Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων στο χρονικό διάστημα που προηγήθηκε και μέσα από συνεχή διαδικασία αξιολόγησης και διαβούλευσης, ανακοινώνει σήμερα υποψηφιότητες για τους ακόλουθους καλλικρατικούς δήμους:
ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ - ΑΤΤΙΚΗΣ Ηλίας Γιαννακάκος
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ - ΑΤΤΙΚΗΣ Ξενοφών Μανιατογιάννης
ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΑΤΤΙΚΗΣ Ευστάθιος Ανδριόπουλος
ΠΕΝΤΕΛΗΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου

Κοντρα στον Καιρό: Την Παρασκευή τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου


Tην Τρίτη συνεδρίαση του Δ.Σ. Αμαρουσίου

       ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
       ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟY
       ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
       ΜΑΡΟΥΣΙ 17/9/2010
       ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. 067275
       ΠΡΟΣ 1. Τον Δήμαρχο
                       2. Τους Δημοτικούς Συμβούλους
Παρακαλείσθε να προσέλθετε σε Τακτική συνεδρίαση του Σώματος στις 21/9/2010 ημέρα
Τρίτη και ώρα 19:30 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 N. 3463/2006 στο Δημοτικό Κατάστημα (Βασ. Σοφίας 9 - Δημ. Μόσχα) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1 Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Αμαρουσίου έτους 2010
2 Επιβολή προστίμου για παράνομη προβολή διαφημιστικού μέσου στα όρια του Δήμου
Αμαρουσίου (υπόθ. Telesonic)
3 Επιβολή προστίμου για παράνομη προβολή διαφημιστικού μέσου στα όρια του Δήμου
Αμαρουσίου (υπόθ. Imperial Tobacco Hellas SA)

Γύρω από την «Κάρτα του Πολίτη»

Σήμερα δεν βρισκόμαστε απλώς σε μια εποχή έντονων κοινωνικών αντιθέσεων και οδυνηρής αβεβαιότητας. Δεν βρισκόμαστε απλώς στο μέσον ενός τρικυμισμένου πελάγους.
Βρισκόμαστε στο μέσον ενός άγριου πολέμου. Οι αυτοκράτορες της υφηλίου, η Νέα Τάξη έχουν κηρύξει έναν ανελέητο και εξοντωτικό πόλεμο εναντίον των κοινωνιών, των εθνών και των λαών.
ΣΗΜΕΡΑ δεν έχει κανείς την πολυτέλεια της ουδετερότητας και της σιωπής. Αυτά δεν ισοδυναμούν μόνο με την αποδοχή της Νέας Τάξης και το ραγιαδισμό, αλλά και με την ανοικτή στήριξη των εφιαλτικών, νεοταξικών σχεδιασμών εναντίον των κοινωνιών και των λαών.
Όποιος, συνεπώς, είναι εναντίον του Εφιάλτη, όποιος έχει αγωνιστικές ιδέες και απόψεις πρέπει να τις εκθέτει και να αγωνίζεται γι’ αυτές και να μη καταφεύγει σε σπερμολογίες και υπονοούμενα, σε πονηρά προβοκατόρικα τεχνάσματα.

Ψεκασμοι πάνω από τον Αττικό ουρανό!

περιοχη Μαρουσι
Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2010