Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Mε Ηλία Γιαννακάκο το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψήφιων για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές
Ημ. Δημοσίευσης : 20/09/2010 17:28
Η Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Νοεμβρίου 2010 προχώρησε στην ακόλουθη ανακοίνωση:
Οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση τον ερχόμενο Νοέμβριο, αποτελούν το κρίσιμο ορόσημο της ανάδειξης του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας που θα συνδιαμορφώσει - με όχημα τον Καλλικράτη - τη νέα αρχιτεκτονική του κράτους. Επιδιώκουμε την επανεκκίνηση της χώρας μας. Να πετύχουμε τους μεγάλους στόχους της ελληνικής κοινωνίας. Αξιόπιστο και με διαφάνεια στη λειτουργία του κράτους, βιώσιμη ανάπτυξη, επαναθεμελίωση του κοινωνικού κράτους.
Το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ ορίζει τις διαδικασίες μέσα από τις οποίες το Κίνημα δηλώνει τη στήριξή του σε υποψηφίους Δημάρχους και αυτοδιοικητικές παρατάξεις.
Η Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων στο χρονικό διάστημα που προηγήθηκε και μέσα από συνεχή διαδικασία αξιολόγησης και διαβούλευσης, ανακοινώνει σήμερα υποψηφιότητες για τους ακόλουθους καλλικρατικούς δήμους:
ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ - ΑΤΤΙΚΗΣ Ηλίας Γιαννακάκος
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ - ΑΤΤΙΚΗΣ Ξενοφών Μανιατογιάννης
ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΑΤΤΙΚΗΣ Ευστάθιος Ανδριόπουλος
ΠΕΝΤΕΛΗΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου

Κοντρα στον Καιρό: Την Παρασκευή τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου


Tην Τρίτη συνεδρίαση του Δ.Σ. Αμαρουσίου

       ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
       ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟY
       ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
       ΜΑΡΟΥΣΙ 17/9/2010
       ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. 067275
       ΠΡΟΣ 1. Τον Δήμαρχο
                       2. Τους Δημοτικούς Συμβούλους
Παρακαλείσθε να προσέλθετε σε Τακτική συνεδρίαση του Σώματος στις 21/9/2010 ημέρα
Τρίτη και ώρα 19:30 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 N. 3463/2006 στο Δημοτικό Κατάστημα (Βασ. Σοφίας 9 - Δημ. Μόσχα) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1 Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Αμαρουσίου έτους 2010
2 Επιβολή προστίμου για παράνομη προβολή διαφημιστικού μέσου στα όρια του Δήμου
Αμαρουσίου (υπόθ. Telesonic)
3 Επιβολή προστίμου για παράνομη προβολή διαφημιστικού μέσου στα όρια του Δήμου
Αμαρουσίου (υπόθ. Imperial Tobacco Hellas SA)

Γύρω από την «Κάρτα του Πολίτη»

Σήμερα δεν βρισκόμαστε απλώς σε μια εποχή έντονων κοινωνικών αντιθέσεων και οδυνηρής αβεβαιότητας. Δεν βρισκόμαστε απλώς στο μέσον ενός τρικυμισμένου πελάγους.
Βρισκόμαστε στο μέσον ενός άγριου πολέμου. Οι αυτοκράτορες της υφηλίου, η Νέα Τάξη έχουν κηρύξει έναν ανελέητο και εξοντωτικό πόλεμο εναντίον των κοινωνιών, των εθνών και των λαών.
ΣΗΜΕΡΑ δεν έχει κανείς την πολυτέλεια της ουδετερότητας και της σιωπής. Αυτά δεν ισοδυναμούν μόνο με την αποδοχή της Νέας Τάξης και το ραγιαδισμό, αλλά και με την ανοικτή στήριξη των εφιαλτικών, νεοταξικών σχεδιασμών εναντίον των κοινωνιών και των λαών.
Όποιος, συνεπώς, είναι εναντίον του Εφιάλτη, όποιος έχει αγωνιστικές ιδέες και απόψεις πρέπει να τις εκθέτει και να αγωνίζεται γι’ αυτές και να μη καταφεύγει σε σπερμολογίες και υπονοούμενα, σε πονηρά προβοκατόρικα τεχνάσματα.

Ψεκασμοι πάνω από τον Αττικό ουρανό!

περιοχη Μαρουσι
Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2010

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

«Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ»:Προτάσεις για την Ελεγχόμενη Στάθμευση

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ «Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ»
 Χατζηαντωνίου 13, Μαρούσι, Τηλ. 2108064848, e-mail: pl_kastalia@yahoo.gr
Αριθμ.Πρωτ:116
Μαρούσι, 16 Σεπτεμβρίου 2010
Προς τον κ. Γεώργιο Ζήκο, Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης
 Κυκλοφορίας & Συγκοινωνίας,
Κοιν: κ. Γεώργιο Πατούλη, Δήμαρχο Αμαρουσίου
Θέμα: Προτάσεις για την Ελεγχόμενη Στάθμευση στο Κέντρο του Αμαρουσίου.
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Η πρόταση για την Οργάνωση της Ελεγχόμενης Στάθμευσης στο Κέντρο του Αμαρουσίου, η οποία εμπεριέχεται στο Προσχέδιο της Μελέτης είναι, κατά την άποψή μας, ασαφής, γενική και εις βάρος των μονίμων κατοίκων του Παραδοσιακού – Ιστορικού Κέντρου του Αμαρουσίου, οι οποίοι διατελούν κυριολεκτικά «υπό διωγμόν» . 
Προκειμένου να συμβάλουμε στην εξειδίκευση της μελέτης και κυρίως στην άρση της προαναφερθείσης αδικίας, προτείνουμε :
1. Να καταγραφούν επακριβώς οι ανάγκες θέσεων των μονίμων κατοίκων του βασικού οδικού δικτύου ( των «γαλάζιων δρόμων» της «Ζώνης Ι» ), με διαδικασία πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων, δεδομένου ότι ο αριθμός 1885 δεν αντιπροσωπεύει στην πραγματικότητα μόνο τα οχήματα των μονίμων κατοίκων, αφού κατά τις ώρες 3 – 5 π.μ. λειτουργούν και τα «μπαρ», οι καφετέριες και οι λοιποί χώροι διασκέδασης της περιοχής του Ιστορικού-Παραδοσιακού Κέντρου.
2. Να ισχύσει η «κάρτα μονίμου κατοίκου», ενιαία για τους κατοίκους του κάθε τομέα(Α & Β).

«ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»:ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Εκατοντάδες νήπια δεν έγιναν δεκτά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου παρ’ όλο που οι γονείς τους είχαν έγκαιρα καταθέσει αιτήσεις. Ακόμα κι αν τηρήθηκαν αντικειμενικά και όχι πελατειακά κριτήρια, για την επιλογή των νηπίων – έχουν διατυπωθεί και αντίθετες απόψεις – το γεγονός παραμένει ότι εκατοντάδες οικογένειες θα κληθούν να πληρώσουν το λιγότερο 4.000 € το χρόνο η καθεμία σε ιδιωτικούς σταθμούς.
Μέσα στην κρίση που περνάμε, είναι πολύ πιθανό οι πιο πολλές οικογένειες να μην έχουν να τα δώσουν, άλλες να αντιμετωπίζουν το φαινόμενο της ανεργίας ή άλλα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα.
Τι θα γίνει με αυτά τα παιδιά ; Πόσο κοστολογείται η ομαλή ψυχοκινητική τους ανάπτυξη ;

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Με τον Ηλία Γιαννακάκο το ΠΑΣΟΚ !!!

Ο Ηλίας Γιαννακάκος θα είναι ο αντίπαλος του Γιώργου Πατούλη τελικά στο δήμο Αμαρουσίου. 
Η επιτροπή αξιολόγησης υποψηφιοτήτων του ΠΑΣΟΚ μετά και τα αποτελέσματα σχετικής δημοσκόπησης, ενέκρινε την υποψηφιότητα του που θα ανακοινωθεί αύριο το πρωί.
Ο Ηλίας Γιαννακάκος είναι ουσιαστικά ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Αμαρουσίου μετά την αποχώρηση του κ. Αλεξανδρή το 2007.
Το έργο του πάντως κόντρα στο δήμαρχο Γιώργο Πατούλη θα είναι δύσκολο, αφού σε παλιότερη δημοσκόπηση που έχει γίνει ο Γιώργος Πατούλης λαμβάνει σαρωτικά ποσοστά, με κυρίαρχο το γεγονός ότι το 92% των δημοτών είναι ευχαριστημένοι από το έργο του.
Η ανακοίνωση του ονόματος του Ηλία Γαννακάκου αναμένεται να φέρει και αντιδράσεις καθώς οι περισσότεροι θεωρούν ότι αποτελεί ασθενή υποψηφιότητα.

Η έκθεση επιθεώρησης ελεγκτών δημόσιας διοίκησης για την υπαίθρια διαφήμιση στο δήμο Αμαρουσίου

Είναι το δεύτερο πόρισμα, η δεύτερη έκθεση του σώματος των ελεγκτών κι επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης που εκδίδεται τα τελευταία χρόνια για το συγκεκριμένο δήμο και για το συγκεκριμένο θέμα.
Απ’ το προηγούμενο όμως πόρισμα του 2007 έως σήμερα, φαίνεται να μην έχει γίνει μεγάλη πρόοδος στον εν λόγω δήμο. Το πόρισμα αφορά το δήμο Αμαρουσίου, την τρέχουσα διοίκησή του, σε σχέση με τις διαφημιστικές πινακίδες.
Όποιος γνωρίζει ανάγνωση θα καταλάβει ότι πρόκειται για μια έκθεση καταπέλτη.
Καθώς το κείμενο μιλά από μόνο του, δε θα προσθέσω πολλά σχόλια. Δεν το ανεβάζω ολόκληρο για λόγους οικονομίας.