Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Γειτονιές σαν μικρά εργοτάξια ενόψει δημοτικών εκλογών

Πλήθος έργων ανακοινώθηκε, προβλήθηκε & υλοποιείται στο παρά 5
Μικρά εργοτάξια θυμίζουν κάποιες γειτονιές τους τελευταίους έξι μήνες. Ασφαλτοστρώσεις εδώ, πεζοδρομήσεις εκεί, βρεφονηπιακός σταθμός στον έναν δήμο, νέα παιδική χαρά σ’ έναν άλλον...

Εργα που περίμεναν χρόνια για να υλοποιηθούν φαίνεται ότι ανακοινώνονται ή επιταχύνονται τώρα λόγω επικείμενων εκλογών.
Η προεκλογική βιτρίνα των έργων μπορεί να είναι φτωχότερη συγκριτικά με προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις λόγω μειωμένης ροής κονδυλίων και αυξημένων χρεών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ωστόσο δεν απουσιάζουν από το προεκλογικό σκηνικό.
Την ίδια στιγμή, εργολάβοι, μηχανικοί, κατασκευαστές αναμένουν στο... ακουστικό τους και δεν παραδίδουν τα έργα που έχουν αναλάβει σε δήμους διαφόρων περιοχών της χώρας, καθώς δεν έχουν πληρωθεί.
Λεκανοπέδιο Αττικής
Στο Λεκανοπέδιο Αττικής, πολλοί είναι οι δήμοι που προβάλλουν έργα υποδομών για τους πολίτες τους. Πριν από λίγες ημέρες ο δήμος Αμαρουσίου ανακοίνωσε δύο έργα, τη δημιουργία ενός νέου βρεφονηπιακού σταθμού στη γειτονιά της Κοκκινιάς, κόστους 1,8 εκατ. ευρώ, καθώς και μία σειρά αναπλάσεων που φέρουν τον τίτλο «Διαδρομές ζωής - πνοή Περιβάλλοντος» (προϋπολογιοσμού 2 εκατ. ευρώ). Φυσικά δεν λείπουν και οι ανάλογες προεκλογικές δηλώσεις.

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Δήμος Αμαρουσίου απαντά για την παράνομη υπαίθρια διαφήμιση

Απ’ το γραφείο τύπου του Δήμου Αμαρουσίου έλαβα σήμερα απάντηση στη χθεσινή και προχθεσινή μου ανάρτηση. Τη δημοσιεύω ως έχει:
Πρωτοπόρος εδώ και τρία (3) χρόνια ο Δήμος Αμαρουσίου, στην αποξήλωση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων
Με αφορμή σχόλιο σας που αναρτήθηκε στο blog σας, με τίτλο «Βρώμικος πόλεμος με φόντο την παράνομη υπαίθρια διαφήμιση», θα θέλαμε για την αποκατάσταση της αλήθειας να επισημάνουμε τα παρακάτω:
Από το 2007 μέχρι σήμερα ο Δήμος Αμαρουσίου, έχοντας θέσει ως προτεραιότητα την ενίσχυση της ασφάλειας όσων κινούνται στο οδικό δίκτυο της πόλης μας, αλλά και την αισθητική αναβάθμιση της εικόνας του Αμαρουσίου, πρωταγωνιστεί στην προσπάθεια για την αποξήλωση όλων των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, οι οποίες βρίσκονται στα όρια της πόλης.
Και το κάνουμε κόντρα σε ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα, που διέθεταν ισχυρή πολιτική κάλυψη τα προηγούμενα χρόνια και αποκόμιζαν εκατομμύρια ευρώ σε βάρος της πόλης, της ποιότητας ζωής μας και της ασφάλειας χιλιάδων οδηγών.

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Υπό… αίρεση

... Στο μεταξύ, κι ενώ οι ζυμώσεις στο ΠΑΣΟΚ είναι ατελείωτες, έχουν στηθεί σε κάποια σημεία και τα πρώτα εκλογικά κέντρα, μερικά από τα οποία δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αντίστοιχα υποψήφιων… βουλευτών.
Στα του Αμαρουσίου, θα ήταν συνετό η δημοτική αρχή όχι μόνο να διατυμπανίζει ότι είναι συνεπής στην πολιτική της, αλλά ότι είναι και επί της ουσίας έτσι τα πράγματα…
• Και μιλάμε για την περίπτωση του προκάτ ναού που τοποθετήθηκε ξαφνικά στο θαυμάσιο πάρκο που βρίσκεται απέναντι από το ΚΑΤ.
• Το θέμα έχει ήδη τεθεί στην Πολεοδομία, η οποία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, απαντά ότι δεν υπάρχει άδεια για αυτό που έγινε.
• Ενημέρωση έλαβε και ο Μητροπολίτης Κύριλλος από τους ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ και είμαστε περίεργοι για την αντίδραση της εκκλησίας, που το μόνο που της έλειπε είναι να αναμειχθεί και σε μια τέτοια κατάσταση…
• Εμείς, όμως, αναρωτιόμαστε:

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ από τα "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ"

Το πιο ήσυχο καλοκαίρι ως Δήμαρχος Αμαρουσίου πρέπει να πέρασε ο Πατούλης φέτος. Και αυτό γιατί, το να παίζεις «μπάλα» μόνος σου, χωρίς αντίπαλο σου επιτρέπει ελιγμούς και ελευθερία κινήσεων.
Όχι βέβαια ότι επαναπαύτηκε.
Είχε βλέπετε να αντιμετωπίσει προβλήματα που… δεν πάνε διακοπές. Όπως για παράδειγμα, αυτό που δημιουργήθηκε σε όλη τη χώρα με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια οι υπηρεσίες των παιδικών σταθμών του Δήμου Αμαρουσίου γίνονται ολοένα και καλύτερες, σε συνδυασμό με τη δημιουργία 4 νέων σταθμών από τη σημερινή διοίκηση του δήμου, σε γειτονιές της πόλης, είχε σαν αποτέλεσμα οι αιτήσεις των κατοίκων να πολλαπλασιαστούν.
Εκ των πραγμάτων όμως, δυστυχώς δεν γίνεται να ικανοποιηθούν όλοι.
Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι με τη δημιουργία 2 ακόμη νέων σταθμών που προανήγγειλε, για πολύ σύντομα ο Δήμαρχος το πρόβλημα να λυθεί οριστικά.

"Βρώμικος πόλεμος" με φόντο την παράνομη υπαίθρια διαφήμιση

Μ’ ένα μπαράζ δημοσιευμάτων τους τελευταίους μήνες η εφημερίδα Αθηναϊκή καταφέρεται εναντίον του νυν δημάρχου Αμαρουσίου, κ. Πατούλη.
Η εφημερίδα πραγματικά περνά από κόσκινο τη δημαρχία Πατούλη, καταγγέλει οικονομικά σκάνδαλα, «προεκλογικά δωράκια σε μεγαλοεργολάβους», και ξεπερνά κάθε όριο δεοντολογίας δημοσιεύοντας κάθε τόσο ανυπόγραφα εξωφρενικά σχόλια του ύφους «Η σύζυγος του δημάρχου των Β.Π. είναι –κατά γενική ομολογία- ωραία γυναίκα! Το επιβεβαιώνει και ο οδηγός της (πιστέψτε μας, κάτι θα ξέρει παραπάνω…)».

Δήμος & Ερασιτέχνης κατά της διοίκησης

Η παραίτηση του Γιώργου Μπαρτζώκα έγινε για να αφυπνίσει το Μαρούσι, ωστόσο προκάλεσε αλυσιδωτές «εκρήξεις». Μέσα σε δύο μέρες ο σύλλογος των βορείων προαστίων δεν θυμίζει ομάδα, αλλά μέτωπο (εμφυλίου) πολέμου.
Μετά τον Μπαρτζώκα παραιτήθηκε και ο Κώστας Κουτσούκος («πνευματικός πατέρας» του 45χρονου τεχνικού στο Μαρούσι) από το πόστο του προέδρου του Ερασιτέχνη, ενώ ο δήμος και οι οργανωμένοι οπαδοί εξακοντίζουν τα βέλη τους προς τον Γιώργο Γκάμαρη, επιχειρώντας ταυτόχρονα να βρουν νέο επενδυτή.
Περασμένα μεγαλεία, διηγώντας τα να κλαις...
Οι παίκτες, από τη μεριά τους, δηλώνουν έτοιμοι να τραβήξουν ο καθένας το δρόμο του μετά το πέρας της Παρασκευής και ο νέος ιδιοκτήτης «δεσμεύεται» ότι μέχρι αύριο θα καταβάλει κάποια χρήματα, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι έχει βρεθεί ήδη ο αντικαταστάτης του Μπαρτζώκα! Αυτή είναι η περίληψη της τραγικής κατάστασης που επικρατεί πλέον στο Μαρούσι, η οποία κάνει το σύνθημα που ξεκινάει με τη φράση «ομάδα μοντέλο» να ταιριάζει απόλυτα στην περίσταση.
         Συνάντηση στο δημαρχείο
Ο Αρης Βωβός, παρακολουθώντας όλη αυτή την ιλαροτραγωδία, απευθύνθηκε στον Γιώργο Πατούλη και του ζήτησε να συγκαλέσει όλες τις πλευρές σε συνάντηση σήμερα το πρωί (στις 9 π.μ.) στο δημαρχείο, προκειμένου να προσφέρει τη βοήθειά του. Αυτό, βέβαια, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να (παρ)ερμηνευθεί ως προσπάθεια να αναλάβει ξανά την ΚΑΕ.

Στις 7:00 μ.μ. η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου

Εικοσι θέματα περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη  του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου στις 7:00μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων (Βασ. Σοφίας 9 - Δημ. Μόσχα):. Τα θέματα ειναι τα εξής:
1. Διαγραφή οφειλών Δήμου Αμαρουσίου προς τη Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Αμαρουσίου ετών 1995-2002, λόγω παραγραφής τους.
2. Διαγραφή οφειλών Δήμου Αμαρουσίου προς τρίτους (προμηθευτές) ετών 1995-2002, λόγω παραγραφής τους.
3. Έγκριση ή μη της κατ΄ αρχήν ανάρτησης για την τροποποίηση του Ο.Τ. 511 και μετατροπή του σε Κοινωφελή Χώρο Πολιτιστικών δραστηριοτήτων – Δημοτικό Θέατρο – Υπόγειο Χώρο Στάθμευσης.
4. Αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών στο Ο.Τ. 511.
5. Συζήτηση και λήψη απόφασης επί της επιστολής Πετρίτου προς το Δημοτικό Συμβούλιο.
6. Έγκριση ή μη σύναψης μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Δήμου Αμαρουσίου και εταιρείας Νόσου Alzheimer και συναφών διαταραχών Αθηνών.
7. Έγκριση του σώματος για τη μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας (διαμερίσματα) που έχει εισφερθεί από τον Δήμο Αμαρουσίου στην ανώνυμη εταιρεία «ΑΘΜΟΝΟ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε. ΟΤΑ», μέσω αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου.
8. Επιχορηγήσεις αθλητικών συλλογών οικονομικού έτους 2010.
9. Διαγραφή και επαναβεβαίωση οφειλής προστίμου Γ.Ο.Κ. (υπόθ. Φωστηρόπουλος Ιωάν.)
10. Επιβολή προστίμου για παράνομα τοποθετημένα διαφημιστικά μέσα στα όρια του Δήμου Αμαρουσίου.
11. Επιστροφή εισπράξεων Τελών Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) ως αχρεωστήτως καταβληθέντων (υπόθ. Ειρήνη Φακίνου).
12. Διαγραφή οφειλών για δικαίωμα χρήσης οστεοφυλακείου.
13. Επιστροφή ποσού ως αχρεωστήτως καταβληθέντος από χρέωση δαπάνης κατασκευής αγωγού αποχέτευσης & διαγραφή βεβαιωμένων δόσεων (υπόθ. Ανδρεάδης Δημ. ακίνητο επί της οδού Νερατζιωτίσσης 14).
14. Επιβολή προστίμου για παράνομη προβολή διαφημιστικού μέσου στα όρια του Δήμου Αμαρουσίου (υπόθ. ΗΝΙΟΧΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΤΕΟ).
15. Επιβολή προστίμου για παράνομη προβολή διαφημιστικού μέσου στα όρια του Δήμου Αμαρουσίου (υπόθ. RENAULT).
16. Επιβολή προστίμου για παράνομη προβολή διαφημιστικού μέσου στα όρια του Δήμου Αμαρουσίου (υπόθ. Telesonic).
17. Επιβολή προστίμου για παράνομη προβολή διαφημιστικού μέσου στα όρια του Δήμου Αμαρουσίου (υπόθ. Υπουργείο Οικονομικών).
18. Εξέταση αναγκαιότητας ή μη κοπής των δένδρων.
19. Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 255/2010 ΑΔΣ ως προς:
•τον ορισμό νέου μέλους σε αντικατάσταση παραιτηθέντος στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΠΔΔ «Σχολική Επιτροπή 4ου, 15ου Δημοτικού, 4ου, 16ου Νηπιαγωγείου» Δήμου Αμαρουσίου,
•την εκλογή νέου προέδρου του ΝΠΔΔ «Σχολική Επιτροπή 4ου, 15ου Δημοτικού, 4ου, 16ου Νηπιαγωγείου» Δήμου Αμαρουσίου,
20. Τροποποίηση της υπ’ αρίθμ. 243/2010 ΑΔΣ ως προς:
•τον ορισμό νέου μέλους σε αντικατάσταση παραιτηθέντος στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Σχολική Επιτροπή 1ου Δημοτικού, 2ου Νηπιαγωγείου» Δήμου Αμαρουσίου,
•την εκλογή νέου προέδρου του ΝΠΔΔ «Σχολική Επιτροπή 1ου Δημοτικού, 2ου Νηπιαγωγείου» Δήμου Αμαρουσίου.

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Βγαίνει μπροστά ο Πατούλης

Οι εξελίξεις στο Μαρούσι είναι ραγδαίες & ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης κάλεσε αύριο τον Άρη Βωβό & τον Γιώργο Γκάμαρη να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι για το μέλλον των «κιτρινόμαυρων»!
Το καλοκαίρι η δημοτική αρχή Αμαρουσίου ανέλαβε να διερευνήσει την αγορά για την επόμενη μέρα της ομάδας των βορείων προαστίων, αφού ο Άρης Βωβός ξεκαθάρισε την πρόθεσή του να αποσυρθεί από τα διοικητικά της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ.
Ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης πραγματοποίησε συζητήσεις με επιχειρηματίες που έκαναν αναγνωριστικές κρούσεις, ακόμη και στο πνεύμα τού να χρηματοδοτήσουν την ομάδα ή να αναλάβουν το μάνατζμεντ, ώστε το Μαρούσι να συνεχίσει να υφίσταται και να παραμείνει σε ανταγωνιστικό επίπεδο.
Η λύση του Γιώργου Γκάμαρη βρήκε σύμφωνη τη δημοτική αρχή.
Όμως η μεταβίβαση των μετοχών δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, η προσπάθεια κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα, ενώ ο Γιώργος Μπαρτζώκας ανακοίνωσε την παραίτησή του, ώστε να ευαισθητοποιήσει αυτούς που ενδιαφέρονται αλλά και αυτούς που... λένε πως ενδιαφέρονται, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Δέχεται πόλεμο για την παράνομη υπαίθρια διαφήμιση

Επιστολή σε όλους τους συναδέλφους του δημάρχους στο Λεκανοπέδιο απηύθυνε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με την οποία τους ενημερώνει για τον πόλεμο που δέχεται για το μέτωπο που έχει ανοίξει με την παράνομη υπαίθρια διαφήμιση.

Εκεί λέει τα πράγματα με το όνομά τους, αποκαλύπτοντας ανοικτά τις σχέσεις μεγάλης διαφημιστικής εταιρείας με γνωστή εβδομαδιαία εφημερίδα της πρωτεύουσας. Τα μηνύματα συμπαράστασης στον Πατούλη είναι δεκάδες.
Ο δήμαρχος πλέον δεν είναι μόνος του.
 Τη συνεργασία τους στις δημοτικές εκλογές στον Δήμο Αμαρουσίου πρόκειται να ανακοινώσουν ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης και ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Δούσης - Ρασσιάς, ο οποίος πρόκειται να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του δημάρχου. Είναι η επισημοποίηση ενός μακροχρόνιου… «φλερτ» το οποίο εκφράστηκε ποικιλοτρόπως στη διάρκεια της τελευταίας τετραετίας. Ο γιατρός Νίκος Δούσης αποτελεί έναν εκ των εμπειρότερων συμβούλων του Αμαρουσίου, έχοντας μακρά θητεία στο δημοτικό συμβούλιο. Μπορεί δε το 2006 να είχε εκλεγεί με την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, ουκ ολίγες φορές όμως κλήθηκε να βοηθήσει με την εμπειρία του τη δημοτική αρχή, κυρίως στις ανθρωπιστικές αποστολές που έκανε μέσα στην τετραετία ο δήμος.
http://www.paron.gr/v3/new.php?id=58353&colid=26&dt=2010-09-05%200:0:0