Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Βγαίνει μπροστά ο Πατούλης

Οι εξελίξεις στο Μαρούσι είναι ραγδαίες & ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης κάλεσε αύριο τον Άρη Βωβό & τον Γιώργο Γκάμαρη να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι για το μέλλον των «κιτρινόμαυρων»!
Το καλοκαίρι η δημοτική αρχή Αμαρουσίου ανέλαβε να διερευνήσει την αγορά για την επόμενη μέρα της ομάδας των βορείων προαστίων, αφού ο Άρης Βωβός ξεκαθάρισε την πρόθεσή του να αποσυρθεί από τα διοικητικά της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ.
Ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης πραγματοποίησε συζητήσεις με επιχειρηματίες που έκαναν αναγνωριστικές κρούσεις, ακόμη και στο πνεύμα τού να χρηματοδοτήσουν την ομάδα ή να αναλάβουν το μάνατζμεντ, ώστε το Μαρούσι να συνεχίσει να υφίσταται και να παραμείνει σε ανταγωνιστικό επίπεδο.
Η λύση του Γιώργου Γκάμαρη βρήκε σύμφωνη τη δημοτική αρχή.
Όμως η μεταβίβαση των μετοχών δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, η προσπάθεια κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα, ενώ ο Γιώργος Μπαρτζώκας ανακοίνωσε την παραίτησή του, ώστε να ευαισθητοποιήσει αυτούς που ενδιαφέρονται αλλά και αυτούς που... λένε πως ενδιαφέρονται, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Δέχεται πόλεμο για την παράνομη υπαίθρια διαφήμιση

Επιστολή σε όλους τους συναδέλφους του δημάρχους στο Λεκανοπέδιο απηύθυνε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με την οποία τους ενημερώνει για τον πόλεμο που δέχεται για το μέτωπο που έχει ανοίξει με την παράνομη υπαίθρια διαφήμιση.

Εκεί λέει τα πράγματα με το όνομά τους, αποκαλύπτοντας ανοικτά τις σχέσεις μεγάλης διαφημιστικής εταιρείας με γνωστή εβδομαδιαία εφημερίδα της πρωτεύουσας. Τα μηνύματα συμπαράστασης στον Πατούλη είναι δεκάδες.
Ο δήμαρχος πλέον δεν είναι μόνος του.
 Τη συνεργασία τους στις δημοτικές εκλογές στον Δήμο Αμαρουσίου πρόκειται να ανακοινώσουν ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης και ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Δούσης - Ρασσιάς, ο οποίος πρόκειται να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του δημάρχου. Είναι η επισημοποίηση ενός μακροχρόνιου… «φλερτ» το οποίο εκφράστηκε ποικιλοτρόπως στη διάρκεια της τελευταίας τετραετίας. Ο γιατρός Νίκος Δούσης αποτελεί έναν εκ των εμπειρότερων συμβούλων του Αμαρουσίου, έχοντας μακρά θητεία στο δημοτικό συμβούλιο. Μπορεί δε το 2006 να είχε εκλεγεί με την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, ουκ ολίγες φορές όμως κλήθηκε να βοηθήσει με την εμπειρία του τη δημοτική αρχή, κυρίως στις ανθρωπιστικές αποστολές που έκανε μέσα στην τετραετία ο δήμος.
http://www.paron.gr/v3/new.php?id=58353&colid=26&dt=2010-09-05%200:0:0

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

«Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ» για την Ελεγχόμενη Στάθμευση στο Κέντρο


Προς τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κυκλοφορίας & Συγκοινωνίας κ. Γ. Ζήκο
Κοιν: Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γεώργιο Πατούλη
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, Σχετικά με το από 3 Αυγούστου 2010 έγγραφό σας που αφορά την «Οργάνωση Ελεγχόμενης Στάθμευσης στο Κέντρο του Αμαρουσίου» για την οποία, όπως αναφέρει το Δελτίο Τύπου του Δήμου, θα γίνει δημόσια διαβούλευση με τους συλλόγους και φορείς της περιοχής, που «θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Αυγούστου, προκειμένου να δοθεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους η δυνατότητα να συμμετέχουν σ’ αυτήν», εμείς ζητούμε:
1. Να παραταθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου η δημόσια διαβούλευση, ώστε να καταστεί εφικτό να μελετήσουμε το θέμα ως σύλλογος και να καταθέσουμε επεξεργασμένες προτάσεις, δεδομένου ότι ο Αύγουστος είναι, ως γνωστόν, στη χώρα μας, μήνας γενικών διακοπών.

Παράνομη η ανέγερση του παγοδρομίου στο Μαρούσι!


ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
ΔΕΚΤΗ, τρία χρόνια μετά και αφού τα έργα έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και η εγκατάσταση έχει τεθεί σε λειτουργία, έγινε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση κατοίκων του Αμαρουσίου που αντιδρούσαν στην ανέγερση ιδιωτικού παγοδρομίου στη θέση Σωρός της περιοχής.
Το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ ειδικότερα, με την υπ΄ αριθμ. 2688/2010 απόφαση της αυξημένης, επταμελούς σύνθεσής του, έκρινε παράνομη την ανέγερση του παγοδρομίου από την εταιρεία Παγοδρομικό Κέντρο Αθηνών Α.Ε., κάνοντας αντίστοιχα δεκτή την αίτηση περιοίκων οι οποίοι ζητούσαν την ακύρωση των αποφάσεων του ΥΠΕΧΩΔΕ, του νομάρχη Αθηνών και άλλες, καθώς και της οικοδομικής άδειας που εκδόθηκε το 2007, προκειμένου να μην υλοποιηθεί το έργο.
Αμιγούς κατοικίας

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Βαμβακάρης, Τσιτσάνης, Καλδάρας


Σε τρεις μεγάλους λαϊκούς συνθέτες, που άφησαν το αποτύπωμά τους στο σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό, στους:
Μάρκο Βαμβακάρη, Βασίλη Τσιτσάνη και Απόστολο Καλδάρα αφιερώνεται η συναυλία που πραγματοποιείται (6/9, 9.15μμ) στο «Aμαλιείο» (Κηφισίας 219, Μαρούσι, 210 8056314).
Το αφιέρωμα επιμελείται καλλιτεχνικά ο Κώστας Καλδάρας, συνθέτης και γιος του αξέχαστου Απόστολου Καλδάρα.
Αθάνατα τραγούδια των τριών δημιουργών θα ερμηνεύσουν οι: Δημήτρης Μπάσης,
Μελίνα Ασλανίδου,
Ανδρέας Καρακότας
και το συγκρότημα του Σωτήρη Παπατραγιάννη,
με τον ίδιο και τους Κατερίνα Τσιρίδου και Δημήτρη Κρανίδα,
συνοδευόμενοι από εξαμελή ορχήστρα.

Έναρξη του προγράμματος μεταφορών φοιτητώνγια το νέο Ακαδημαϊκό έτος 2010 -2011

Συνεχίζεται και εφέτος από το Δήμο Αμαρουσίου το πρόγραμμα μεταφοράς φοιτητών προς την Πανεπιστημιούπολη και την Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.
Το πρόγραμμα θα λειτουργήσει από 4 Οκτωβρίου 2010 και αφορά τους φοιτητές που διαμένουν στο Μαρούσι, στην Πεύκη και στη Λυκόβρυση.
Η επιβίβαση θα γίνεται από τον Ηλεκτρικό Σταθμό Αμαρουσίου στις 7:50 π.μ. και από την οδό Κηφισίας & Δ. Γούναρη στις 8:00π.μ.
Όσοι φοιτητές ενδιαφέρονται να εγγραφούν στο πρόγραμμα θα πρέπει να προσέλθουν από την 1η Σεπτεμβρίου έως την 1η Νοεμβρίου 2010 στον Τομέα Παιδείας του Δήμου Αμαρουσίου για τη συμπλήρωση της σχετικής αίτησης και την παραλαβή της κάρτας προτεραιότητας εισόδου στο λεωφορείο του Δήμου.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα εξής στοιχεία:

Εκθεση φωτογραφίας & bazaar της UNICEF με σχολικά είδη

Η UNICEF υποδέχεται τους μαθητές με την έναρξη του σχολικού έτους με νέα συλλογή σχολικών ειδών και καλεί τους υποστηρικτές της, μικρούς και μεγάλους, να στηρίξουν το έργο της για τα παιδιά, αγοράζοντας σχολικά είδη και δώρα σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία που τα παιδιά έχουν τώρα την ανάγκη μας περισσότερο από ποτέ.
Σε όλο τον κόσμο, περίπου 101 εκατομμύρια παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο, τα 53 εκατομμύρια από αυτά κορίτσια, ενώ υπάρχουν 781 εκατομμύρια ενήλικες αναλφάβητοι σε όλο τον κόσμο, από τους οποίους το 64% είναι γυναίκες.
Η UNICEF διέθεσε το 2009 μέσα από τα προγράμματα που διεξάγει σε όλο τον κόσμο σχεδόν 600 εκατομμύρια δολάρια για την εκπαίδευση των παιδιών και την προώθηση της ισότιμης πρόσβασης στο σχολείο αγοριών και κοριτσιών. Από την Τετάρτη 1, έως και την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, η UNICEF προσκαλεί τους φίλους των παιδιών να επισκεφθούν το μεγάλο bazaar με την πλήρη συλλογή των σχολικών της ειδών 2010, στο σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα.

Κινητοποιήσεις για τις απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ-1

Με συνεχόμενες 24ωρες απεργίες, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα (6/9), προειδοποιεί τον ΑΝΤ-1 η Ενωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής σε περίπτωση που εντός της ημέρας δεν προχωρήσει στην επαναπρόσληψη των τεχνικών που πρόσφατα απολύθηκαν.
Η ΕΤΙΤΑ σημειώνει ότι οι απεργίες θα συνεχίζονται μέχρι να αλλάξει στάση ο ΑΝΤ-1 και καλεί απόψε στις 19.00 τους εργαζόμενους σε διαμαρτυρία έξω από το κτίριο του τηλεοπτικού σταθμού.
Στην ανακοίνωσή της η ΕΤΙΤΑ σημειώνει:
«Για μια ακόμη φορά γινόμαστε μάρτυρες μιας κοινωνικής προσφοράς του ΑΝΤ1 αυτή την φορά προς τους εργαζόμενους του σταθμού. Ο ΑΝΤ1 εντελώς ξαφνικά ανακοίνωσε μειώσεις προσωπικού στον τεχνικό τομέα.
Ο χορός των απολύσεων ξεκίνησε από την Θεσσαλονίκη με την «απομάκρυνση» δύο τεχνικών από τους ελάχιστους που έχει ο ΑΝΤ1 στην πόλη και μετά ήρθε η σειρά των τεχνικών της Αθήνας να «απομακρυνθούν», μιας και οι μισθοί τους ήταν τεράστιο βάρος για τον προϋπολογισμό του καναλιού.
Η αυτοκρατορία του ομίλου ΑΝΤ1 έχει εξαπλωθεί σε όλα τα Βαλκάνια αγοράζοντας και πουλώντας κανάλια σε χώρες των Βαλκανίων αποκομίζοντας τεράστια κέρδη, τα οποία ποτέ δεν μοιράστηκαν στους εργαζόμενους του ΑΝΤ1.