Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

παρατηρητήριο Βορείων Προαστίων

http://www.paratiritirio-vp.blogspot.com/

παρατηρητήριο Αμαρουσίου


Παρατηρητηριο Πευκης
http://paratiritirio-pefkis.blogspot.com/


παρατηρητήριο Μελισσίων

Παρατηρητήριο ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
http://paratiritirio-vrilissia.blogspot.com/

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ



Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Η Δίκη της 5ης Μαρτίου, το ΜΩΛΛ, η Βουλή & η Συνταγματική νομιμότητα

Την 5η Μαρτίου συζητήθηκε η ενώπιον της Ολομελείας του ΣτΕ αίτηση ακυρώσεως των κ.κ. Δορυλάου Κλαπάκη και Παναγιώτη Θεoδωρόπουλου την οποία συνυπέγραψε και η Παρέμβαση Πολιτών Αμαρουσιου (της οποίας οι ανωτέρω δυο προσφεύγοντες είναι και ιδρυτικά μέλη), με οι Δικηγόρους τους συμπολίτες μας και μέλη του Συνδυασμού μας κ.κ. Παν. Θεοδωρόπουλος και Κατερίνα Ψάλτη , με την οποία προσέβαλλαν στο ΣτΕ νόμο βάσει του οποίου χορηγήθηκε από την Βουλή….. οικοδομική άδεια στο ΜΩΛΛ, χωρίς καν να τηρηθούν ούτε οι κείμενες πολεοδομικές διατάξεις.
Κατά την εισήγηση του εισηγητή - Συμβούλου κ. Ρόζου, προτείνεται ο νόμος αυτός να κριθεί αντισυνταγματικός και ως εκ τούτου να ακυρωθούν οι επίμαχες διατάξεις οι οποίες αφορούν την κατασκευή αυτού του Εμπορικού Κέντρου.
Η δίκη αυτή έχει χαρακτηρισθεί από τους επιστημονικούς και νομικούς κύκλους ως δίκη σταθμός στην ιστορία της Ελλάδος διότι ανεξαρτήτως του ότι η αφορμή της δικής αυτής ήταν το μη νόμιμο ΜΩΛΛ το αποτέλεσμα της Δίκης της 5ης Μαρτίου θα καθορίσει επίσης στο πλαίσιο των συνταγματικών επιταγών την έκταση εκάστης εξουσίας και την δυνατότητα παρέμβασης του πολίτη στο κέντρο των αποφάσεων.

Tο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου συνεδριάζει

 Τα θεματα τα οποια θα συζητηθουν την Πέμπτη 11 Μαρτίου στις 07:00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικου Συμβουλίου (Βασ. Σοφίας 9 - Δημ. Μόσχα), είναι τα εξής:

1) Ενημέρωση για τη δομή και τη δράση της Δημοτικής Αστυνομίας.
2) Τροποποίηση στο Ο.Τ. 31 Συζήτηση επί των ενστάσεων.
3) Τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου στο Ο.Τ. 188 (έγκριση οδού Καλαβρύτων) της περιοχής Κοκκινιά του Δήμου.
4) Διαμόρφωση της ιδιοκτησίας Λουμίδη, προκειμένου να εγκατασταθεί το Μουσείο Σπαθάρη.
5) Άδεια περίφραξης στο Κ.Χ. του Ο.Τ. 5, προκειμένου να γίνουν εργασίες διαμόρφωσης για την εγκατάσταση του Γηπέδου Αμαρουσίου.
6) Έγκριση ή μη της προσωρινής κατάληψης (κάλυψης) τμήματος του Κ.Χ. της Πλατείας Αγίας Ελεούσης (τμήμα διαμορφωμένου γηπέδου) με φουσκωτό προσωρινό στέγαστρο.
7) Έγκριση ή μη μιας θέσης στάθμευσης για ΑΜΕΑ και θέσεων προσωρινής στάθμευσης για επισκέπτες μπροστά από το πεζοδρόμιο του Δημαρχιακού Μεγάρου.
8) Ανάθεση ή μη, στην Κοινωφελή Επιχείρηση Συγκοινωνίας και Κυκλοφορίας Δήμου Αμαρουσίου, της εκπόνησης μελέτης ελεγχόμενης στάθμευσης και στάθμευσης δημοτών στους δρόμους της πολεοδομικής ενότητας Παραδείσου Αμαρουσίου.
9) Έγκριση ή μη τρόπου αποπληρωμής του κόστους σύνδεσης αποχετεύσεων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αμαρουσίου.
10) Εξέταση αναγκαιότητας ή μη κοπής των δένδρων εντός του κοιμητηρίου και επιδιόρθωση μικρών υλικών ζημιών σε οικογενειακούς τάφους.
11) Καταβολή αποζημίωσης απαλλοτριωθείσας εκτάσεως λόγω ρυμοτομίας στο Ο.Τ. Γ. 1044 της περιοχής «Στούντιο Α» με Κ.Α. 0860, κατόπιν δικαστικής αποφάσεως (υποθ. Καλοοζύμη - Λουκίδου Μακρίνα κ.λπ.).

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Πράσινα Golden Boys, για Golden Hall & Μall

Στο μεγάλο σκάνδαλο με το «Τhe mall» εμπλέκει - εμμέσως πλην σαφώς - τον Υπουργό Επικρατείας κ. Χάρη Παμπούκη, το blog «troktiko».
Συγκεκριμένα σε πρωινή ανάρτησή του, απευθύνει ερώτημα στον υπουργό εάν γνώριζε για «το μεγάλο σκάνδαλο με το «the mall», σχολιάζοντας ως εξής τις νέες εξελίξεις που αφορούν το εμπορικό αυτό κέντρο:
«Ποιος θα πληρώσει τώρα που το "the mall" κινδυνεύει να βγει αυθαίρετο, αφού χτίστηκε χωρίς την άδεια της πολεοδομίας;
Δεν μπορούμε να συζητήσουμε για τι απάτη πρόκειται.
Πήγαν και έχτισαν ένα τερατούργημα στο Μαρούσι χωρίς να υπάρχει η ... απαραίτητη άδεια.
Επειδή είναι του Λάτση. Και ο Χάρης Παμπούκης που ήταν επί χρόνια νομικός σύμβουλος του Λάτση και ένας από τους ανθρώπους του, τι έχει να πει;
Εδώ θα μπει κάποιος μέσα; Άντε καλέ...».
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ενεργό ρόλο στην υπόθεση του «the mall» είχε και ένας άλλος εκλεκτός της κυβέρνησης Παπανδρέου, ο οποίος επελέγη μάλιστα για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.
Ο λόγος για τον κ. Απόστολο Ταμβακάκη ...