Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Με Τούρκικα φτερά "πετά", το Μαρούσι!!!

Για το νέο τους σπόνσορα «Turkish Airlines», μίλησαν σε συνέντευξη Τύπου που έγινε την Τετάρτη 3 Μαρτίου σε κεντρικό ξενοδοχείο, ο Άρης Βωβός και τα μέλη της ομάδας του Αμαρουσίου.
Απαντώντας σε ερώτηση που του έγινε για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε ως τώρα ο Σύλλογος, ο κ. Βωβός τόνισε ότι μετά τις εξελίξεις στο θέμα του Βοτανικού, ευελπιστεί πως θα λυθούν και τα θέματα της ομάδας.
«Ξημερώνει μια καινούργια μέρα, είπε, για την ομάδα και την εταιρία, αλλά δεν θέλω να ακούω ότι είχαμε φτάσει σε οριακό σημείο». Στην παρουσίαση της συνεργασίας με τις Turkish Airlines παρέστη και ο Τούρκος Πρέσβης.
Ο Άρης Βωβός εμφανίστηκε πολύ χαρούμενος που οι Τούρκικες Αερογραμμές εμπιστεύονται το Μαρούσι για να διαφημιστούν, μέσω μιας μεγάλης καμπάνιας, ιδιαίτερα δε επειδή αυτή η συνεργασία έρχεται σε μία περίοδο που η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τα πάντα.

Siemens:Πουλά τα κεντρικά γραφεία της στο Mega;

Eν μέσω μεγάλης επενδυτικής ανομβρίας, η δεύτερη μεγάλη συμφωνία της νέας χρονιάς στον τομέα των ακινήτων κυοφορείται για δεύτερη φορά από τη Siemens, αυτή τη φορά για τα κεντρικά της γραφεία
Στον «άτυπο» διαγωνισμό που έχει σε εξέλιξη η εταιρεία για την πώληση του ακινήτου της στο Μαρούσι έχουν εμφανισθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, 3 προσφορές, από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, από μία ασφαλιστική και μία φαρμακευτική εταιρεία.
To ακίνητο, στην οδό Αρτέμιδος στον Παράδεισο Αμαρουσίου, αφορά έκταση 11 στρεμμάτων με κτίριο γραφείων 5.500 τ.μ. περίπου και επιπλέον συντελεστή δόμησης με δυνατότητα να κτισθούν ακόμη 6.000 τετραγωνικά μέτρα, ενώ το τίμημα που μπορεί να δοθεί για το συγκεκριμένο ακίνητο ενδέχεται να προσεγγίσει, λόγω ακριβώς της θέσης του, ακόμη και τα 30 εκατ. ευρώ.

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Την ερχόμενη Κυριακή η ΓΣ της δ.κ. «ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ»

Η Δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» προσκαλεί σε γενική συνέλευση τους ενεργούς πολίτες και τη νεολαία που αντιτάχθηκαν στα συμφέροντα και τις πολιτικές που είναι υπεύθυνα για τη σημερινή κατάσταση στην πόλη.
Καλεί όλους που θεωρούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση :
ανοιχτή στις διαδικασίες διοίκησης, ανατροφοδοτούμενη από την κοινωνία, εγγυητή των κοινωνικών αγαθών και της δημοκρατικής έκφρασης.
Υποκινητή της κοινωνικής διεκδίκησης, αντίστασης και συμμετοχής.
Συντονιστή της ανάπτυξης της κοινωνικής ευημερίας της προστασίας του περιβάλλοντος και του πολιτισμού
Η γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Μαρτίου 2010 στο Δημαρχείο Αμαρουσίου στις 11 το πρωί.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ - ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ: Η απάντηση της Αριστεράς

Επειδή η Ε.Ε. επιλέγει την κρίση να την πληρώσουν αυτοί που δεν φταίνε.
Επειδή η κυβέρνηση συναινεί προς αυτή τη κατεύθυνση.
Επειδή η προπαγάνδα τους μας κάνει να νιώθουμε ένοχοι.
Επειδή η ενημέρωση αποτελεί βασικό συστατικό της δυναμικής μας αντίδρασης.
Η τοπική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου σας καλεί σε μια εκδήλωση συζήτηση με θέμα:
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ – ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ –
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010 στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, ώρα 19:00.

OΙΚΟΠΕΔΟ ΕΤΕΒΑ:Καταδίκη Π. Τζανίκου - Γ. Συκαμιώτη


Σε τριετή φυλάκιση έκαστος καταδικάστηκαν πρωτόδικα από το Εφετείο Αθηνών ο πρώην δήμαρχος Αμαρουσίου Π. Τζανίκος και ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών και νυν δημοτικός σύμβουλος Γ. Συκαμιώτης για την υπόθεση της αγοράς του οικοπέδου της πρώην ΕΤΕΒΑ στον Άγιο Θωμά, οι οποίοι και άσκησαν έφεση.
Από τις κατηγορίες απαλλάχτηκαν οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι & συγκεκριμμένα οι κ.κ.:
Κώστας Χωραφόπουλος,
Κώστας Αντωνόπουλος και
Κλεοπάτρα Ιωσηφίδου.

Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

The Mall: Την Παρασκευή κρίνει τη νομιμότητά του, το ΣτΕ

Ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας τίθεται - έπειτα από δύο αναβολές - την Παρασκευή 5 Μαρτίου, η πολύκροτη υπόθεση του εμπορικού κέντρου The Mall στο Μαρούσι. Με το θέμα ασχολουνται αρκετές εφημερίδες, οι οποιες επισημαίνουν τα εξής:
Μετέωρο το Mall στο Μαρούσι
Στον αέρα βρίσκεται το εμπορικό κέντρο The Mall στο Μαρούσι, σύμφωνα με εισήγηση ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία ζητείται να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο νόμος του 2003 που επέτρεψε την ανέγερσή του.
Η πρόταση του Συμβούλου Επικρατείας Ν. Ρόζου ανοίγει τον δρόμο για μεγάλες ανατροπές, καθώς βάζει φραγμό στη μεθόδευση να περνάνε πολεοδομικές ρυθμίσεις με νόμο στη Βουλή προκειμένου να αποφεύγεται ο δικαστικός έλεγχος.

"Οργανισμός Εργασίας" Δήμου Αμαρουσίου:Στη Βουλή τα παραπλανητικά στοιχεία


Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
Προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης
& Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Ο βουλευτής B΄ Αθηνών Φώτης Κουβέλης κατέθεσε αναφορά με την οποία η Δημοτική Κίνηση "ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ" καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου για την αποστολή παραπλανητικών στοιχείων στην περιφέρεια Αττικής και στη Βουλή των Ελλήνων και ζητά την αποστολή των πραγματικών στοιχείων σχετικά με τον συνολικό αριθμό των εργαζόμενων, με μίσθωση έργου, στη δημοτική επιχείρηση "Οργανισμού Εργασίας" του Δήμου Αμαρουσίου.

Η Δίκη του ΙΒC

Με αφορμή την ανακοίνωση του παραιτηθέντος από την σχετική προσφυγή του Εξωραϊστικού Συλλόγου Παραδείσου θεωρούμε αναγκαίο να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας σύντομη πρόσθετη ενημέρωση σχετικά με την(ενώπιον της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας) δίκη του μη νομίμου λυομένου κατασκευάσματος ΙΒC ( GOLDEN HALL) το οποίο έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην πόλη μας .
Κατά την προφορική ακροαματική διαδικασία, οι δικηγόροι μας συμπολίτες μας, παριστάμενοι πάντα αμισθί, είχαν να αντιμετωπίσουν τους 10 περίπου δικηγόρους της LAMDA, των Υπουργείων και της Εταιρίας «Ολυμπιακά Ακίνητα», οι οποίοι όχι μόνο δεν απαξίωσαν την προφορική ανάπτυξη αλλά αγόρευσαν άπαντες διεξοδικά, γεγονός το οποίο καταδεικνύει την σπουδαιότητα της προφορικής αναπτύξεως.
Φυσικά δεν ήταν δυνατόν εμείς να τους αφήσουμε να εκμεταλλευτούν αποκλειστικά αυτό το καθοριστικό για την εξέλιξη της Δίκης, δικαίωμα, και να αποστερήσουμε εαυτούς ενός πολυτίμου μέσου, όπως η προφορική ανάπτυξη , αφήνοντας να αναγνωστεί η αρνητική εισήγηση, και να ακουστούν μονό , εν απουσία μας , οι αγορεύσεις αυτών ...
Ως εκ τούτου η προφορική ανάπτυξη ήταν στην συγκεκριμένη περίπτωση επιβεβλημένη καθ` όσον είχαμε να αντιμετωπίσουμε αρνητική ( απορριπτική ) εισήγηση, η οποία προφανώς τα επιχειρήματα των μέχρι την ημέρα της δικής, κατατεθέντων υπομνημάτων, δεν ήταν αρκετά και η μέχρι τότε εισήγηση θα προκαθόριζε και την τελική απόφαση.

Στις 7:00 μ.μ. η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου

Τα θέματα που θα απασχολήσουν το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου, η συνεδρίαση του οποίου θα ξεκινήσει στις 7:00 μ.μ, είναι τα εξής:
Συζήτηση σχετικά με το με αριθ.πρωτ.3215/18-01-2010 έγγραφο κατοίκων της οδού Νουάρου
Τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου στο Ο.Τ. 852 της περιοχής Αγ.Θωμά του Δήμου λόγω επανεπιβολής αναγκαστικής απαλλοτρίωσης στην ιδιοκτησία Μακαρώνα - Εξέταση ενστάσεων
Αντικατάσταση μελών της επιτροπής εκδίκασης ενστάσεων αυθαιρέτων
Έγκριση ή μη παράτασης της ημερομηνίας περάτωσης του έργου "Κατασκευή εξωτερικών διακλαδώσεων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου"

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

YΠΑΙΘΡΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ:Αντιδράσεις από την καμπάνια των διαφημιστών


Την έντονη αντίδραση κινήσεων πολιτών αλλά και συγγενών ατόμων που έχουν χάσει τη ζωή τους από τροχαίο ατύχημα εξαιτίας των διαφημιστικών πινακίδων, έχει προκαλέσει η κίνηση των διαφημιστικών εταιριών να απαντήσει στην απαγόρευση τους, με μια μαύρη αφίσα που «απειλεί» για 20.000 νέους άνεργους.
Τουλάχιστον 60 κινήσεις πολιτών, σύλλογοι και οργανώσεις απ΄ όλη τη χώρα, έρχονται να υπογράψουν την κοινή, με τους γονείς, δήλωση διαμαρτυρίας τους απέναντι της επίμαχης διαφήμισης.
«Η μαύρη αυτή αφίσα, στο χρώμα του πένθους, είναι μια ωμή πρόκληση για μας, που έχουμε πληρώσει τόσο ακριβά κατ΄ αυτόν τον τρόπο.  Την ώρα που οι αρμόδιοι υπουργοί, αλλά κι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ζητούν να εφαρμοστεί ο νόμος, που απαγορεύει τη διαφήμιση πάνω σε ταράτσες, νησίδες και πεζοδρόμια, κάποιοι άλλοι, στον βωμό του κέρδους, όχι μόνο αγνοούν τους θεσμούς, αλλά εκμεταλλεύονται και την οικονομική συγκυρία και ζητούν απ΄ όλους μας να κάνουμε τα στραβά μάτια στην παρανομία τους», δηλώνει στην εφημερίδα Τα Νέα ο 54χρονος Μανόλης Σταυρουλάκης, επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας πολιτών ενάντια στις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες», που συγκροτούν οι οικογένειες των θυμάτων.
Η μαύρη αφίσα αναφέρει: «Σε όλη την Ευρώπη η ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ επιτρέπεται.

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Τα «Ολυμπιακού τύπου» έργα, το ΣτΕ & η «παράκαμψη» του πολίτη

Αντιδράσεις προκαλεί η πρόταση κυβερνητικών στελεχών
για κατεπείγουσα προώθηση δημοσίων έργων και επενδύσεων
Aπορίες και ανησυχία όσων αγωνιούν για την τύχη του περιβάλλοντος προκάλεσε η πρόταση κυβερνητικών στελεχών για υιοθέτηση «Ολυμπιακού τύπου» διαδικασιών, δηλαδή κατεπείγουσα προώθηση δημοσίων έργων και επενδύσεων.
Υπενθυμίζεται ότι η Ολυμπιακή νομοθεσία χρησιμοποιήθηκε μεταξύ άλλων και ως όχημα «νομιμοποίησης» έργων που υπό άλλες συνθήκες ουδέποτε θα υλοποιούνταν.
Αρκετές από αυτές τις περιπτώσεις «κατέπεσαν» ή εξακολουθούν να εκκρεμούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση του εμπορικού κέντρου The Mall, στο Μαρούσι.
Συντόμευση διαδικασιών
Την πρόταση για υιοθέτηση «Ολυμπιακών διαδικασιών» υποστήριξαν οι υπουργοί Υποδομών, κ. Δημ. Ρέππας, και Παιδείας, κ. Αννα Διαμαντοπούλου.
Οπως εκτιμούν, με τον τρόπο αυτό θα επιτευχθεί συντόμευση των διαδικασιών, ενώ θα αποφευχθούν μακράς διάρκειας δικαστικές εμπλοκές προκειμένου να εισρεύσει «ζεστό χρήμα» είτε μέσω ΕΣΠΑ είτε μέσω ιδιωτικών επενδύσεων (λ.χ. στον τομέα της ενέργειας).
Το μοντέλο που «προ-Ολυμπιακά» είχε χρησιμοποιηθεί, προκειμένου να επιταχυνθεί η πορεία των εργων είχε ως βάση την έκδοση των απαραίτητων διοικητικών πράξεων με νόμο (και όχι με αποφάσεις της διοίκησης λ.χ. μιας πολεοδομίας), ώστε να αποφευχθούν οι προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας.